FrieslandCampina garantieprijs januari 2020 bedraagt 35,75 euro per 100 kilogram melk

De FrieslandCampina garantieprijs daalt met 0,66 euro ten opzichte van de garantieprijs van vorige maand en komt in januari 2020 uit op 35,75 euro per 100 kilogram melk. Aangezien er vorige maand een correctie was van 0,56 euro is de werkelijke daling 0,10 euro. Dit is de som van de geactualiseerde berekening van de garantieprijssystematiek en de impact van de standaardgehaltes resulterend in een daling van in totaal 0,16 euro en de verwachte stijging van de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven van met 0,06 euro. Deze maand is de eiwitwaarde 574,02 euro, de vetwaarde 287,01 euro en de lactosewaarde 57,40 euro per 100 kilogram melk.

Deel dit topic FrieslandCampina garantieprijs januari 2020 bedraagt 35,75 euro per 100 kilogram melk (agriholland.nl)

De FrieslandCampina garantieprijs daalt met 0,66 euro ten opzichte van de garantieprijs van vorige maand en komt in januari 2020 uit op 35,75 euro per 100 kilogram melk. Aangezien er vorige maand een correctie was van 0,56 euro is de werkelijke daling 0,10 euro. Dit is de som van de geactualiseerde berekening van de garantieprijssystematiek en de impact van de standaardgehaltes resulterend in een daling van in totaal 0,16 euro en de verwachte stijging van de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven van met 0,06 euro. Deze maand is de eiwitwaarde 574,02 euro, de vetwaarde 287,01 euro en de lactosewaarde 57,40 euro per 100 kilogram melk.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

buorman
Hoe kan het dat vet, eiwit en lactose waarde dalen terwijl overal word geschreven dat de seinen op groen staan voor een hogere mp?
+1
Bietenbrug
@buorman je weet toch wel wat er aan de hand is bij RFC mag ik hopen?
cowboys
@Bietenbrug ja dat de melkcoops zijn gestolen van de boeren en dat het personeel en de politiek er de lakens uit delen .ze zijn lid van het IDF daar word de prijs in grote lijnen bekonkeld en dan hebben we in nl nog de politiek beïnvloede NZO en zuivel.nl die daar nog wat extra eisen bovenop leggen en zo komt de melkprijs tot stand . (naar mijn mening )
horstink
@buorman Deze verschillen zijn ontstaan door de aanpassingen in de garantieprijssystematiek. Op basis van de verwachte prijzen van de referentiebedrijven is er nu nog maar een beperkte stijging van 0,06 euro/100 kg in de prijs van januari berekend.
+2
j h p
@horstink Heel leuk en aardig hoe die rekenwonders in Amesfoort het berekenen, de melkprijs gaat 1,25 naar beneden.
+1
koeboer
0,66 Daling volgens mij zit Tjeerd hier achter
Elvis
@koeboer die zou de mp halveren
de haasen
Hee hokwood . dit zijn de woorden van jouw

Aangezien 2019 nog niet is afgesloten is nog niet bekend wat de gemiddelde gehalten zullen zijn waarop de garantieprijs wordt gebaseerd.

Het komt er in het kort dus op neer dat de notering van de garantieprijs dus hoger wordt.

en hookwood voelde u eigen belazerd . je voor speling komt niet uit
cowboys
@de haasen als bestuurslid zal hij dat vrijdag best geweten hebben.
+5
hookwood
@de haasen Goed lezen is ook een kunst....

Het ging alleen over de aanpassing van de gehalten. En als je daarin de vergelijking maakt tussen de oude en de nieuwe gehalten bij gelijke uitgangspunten dan wordt de notering hoger.
jg
@hookwood Blijft dat een gemiddeld lid 0,1 % eiwit meer moet leveren tov 2019 om de garantieprijs te ontvangen. Kost ieder lid dus ca ruim 0,5 cent . Winstverwachtingen zijn niet best.
+1
hookwood
@jg tja... Wil je het niet snappen?
jg
@hookwood Diefstal blijft diefstal , als jij in 2019 3,57 eiwit leverde kreeg je deze uitbetaald . Nu bij een lagere garantieprijs niet meer .
jg
@jg Uitbetaald , bovenop de garantieprijs .
+3
hookwood
@jg ik zal het nog een keer uitleggen...

De garantieprijs is het gemiddelde van de omgeving. Die worden allemaal omgerekend naar de standaardgehalten van de garantieprijs en krijg je daar dus een notering van. Hetgeen je aan melkgeld ontvangt wordt dan weer bepaald door jouw eigen gehalten.

Nu zijn de standaardgehalten aangepast en dat heeft tot gevolg, bij een gelijkblijvende omgeving, dat de notering hoger wordt. Je krijgt nog steeds uitbetaald op basis van jouw eigen gehalten.

Daar zit dus in principe geen verschil in als de omgeving en andere uitgangspunten gelijk blijven. Maar die zijn wel aangepast en die hebben wel invloed op de uit te betalen voorschotmelkprijs.
de haasen
@hookwood graag cijfer en getallen er bij. aan dit verhaal heb ik niets
hookwood
@de haasen die zijn wel gedeeld op de ledenbijeenkomsten dit voorjaar en dit najaar.

