Gordel in trekker is vanaf 2020 verplicht

nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…

Boetes
De gordelplicht staat niet in wegenverkeerswet, maar vloeit voort uit de Arbowet. De Arbowet streeft naar een veilige werkomgeving voor werknemers. Het is de Inspectie van SZW die controleert en boetes kan geven van 450 tot 1.500 euro. De Inspectie SZW is de toezichthouder op het terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

VERKEERSBOETES 2020
Geen autogordel dragen – 140 euro

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Geen gordel dragen met een voertuig behorend tot langzaam verkeer.......boete veel hoge dan ............voertuigen snel verkeer !
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Jaja ... waarom zijn boetes voor boeren en loonwerkers altijd tig keer hoger.....lijkt wel discriminatie !

Alleen voor werknemers en dan ook nog niet altijd.
Maar het is soms gewoon verstandiger
boerderij.nl/Mechanisatie/Achtergrond/…
Twentsch Land
Tja Arie .... dat verstandiger.....wat is dat toch altijd een breed begrip !

@arie.j
van Ittersum
@Twentsch Land gewoon een kosten/baten analyse op los laten grandado.com/products/… beter dan jezelf in een slachtofferrol plaatsen. Mijn plaatselijke aannemer deed onlangs een boekje los wat een VCA keuring kost en wat erna nog aan kosten bijkomt. Kun je beter een paar keer 8 euro uitgeven, incl verzendkosten 😉. Wees en bekijk het maar realistisch, we zijn echt niet de enigen indien je hoor en wederhoor pleegt
grupstalboer
@Twentsch Land Boertje pesten .
pietjepuk
@grupstalboer Als eigenaar hoef je weer geen gordel om.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0