Maatregelen na aanval tauros; stichting haalt dieren weg van publiekOriginele beschrijving

UDEN - De kudde runderen die zondag voor problemen zorgde in natuurgebied de Maashorst staat voorlopig apart. Beheerders observeren de taurossen en denken te weten welk dier verantwoordelijk was voor de aanval op een wandelaar. Als deze tauros ‘verontrustend gedrag’ vertoont, wordt-ie meteen verwijderd uit de kudde. 

Deel dit topic Maatregelen na aanval tauros; stichting haalt dieren weg van publiek (bd.nl)

UDEN - De kudde runderen die zondag voor problemen zorgde in natuurgebied de Maashorst staat voorlopig apart. Beheerders observeren de taurossen en denken te weten welk dier verantwoordelijk was voor de aanval op een wandelaar. Als deze tauros ‘verontrustend gedrag’ vertoont, wordt-ie meteen verwijderd uit de kudde. 

paul1

Laatste  |  

Reacties

+1
paul1
Wat zijn die beheerders vreselijk naïef geweest
Todi
@paul1 Dus de beheerders daar verwijderen?
+1
pieta
@Todi Voorlopig apart zetten en bij verdacht gedrag ........ 😁
+4
Jannus
Quote Reactie van @paul1:
die beheerders

Staat een bordje bij de ingang dat het op eigen risico is,hoor het regelmatig dat mensen nagezeten worden door een stier of een pas afgekalfde hooglander,het is een kwestie van tijd en dan valt er een dode en dan is de hang naar de wolf passée.

De stedeling kent dat niet en denkt dat alles aaibaar is omdat men daar elkaar of doodsteekt of overhoop schiet en dan is een dier al snel je beste vriend
Pluto
@paul1 De dieren worden nu geobserveerd ???. In het pieterbaan centrum voor runderen !.
+1
Herbert
Dus de natuur moet nu weer wijken voor de mens. Laat ze er een echt natuurgebied van maken waar geen mensen mogen komen.
+1
Todi
@Herbert Gras en of bouwland van maken. Is veel veiliger.
Jannus
Quote Reactie van @Herbert:
Dus de natuur moet nu weer wijken voor de mens

Denk eerder dat de mens zich nog moet gaan evolueren aan de natuur,de horeca spoilers eraf en harder leren rennen 🏃🏼‍♂️🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♂️🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♂️🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♂️🧗🏼‍♀️🧗🏼‍♂️
Bartlehiemboer
Ik vraag me dan af wat ze doen met het dier wat "afwijkend" gedrag vertoont... Ze halen het weg en dat is het verhaal. Staat zo'n beest wel geregistreerd ? Voldoen ze aan de eisen van afvoeren? Op de foto zie je kalfjes zijn die wel aangemeld etc.
Todi
@Bartlehiemboer Tja met illegalen en as...… kun je dit verwachten.
+1
cowboys
@Bartlehiemboer zijn vrijgesteld van i en r en mogen de nummers erin knijpen achteraf als ze afgevoerd worden. En ze weten totaal niet welk kalf bij welke koe hoort want de nummers van de koeien zijn of verloren of er hangt zoveel haar voor dat ze niet te lezen zijn. En verder krijgen de kalveren binnen no time zelf een kalfje en dat is pure dieren mishandeling .Maar bij de tbo.s en staatswanbeheer mag alles onder het mom van natuur.
Bartlehiemboer
@cowboys Als ik dit zo lees van u en ik geloof het meteen. Is er dan niet een uitzondering te regelen dat wij ook onder natuur vallen ? Alle boeren doen al zoveel aan natuurbeheer. Ik zeg tegenwoordig niet meer dat we melkvee hebben maar agrarier zijn. Er moet toch wel iets mee te doen zijn. Een eigen stichting beginnen die boerbeheer heet en dan onder de (Staatsbosbeheer) regels vallen...???
m uut m
Bij voldoende afstand bewaren is het geen probleem.
Dat de runderen afgelopen zondag dichter dan de geadviseerde afstand van het pad stonden houdt dan in dat je er niet langs kan.
+1
BertK
@m uut m of van het pad af moet. Mag dat?
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @m uut m:
Dat de runderen afgelopen zondag dichter dan de geadviseerde afstand van het pad stonden

houden zich dus niet aan de regels..
+1
Achso
@cs-agrar he toch.. De beestjes houden zich niet aan het vooraf afgesproken protocol. Hoe kan dat?? Misschien dat een commissie daar antwoord op kan geven? Anders Wageningen vragen
de jonge
@m uut m wat een reactie.........
Jowi
Eerst van de nederlandse belasting centen wat wensnatuur aanleggen met wandel en fiets paden en dan stieren inscharen met horens (dolken) van meer als een meter,dan heb je toch wel een zeer rijke fantasy.
kanniewaarzijn
@Jowi Ook hier wil de praktijk zich al niet aan de theorie houden.

En dan wordt zo'n beest dat gewoon z'n natuurlijk gedrag vertoont afgevoerd. Wat zijn het toch een nitwitten.
+2
grondlozeboer
@kanniewaarzijn mijn stier toonde laatst oknzn ware aard toen hij 26 maand werd, is ook spoedig vertrokken, had het in 2 seconden geobserveerd dat t genoeg was. 😁🙈
+1
achterhoeker2
@grondlozeboer Verstandig, zogauw ze met de stalinventaris aan het rechtzetten gaan icm brullen wordt het tijd voor de slager.
Pluto
Die recreant het een trap onder zijn achterste moeten hebben .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!