Sieta van Keimpema start een civiele rechtszaak tegen FrieslandCampina die mogelijk nog jaren duurt.

Van de Boerderij site
Sieta van Keimpema start een civiele rechtszaak tegen FrieslandCampina die mogelijk nog jaren duurt.
Zo wil ze de melkweigering en opzegging van het lidmaatschap door de zuivelcoöperatie aanvechten meld ze op de website van de DDB.
In een mondelinge toelichting vertelt ze dat de procedure nog jaren kan duren en dat het afhangt van het verloop ervan of ze weer wil kunnen toetreden tot de zuivelcoöperatie. Verdere toelichting geeft ze niet.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Het blijft een raar verhaal.
Waarom 3/4 jaar gewacht.,de koeien verkocht en dan pas beginnen over zoiets?
Een kort geding direct zo mij logischer voorgekomen zijn.
Trouwens waarom jaren gezwegen als FC werkelijk al jaren in de fout was?

Deel dit topic

arie.j

Laatste  |  

Reacties

+13
Noordoost
Ik hoop van harte dat Sieta gelijk krijgt.
Maar kan verder ook niet oordelen, daarvoor weten we met mekaar niet genoeg over dit verhaal.

Feit blijft dat het een stel arrogante pipo`s (wil een ander woord gebruiken maar dat zal wel niet door de censuur heen komen denk ik) zijn en blijven daar in Amersfoort.
+5
arie.j
Quote Reactie van @Noordoost:
Ik hoop van harte dat Sieta gelijk krijgt.

Je weet niet eens waarover gelijk.
Want Sieta vertelt niet om welke reden ze in de melkweigering kwamen.
+2
slagroomvla
@arie.j Wat is de nieuwswaarde van dit bericht?
+4
de jonge
@arie.j als het je allemaal zo interesseert zou ik zeggen bel haar even op. er zijn zat op prikkebord die weten blijkbaar waar ze woont dus er is vast een manier om in contact te komen als dat is wat je wilt.
+3
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j als het je allemaal zo interesseert zou ik zeggen bel haar even op. er zijn zat op prikkebord die weten blijkbaar waar ze woont dus er is vast een manier om in contact te komen als dat is wat je wilt.

Ja hoor, en dan FC ook nog bellen voor het tegengeluid?
Is Boerderij al druk mee geweest.
Echter ze meent FC publiek te beschuldigen, en dan moet je ook met uitleg daarvan komen.
+4
pieta
Quote Reactie van @Noordoost:
Ik hoop van harte dat Sieta gelijk krijgt.

Ik hoop dat degene wie het gelijk aan zijn/haar zijde heeft het ook krijgt. Als RFC bakzeil gaat halen dan is het een grote schande.
+2
matt
@pieta dat hoop ik ook,maar denk dat we het nooit precies te weten komen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
Ik hoop dat degene wie het gelijk aan zijn/haar zijde heeft het ook krijgt.

Helaas....we leven in Nederland!
+13
vrije boeren
Succes Sieta
+9
Groen1
Laat mensen in hun waarde
Met alle respect. Het lijkt me verstandig dit onderwerp te sluiten. Fijne jaarwisseling
+2
Hans7
Ik hoop dat waarheid aan het ligt komt en veel succes met de komende rechtzaak!! Prettige jaarwisseling!! 🎆
+5
Willie2
Verhaal wordt ontzettend opgeblazen door Sieta, waarom moet zij jaren lang procederen? Sieta begint een beetje naast haar schoenen te lopen sinds begin okt. Woorden als 'civiel war' en 'burgeroorlog' werden meerdere keren genoemd. @arie.j stelt terecht de vraag 'waarom is zij geen kortgeding gestart?' Ze had volgens mij gewoon alles op alles moeten zetten om de boel weer aan de gang te krijgen. Des noots met iemand van 'AB vakwerk', omdat haar man Arno meerdere malen met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Aan de andere kant is het behoorlijk tragisch/ingrijpent voor Sieta en haar naasten wat er allemaal gebeurd is, afgelopen jaar/jaren. Ca. 21 september 2019 is zij woordvoerder van FDF geworden, wat zij ook zeer goed deed op dat gedied. Later wou FDF distributiecentra blokkeren en de voetselvoorziening plat leggen. De rechter greep in en de eventuele actie kon niet door gaan. Ca. 11/12 jaar geleden blokkeerde DDB verschillende zuivelfabrieken en wouden ze ook al supermartketens blokkeren zie artikel: dekrantvantoen.nl/vw/article.do/… . Terecht vergelijkt @ted9 FDF daarom met het vroegere DDB. Zie dit topic: prikkebord.nl/topic/202376/ . Die ideeen lijken dus bij haar vandaan te komen. Destijds FrieslandFoods (voorloper RFC) legde DDB een schadeclaim op van 1 miljoen euro. Zie link: dekrantvantoen.nl/vw/article.do/… . De reden van die schadeclaim was omdat ddb destijds (2008) o.a. FrieslandFoods geblokkeerd had en zodat er geen melk meer geleverd kon worden. Zie link: dekrantvantoen.nl/vw/article.do/… en dekrantvantoen.nl/vw/article.do/… . Ik denk persoonlijk dat er een deuk in de relatie tussen RFC (FrieslandFoods) en Sieta is ontstaan in die periode. Dat is waarschijnlijk nooit meer helemaal goed gekomen. Het is lastig te zeggen wat er precies gebeurd is de afgelopen 4 jaar, maar dat er meer speelt dan de algemene voorwaarden van RFC om melk te leveren lijkt duidelijk...
+6
George
@Willie2