Misschien moet je zelf even aan het rekenen....
de haasen
@hookwood kom op hookwood of durf je het niet
+1
jg
@de haasen Op melkweb heeft iemand deze berekening al gemaakt , het effect is duidelijk - 1,25 cent. Referentie bedrijven verhogen niet met het effect van 0,1 % eiwit .
+1
Jean-PierreK
@de haasen aanpassing garantieprijs is zo'n 0,75 cent in december zat een verrekening van 0,56 cent. Samen is dit 1,31 cent. Er wordt een stijging verwacht van 0,06 cent, dat mag er weer vanaf getrokken worden. Dan kom je op een daling van 1,25 cent in de uitbetaling.
Jean-PierreK
@Jean-PierreK, bij een maandleverantie van 8.000 kg kan een RFC lid komend jaar erop rekenen dat er relatief gezien 600 Euro per afrekening minder binnen komt. Dat geld zal niet weg zijn. Gedeeltelijk komt het terug in de nabetaling en obligaties. De rest wordt gebruikt om minder in te teren op het eigen vermogen/ versterken van de onderneming.
+1
jg
@Jean-PierreK Geld moet Rfc uit de markt halen , niet bij de eigenaren die soms onterecht als leden aangeduid worden .
Bietenbrug
@Jean-PierreK reken maar niet dat je nog wat terug ziet van dat geld, verdwijnt in een bodemloze put!
+1
jg
@hookwood Deze leugen wordt in 2020 wel achterhaald . Zet cijfermatig de zaak hier maar neer .
grupstalboer
@hookwood Waarom eigenlijk het gemiddelde van de omgeving, je zou toch denken dat ze groot genoeg zijn om zelf een dijk van een melkprijs neer te zetten. We mogen er toch van uit gaan dat al die ondernemingen in het (verre) buitenland ook wat opleveren, zo niet dan kun je die zooi beter verkopen. Vergeleken met andere zuivelafnemers die niet aan verwerken van melk doen ,levert al die inspanning, investeringen dus geen drol op.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @hookwood:
ik zal het nog een keer

Voorrekenen? Ja, iedereen kijkt graag even mee...
buorman
@slagroomvla
Hebben jullie zelf de zakjapanner er al even bij gepakt?
Maar ik vind het vreemd dat de vet, eiwit en lactose prijs naar beneden gaan terwijl alles wijst op stijgende prijzen, mss dat Hookwood daar iets over kan zeggen?
Het voelt een beetje alsof vlees wereldwijd meer gevraagd en duurder word, maar het slachthuis/de slager minder uitbetaald omdat de haasbiefstuk en gehakt notering naar beneden gaat.
+1
hookwood
@buorman de stijging van de zuivel prijzen komt blijkbaar nog niet tot uiting in de prijzen van de referentiebedrijven.

Als de markt daadwerkelijk hoger ligt dan zal dat dan in de winst tot uiting moeten komen.
jg
@hookwood De referentiebedrijven hebben geen berekening met 3,57 gemaakt ? Dan zou hun prijs toch moeten stijgen ? Of is er nader onderzoek nodig ?
hookwood
@jg waarom zouden de prijzen van de referentiebedrijven moeten stijgen omdat RFC een andere noteringsmethode kiest?
Farmer_
@hookwood Wat is de reden dat ze de basisprijs het eiwit 0,10 hoger zetten?
Bietenbrug
@Farmer_ dan is de gepubliceerde melkprijs hoger dan de vergelijkbare melkprijs maar dat is gewoon de boeren voor de gek houden!!!
jg
@hookwood Dat wordt in 2020 uitgelegd. Dan kun je zelf de berekening van eea toevoegen .
+1
pietjepuk
@hookwood hoe verklaar je de 1.25 dan uit het onderstaande? bron boerderij

RFC-leden ontvangen € 1,25 per 100 kilo minder
Uit de vergelijking van Boerderij, die nog uitgaat van de Nederlandse standaardgehaltes die RFC tot en met december hanteerde, komt naar voren dat de leden van FrieslandCampina er in totaal € 1,25 per 100 kilo op achteruit gaan.
Een melkveehouder met een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo ontving in december in totaal nog € 35,87 per 100 kilo. In januari ontvangt deze op grond van dezelfde condities € 34,62 per 100 kilo. Deze prijzen zijn exclusief btw en gelden na aftrek van 5 cent per 100 kilo voor ZuivelNL
hookwood
@pietjepuk dat is toch niet zo moeilijk? Aanpassing van de toeslagen in de garantieprijs en de correctie van december die er weer uit is dan ben je er wel zo'n beetje.
Bietenbrug
@hookwood Het lijkt wel of jullie denken dat de leden achtelijk zijn en ze niet door hebben dat ze bedonderd worden door RFC!!!
+1
jg
@hookwood Arrogantie ten top ! Ledenraad onwaardig . In een stijgende markt de corrrectie voor te lage inschatting niet kunnen handhaven . Hookwood , ga eens intern tekeer dat deze garantieprijs onacceptabel is ! Dan ben je pas een goede vertegenwoordiger van de eigenaren !
PIONIER
@jg Durft ie niet. Bang zijn baantje kwijt te raken.
buorman
Quote Reactie van @PIONIER:
Durft ie niet. Bang zijn baantje kwijt te raken.


👎🏾
+1
Peter23
@hookwood wat een kleuterprijs. Al een afzettingsprocedure tegen Hein begonnen?
+1
de haasen
@hookwood Leguit dan . ben benieuwd
+5
DeBoerin
Met gelijke gehaltes €1.32 daling (lagere vet / eiwitprijs en hoger vaste inhouding)
Leuker kunnen we het niet maken 😞
+4
DeBoerin
Vergelijking december 2019 - januari 2020 gemiddeld bedrijf 850.000 kg met vlak leverpatroon. Duidelijker en leuker kunnen we het niet maken 😞

(klik om te vergroten)

de haasen
@DeBoerin ik sap het wel . maar ik wil dat hookwood zijn berekening doet
Erco
@de haasen wiens brood men eet... Diens woord....
+1
pieta
@DeBoerin De uitbetaalprijzen zijn gewoon met ongeveer 4% gedaald.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , frieslandcampina , euro en garantieprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!