Gedoe tussen Sieta van Keimpema en RFC/boerderij

Naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant had het vakblad Boerderij een artikel geplaatst. Dat artikel van Boerderij ging over de reden waarom er melkweigering werd toegepast. Sieta beweerd in het artikel in de Volkskrant dat er melkweigering werd opgelegd na dat er begin dit jaar (2019) een artikel in de Trouw verscheen. Er werd in het artikel in de Volkskrant niet vermeld wat de exacte reden was waarom de bewuste melkweigering werd opgelegd. In het laatst genoemde artikel zei Sieta dat het in elk geval niet aan de kwaliteit van de melk lag. Nog steeds is niet helder wat dan wel de reden zou zijn van de door Friesland Campina opgelgde melkweigering. Na aanleinding van het artikel dat in boerderij verscheen, reageerde van Keimpema op haar manier weer door een artikel op de site van DDB te plaatsen. De journalist van Boerderij die het bewuste artikel geschreven had, nam ze zwaar onder vuur, hij zou afspraken geschonden hebben en zou gedreigd hebben met publiceren van een artikel wat onder ambargo stond op dat moment. Ook zou Hein Schumacher (ceo Friesland Campina) priveinformatie hebben verstrekt aan een journalist het vakblad Boerderij.
Opvallend
"Jawis", "Buorman" en de "de Jonge" lijken het hier de hele tijd voor Sieta op te nemen en "Melkboer16" en "Melkboer" laten zich hier de hele tijd zeer kritisch uit over haar. Ik vraag me nog steeds af wat was de exacte reden van melkweigering begin jan. 2019, wat stond er in die bewuste mail toen? Het blijft een onvolledig verhaal...

Deel dit topic

Willie2

Laatste  |  

Reacties

+23
spotmelker
Ik zou zeggen: bel haar even dan weet je het. Met een zoveelste zinloze topic kom je er nooit achter. Mij interesseert het in ieder geval geen ruk.
+3
Willie2
@spotmelker Ik vind dat ze uitleg verschuldigd is, zij legt in het artikel in de Volkskrant dat de reden tot melkweigering haar persoonlijke mening was over RFC. Ik vind het gedoe met natuurmonumenten ook niks bijv. Maar zei schaat nu het imago van RFC en dus het belang van de leden van RFC. Ik beschouw het als natrappen als je bijna een jaar wacht met publiceren van een artikel, terwijl ze dat ook wel binnen een maand of zo had kunnen doen. Ze zegt voor de leden op te komen, maar haalt er eigen situatie erbij en misbruikt de website van ddb om haar gelijk te halen. Ze vind zich zelf kennelijk belangrijker dan de 'eigenaren'/leden van RFC, kortom het artikel heeft meer geschaat dan gebaat om het zo te zeggen...
+3
de haasen
@Willie2 ze geeft duidelijk aan als je voor de boeren op komt dat bepaalde clubs je proberen de grond in te stampen elk middel wordt daar voor gebruikt . wand- kritiek wordt niet getolereerd door de heren. ze stond op het malie veld voor duizenden boeren . de boeren te vertegenwoordigen . knap staaltje vakwerk van haar . en ja als je goed opgelet hebt kon je zien dat calon als een verslagen hond er bij liep . kort samen gepakt de onderwereld probeert haar uit te schakelen geen enkele manier wordt daar voor geschuwd.
+2
Willie2
@de haasen Zij doet erg goed werk als belangenbehartigster. Maar ze maakt rfc met de grond gelijk en daarna boerderij wordt stevig aangepakt. Ze is wel zo vlink op hun aan te pakken, dan moet je ook zo flink zijn om de exacte reden te vertellen van de melkweigering. Nu wordt er vanalles bijgehaald, maar hier gaat het om, zij begint met modder gooien in de Volkskrant, dan moet je ook de gevolgen kunnen dragen en de waarheid vertellen. Ze lijkt nu een leugen te hebben verspreid over RFC bij een krant met ca. 200.000 abbonees, over het de reden van de melkweigering. Een burger snapt niet altijd hoe dat inelkaar steekt en gaat nu misschien denken: "o vanaf nu geen campina-producten meer". Het was gewoon een domme/onverstandige actie...
+1
kwarkje
@Willie2 ze heeft aangegeven wat de reden was
Stond duidelijk in de Volkskrant
Willie2
@kwarkje Wat was het dan?
kwarkje
@Willie2 kritiek op rfc
Willie2
@kwarkje Ja maar ze had begin jan. '19 een e-mail gehad van RFC, daar zal toch iets ingestaan hebben en dat wil ze juist niet delen..
+4
matt
@Willie2 wacht nou toch gewoon de rechtzaak af man!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Willie2:
Wat was het dan?

Pagina 26 linkerkolom.
+4
George
Quote Reactie van @Willie2:
Een burger snapt niet altijd hoe dat inelkaar steekt en gaat nu misschien denken: "o vanaf nu geen campina-producten meer".

Nee geen een burger die dat zal denken. Het interesseert ze geen bal en mij ook niet!
Ik vind dat Sieta goed werk levert voor belangenbehartiging en heel dit gebeuren heb ik verder geen mening over. Waar twee vechten hebben er vaak twee schuld.
+1
Willie2
@George Is jou conclusie, maar mijn mening is dat ze beter haar persoonlijke vete beter niet via de krant had moeten uitvechten, heeft het artikel zoveel opgelevert dan?
George
Quote Reactie van @Willie2:
s jou conclusie, maar mijn mening is dat ze beter haar persoonlijke vete beter niet via de krant had moeten uitvechten, heeft het artikel zoveel opgeverd dan?


Nogmaals het interesseert me eigenlijk niks , net wat Matt zegt gewoon de rechtszaak afwachten.
+2
Willie2
@George Het is eerst afwachten dat er een rechtzaak komt natuurlijk, want wat valt er te winnen voor haar?
Twentsch Land
Duimpje ging per ongeluk.

@Willie2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Willie2:
, heeft het artikel zoveel opgelevert dan?

In ieder geval dat het jou wakker houdt.
Willie2
+1
kanniewaarzijn
@Willie2 Het schijnt je nogal bezig te houden.
Willie2
@kanniewaarzijn Ik vindt het inderdaad vervelend dat RFC van iets beschuldigd wordt terwijl zij zich niet kunnen verdedigen...
+2
buorman
@kanniewaarzijn

😃 😅 😂
Het gaat zelfs zover dat hij in de nacht tussen 1e en 2e kerstdag noch even via een pb probeert uit te vissen hoe eea in elkaar steekt, kennelijk is hij bang schade op te lopen door hetgeen Sieta heeft gedaan.
Aangezien hij de Jonge, Jawis en mij in de opening aanhaalt, vraag ik mij af of de Jonge en Jawis onderstaande pb ook hebben gehad;

''Beste buorman,

Wat gebeurd er allemaal? Ik heb het idee dat je iemand bent die dicht bij Sieta staat aan de hand van de reacties die je geeft. Dat volkskrantartikel had beter niet plaats kunnen vinden denk ik. Het wordt nu veel te groot allemaal.''

Deze was verzonden vlak na middernacht tussen beide kerstdagen in, en aangezien er geen embargo bij stond deel ik het hier maar.
Beste Willy2, ik heb noch zakelijk noch prive ook maar het minste met mevr van Keimpema, wel heb ik iets [of heel veel] met haar strijd tegen onrechtvaardigheid; ''leaver dea as slaaf''.
Dan nog even het volgende; er word her en der geschreven dat Sieta haar strijd de reden zou zijn voor de melkweigering.
Volgens mij heeft Sieta dit niet geschreven/laten optekenen, wel dat het niet aan de melk lag, wel dat men het wss niet erg vind om van haar af te zijn.
Tussen de regels door valt wel te lezen dat de qlip controles wss de uiteindelijke reden waren.
En laten we elkaar geen mietje noemen; als een controlerende instantie eenmaal de pijlen op jou heeft gericht/de P op je in heeft, dan valt het niet mee om het nog goed te doen.
Daarbij maakt het niet uit of dat nu de politie, de nvwa of de qlip controleur is, en ja die behoren allemaal onpartijdig te zijn maar het maakt nog wel eens verschil welke persoon van een instantie op de dam verschijnt.
Waar de ene nog wel eens iets ''door de vingers ziet'', zoekt een ander net zo lang tot ze iets menen te hebben, de zgn mierenn........
freonlike groetnis; Buorman
Willie2
@buorman De aanval is de beste verdediging zullen we maar zeggen...
Twentsch Land
Je begint je bijna af te vragen wat zijn eigen belang in het geheel is.

@buorman
+1
Jan S
Quote Reactie van @Willie2:
s jou conclusie, maar mijn mening is dat ze beter haar persoonlijke vete beter niet via de krant had moeten uitvechten, heeft het artikel zoveel opgelevert dan?

Als iets onder de rechter is kun je niet meer vrijuit praten. Dat kan nadelig zijn in je zaak. Maar kennelijk denk jij dat jij recht hebt op wat er exact gebeurd is.
Waar baseer jij dat op?
Willie2
@Jan S Mits er een rechtzaak komt heb jij gelijk, maar ze had sowieso beter niet in de Volkskrant een artikel hierover moeten wijden.
+4
Jan S
Quote Reactie van @Willie2:
Mits er een rechtzaak komt heb jij gelijk, maar ze had sowieso beter niet in de Volkskrant een artikel hierover moeten wijden.

Lees dan: het is onder de civiele rechter.
Echt belachelijk dat je alles wilt weten en niets leest.
Willie2
@Jan S Waar staat het dan?
+2
Jan S
@Willie2 Man, man heb je het artikel van op de DDB site niet gelezen. Ongelofelijk. Voordat nog eens wat schrijft, probeer dan eerst eens te begrijpen waarover je schrijft. Op deze manier komen dus de roddels de wereld in.
+2
de haasen
@Willie2 ``we spreken af als sieta gelijk heeft en dat hein geroddeld heeft tegen de boerderij over sieta dat we dan het bestuur plus directie buiten flikkeren .????
+1
danielle0
@de haasen deal💪
+1
kaas
@Willie2 als het niet waar is wat ze zegt dan zal rfc wel een rechtszaak beginnen als laster of omago schade maar ik heb nog niks gehoord dat rfc met een rechtszaak begint en als rfc dat niet doet dan zal het wel waar wezen wat ze geschreven heeft .
+3
pieta
@kaas Dat lijkt me wel wat kort door de bocht.
+3
koeboer
@kaas rechtzaken leveren alleen verliezers op in dit soort zaken
+2
hans1980
Fijne feestdagen nog!
+7
jan w
Sita had op de stoel van Calon moeten zitten. Dan hadden we een goede belangenbehartiger gehad.
+1
pieta
@jan w Je bedoelt één die (nog) niets bereikt heeft. 😁 Ik wil hier overigens niet mee zeggen dat ik voor LTO en/of met name Calon ben.
George
Quote Reactie van @pieta:
e bedoelt één die (nog) niets bereikt heeft.

Dan zou er dus niks veranderen.
+1
Jan S
Quote Reactie van @jan w:
Sita had op de stoel van Calon moeten zitten. Dan hadden we een goede belangenbehartiger gehad.

Er is ooit een voorvechter voor de boeren als voorzitter van de LTO geweest. Wien van de Brink. Toen konden leden hun eigen voorzitter kiezen. Is er gewoon uitgetreiterd door de rest van het bestuur.
digibron.nl/search/detail/…
volkskrant.nl/economie/…
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Er is ooit een voorvechter voor de boeren als voorzitter van de LTO geweest. Wien van de Brink. Toen konden leden hun eigen voorzitter kiezen. Is er gewoon uitgetreiterd door de rest van het bestuur.

Wien van de Brink door de leden tot LTO leider gekozen?
Denk dat je geheugen je nu wat in de steek laat.
Hij was vooral varkenshouder en leider van de NVV bond
Jan Cees Vogelaar werd destijds naar ik meen wel tot LTO leider gekozen
robbies
@arie.j vd Brink is zowel leider van LTO als van NVV geweest. Ik meen zelfs tegelijkertijd
+1
arie.j
Quote Reactie van @robbies:
s zowel leider van LTO als van NVV geweest. Ik meen zelfs tegelijkertijd

Nee alleen de varkensbond, hij is nooit algemeen leider van LTO geweest
+1
robbies
@arie.j nooit algemeen leider, heb ik nooit beweerd. Wel van de vakgroep varkenshouderij van de LTO. Tegelijk met zijn voorzitterschap van de NVV.
familie pelle
@robbies klopt.
arie.j
Quote Reactie van @robbies:
@arie.j nooit algemeen leider, heb ik nooit beweerd. Wel van de vakgroep varkenshouderij van de LTO. Tegelijk met zijn voorzitterschap van de NVV.

Varkenshouders staan nogal ver van mijn bed (ook letterlijk) maar je hebt gelijk.
Hij is het geweest, al was het niet meer dan 1 jaar en ook nog vol conficten, geen succes.
Dan deed Jan Cees Vogelaar het als door de leden gekozen melkveehouderij voorman het een stuk beter binnen LTO.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Dan deed Jan Cees Vogelaar het als door de leden gekozen melkveehouderij voorman het een stuk beter binnen LTO.

Daar hebben ook nog een nare nasmaak van overgehouden met de IBR affaire. Was ook al boeren tegen het grootkapitaal van Bayer. We weten allemaal de uitkomst. Doofpotje.
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Daar hebben ook nog een nare nasmaak van overgehouden met de IBR affaire. Was ook al boeren tegen het grootkapitaal van Bayer. We weten allemaal de uitkomst. Doofpotje.

En daar was Jan Cees de oorzaak van?? Dat je de kop van jut bent als LTO bestuurder als het niet is op te lossen weet ik.
Maar ik zou Jan Cees niet graag de schuld geven.
+1
sorry
@arie.j daar is het pbb van gekomen...al die zieke koeien...dat konden de heren achter de tafel niet uitleggen...
+1
arie.j
Quote Reactie van @sorry:
@arie.j daar is het pbb van gekomen...al die zieke koeien...dat konden de heren achter de tafel niet uitleggen...

Ieder die in die tijd er mee te maken had weet dat door bestuurders het vuur uit de sloffen is gelopen. Maar het werd voor de rechter geen haalbare kaart.
Enorm frustrerend, maar hoe Jan Cees daar schuld aan had zou ik niet weten.
+1
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
En daar was Jan Cees de oorzaak van?? Dat je de kop van jut bent als LTO bestuurder als het niet is op te lossen weet ik.

Ik zat niet in bestuur, maar ik weet wel dat er nogal wat boeren gedupeerd door Bayer zijn achtergebleven. En ook dat LTO veehouderij vakgroep onder leiding van Jan Cees dit heeft ondersteund zo niet geïnitieerd. Koste in totaal 300 miljoen wat de veehouders mochten ophoesten. En uiteindelijk nog vele malen meer toen bleek dat de vaccins besmet waren met een BVD virus. Uiteindelijk op een 12 accuut besmette bedrijvenmet vele dode dieren na mochten de veehouders de gevolgschade zelf ophoesten. En Bayer is uiteindelijk om onduidelijke redenen niet verder vervolgd.rd.nl/oud/econ/…
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Ik zat niet in bestuur, maar ik weet wel dat er nogal wat boeren gedupeerd door Bayer zijn achtergebleven. En ook dat LTO veehouderij vakgroep onder leiding van Jan Cees dit heeft ondersteund zo niet geïnitieerd.

Wees een keer redelijk er was geen enkele reden om met vervuilde entstof rekening te houden.
Er wordt wat af geënt in de veehouderij, en de eerste die een vaccin heeft tegen b.v Afrikaanse varkenspest wordt massaal toegejuicht.
Dat tegen MKZ niet meer geënt mocht worden vond vrijwel iedere veehouder onverantwoord, en ga zo maar door.
Bij genoemd debacle LTO de schuld gaan geven, want die had zo helderziend moeten zijn om dit vooraf te weten is onzin.
Als alles normaal was verlopen, met een vaccin zoals tegenwoordig wordt gebruikt, dan was later vrijwel ieder het er over eens geweest, dat het een prima actie was geweest.
Achteraf iets afkraken is gemakkelijk. Jij hebt toen ook niet vooraf geroepen dat die entstof voor IBR toen vervuild was.
+2
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Wees een keer redelijk er was geen enkele reden om met vervuilde entstof rekening te houden.

Ik was/ben so wie so tegen enting.
Maar daar gaat het hier niet om. Er waren veel meer boeren die dode dan wel zieke koeien hadden als gevolg van die besmette entstof. Zij hebben geen schadevergoeding gehad van Bayer. De LTO heeft toen de vervolging tegen Bayer niet doorgezet om onopgehelderde redenen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
De LTO heeft toen de vervolging tegen Bayer niet doorgezet om onopgehelderde redenen.

Niet doorgezet??? Na 10 jaar waren er nog betrokkenen met Bayer aan het rechten
Vraag anders Vogelaar er nog maar eens naar, maar zeker 3 of 4 jaar nadien was hij nog steeds voorzitten Stichting IBR/BVD Schade en aan het rechten,ook de Gezondheidsdienst nam daaraan deel.
Maar jij verward rechten met je gelijk kunnen halen.
Hier een link, maar helaas alleen voor abonnees denk ik
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Ik was/ben so wie so tegen enting.

Om zgn. antroposofische redenen?
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Om zgn. antroposofische redenen?

Nou kom maar op met de rest van je vooroordelen. Ik zal je een beetje helpen.
Ik draag altijd een aluhoedje, geitenwollensokken, zaai met volle maan en moet dan altijd huilen als een wolf (ik weet ook niet waarom). Heb verder een paar verschrikkelijk grote hoektanden, houd van bloed, een blauw puntmutsje en lidteken in de vorm van een bliksemschicht op mijn voorhoofd, kan behoorlijk goed op een bezem vliegen.
Nou ik moet niet te veel verklappen want anders weet je precies wie ik ben en dat is nu ook weer niet te bedoeling. Er moet wat te vooroordelen over blijven.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Nou kom maar op met de rest van je vooroordelen. Ik zal je een beetje helpen.

Waarom moet ik daar vooroordelen over hebben?
Er zijn mij maar twee groepen bekend die totaal tegen enten zijn.
Waarvan die antroposofische groep mij niet zo erg bekend is.
Maar er is misschien nog een derde groep, zeg het maar
MTSTAMMINGA
@Jan S Op boerderij site staat ook nog een opmerking van Toon van Hoof over dit onderwerp
achterhoeker2
@arie.j De LTO was een groot voorstander van enten ,zat op 1 lijn met de GD en bayer icm ( in eerste instantie) slap en ontkennend optreden van de lto zijn er boeren aan onderdoor gegaan.
Daarom moet de lto ook niet in die projecten gaan zitten om zulke toestanden te voorkomen
sorry
Quote Reactie van @Jan S:
Koste in totaal 300 miljoen wa

veelvoud denk ik , je moet veel langer blijven enten als de genoemde 5 jaar
van Ittersum
Als ze de behoefte heeft om hier te reageren dan doet ze dat wel.
robbies
@van Ittersum liefst wel in een nieuw topic, want de hele discussie heeft nog maar weinig topics gehad hier
matt
@robbies heb de popcorn al op 😀)
+1
arie.j
Met zo'n toppic kom je ook niets verder.
En zelf geeft ze tot nu toe alleen maar tegenstrijdige verhalen in pers vrij.
De leden van FC horen op den duur van hun cooperatie wel te horen hoe de vork ongeveer in de steel zit, want een lid weg pesten omdat die kritisch is, dat kan natuurlijk niet.
En toestaan dat een oud-lid ze daar beschuldigd zullen ze dan ook wel niet zwijgend over zich heen laten gaan.
Als het waar is dat FC kritische leden loost, nou dan kunnen ze nog wel even aan de gang lijkt me.
Dus wacht maar af.
Dan horen we misschien ook waarom Sieta een privé verhaal dat niet gepubliceerd mag worden toch helemaal aan een journalist van de Boerderij vertelt.
Beetje de kat op spek binden.
+4
grondlozeboer
En weer reageert iedereen, manman wat n gezemel, ga s werken @Willie2
Willie2
@grondlozeboer Sterk argument, ik zal er eens over nadenken...
+4
de jonge
Hier wil ik wel even op reageren, je probeert mensen hier weg te zetten ,die is voor en die is tegen,waar ik mij ten eerste afvraag wat is het doel daarvan, en als ik reageer en het in jou ogen ""voor sieta opneem"" het gaat mij erom dat sieta enorm goed werk verzet voor de sector, en wat doe jij daarvoor?? , als je goed leest staat er dat sieta het helemaal niet in de bekendheid wilde hebben maar er min of meer toe gedwongen werd. als er dan mensen zijn die via google earth al een oordeel gaan vellen wat de reden dan wel geweest zal zijn en melkweigering daar een logisch gevolg van is, dan prikkelt mij dat inderdaad omdat er zat bedrijven zijn die het er heus minder bij hebben liggen. als je de oorzaak niet weet behoor je niet direct al een oordeel te vellen en we weten allemaal wel dat er zelf bepaalde mensen zijn op vergaderingen van een melkfabriek die zich maar stilhouden en waarom doen die dat...en verder vind ik dat je nu op moet houden te zeuren,het voegt namelijk niets toe........
+2
Kringloper
@de jonge helemaal mee eens, Sieta doet al vele jaren goed werk voor de sector. Door vele melkveehouders is zij meerdere malen afgebrand, achteraf moeten ze haar toch op vele fronten gelijk geven, ook al is toegeven soms moeilijk. Betreft al dat gespeculeer door bepaalde personen hier op het prikbord over haar ben ik ook meer dan zat.
De waarheid komt vanzelf een keer boven tafel, daarna kun je wat mij betreft je commentaar geven!
Hans7
deblauwetijger.com/author/sieta-van-keimpema/ bovenste gedeelte staat dat ze inderdaad een rechtszaak tegen FC aanspant
Groen1
Met alle respect. Lijkt me verstandig dit onderwerp af te sluiten. Fijne dagen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!