‘Ga toch naar de rechter, Sieta’

Sieta van Keimpema, een beter boegbeeld dan de LTO-voorzitter, heeft een conflict over haar melk.

Deel dit topic

Reacties

brabantboer1
Opzeggen dat blad. Voor 600 euro per jaar mag je meer verwachten dan wat van deze slechte journalistieke artikelen toch?
gerrie-hul
@brabantboer1 Ze hadden een paar jaar geleden toch de slogan van beste (slechte )krant van Nederland in de reclame
arie.j
Quote Reactie van @brabantboer1:
Opzeggen dat blad. Voor 600 euro per jaar mag je meer verwachten dan wat van deze slechte journalistieke artikelen toch?

Een goede maand geleden was Sieta het nog zelf die een uitgebreide column in de Boerderij voor haar rekening nam.
+1
weurding
@arie.j tja... denk je dat ze zelf het recht heeft iets te plaatsen of een eigen column kan eisen? Zal ze toch echt voor gevraagd zijn
+2
Jan S
😀
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Wat een idiote journalisten bij de Boerderij. Ze is al naar de rechter gestapt doe je werk eens goed sukkels.

Het ging hier om een columnschrijver geen journalist, maar als je het blad niet leest zal dat wel niet duidelijk zijn.
Verder heeft ze iets aangekondigd, maar het moet nog wel gebeuren.
Als ze het ook werkelijk doet, dan wordt er misschien uit duidelijker waar het nu precies over gaat.
+8
MTSTAMMINGA
Alles weten maakt niet gelukkige,en in dit dramma maar beter ook!!
+3
Melkboer16
@MTSTAMMINGA jij als nestor kun jij haar niet eens tot orde roepen/onderhanden nemen? Ze maakt meer stuk dan dat ze op dit moment goed kan maken🤨
+1
Jaap40
@Melkboer16 waar 2 vechten hebben 2 schuld wordt vaak gesteld. We zullen zien. Maar dat Sieta de strijdt aangaat verklaard al veel💪💪
+1
Jean-PierreK
@Jaap40 waar twee honden vechten om een been...
+2
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
Ze maakt meer stuk dan dat ze op dit moment goed kan maken🤨

Reageer @

Wat maakt ze stuk dan?
+13
de hoef
@George ze lijkt te denken dat al wat ze zegt en denkt waar is ,omdat marc en zij en nog een paar anderen 1 okt alle boeren op de kaart gezet hebben,-
RESPECT DAARVOOR
maar ze gaan nu door slaan en denken dat ze alles kunnen maken,maar ze komen zichzelf vreselijk tegen eerdaags,
+1
joske1980
@de hoef
Ben er ook bang voor
+3
Twentsch Land
Het is nog even afwachten over het hoe en wat.......sieta zal vast nog wel een paar troefkaarten hebben .... welke dat weten we nu nog niet...........Frc heeft ook zijn mensen die een gedegen verhaal met verloop zullen hebben !

Heb wel de indruk dat sieta Rfc niet zo leuk vindt en dat rfc sieta niet zo leuk vindt......Gesprekken gaan dan stroef waarbij het glas half leeg is inplaats van halfvol.

@de hoef
slagroomvla
Quote Reactie van @Twentsch Land:
en dat rfc sieta niet zo leuk vindt

Sieta heeft niks meer te verliezen, dan worden mensen pas echt gevaarlijk!!
familie pelle
@de hoef
Quote:
. maar ze gaan nu door slaan en denken dat ze alles kunnen maken

Noem mij eens een voorbeeld waarin jou ongenuanceerde uitspraak bewaarheid wordt.
+7
de hoef
Quote Reactie van @familie pelle:
bewaarheid wordt.

ik verwacht dat het geen twee maanden meer duurt, voor alles in duigen ligt, ze is mij te extreem, en marc ook
maar als jij een andere gedachte hebt, moet je die vooral volgen,
ik proef aan de medelanders dat ze de acties nu wel mooi gevonden hebben
+6
marcsterreborn
@de hoef jij staat gelukkig met twee benen in de maatschappij, in tegenstelling tot anderen hier...
+3
familie pelle
@de hoef
Quote:
. ze is mij te extreem, en marc ook

