FDF wil weer acties organiseren

Farmers Defence Force pakt haar taken als actieorganisatie weer op.

Dat laat voorzitter Mark van den Oever weten via de reguliere communicatiekanalen. FDF ziet dat actievoeren mogelijk is, zonder het risico te lopen op dwangsommen, als de boeren wegblijven van distributiecentra en supermarkten.

Deel dit topic FDF wil weer acties organiseren (boerderij.nl)

Farmers Defence Force pakt haar taken als actieorganisatie weer op.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+11
Arum
Denk dat je bij het RIVM moet beginnen.
Cijfers moeten er begin januari komen.
Of ze wel of niet iets hebben,laat maar zien.
Van alle uitstoters.
Voor je het weet is het weer voorjaar en heeft niemand meer tijd.
+1
BertK
@Arum cijfers lagen klaar werd tijdens rechtszaak gezegd. Zgn privacy gooide roet in het eten. Of Rutte?
+2
Arum
@BertK Privacy voor boeren is er niet waarom dan wel voor de andere partijen. De boeren worden hierdoor wel anders behandeld.
BertK
@Arum cijfers lagen klaar werd tijdens rechtszaak gezegd. Zgn privacy gooide roet in het eten.

Of Rutte?
Skroefkelos
@BertK er liggen continu 10 cijfers of 26 letters klaar , dat is ook het enigste wat ze gegeten hebben bij de regering en RIVM , praten en rekenen zonder inhoud en zonder onderbouwing
+2
marcel r
Quote Reactie van @Arum:
Denk dat je bij het RIVM moet beginnen.

Dat is momenteel het enige zinvolle protest.
Koeien boertje
@marcel r staan je vrienden daar achter?
+7
pietjepuk
Laat het nu even rusten. Kamer is met reces tot 13 januari. Dus half januari weer even druk op de ketel is vroeg zat.
Bietenbrug
Ik zal de tank al vast vol gooien.
+1
Koeien boertje
@Bietenbrug heb vd week mooi de winter diesel door de motor gekregen
+16
Herbert
Actie is nodig maar blijf met de trekkers van de snelweg de volgende keer. Als ik de meningen hoor van de gemiddelde werkenden zijn ze er wel klaar mee. Helemaal na die grappen van bbqen op de snelweg etc. Heeft niks meer met actievoeren te maken. De volledige bevolking tegen je hebben is het laatste wat je wil.
+18
kwarkje
@Herbert of je het leuk vind of niet maakt mij niet uit
Een ding vind ik belangrijk: het aandeel van de landbouw in dit juridische spelletje moet opgehelderd worden
Wanneer ze vertikken om de cijfers te geven is alles geoorloofd
+5
Weidezicht
@kwarkje dat klopt, maar weer massaal de snelweg op haalt dan volop het nieuws, en niet het doel, zoals het gedoe rondom het rivm. Als die zaak een paar keer de telegraaf haalt, krijgt zo n actie een veel betere impact.trekkers op de snelweg is niet het doel.ik werk hier in het westen met veel niet boeren. Zij hebben genoten van de 1e 2 trekkeracties. Ook die van dinsdag naar het binnenhof vonden ze leuk, maar die van woensdag kreeg weinigen nog enthousiast.
+4
kwarkje
@Weidezicht je mag ook een alternatief verzinnen
Het zal pijn moeten doen
Dat deed het woensdag iig wel
Prachtig om de geïrriteerde politici te zien
Die irritatie mag nog wel iets toenemen
Geeft aan dat we op de goede weg zijn
Bietenbrug
@Herbert het bbq-en was best gezellig en de 🚚🚛🚗 die een 🌭 kregen vonden het ook 👍
+2
kwarkje
@Bietenbrug mooi
Bij ons was de catering ook👌
Volgende keer maar een paar pallets en strobalen meenemen
Heb het nogal snel koud
Maken we er een leuk kampvuur bij😎
gerrie-hul
@kwarkje Komt wel stikstof bij vrij
+2
Koeien boertje
@Herbert maat van me zit in de bouw en die hebben ook al eens gestaakt, maar zei wel ik heb nog nooit zo genoten tussen die trekkers.
Melkbussen mee, bbq, hij vond het super hoe de boeren er tussen stonden ipv azijnzeiken met collega's wat bij andere sectoren gebeurd
Iedereen had plezier en vind ook dat je dat die dag moet hebben.
Waarom denk je dat mensen die een uurtje stil staan nog sympathie hebben?
Dat is alleen mogelijk bij een boeren staking
+1
de Thijs
@Herbert over de rechter baan rijden is prima maar de boel afzetten is wat mij betreft ook not done, of midden in de nacht op de terugweg met z'n vieren naast elkaar rijden
jan.1
Quote Reactie van @Herbert:
ctie is nodig maar blijf met de trekkers van de snelweg de volgende keer. Als ik de meningen hoor van de gemiddelde werkenden zijn ze er wel klaar mee. Helemaal na die grappen van bbqen op de snelweg etc. Heeft niks meer met actievoeren te maken. De volledige bevolking tegen je hebben is het laatste wat je wil.

