Illustratie van: Sammy2004
13

Wie begrijpt die boeren nog?

In Nederland gaan de boerenprotesten volgend jaar gewoon door. Maar kan dat op voldoende draagvlak en begrip rekenen van de maatschappij? Het Nederlandse dagblad Trouw lijstte vijf inzichten op om de kloof tussen boer en burger te verkleinen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Dat ligt voor het grootste deel aan wat het RIVM doet !. Ze zeggen nu wel dat er gegevens van BIJNA alle bedrijven openbaar worden maar een half jaar geleden hadden ze nog nooit gehoord van stikstof uitstoot bij NIET zijnde landbouw . Zwart gelakte pagina's is ook daar niet vreemd . En welke bedrijven willen NIET dat hun gegevens openbaar worden ???. vermeld dat dan ook effe !.
+5
Wat koop je uiteindelijk nog met een berg sympathie van de samenleving voor onze agro sector als je als individueel bedrijf kapot gemaakt wordt?
+5
Ja Ja het draagvlak word minder , dit is het volgende complex wat ons word aangepraat, Draagvlak word groter reken daar maarop, het hele volk is alles meer dan zat.
+3
@Detukkeroettwente dat de bevolking het meer als zat is en het steeds vaker uit in extreem gedrag zullen we vanavond sws wel merken. Tegelijk denk ik dat juist het draagvlak voor protesten en de daarbij horende ongemakken ook hard minder gaat worden. Het korte lontje hebben-principe, het niets meer kunnen verdragen of in perspectief kunnen zien in welke vorm of doelstelling ook. Je ziet het hier ook al, de Rabo, LTO , Campina hoeft maar de klinker van de deur nog maar te bewegen en een aantal staan hier sws al op de achterste poten zonder te weten wat er gaat gebeuren of wat dan ook.

Dus in dat opzicht zijn we hier ook maar een gemiddelde doorsnee Nederlander .
+7
😀
+1
@Jan S dan wens ik u heel veel sterkte het of de komende jaar/jaren. Als wantrouwen het wint van vertrouwen weet ik nu al wie het onderspit zal delven
+4
😀
+2
@van Ittersum de bevolking de bevolking de bevolking, wij zijn de bevolking! En we zijn het meer dan zat om weggezet te worden als oud vuil.
Natuurlijk is niet iedereen het met de boeren eens, dat is ook nooit zo geweest. Er rest niets meer dan te strijden voor de sector. En ja, lang niet iedere burger zal het daar mee eens zijn.
Zijn de burgers het wel eens met de gezondheidszorg? Met de bouw van wind/zonne energie op land? Schiphol/Lelystad?

Eten, voedsel koopt men toch wel. En anders koopt men maar wat anders.... van sympathie ja, daar kan ik niet van rondkomen.
@Detukkeroettwente eens maar telkens met de trekker op de snelweg verlies je zeker draagvlak en ik weet daar koop je geen brood voor maar het is toch niet onverstandig daar rekening mee te houden.
krijg een beetje het idee dat er nu en aantal voor het minst of geringste de trekker willen pakken als je dat doet is het effect weg ..
+14
Het wordt vannacht gevaarlijker in den Haag dan met een paar duizend boeren in de trekker
@Koeien boertje dat denk ik ook ja.
@Koeien boertje dat is het toch elke nacht!
@Koeien boertje ben wel benieuwd wat de totale kosten van vernielingen zijn van afgelopen dagen. In de brand gestoken auto's, bedreigde politie etcetera.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN