Alleen stikstofaanpak redt de heide niet, we hebben schaapherders nodig



Originele beschrijving

Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds geen beleid is om alle heiden in Nederland te gaan begrazen, aldus Sjraar van Beek en Kees van Hee van de V...

Deel dit topic

Reacties

Arum
😀
adriaan33
En s'nachts opstallen
Arum
😀
weurding
We zijn goede herders nodig ja, alleen die zich wat meer bekommeren om de boerenstand en de boel in goede banen leiden
spotmelker
Trek eerst maar grondmonsters. Die geven een veel betere indicatie waarop je actie kan ondernemen en...... kan concluderen dat de hele stikstofdepositie een spookverhaal is.
+4
Stikstofuitstoot neemt al vele jaren af, maar in dit artikel staat weer domweg:"De toenemende stikstofuitstoot versnelt dit proces."

Meerdere journalisten verwijten boeren dat ze kritiek hebben op de media, maar het zou hen ook sieren als ze zelf eens wat vaker de feiten vermelden in plaats van dit soort groene dogma's die niet op feiten berusten.
+2
puntertje
Het dilemma voor de zgn. natuurbeschermers, het 'natuurgebied' is ontstaan door slechte agrarische praktijk nl. uitputting van grond. En natuur kan zichzelf herstellen maar ja, we vinden die uitgeputte gronden juist geweldig. Dus moeten we doorgaan met uitputten maar ja, daar hebben we vee voor nodig. Lastig, want die hebben we juist als oorzaak van afnemende natuurwaarden benoemd.
Let op, ze komen straks op het idee wilde schapen te introduceren, met vervolgens wolven om de populatie te beteugelen.
vrije boeren
Die groene sukkels laat ze een schep pakken en ga plaggen op de heide...……………….
Henry1
Ik heb het artikel niet gelezen maar ik zeg het ook al langer: vroeger was er ook wel gras op de heide maar omdat er schapen liepen werd het wel afgegraast. Dus schapen er op.

Al ben ik bang dat de theorie is dat schapen oo gassen produceren en daarmee -in de berekening- als vervuilend gezien worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0