Antwoord nu eens op mijn vraag. Wat hebben ze gedaan volgens jou wat te extreem is? Wat is extreem? Ik vind tjeerd met zijn halvering ook te extreem.
Ik schaar mezelf onder de gematigd kritische boeren. Lid van nmv, ddb en werk veel samen in commissies met plaatselijke lto. Op dit moment is het vijf voor twaalf. We moeten er hard ingaan om in het midden uit te komen en dan bedoel ik niet iedere week op de trekkers stappen.
De mensen die jij nu al laat vallen hebben veel in werking gezet en onder hun druk is er al veel regelgeving verzacht of geschrapt. Ik vind het opmerkelijk dat er boeren zijn zoals jij die ze nu laat vallen en gaat speculeren over eventuele misstappen die ze in de toekomst zullen begaan.
+6
pieta
Quote Reactie van @familie pelle:
Wat hebben ze gedaan volgens jou wat te extreem is?

Ik vind dat Sieta haar positie misbruikt tegen RFC. Als er onrecht is/was had ze gewoon direct een rechtszaak kunnen starten. En dan bedoel ik al voor het 1e moment van melkweigering.
Bij Vd Oever vind ik het jammer van het gedoe over WOII. Daar had ie ver van weg moeten blijven of het zo in moeten kleden dat ie niet zo negatief in het daglicht kwam te staan.
+5
familie pelle
@pieta
Quote:
.
Ik vind dat Sieta haar positie misbruikt tegen RFC..

Wat heeft dat met het landbouwcollectief en fdf te maken? Wat Sita met fc heeft interesseert me niets.
Quote:
Bij Vd Oever vind ik het jammer van het gedoe over WOII. Daar had ie ver van weg moeten blijven of het zo in moeten kleden dat ie niet zo negatief in het daglicht kwam te staan

pfffff, Beginnen we daar weer over te zemelen. heb je de columns van Jan Cees Vogelaar en Harmen endendijk niet gelezen. Deze leggen haarfijn uit hoe hypocriet mensen zijn die hetzelfde zeggen als jij nu doet.
pieta
Quote Reactie van @familie pelle:
Wat Sita met fc heeft interesseert me niets.

Mij wel. Net als wat Calon en Tjeerd de Groot gedaan hebben voordat ze deden wat ze nu doen.
pieta
@familie pelle Heb je een link naar die columns?
+1
pieta
@hookwood Dat zijn columns van Sieta. Het ging over columns van JCV en Endendijk.
+3
buorman
@pieta

Column Jan Cees Vogelaar : ‘t Het nog nooit zo donker west

Hypocrisie. Volgens Wikipedia is het huichelarij, het voorwenden van geloof, gevoelens, moraal of deugden zonder daar volledig achter te staan of de daaraan verbonden normen en waarden zelf in praktijk te brengen. In het bijzonder bij het bekritiseren van anderen.

En zo rolde zo ongeveer iedereen die zichzelf een moraal van enig niveau toedacht, over Mark van den Oever heen. Het werd nog gekker toen mensen gingen wedijveren in het leed wat hun ouders en voorouders direct of verder in de lijn is aangedaan tijdens een zwarte periode van onze geschiedenis.

Motie

Nu zou ik me kunnen laten meeslepen in een wedstrijdje ver pissen over leed wat ouders/voorouders hebben meegemaakt in diezelfde periode en waarom met name mijn vader een tijdlang een bloedhekel had aan Duitsers. Maar dat doet geen recht aan hen en allen in die periode. Een directeur van het Nationaal Monument Kamp Vugt denkt wel sterk moraliserende opmerkingen te kunnen maken. En Kamerleden denken een motie te moeten voorstellen en voor te stemmen om iemand zijn democratische rechten in te perken. Twitter en Facebook en andere media liepen over van veroordelingen.

