NMV wil lidmaatschap ZuivelNL zonodig per direct op kunnen zeggen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) heeft eerder dit jaar het lidmaatschap bij ZuivelNL opgeschort. De organisatie heeft een brief aan het bestuur van ZuivelNL gestuurd, waarin de NMV verzoekt om de toezegging dat op het moment dat ZuivelNL keuzes maakt waar de melkveehoudersvakbond in het belang van zijn leden niet achter kan staan, de NMV per direct het lidmaatschap van ZuivelNL op kan zeggen.

Deel dit topic

Reacties

cowboys
Eindelijk een goed plan.
+7
Koeien boertje
@cowboys hebben ze wel vaker, wordt te weinig naar geluisterd
cowboys
@Koeien boertje volgende plan kan zijn proberen de NZO aan te pakken .
+4
John Spithoven
NMV neemt een standpunt in na mededeling van opzegging lidmaatschap Zuivelnl eind september . Ze nemen nu het standpunt in dat ze mee willen blijven bouwen aan een verbeterde Zuivelnl, zolang het ledenbelang maar niet in gevaar komt. Op zich een begrijpelijk standpunt .

Maar wat betekent het huidige Zuivelnl voor de melkveehouder. Bestuur waar 5 stemgerechtigde leden in zitten, 2 LTO, 1 NMV en 2 NZO. NZO vertegenwoordigd de belangen van de verwerkende industrie. Voor de verwerkende industrie is de inkoop, melk, een kostenpost. Dus daar treedt al wrijving op met de belangen van de individuele melkveehouder. Dus 2 van de 5 stemmen binnen het bestuur hebben het belang van de melkveehouders niet voorop staan.

Dan wat doen ze. Diergezondheidsprogramma's uitvoeren in opdracht derden, markt analyses uitvoeren, AVV ' s inzetten, en melkgeld herverdelen naar onderzoek.
Zijn hierin taken te vinden waar de individuele melkveehouder een positief voordeel van ondervindt? Misschien een klein beetje, maar niet veel.

Wil Zuivelnl toekomst hebben zullen in No time moeten aantonen dat ze de belangen van individuele melkveehouders voorop hebben staan. Doorgaan op de oude voet zal onherroepelijk binnen enkele maanden opnieuw tot een crash leiden, zeker met de opstelling die de NMV nu neemt, het belang van hun leden. Dus directie en bestuur, werk aan de winkel, de tumult van eind september was een laatste waarschuwing.
kwarkje
@John Spithoven prima plan
Of ze het snappen zullen we zien
Wil had het deze zomer nog over zuivelnl 2.0 als belangenbehartiger
Nu een artikel dat ze zonder zuivel vergaderen
Nog 1 stap te gaan: zonder zuivel over boerenbelangen een standpunt innemen.
Jan S
😀
+3
henkschoonveld1
Dit gaat het draagvlak niet vergroten, zie enquêtes deze week hoe boeren en metname hoe jongere erin staan. Een goed bestuurder luistert naar dergelijke signalen. 75% van de jongeren is zat van het oude pluche en willen vernieuwing. Nu zit het oude pluche vooral haar eigen stoel weer te verdedigen. Zo blijft iedereen in haar loopgraven zitten.

De realiteit zal altijd blijven dat er discussie is tussen de diversiteit van de boeren, maar voor velen oogt het huidige systeem blijkbaar als achterkamer politiek en niet transparant. Niet dat dit mijn persoonlijke mening is, maar wel een afdronk van wat ik hoor en zie en bevestigd kreeg met de enquête in Trouw deze week. Dit gaat niet werken, zo blijven wij tot de knieën in de modder staan.Maak voor de melkveehouderij ook een landbouwcollectief 2.0. Noem het maar melkveehouderijcollectief.
Sta op en kom tot vernieuwing , de boer weer aan het roer.
John Spithoven
@henkschoonveld1 Wat je op het laatst schetst in de enige weg. Zuivelnl zal heel snel moeten aantonen dat ze meerwaarde brengen voor de boeren.

