Boeren in Nederland ernstig bedreigd met vernieling, sabotage en brandstichting

Persbericht Boeren organisaties Belangen Agrarysk Fryslân en Agractie

Aan het einde van 2019 is een brief ontvangen met daarin ernstige bedreigingen en een ultimatum, indien de boeren van Nederland doorgaan met opkomen voor hun rechten. Iedere boerderij in Nederland is vanaf heden een doelwit voor sabotage en brandstichting, aldus omschreven in de dreigbrief. De brief is ondertekend met 4 afgekorte namen, die zeggen (extremistische) netwerken te vertegenwoordigen.

In 2019 was sprake van een toenemend aantal inbraken door (extremistische) organisaties op privéterreinen van boeren, waarbij zelfs stallen werden bezet, en vernielingen aangericht.

Wij nemen deze bedreiging uiterst serieus.
St. Belangen Agrarysk Fryslân (i.o) heeft hiervan aangifte gedaan namens de Nederlandse boeren. Ook de politie neemt de bedreiging uiterst serieus en heeft een vervolgonderzoek aangekondigd, waaronder forensisch onderzoek. Wij roepen alle agrarische bedrijven op waakzaam te zijn, indien mogelijk camera’s te installeren en toezicht in te stellen. Stel de wijkagent in uw regio op de hoogte van de dreiging. Indien u verdachte situaties ziet, meld het via de bekende netwerken.

Daarnaast melden wij ons niet te laten intimideren en door te gaan met het verdedigen van onze belangen, waar nodig met (legale) acties, waar wij, volgens de grondwet, recht op hebben.

Team Belangen Agrarysk Fryslân
Team Agractie Nederland

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
(Sorry, had hem ook geplaatst, Waarschijnlijk tegelijk weet niet hoe te verwijderen)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0