Laffe herders

Waar waren die dappere deugmensen en Kamerleden met acties toen veehouders als Nazi’s werden afgeschilderd? Waar waren ze toen veehouders als Kampbeulen en veehouderijbedrijven als Dachau en Auswitsch werden neergezet door Roos Vonk, Robert Long, Youp van t Hek en al die anderen? Symboolpolitiek en gelegenheidsargumentatie. Een goede kennis heeft daar een benaming voor. Hij noemt dat het gedrag van “laffe herders”. Mensen die het met de mond belijden wanneer het ze politiek zo uitkomt. En als het ze politiek anders past dan zie en hoor je ze niet. En als het er echt op aan komt zijn ze in geen velden of wegen te zien.

Licht brengen

Het draagvlak van de sector zou sterk worden aangetast door boeren/boerinnen met forse uitspraken en trekkers op de weg. Althans dat schrijven diverse media. Het blijkt dat vele polls en onderzoeken iets anders uitwijzen. Dat er juist begrip is voor de situatie van boeren en tuinders en dat burgers heel goed begrijpen dat boeren en boerinnen in verzet gaan.

Marc Calon duidde het in een radiointerview heel juist door vrij vertaald te stellen dat de media een beeld schetsen bij burgers en boeren dat er geen draagvlak is voor boeren en boerinnen, maar volgens Calon zijn het juist de media die niet door hebben dat er bij burgers juist heel veel begrip en draagvlak is voor de agrarische sector. Die conclusie van Calon is een mooi einde van een roerig 2019 en mooi begin van een vast niet minder roerig 2020. Groninger Ede Staal heeft moeilijke tijden bezongen; 't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht.

Dat naast de zorgen die er zijn 2020 weer licht mag brengen!

Bron; AGRAAF

robbies
Quote Reactie van @familie pelle:
De mensen die jij nu al laat vallen hebben veel in werking gezet en onder hun druk is er al veel regelgeving verzacht of geschrapt

het eerste deel van je zin klopt. Het tweede moet nog maar blijken. De aangenomen provinciale beleidsregels al bestudeerd? Is er al duidelijkheid over extern salderen en de koppeling met rechten? We zijn nog niet uitgeruild, dat is bereikt. Maar er is nog heel veel werk aan de winkel in de provincie.
+2
familie pelle
@robbies mee eens. Gaat er mij vooral om dat we deze mensen niet moeten laten vallen bij de eerste beste twijfel. Ze verdienen beter.
+4
robbies
Quote Reactie van @familie pelle:
mee eens. Gaat er mij vooral om dat we deze mensen niet moeten laten vallen bij de eerste beste twijfel. Ze verdienen beter.

Ik laat niemand vallen, maar wijs ze er wel op dat ze geen monopolie op de waarheid hebben. Ik weet dat er op dit moment heel veel mensen heel hard aan het werk zijn voor een goede zaak en dat die het ook niet verdienen om voor de voeten gelopen dienen te worden. Ik sluit me volledig aan bij @de hoef: het trucje met de tractoren kennen we wel. Het is nu zaak om aan tafel te blijven. Vooral in de provincies, want daar wordt de strijd gestreden.
familie pelle
@robbies
Quote:
. Ik sluit me volledig aan bij @de hoef

Dus jij deelt de mening van de hoef dat het over 2 maanden “klaar “ is met het landbouwcollectief door Marc en Sita? Ik niet. Ik vind zo’n opmerking behoorlijk denigrerend voor mensen die al zoveel voor diezelfde de hoef hebben gedaan.
robbies
@familie pelle nog een keer lezen
familie pelle
@robbies jij ook. Deel jij bovenstaande mening van de hoef , ja of nee. Zo moeilijk is het niet
+1
robbies
@familie pelle ik deel de mening dat de tractoren even in de schuur moeten blijven.
familie pelle
@robbies oke, daar ben ik het ook mee eens. Maar je deelt mijn mening dus tav die denigrerende opmerking? Je probeert er omheen te draaien.
+1
robbies
@familie pelle ik voel me helemaal niet verplicht om me daarover tegenover jou te verantwoorden. Ik schaar me achter de opmerking dat het nu wel ff klaar is met de tractorprotesten.
familie pelle
@robbies
Quote:
. ik voel me helemaal niet verplicht om me daarover tegenover jou te verantwoorden.