Dus directie en bestuur, we hebben op 1 oktober met elkaar gepraat, daarna begrijp ik dat ik ook nog wel eens op de agenda sta. Besteed daar geen energie aan maar ga aan de slag voor het boerenbelang.

Dus nu handen uit de mouwen, stop met polderen en achterkamertjes politiek . Zet een democratische lijn uit en handel er naar.
mlkvhoudr
@henkschoonveld1 vernieuwing ? Als je echt vernieuwing en.nieuwe impulsen aan de sector wil geven zal het bestuur uit jonge mensen met al wel enige ervaring.moeten bestaan. Dus vanaf 25 jaar tot 35/40 jaar anders gaat dat niet werken.
rene-de-jong
Doelstelling & missie
zuivelnl.org/zuivelnl/doelstelling/

Op 7 januari 2014 is ZuivelNL opgericht door LTO Nederland (LTO) en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), als ketenorganisatie van de zuivelsector.

ZuivelNL is actief op terreinen waar samenwerking tussen de schakels in de zuivelketen tot meerwaarde leidt. Zwaartepunt van de activiteiten ligt bij een aantal themagroepen, die op deelgebieden als overleg- en actie platform dienen voor leden en partnerorganisaties. De missie van ZuivelNL is het versterken van de Nederlandse zuivelketen met respect voor milieu en maatschappij.

De ketenorganisatie is voor de overheid en derden het neutrale aanspreekpunt van de zuivelsector. ZuivelNL is het platform waar afspraken over gezamenlijke regelingen en financiering tot stand komen.

De ketenorganisatie is door de Nederlandse overheid erkend als Inter Branch Organisatie, conform Europees recht, waardoor in gevallen waar sprake is van een groot publiek belang afspraken algemeen verbindend verklaard kunnen worden.
--------------------------------

Doel gehaald ?
Missie geslaagd ?
rene-de-jong
En de rol van NZO hierin

nzo.nl/organisatie/
en directie met wat minder boerenbloed.....
insights.goomedia.nl/vreugdenhil/#!/nzo
cowboys
@rene-de-jong Op 7 januari 2014 is ZuivelNL opgericht door LTO Nederland (LTO) en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), als ketenorganisatie van de zuivelsector. En toen is de ellende begonnen voor de Nederlandse melkveehouderij .Dus waar is LTO mee bezig? En alle bagger regels voor de melkveehouders van uit de zuivel.nl komen van ? Van de LTO en de NZO doordat Nmv er niks kan met één stem. En dan nog de vraag hoe zijn ze ooit aan Tjeerd de groot gekomen.
kwarkje
@cowboys vertel...
+1
cowboys
@kwarkje je begint de verbanden toch wel te zien LTO NZO Zuivel nl >= politiek
+1
George
Quote Reactie van @cowboys:
je begint de verbanden toch wel te zien LTO NZO Zuivel nl >= politiek

Je bedoeld gewoon dat de sector van binnenuit wordt kapot gemaakt door allerlei Tjeerd de Groot achtige figuren aan het roer van allerlei onnodige organisaties waar we ook zonder kunnen!
+1
cowboys
@George helemaal correct dat bedoel ik.
cowboys
@cowboys en dan ook doortrekken naar onze koeien en kansen m.tenn..iers
kwarkje
@cowboys nooit moeite mee gehad
kwarkje
@cowboys wie heeft hem bij nzo neergezet?
+1
marcel r
Quote Reactie van @cowboys:
je begint de verbanden toch wel te zien LTO NZO Zuivel nl >= politiek

Begin toch wel een beetje erg moe te worden van deze complot theorieën.
kwarkje
@marcel r neem een pakje paracetamol en ga fff tukkie doen
+3
cowboys
@marcel r zou je niet het vermoeden krijgen dat van Dam en de groot al in 2017 met hulp van de RFC de plannen van de Groot D66 toen al aan het uitvoeren waren. Fosfaatreductie 》 vee ruimen》is boeren ruimen. zuivel.nl was wel zeer actief begin 2017 om de elke week veranderende regels uit te dragen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nmv , melkveehouders en zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0