Mocht de overheid 60.000 dieren doden in Kootwijkerbroek?



Originele beschrijving

In 2001 werden in Kootwijkerbroek tienduizenden koeien, varkens en schapen geruimd na een uitbraak van mond- en klauwzeer. De ruimingen leidden tot gewelddadige rellen in het streng-christelijke dorp.

Deel dit topic

Reacties

+3
cowboys
Mkz in kootwijkerbroek is nooit bewezen net zo min als de stikstof nu.
+1
@cowboys Toen heeft men geluk gehad dat er nog geen internet was, anders was het landelijk volkomen uut de hand gelopen !!!
cowboys
@Detukkeroettwente nee nou is het veel erger het gevaar en verraad komt van binnen uit.
+1
de Haas
@Detukkeroettwente Ik heb de reportage gisteren gezien en dacht hetzelfde. Mocht het nu gebeuren dan vielen er doden, en terecht. Onze collega's daar hebben ze opzettelijk bedrogen, dat is wel duidelijk.
+1
weurding
@Detukkeroettwente ojawel. Was er in 2001 ook wel. Maar geen Facebook en groepen
1068
@Detukkeroettwente Was er toen geen internet ??????????????
+2
slagroomvla
Wien zag het toen al glashelder; "Brinkhorst killer van 10000 boerengezinnen". Stond op protestborden langs de snelwegen, leverde het zelfde soort gejank op als de uitspraken van FDF Mark onlangs, maar goed politici houden nou eenmaal niet van de waarheid..
+1
Is die brinkhorst nu nog strafrechtelijk te vervolgen ???
+1
gerrie-hul
@Detukkeroettwente ik mag het hopen dat die arrogante kwal word aangepakt geld ook voor de toenmalige top van LTO Die hadden toen alleen maar het woord ruimen en nog eens ruimen Hebben naar de getroffen niet meer om gekeken Ik mag hopen dat de kliek van toen een poosje achter de tralies moeten Geld voor Brinkhorst en zijn maten en de toenmalige top van LTO
1068
@gerrie-hul _Met dat volk loopt ons konings huis
+1
buorman
@Detukkeroettwente
Maak je geen illusies, aftreden kan al niet meer en politieke onschendbaarheid.
Maar laten we de uitspraak van de rechter afwachten
cowboys
KOOTWIJKERBROEK - De overheid heeft in 2001 terecht het besluit genomen om 60.000 dieren te doden in Kootwijkerbroek tijdens de uitbraak van mond- enklauwzeer (MKZ). Dat is het oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). De hoogste economische rechter in Nederland veegde de beroepen van veehouders die de zaak hadden aangespannen, van tafel.

In 2001 brak de besmettelijke dierziekte mond- en klauwzeer (MKZ) uit in Nederland. In Kootwijkerbroek werd op een bedrijf één dier positief getest. Dat leidde tot een besmetverklaring waarop de dieren op het bedrijf en de omgeving werden gedood.

Veehouders en sympathisanten geloofden de positieve test niet en verzetten zich tegen het ruimen van de dieren. Dat leidde tot blokkades en rellen, en later tot een juridische strijd die meer dan achttien jaar heeft geduurd.

Volgens het CBb hebben de boeren hun kritiek op de laboratoriumtesten niet hard kunnen maken. Omdat de zaak zich zo lang heeft voortgesleept, krijgen de veehouders een vergoeding voor de geleden emotionele schade.
+2
Realisme
Iedereen een lolly en nou je bek houden daar komt deze uitspraak op neer.
We blijven maar afglijden in NL en iedereen staat er bij en kijkt ernaar.
+1
kanniewaarzijn
Het laboratorium volgde de voorgeschreven standaarden niet. Maar ach...."kleinigheidje" dat we wel kunnen negeren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0