’Klimaat niet gebaat bij uitspraak Hoge Raad’

Het Urgenda-arrest van de Hoge Raad verplicht ons land om de uitstoot van broeikasgassen met een kwart te reduceren. Kolencentrales sluiten om dat doel te halen is een maatregel die het klimaat niet helpt en ons land duur zal komen te staan, argumenteert Rogier Lieshout.

Sluiting van Nederlandse kolencentrales leidt vrijwel zeker tot de weglek van emissies. Nederland zal immers meer energie moeten importeren uit andere landen. De totale uitstoot van broeikasgassen zal in ieder geval niet afnemen; het emissieplafond ligt namelijk vast binnen het Europese emissiehandelssysteem. Onder dat systeem moeten producenten rechten kopen voor de emissies die zij veroorzaken. Door de sluiting van Nederlandse centrales komen er meer rechten beschikbaar voor buitenlandse bedrijven. Zij hoeven daardoor minder te investeren in verduurzaming. In feite betalen we met de sluiting van de Nederlandse kolencentrales dus een deel van de klimaatrekening van andere landen. Bovendien kan het ertoe leiden dat buitenlandse centrales, die veelal vervuilender zijn dan de Nederlandse, langer open blijven.

Deel dit topic

Reacties

klant
Mooi zo doorgaan
Jannus
Quote Reactie van @klant:
Mooi zo doorgaan

Zouden we de tijd nog mee gaan maken dat er ontwikkelingshulp naar Holland gestuurd gaat worden???
Bietenbrug
@Jannus in het buitenland zijn ze niet gek, straks ben je zelf een economische vluchteling.
Jannus
Quote Reactie van @Bietenbrug:
zelf een economische vluchteling.

Nee,vind het veel te mooi hier in het land,laten ze daar zelf de zaak maar opbouwen,hebben we hier ook na de oorlog moeten doen,de echte zijn gebleven want die rennen niet weg als het een beetje benauwd wordt.

🔱🔱🔱
kanniewaarzijn
Met de uitspraak voor de boeren in het achterhoofd dat zij "hadden kunnen weten dat er nieuwe maatregelen aan zaten te komen" en dus achter het net visten, zal de uitspraak voor schadevergoeding voor de in 2015 en 2016 opgeleverde centrales niet anders zijn! Toch....??
Pluto
Klimaat is er wel bij gebaat ,,,,, De bevolking in Nederland moet namelijk terug naar 6 en een half miljoen . Dat is ook een urgenda afspraak en daar wil de politiek niet aan herinnerd worden .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's telegraaf en uitspraak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN