Wie is schuldig aan het stikstofprobleem? Discussie tussen een ‘stikstofstrijder’ en een schapenboer



Originele beschrijving

Kerst is bij uitstek de tijd van verzoening. De Stentor brengt mensen met ver uiteenlopende standpunten aan tafel. Tijd voor een goed gesprek, mét in plaats van over elkaar. De kwestie? Nederland zit met een acuut stikstofprobleem. De milieubeweging en boeren strijden over de schuldvraag.

Deel dit topic

Reacties

jan.1
Allemaal inleveren volgens Vollenbroek...Hij bedoeld de landbouw moet weg uit nl op een paar bio bedrijven na.Hij is niet eerlijk..
+1
Pluto
@jan.1 Vollenbroek geeft ook geen antwoord . Hij zeurt alleen maar over het wegsaneren van de veestapel . Wie is schuldig aan het ??? Het RIVM !. Alles en iedereen probeert de broncodes voor zover ze bestaan uit het zicht van de boeren te houden . Met als enige resultaat !!!!stilstand in de bouw - grondverzet en de rest van Nederland . Ook de aangenomen spoedwet stikstof gaat daar geen verandering in brengen . Die spoedwet zou de oplossing moeten brengen maar blijkt een blokkade .
+6
@Pluto Machtig MOOI , die blokkade laat de complete economie maar compleet in elkaar donderen, en dan ook COMPLEET.

Er is geen stikstof probleem , ook nooit geweest, komt er ook nooit

Lariekoek van de bovenste plank/ hersenspinsels. Die vollenbroek kan zo aan de slag in Oenkerk op de boerderij die Mark , Jesse , en Carola gaan kopen.
+4
spotmelker
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Er is geen stikstof probleem , ook nooit geweest, komt er ook nooit

Precies!!
+6
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Er is geen stikstof probleem , ook nooit geweest, komt er ook nooit

Mooie gedachte, alleen, hoe komt het dat we heden in zo'n nare toestand beland zijn...

Over luchthaven Lelystad is afgelopen bekend geworden dat ze in een aparte catagorie terecht komen, en dus gewoon van start kunnen gaan.
Industrieële bedrijven mogen tot 10.000 kg NOx of NH3 uitsoot hebben zonder vergunning (gelijk aan 750 melkkoeien).
En bedrijven met vergunning (bv. een electriciteitscetrale) die meerdere malen over hun vergunning heen gaan, mogen dit doen zonder dat er tegen opgetreden wordt.
En de boer heeft een vergunning nodig, waarvan men hem wat wil afsnoepen.

Waar gaat hier in de land dan iets verkeerd?

De gevestigde orde is zo machtig dat zulke misstanden gewoon door gaan tot heden.
Liever demoniseren ze de boeren die eindelijk eens een beetje opkomen voor een rechtvaardige behandeling.
+2
Jan S
😀
+3
Melkveehouder.
@jammermaarhelaas Wat hier verkeerd gaat is heel simpel. Wij als boeren klagen over onrecht en ons gelijk. En dan stopt het. De oplossing is niet zo moeilijk. Gewoon handhavingsverzoeken indienen tegen dit soort bedrijven met als motivering precies dezelfde als Johan Vollenbroek doet bij de boeren.

Alle uitzonderingen die de overheid denkt te maken tellen dan gewoon niet. Ook dit soort bedrijven moeten zich aan de Europese wet houden. En verwacht niet dat LTO met deze oplossing komt want dan draait de overheid hen gelijk de subsidiekraan dicht. Gewoon rustig afwachten met welke oplossing de overheid gaat komen. Als dat niet bevalt niet alleen met de trekker, maar vooral met de pen de strijd aanbinden. Is volgens mij veel effectiever.
kaas
@Melkveehouder. zo simpel is dat niet want dan ben je jaren verder en heeft de politiek ons de nek al omgedraait
BertK
@kaas Misschien toch wel. De trekker heeft men nu wel gezien. Een handhavingsverzoek tegen elk ander bedrijf met meer uitstoot dan vergund zal die bedrijven ook in actie brengen, weten ook wel dat ze dan vroeg of laat moeten legaliseren (moeten worden gelegaliseerd door overheid).

Daarom: cijfers van RIVM MOETEN boven water.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Als dat niet bevalt niet alleen met de trekker, maar vooral met de pen de strijd aanbinden. Is volgens mij veel effectiever.

Ja, je zult ze aan de hand van feiten moeten dwingen zich te gedragen.
We hebben hier met het Stikstof verhaal met geduchte tegenstanders te maken, vergis je niet. Al zullen we denk ik via het aantonen van de werkelijkheid en de rechtsgang ons recht moeten halen.
+1
George
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Er is geen stikstof probleem , ook nooit geweest, komt er ook nooitLariekoek van de bovenste plank/ hersenspinsels. Die vollenbroek kan zo aan de slag in Oenkerk op de boerderij die Mark , Jesse , en Carola gaan kopen.

Juust!
1068
De gedachten gang van vollenbroek is gelijk aan die nare kop van hem
+4
jammermaarhelaas
En daar is ie weer:

Quote:
Vollenbroek: ,,Voor de soja die die grote aantallen dieren in Nederland eten, moet een deel van de amazone platgebrand worden. Driekwart van ons vlees wordt vervolgens geëxporteerd en de shit blijft achter.”

En weer komt men er gewoon mee weg, wordt er geen weerwoord gegeven. Calon (ja zeker!) kreeg op 1 oktober jl. ook een dergelijk verhaal voorgeschoteld, en vertelde hoe het wel zat. Zijn antwoord was bij benadering als volgt: "Kijk eens op de ingrediëntenlijst van je voeding en daar staat het: sojaolie, palmolie, enz. De olie word gebruikt voor humane voeding en producten voor humaan gebruik, de resten die overblijven worden gebruikt in diervoeding".

Wanneer wordt deze sojaleugen eens een keer vol terug gekaatst naar de leugenaar die hem verkondigd.

Plus dat er ook vlees geïmporteerd wordt, dus alleen de mest van de dieren boven saldo import export telt, en de mensenmest komt ook niet terug op het land, dus het "shit" argument is kul.
+1
Melkveehouder.
@jammermaarhelaas Tsja, dat is één van de kunsten van indoctrinatie: als je de leugen maar vaak genoeg herhaalt, wordt het vanzelf waarheid.

Heb je al ergens een filmpje of poster gezien dat het voor farmaceutische en voedingsindustrie noodzakelijk is dat bossen worden platgebrand omdat ze de olie moeten hebben? Nee dus. En daarom kan deze leugen blijven bestaan. Niemand, ook de belangenbehartigers niet, onderneemt hiertegen actie.
+2
kanniewaarzijn
Voor een chemicus heeft Vollenbroek bijzonder weinig kaas gegeten van de materie. Dat kan 3 dingen betekenen: 1) Hij heeft niet goed opgelet tijdens zijn opleiding of 2) Hij speelt met de overheid onder één hoedje of 3) Allebei.
+1
de jonge
Wat ik mij altijd afvraag bij een mob is hoe de geldstroom daar in elkaar steekt, waar komt het geld vandaan om zoveel procedures en adviseurs te betalen?? ik neem aan dat vollenbroek niet alleen de mob is en alles alleen doet
cs-agrar
@de jonge laatst ergens gelezen, oa sponsoring door eneco..
cs-agrar
@de jonge laatst ergens gelezen, oa sponsoring door eneco..
Pluto
@cs-agrar Of postcode loterij . KOZPiet krijgt elk jaar van de gemeente Amsterdam 350.000.00 euro . Er zijn zoveel potjes waar de boer geen weet van heeft .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0