Lichtvervuiling belangrijke oorzaak insectensterfte

Originele beschrijving
Licht vervuiling is een hoofdoorzaak van de snelle afname van de insecten populatie. Dat blijkt uit een review van 150 wetenschappelijke studies naar de afname van de insectenpopulatie. Licht vervuiling tegengaan kan dan ook een effectieve methode zijn om de afname te remmen.

Deel dit topic

Reacties

Ik denk dat dit niet op nu.nl komt, want dan had het er al lang opgestaan (eerste berichtgeving hierover al in eind november). Past waarschijnlijk niet zo in hun straatje.😜
+2
Weidezicht
@somerled-delremos dan kunnen wij eens proberen om in een landbouw gerelateerd onderwerp, deze link erin te plakken. Zo af en toe glip ik er wel eens tussendoor met reacties die niet helemaal gewenst zijn bij nu.nl. wie niet waagt...
+1
@Weidezicht haha, dat doe ik ook. Ik geniet altijd van jou bijdragen. Vandaag bij dat stuk over de weidevogels kon ik er niet tussen komen, maar volgende keer beter.
Jawis
Het waren toch gewasbeschermingsmiddelen?????? nu licht? volgend jaar stikstof?
+4
puntertje
Veel trekkers op de weg de laatste tijd, met lichten dus die conclusie is gemakkelijk te trekken. En toen Maarten van der Weijden 's nachts zwom waren het wederom.... trekkers die stonden bij te schijnen. Ik denk dat Tjeerd de komende dagen dan ook wel zal gaan twitteren het aantal trekkers te halveren.
+1
de hoef
@puntertje 10 plusjes
Pluto
Tja als je in het donker nog een paar uurtjes door wilt trekken doe je de ramen graag dicht !. Het is soms onvoorstelbaar hoeveel er voor de werklampen zit te fladderen !.
jan.1
Beste is dus om s,avonds als het donker wordt het licht uit te doen...
matt
@jan.1 succes 😀))

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0