Je hebt het er maar druk mee .
+1
Peter23
@George Willie 2 lijkt wel een d33er. Totaal wereldvreemd
+1
buorman
Quote Reactie van @Willie2:

dat er meer speelt dan de algemene voorwaarden van RFC

Wederom een heel verhaal, maar met deze;
''dat er meer speelt dan de algemene voorwaarden van RFC'', kon je de keutel weleens bij het schone eind hebben.
Dat is namelijk wat Sieta ook stelt in het artikel.
Willie2
@buorman Daar gaat het ook om, als RFC dat zo kan doen, dan wil ik graag weten hoe het zit, als het waar is wat Sieta zegt, dan hebben ze wat uit te leggen...
+10
Jan S
😀
+2
Willie2
@Jan S Om een lang verhaal kort te maken: ze had beter haar mond kunnen houden en niet naar Boerderij en de Volkskrant moeten gaan. Als er praatjes waren, waren die er het hele jaar al. Ze had vorig jaar (2019) gezegd dat het prive was en dat ze is gestopt met melk leveren. Ze had het daar beter bij kunnen laten. Niemand wordt hier beter van binnen de agrarische sector om vanalles in de krant te gooien omtrent haar melkweigering en haar jarenlange conflict met RFC. Wat opvalt dat ze haar uitsluitend richt op een zuivelverwerker: dat is RFC. Ze is zelden kritisch over BEL, A-ware, DOC, Cono en Vreugenhil. Terwijl RFC doorgaans de beste uitbetaler is.
+3
buorman
Quote Reactie van @Willie2:
Om een lang verhaal kort te maken: ze had beter haar mond kunnen houden

De pot verwijt de ketel? of wie de schoen past...?
''beter haar mond''? Beter voor wie, voor jou mss?
Sieta heeft wss veel meer recht om te schrijven wat ze schreef, dan jij [en ik zei de gek] hebben om er wat van te vinden.
Jij betichte mij in een pb ervan bekend/bevriend te zijn met Sieta, ik vermoed [hier publiekelijk] dat jij en enkele anderen hier nauwere banden met de tegenpartij hebben dan het lid zijn van en het leveren aan.
weurding
@Willie2 boerderij en volkskrant melden zichzelf wel. Je krijgt maar zo geen artikel in hun blad
+7
sjoerd de melker
Als het niet aan de melkkwaliteit lag moet er toch een andere afnemer te vinden zijn? Lijkt mij goedkoper dan met advocaten en juristen in de weer zijn.
+5
Melkboer16
Op de boerderij.nl schrijft iemand dat iedereen in een straal van 20 km rondom Nes weet waarom de melkfabriek daar de melk niet meer op wil halen!?
Dan lijken het mij toch duidelijk dat iemand haar bij de kladden moet grijpen als haar eigen man dat niet doet!!
Zo wil je als sector toch niet in het nieuws komen en FDF toch zeker ook niet!
buorman
Quote Reactie van @Melkboer16:
schrijft iemand dat iedereen in een straal van 20 km rondom Nes weet waarom

Kan je verzekeren dat die iemand liegt
+1
Melkboer16
@buorman oh is t bij jou ook zo’n bende😂😂 Kom op zeg we zijn toch niet blind??
Todi
@Melkboer16 Het blinde peert kent geen noaber hulp/ plicht?
+2
buorman
@Melkboer16
Mss moet je je in dit nieuwe jaar eens bij de feiten houden, de rest zijn aannames, roddel en achterklap.
oh, en ja bij mij is het ook een grote bende maar hoezo, ben ik jou daar verantwoording voor verschuldigd?
+2
Coen
@Melkboer16 , FDF en DDB worden binnenkort uit het LC gezet, zij overspelen hun hand ruimschoots om het LC enig resultaat te kunnen laten halen.
+8
George
Quote Reactie van @Coen:
FDF en DDB worden binnenkort uit het LC gezet,

Hoezo dat dan weer? Dan blijft alles weer zoals het was. Heulen en zeulen met alles en iedereen beleid.
Jaap40
@Coen Door Calon?😂😂😂😂😂
De kracht is juist dat Dijkhuizen alle kikkers in de pan weet te houden.

Mooiste zou zijn dat zelfs Datuma van die nieuwe groep Kringlopers zich aan gaat sluiten bij het LC. Wat moet je met versplintering,? Daar kun je niets mee.
+5
Stroman
@Coen Dat zou raar zijn. Volgens mij is Jeroen van Maanen de man geweest die namens FDF het LC mede in de benen heeft weten te krijgen.
+6
Noordoost
@Coen als FDF er niet was geweest dan had LTO alles al weer weggeven daar in Den Haag.
Dus als er iemand uit Lc moet dan is het wel LTO
+5
George
@Noordoost
LTO voegt al jaren niks meer toe en kan het best ontmanteld worden.
+1
Noordoost
@George eens
+6
Stroman
@Noordoost Er gaat niemand uit het collectief. Laten we het nieuwe jaar nog even doorgaan zoals 2019 eindigde: schouder aan schouder. We waren net lekker op dreef.
+3
Willie2
@weurding Ze verteld het zelf in de Volkskrant, in deze krant werden aan het einde van 2019 8 verschillende potretten gemaakt van verschillende bekende Nederlanders waar Sieta er een van was. Ze werd inderdaad door de Volkskrant gevraagd omdat zij behoorlijk in de picture heeft gestaan het afgelopen jaar (2019). Maar wat ze gedaan heeft is van de gelegenheid gebruik maken om het conflict met RFC in de openbaarheid te brengen. Als je nou fan van haar bent of niet, hier heeft niemand binnen de landbouw voordeel van. Ze gebruikt een organisatie als DDB en FDF om haar persoonlijke conflict met RFC uit te vechten. DDB is opgericht om goede melkprijs voor de leden voorelkaar te krijgen. Dat ze uitsluitend de fabriek met de beste melkprijs aanpakt schetst mijn uiterste verbasing. Ze zullen bij RFC vanalles fout doen in haar ogen, maar pak de fabriek eens aan met de slechtste melkprijs en niet telkens dezelfde met de hoogste melkprijs. DDB lijkt nu wel een anti-RFC-club geworden. Waar Sieta de baas van is. Zoals Wilders tegen de Islam is, is Sieta tegen RFC. Het bijzondere is natuurlijk dat ze zelfs met geld toe in het verleden had kunnen vertrekken naar bijv. A-ware die bovendien in dezelfde gemeente gevestigd is als Sieta zelf. Het was een vanzelfsprekend geweest zou je zeggen. Inplaatst van eieren voor haar geld te kiezen gaat ze de stijd aan met haar eigen coperatie. Met een grote financiele en mentale catastrofe tot gevolg. Het gaat zelfs zo ver dat ver dat de rechter binnenkort een oordeel moet vellen om dit conflict tot een einde te brengen. Kortom je moet er blijkbaar nogal wat voor over hebben om je gelijk te halen als je Sieta van Keimpema heet...
+3
George
@Willie2
Man man man wat kun jij miepen over die rechtzaak tussen Sieta en RFC. Ik geef er geen een flikker om . Waar 2 vechten hebben er grote kans 2 schuld. We weten beide niet wat er exact speelt en laat het gewoon rusten. We zien of horen nog wel eens hoe of wat er aan de hand is.
Stroman
@Willie2 Ben je bijna klaar met lasteren op Sieta, DDB, FDF en alles waar zij direct of indirect aan verbonden is?
Je hebt je punt nu een keer of 10 gemeld de afgelopen week. Mijn chips is weer op en ik begin het nu irritant te vinden.
Willie2
@Stroman Was het laatste, ik ben niet tegen FDF, de eerste twee acties waren super, FDF als organisatie is goed, maar er zijn elementen die ik wat te extreem vind, ik hoop van harte dat de burgers achter de acties staan, want dan kan er pas echt een vuist tegen het valende beleid gemaakt worden...
buorman
Quote Reactie van @Willie2:
Als je nou fan van haar bent of niet, hier heeft niemand binnen de landbouw voordeel van. Ze gebruikt een organisatie als DDB en FDF om haar persoonlijke conflict met RFC uit te vechten.

