Vleesvervanger kampt met grondstoffentekort

De vraag naar vleesvervangers groeit zo hard, dat fabrikanten bang zijn voor een tekort aan plantaardige grondstoffen.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Tekort aan vitaminen zeker
Bartlehiemboer
Soortgelijk artikel op nu.nl vanmorgen. 300 reacties van voornamelijk het gewone volk. Daar ze niet beter weten zeggen ze gewoon: het is schandalig dat onze boeren niet soja verbouwen maar vee houden voor vlees... Er was een boerin die nog probeerde te vertellen dat hier geen soja groeit voornamelijk omdat het klimaat er niet goed voor is. En dat er daarom grasland is en de koe. Maar dat wil niemand horen
Bartlehiemboer
Roept bij ons wel de vraag op waarom het in Canada wel verbouwd wordt. Ons argument is altijd dat het hier niet warm genoeg is voor soja. Misschien kan iemand dit uitleggen?
jan.1
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Roept bij ons wel de vraag op waarom het in Canada wel verbouwd wordt. Ons argument is altijd dat het hier niet warm genoeg is voor soja. Misschien kan iemand dit uitleggen?

Eigenlijk moeten die veganisten blij zijn met de opwarming,kunnen dadelijk zo de soja plukken uit hun achtertuin:😀
bio boer
@Bartlehiemboer canada is land klimaat winters koud zomers warmer dan hier ziet het verschil al aan de kust halen ze 30 graden eigelijks nooit terweil limburg dat wel elke zomer paar keer red
jan w
@Bartlehiemboer
Voor nederlandse begrippen is de opbrengst veel te laag met 3 a 3,5 ton d.s. per ha.
jan.1
Reken maar dat er dadelijk vanuit de grachten gordel een verbod komt op bomen planten,moet hier allemaal soja groeien....
+2
m uut m
Als je geen vlees wilt eten waarom moet het dan op vlees lijken en smaken!
Soja moet je sowieso niet willen eten want dat moet eerst bewerkt worden.
Ga je veganistisch eten dan moet je de producten ook in zíjn waarde laten. Peulvruchten kun je zo eten.
walker1
@m uut m Helemaal mee eens. Bovendien willen al die vegetariërs goed voor het milieu zijn, dan moet je ook geen nepvlees eten waar soja inzit en dus helemaal uit Zuid Amerika gehaald moet worden. Naast soja nog een hele waslijst aan ingrediënten, waaronder de nodige geur, kleur en smaakstoffen met de bekende E nummers. Kortom, er worden vanuit de halve wereld ingrediënten naar een fabriek gesjouwd, waar alles verwerkt moet worden, wat natuurlijk de nodige energie en dus CO2 uitstoot betekend. Dan lijkt mij een biefstuk van een koe die vooral Nederlands gras gegeten heeft en in Nederland geslacht is, toch een stuk gezonder en milieuvriendelijker.
Jowi
Sojabonen behoren tot de peulvruchten.
demelkboer
@m uut m als je goed voor het milieu wil zijn met je geen producten uit Z A gaan halen. Dus ook geen soja voor de soja burger. Heb je ook geen schroot meer dus probleem in de veehouderij ook opgelost. Save the planet, buy Dutch!
Grasbaal
De met veel tromgeroffel aangekondigde vegetarische hamburgers van Burger King, blijken toch complicaties mee te brengen. Veganisten, die dierlijke producten volledig willen vermijden, zien in ieder geval een probleem.

Volgens de krant The Guardian is de Rebel Whopper niet geschikt voor vegetariërs, omdat die op dezelfde grillplaat wordt bereidt als de normale burgers van de keten. Voor veganisten waren de vegaburgers sowieso al een no go omdat het broodje mayonaise met ei bevat.

Voor sommige mensen doe je het nooit goed: businessinsider.nl/vegetarische-burgers-van-de-bur…
+3
walker1
@Grasbaal Het blijft mij verbazen hoe moeilijk sommige mensen het voor zichzelf kunnen maken. Als je echt zo principieel bent, dan heb je bij een Burger King of Mc Donalds sowieso al niks te zoeken lijkt mij.
Farma_boerke
Er is geen tekort aan de grondstoffen zelf, er is een tekort aan machines om de erwten en dergelijke te verwerken tot eiwit meuk. De kraak capaciteit is ontoereikend om eiwitten te winnen en dit duurt jaren om bij te bouwen.
+2
zeppmann1
@Farma_boerke Herkauwers hebben die kraakcapaciteit van nature en daar gaan onze wereldverbeteraars machines voor bouwen ???
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @zeppmann1:
Herkauwers hebben die kraakcapaciteit van nature en daar gaan onze wereldverbeteraars machines voor bouwen ???

Zelfs dat is niet waar. Soya is wat dat betreft een raar spulleke.
demelkboer
Tis wel goed voor vegans om te beseffen dat er weinig vegan langer dan 10 jaar vegan zijn. E4 zijn uitzonderingen De meeste krijgen na een jaar of 4 a 5 serieuze gezondheid problemen. Het gebrek aan B12 cholesterol en verzadigde vetten geef veel complicaties in de hormoonhuishouding van de mens. Grappig detail is dat er geen oervolken zijn die geen vlees eten. Van nature is de mensen een omnivoor dus ook dierlijke producten moeten op het menu staan voor een gezonde vruchtbare populatie. Oervloken die geen vlees aten (de mate waarim e vlees eten verschil wel per gebiec) zijner niet. Die planten zich op de duur niet meer voort.
+2
demelkboer
@demelkboer op zich is de laatste zin wel een oplossing voor veel mondiale problemen. .......
weurding
@demelkboer gay worden ook
demelkboer
@weurding ik hou je niet tegen
weurding
@demelkboer te laat, heb al kinderen op de wereld 😉
+1
demelkboer
@weurding ja dan heeft het geen zin meer. Ik heb de wereld in dat op zich ook al verder naar de afgrond geholpen😀
Melkboer16
@demelkboer vegans zijn vaak al van die lui die geen kinderen willen! Van die wereldverbeteraars en die beginnen bij zichzelf!
Ook Tjeerd is vegetariër geworden en dat moest ie wel anders is zn verhaal niet geloofwaardig meer😂
Mag zich dus de rest van zn leven zelf pijnigen
demelkboer
@Melkboer16 vlees deed onze het een groeien tijdens de evolutie. Andersom ook. Dus over een paar jaar heb je geen last meer van Tjeerd
demelkboer
@demelkboer je ziet maar de natuur heeft voor alles een oplossing
weurding
@Melkboer16 als ze lang genoeg blad gevreten hebben is de kinderwens sowieso al kansloos

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0