Hoeft ook niet hoor. Bemoei je dan ook niet tussen een discussie tussen de hoef en mij. Ik dacht dat dit een discussiesite was waarin meningen en standpunten worden gedeeld en uitgewisseld.
robbies
@familie pelle ik bepaal zelf op wie ik reageer en andersom geldt dat ook. Ik zal niemand verplichten om zijn mening hier te geven
+5
Jan S
😀
robbies
Quote Reactie van @Jan S:
En tot hoe lang wil jij aan tafel blijven zitten. We kennen de truckjes van de regering zo langzamer hand ook wel.

allemaal leuk en aardig, maar stikstofbeleid is niet volledig landelijk beleid. Besluiten worden in de provincies genomen en daar wordt momenteel door verschillende mensen - ook door FDF - hard gewerkt. Die bestuurslaag staat dichter bij de mensen dan Den Haag en is directer beinvloedbaar. daar moeten we gebruik van maken. Je somt een hele hoop dingen op waar ik me bij aansluit. Er zitten zoveel hiaten in het huidige beleid en de onderliggende modellen, maar die krijg je niet van tafel door er continu met je tractor op uit trekken. Die krijg je door in de wond te blijven drukken, met feiten, met onderbouwing, met berekeningen en met allianties uit het bedrijfsleven. Dat is iets van lange adem.

In Brabant zien we nu de heel voorzichtig de gevolgen van doorlopende druk. Bijzonder slechte besluitvorming uit 2017 wordt nu stapje voor stapje aangepast. We hebben onlangs alweer 9 maanden gewonnen, maar we zijn er nog lang niet. De trekkeracties hebben een bijdrage geleverd, dat zal ik niet ontkennen, maar achter de schermen is de inspanning ook gigantisch geweest. Dat het geen zichtbare inspanning geweest is, maakt het niet minder effectief
pieta
Quote Reactie van @robbies:
De trekkeracties hebben een bijdrage geleverd,

Die hebben de wond opengereten. En nu moeten ze op overlegniveau eea gaan regelen.
+2
de hoef
Quote Reactie van @familie pelle:
mensen niet moeten laten vallen

het gaat niet om laten vallen, ze slaan door en daar sta ik niet achter
zie het maar als waarschuwing
+2
familie pelle
@de hoef speculeren over het omvallen van het landbouwcollectief door Marc en Sita omdat ze passievol voor de agrarische sector opkomen vind ik hetzelfde als “ze laten vallen”. Bij mij hebben ze iig meer krediet. Sterker nog. Dit heb ik jarenlang gemist bij de huidige belangenbehartiging.
de hoef
Quote Reactie van @familie pelle:
“ze laten vallen”.

lees zoals je het wil,
+1
George
Quote Reactie van @de hoef:
ze slaan door en daar sta ik niet achter

Ik zie het ook niet zitten om telkens snelwegen te blokkeren of iets dergelijks maar waar Mark en Sieta door slaan dat zie ik ook niet. Dat Sieta in de clinch met RFC ligt is voor mij verder niet belangrijk. Verder bracht LTO de wereld in dat er een akkoord zou zijn terwijl dat niet zo was volgens de andere partijen en werd er dus weer voor hun beurt gepraat. Het is beter dat het collectief behouden blijft. Nu is er door de inzet van FDF daadwerkelijk actie gevoerd anders was met LTO , NZO en RFC alles al in kannen en kruiken geweest en was het weer gewoon slikken en stikken geweest!
+9
de hoef
@familie pelle jullie luisteren zeer beperkt, al je info komt van mensen die denken aan je te verdienen, en die geven je gelijk, de mensen die ik spreek gedogen het een paar keer en daarna houd het op,
ik begon met 1 okt was een goede actie,
en sita haalt er nu vanalles bij
en marc is mij te fel geworden in zijn uitspraken
als er een goede actie is steun ik hem, maar pas ervoor om elke 14 dagen de weg op te gaan
familie pelle
@de hoef
Quote:
jullie luisteren zeer beperkt, al je info komt van mensen die denken aan je te verdienen, en die geven je gelijk, de mensen die ik spreek gedogen het een paar keer en daarna houd het op,