Man man man wat loop je weer een partij te l.ll.n.
Jij claimt Sieta als vertegenwoordiger van de DBB voor de sector, en prive moet ze zich alles daarom maar laten welgevallen.
Hoezo niemand binnen de landbouw?
Omdat Sieta actief is in de DDB en FDF heeft ze geen belangen meer binnen de landbouw?
Ook jou vergelijking Sieta en Geert raakt kant noch wal, is Sieta het enige lid van de DDB of het FDF?

''Het bijzondere is natuurlijk dat ze zelfs met geld toe in het verleden had kunnen vertrekken naar bijv. A-ware die bovendien in dezelfde gemeente gevestigd is als Sieta zelf. Het was een vanzelfsprekend geweest zou je zeggen. ''

Dat zou je idd zeggen, als je er van uit gaat dat Sieta voor haar eigen strijd.
De realiteit is echter dat ze niet voor de gemakkelijkste weg heeft gekozen omdat ze voor de sector opkomt en niet alleen voor haarzelf.
En als je iets wilt bereiken is het soms beter om dat van binnen uit te doen dan vanaf de zijlijn iets te roepen, het is niet voor niks dat het gezegde is; ''de beste stuurlui staan aan wal''.
Het duimpje van melkboer16 snap ik; net zo'n geval als jij; doodsbenauwd dat het handelen van iemand anders jou/jullie een euro kost.
Die van Leo's vriend kan ik minder plaatsen, maar laat ik graag voor zijn rekening, van mij krijg je heeeeel veel 👎🏾
arie.j
@buorman Ze zegt zelf , volgens de Leeuwarder Courant,
"We hebben nog wel geprobeerd om de melk aan een andere zuivelfabriek te leveren, maar die zaten op dat moment ook vol. ,,Of men wilde het niet, omdat ze mijn gezicht van de boerenacties kennen. ‘’
Wat er precies aan de hand was weet ook ik niet.
Maar om ze nu als een martelaar voor de boerenzaak af te schilderen, die wel naar een andere fabriek kon, maar uit principe niet ging, dat wil bij niet erg in.
buorman
Quote Reactie van @arie.j:
Ze zegt zelf , volgens de Leeuwarder Courant,"We hebben nog wel geprobeerd om de melk aan een andere zuivelfabriek te leveren, maar die zaten op dat moment ook vol. ,,Of men wilde het niet, omdat ze mijn gezicht van de boerenacties kennen. ‘’

Klopt, maar dat was nadat RFC zich om voor ons tot nog toe onbekende redenen weigerde de melk af te nemen [melkweigering]
Willie2 had graag gezien dat ze vooraf eieren voor haar geld had gekozen, omdat hij van mening is dat dat hem minder had gekost/geschaad.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Willie2:
als je Sieta van Keimpema heet...

Tis een eigenwijze friesin en dan krijg je dit,heb zelf al gesteld dat prijspolitieke opvattingen als de DDB voorstaat niet makkelijk voortgang vinden omdat het begrip 'marktwerking' en dus vraag en aanbod anders werkt dan met stampende voeten proberen iets af te dwingen.

Vind het jammer dat dit allemaal zo in de media komt want dat komt het doel niet ten goede namelijk een activistische woordvoerster namens ons allen

🔱🔱🔱
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!