Jij weet er geen fuck van van wie ik wel of niet spreek en hoeveel letters ik gelezen heb. Je generaliseert enorm. En wat je hier verder mee bedoelt is me een raadsel.
Quote:
ik begon met 1 okt was een goede actie,
en sita haalt er nu vanalles bij
en marc is mij te fel geworden in zijn uitspraken
als er een goede actie is steun ik hem, maar pas ervoor om elke 14 dagen de weg op te gaan

Wat Sita met fc heeft heeft toch niets te maken met fdf of het landbouwcollectief? En als Marc op eieren moet lopen dan verliest hij juist zijn sterkste eigenschap, passievol strijden voor de agrarische sector. En ja , van mij mag hij dan af en toe fel van leer trekken.
de hoef
Quote Reactie van @familie pelle:
Jij weet er geen fuck van

wist niet dat je kwaad werdt,
en wat je verder van mij vind zal mij een worst zijn
we zullen over een paar maand zien hoever ik of jij ernaast zat
familie pelle
@de hoef
Quote:
. wist niet dat je kwaad werdt,

Ben ik ook niet hoor .....
+4
slagroomvla
Quote Reactie van @de hoef:
en denken dat ze alles kunnen maken,

Heb je het nu over de FDF? Die zin is meer van toepassing op de NZO... Wat worden sommige mensen toch onrustig van verandering, waar ben je bang voor?

De oude kliek is uitgespeeld, het wachten is op het moment dat Calon zijn vertrek bekend maakt, Jos voorkennis zelfde verhaal, allemaal compleet vleugellam. Tijd voor afscheid!
Jean-PierreK
@slagroomvla, typefoutje? Een paardensprong vanaf de "N"? 😉
+3
buorman
Quote Reactie van @slagroomvla:
De oude kliek is uitgespeeld, het wachten is op het moment dat Calon zijn vertrek bekend maakt, Jos voorkennis zelfde verhaal, allemaal compleet vleugellam. Tijd voor afscheid!

Daarom verbaasd het mij dat er over dit citaat uit de column op boerderij nog geen topic is geopend met heeeeeeeeel veel positieve reacties:

''Ze spreekt boer en burger aan.
“Sieta staat waar LTO-voorzitter Marc Calon had moeten staan
Ze staat waar LTO-voorzitter Marc Calon had moeten staan als leider en boegbeeld van de boeren. Maar hij was er niet, is er niet en zal er voor mijn gevoel ook nooit zijn als het nodig is. Gewoon omdat hij door de boeren niet wordt gezien als leider. Zijn draagvlak is het laatste jaar helemaal verdwenen.

Om LTO te behouden afscheid nemen van Calon

Tijd voor actie van de aangesloten leden. Als we willen dat LTO blijft, zullen we afscheid moeten nemen van deze voorzitter. Nog mooier zou het zijn dat Calon zelf zijn conclusies trekt en terugtreedt. Als je tijdens een crisis – en daar zitten we met de stikstof midden in – niet de echte leider kunt zijn en moet toezien dat anderen dat stokje overnemen, moet je wegwezen.''
+1
marcel r
Quote Reactie van @buorman:
“Sieta staat waar LTO-voorzitter Marc Calon had moeten staan

Alleen spijtig dat Calon al meer voor elkaar gekregen heeft in 2 jaar dan Sieta in 20 jaar.
+4
buorman
Quote Reactie van @marcel r:
Calon al meer voor elkaar gekregen heeft in 2 jaar dan Sieta in 20 jaar.


Klopt, in een paar jaar tijd het ledenbestand van lto tot het huidige miserabele aantal, dat is idd Sieta in al die jaren niet gelukt.
Maar wat wil je ook als je leden gaat royeren op basis van geruchten?
+1
George
Quote Reactie van @marcel r:
Alleen spijtig dat Calon al meer voor elkaar gekregen heeft in 2 jaar dan Sieta in 20 jaar.


😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
Jan S
😀
de hoef
@slagroomvla fdf ja , daar zit sita ook toch
+5
slagroomvla
@de hoef Zonder FDF bezetting van RFC en NZO, was alles al lang beslist! N reductieplan, met bijbehorende boetes.. Maar dat heb jij liever dan een paar zwartkijkers die de acties niet waarderen?
+1
George
Quote Reactie van @slagroomvla:
Calon zijn vertrek bekend maakt, Jos voorkennis zelfde verhaal, allemaal compleet vleugellam. Tijd voor afscheid!

Ja dat denk ik ook , daar zal een flinke zuivering in die besturen plaats moeten vinden. Of is dat ook weer een verkeerde term. 😄
+1
George
Quote Reactie van @de hoef:
maar ze gaan nu door slaan en denken dat ze alles kunnen maken,maar ze komen zichzelf vreselijk tegen eerdaags,


Ik weet het niet , ik kan er nog niet over oordelen. Mark heeft in mijn ogen niks verkeerds gezegd en Sieta haar vete met RFC vind ik niet zo boeiend en is nog niks over bekend.
+1
Jan S
😀
+3
de hoef
Quote Reactie van @Jan S:
Ik denk dat ze bij de FDF meer weten en meer realiteitszin hebben dan de meeste boeren

ongetwijfelt, maar ik zie meer in hermen vreugdehil, zijn optredens, dan fdf, ondanks dat ze in het begin alles goed aangewakkerd hebben
+1
Jaap40
@de hoef aha gelukkig @de hoef hoefzie je wel wie de beerput open trekt! Met de kennis van Vreugdenhil en het COMPLETE collectief zal er een harde strijd gevoerd gaan worden.
+3
de hoef
@Jaap40 strijd voeren ze achter de schermen, en niet met trekkers op de snelweg een dagje uit gaan , het was een enorme goede aanzet 1 okt met de trekkers,
maar het gevecht zit binnens kamers nu,
dat je zo een verbod krijgt op trekkers met demonstreren snappen de meeste niet
+1
Jaap40
@de hoef heb ik in mijn reactie staan dat we persé met trekkers de weg op moeten? Heel gericht vindt ik wel kunnen overigens.

Alle organisaties binnen het LC gaan hun bijdrage leveren. En Calon zingt maar een toontje lager.
+4
Jan S
😀
+4
de hoef
Quote Reactie van @Jan S:
Na de demonstraties van 1 oktober lag er 4 oktober al een kamerbrief die er neer kwam dat ze 50 % gingen inkrimpen.

1 okt stond ik er zelf bij ,dat carola zij zolang ik minister ben wordt er geen 50 procent gekrompen
maar jij doet nu of ik er tegen ben, maar ik was er voor, en zeg dat ze hun toon moeten matigen, want na harde schreeuwers wordt niet geluisterd
harde schreeuwers denken dat er geluisterd wordt , maar dat is alleen bij hun eigen volgers,
respect dwing je af door je daden ,
dus nogmaals 1 okt en 16 okt had ik respect voor, en nu zie ik het de verkeerde kant opgaan
joske1980
@Jaap40
Idd compleet met hoofdletters. Denk dat Herman Vreugdenhil en Rick Grasshof samen meer weten over deze dan de rest van Nederland. Jammer dat ze beide van tegengestelde kampen zijn.
Jaap40
@joske1980 zoveel mogelijk tijd zien te winnen. Op die manier komt er zoveel mogelijk kennis en feiten van deze heren naar boven en kan Nederland geïnformeerd worden.

Zo werkt de politiek ook als men de cijfers(RIVM) niet wil prijs geven, dan pakt de politiek tijd tijd tijd.
Vooral géén slap compromis als deal sluiten. De politiek heeft haast, de politiek probeerst landbouw in de hoek te jagen met wetgeving vol met losse einden, niet intrappen.
+2
George
Quote Reactie van @de hoef:
ongetwijfelt, maar ik zie meer in hermen vreugdehil,

Hermen Vreugdenhil is hier in Brabant echt bijzonder goed bezig , dat is zeker!
+2
Jan S
😀
+6
robbies
Quote Reactie van @Jan S:
Het ene doen en het andere niet laten. We zijn elkaar hard nodig.Dat Hermen zich nu vastgebeten heeft in de uitstoot van stikstof heeft alles te masken met de acties en de demonstraties van de FDF en Agractie. Zonder die acties en demonstraties is het de vraag of Hermen met dezelfde inzet aan de slag was gegaan. Als je ziet hoeveel moeite het kost om gegevens los te krijgen van de overheid is het goed om de druk op de ketel te houden. Daar profiteren de Hermens in deze wereld ook van.

Je bent bijzonder slecht geinformeerd, stuitend zelfs. Hermen is al vanaf 2017-2018 met dit dossier bezig. Daar hebben FDF en Agractie helemaal niks mee van doen gehad. Vraag het hem zelf, zijn telefoonnummer staat in zijn Twitter-bio in plaats van hem hier van populisme te beschuldigen.
Jan S
😀
+1
robbies
@Jan S je stelt toch echt de vraag of Hermen zonder de acties van FDF en Agractie met dezelfde inzet aan de slag zou zijn gegaan. Je was blijkbaar niet op de hoogte dat Hermen al ruim 2 jaar met volle aandacht en inzet op dit dossier zat. Dus wat bedoel je dan met die opmerking?
Jan S
😀
robbies
Quote Reactie van @Jan S:
dat allemaal al wist, maar het is een feit dat dat soort zaken allemaal na de FDF acties op twitter verscheen

Je beoordeelt iemands inspanningen toch niet op hun duiding op Twitter? ik beoordeel Hermen op zijn inspanningen in de provinciale politiek en het debat in de Staten. En daaruit maak ik op dat hij vanaf het veehouderijdebat in 2017 al opmerkt dat er een rechtsongelijkheid zit in de aanpak van de veehouderij tov andere industrieen. Zijn twitteraccount heb je al gevonden, dus pak je telefoon en bel hem. Dan kun je hem uithoren over wat hij allemaal wel en niet wist voordat hij begon te twitteren.
Jan S
😀
+2
robbies
@Jan S
Quote:
beetje flauw

Dat mag. Dan lees je ze gewoon niet meer. Doe je wel vaker meen ik. Verder heb ik FDF in mijn reactie hierboven al de credits gegeven voor hun bijdrage. Ik doe alleen niet mee aan de heldenverering omdat er nog niks veranderd is. Of wel?
buorman
Betreffende stuk is van vergaderboer, een columnist
En of je het er nu wel of niet mee eens bent, het is hem/haar weer goed gelukt; een column moet discussie uitlokken/prikkelen en zie eens wat er op boerderij.nl en hier gebeurd......
Jan S
😀
+2
matt
Hier bij de colum van Harmen endendijk

(klik om te vergroten)

+1
pieta
@matt en {@ buorman} Ik lees toch vooral dat er meer zijn die de vergelijking gemaakt hebben en dat er toen minder reuring ontstond. Dat klopt. Maar dat wil niet zeggen dat ie het slim gezegd heeft. Ik vind in ieder geval van niet. Zeg dan geen 75 jaar geleden maar zeg 90 jaar geleden. Benoem net als JCV de (relatief bekende) mensen die de boer en zijn werkwijze al vergeleken hebben met WOII en zeg dat je zelf de vergelijking niet wil trekken. Maar dat als je hem moet trekken je de boeren met een van de minderheden van indertijd zou vergelijken. Natuurlijk is de media hier voluit opgesprongen. En dat heeft ie gewoon aan zichzelf te danken.
Verder hoop ik uiteraard dat ie verder strijdt.
+1
buorman
@pieta
Heb inmiddels de facebook link naar de column van endendijk toegevoegd.
Geef daarmee geen enkel oordeel over de inhoud van beide, alleen invulling naar aanleiding van jou verzoek 😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
83
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0