Valt wel mee,als je met 150 trekkers door dorpen moeten rijden met scholieren en oudjes met rollators naast en voor je is veel gevaarlijker.Dus gewoon hoppa met z.n allen de snelweg op en wel doorrijden:😀 en nooit op de vlucht strook natuurlijk!
+8
Peter23
Ik denk dat ze handhavingsverzoek moeten aanvragen voor riooloverstorten en industrie zonder vergunning. Wordt hier niet op gereageerd dan blokkeren. Dan heb je een stok om mee te slaan en stikstofbronnen om aan te wijzen
+1
Skroefkelos
@Peter23 inderdaad , acties gericht op nu totaal niet geregriestreerde en vergunde zaken , ze keihard met de neus op de feiten drukken
+5
Arum
@Peter23 Het begint bij het RIVM. Begin januari geen cijfers dan het gebouw blokkeren net zolang totdat ieders aandeel bekend is.
+2
BertK
@Arum Geen akkord met LC zonder cijfers van RIVM
cs-agrar
Quote Reactie van @Peter23:
riooloverstorten

volstorten met beton
van Ittersum
Bron LC

Jitty van der Werf stopt per direct bij Farmers Defence


LEEUWARDEN -

Vanwege een meningsverschil met de rest van het bestuur van Stichting Farmers Defence Force legt Jitty van der Werf per direct haar functie als bestuurslid neer. Ze is van plan de nieuwe ‘Stichting Belangen Agrarysk Fryslân’ op te richten.

Het besluit zich terug te trekken als bestuurslid is volgens Van der Werf „in onderling overleg” genomen. Ze zegt zich meer te willen richten op de Friese zaak en daarvoor te blijven vechten. Samen met melkveehouders Sjoerd Mensonides en Hyke Anemaricht wil Van der Werf de Stichting Belangen Agrarysk Fryslân oprichten. Van der Werf: „Wij blijven in gesprek met provincie en wetterskip en organiseren acties indien nodig. Ook zullen wij ons aansluiten bij landelijk georganiseerde acties als wij het doel en de werkwijze daarvan kunnen ondersteunen.” Van der Werf zegt aangesloten te blijven bij het landelijke Landbouw Collectief via één van de deelnemende partijen.

De Stichting Belangen Agrarysk Fryslân moet een onafhankelijke groep worden die „opkomt voor de belangen van de Friese boer”.
+1
buorman
@van Ittersum
Dom dwaan, weer een splinterpartijtje voor een splintergroep ☹
+1
van Ittersum
@buorman idd, maar geeft wel aan dat (mijn optiek) hoe FDF er nu voor staat. Het vertegenwoordigd zeker de gehele sector niet. Ik vindt(mijn mening het door het landbouwcollectief vooral een overeenkomst voor de intensieve "brabantse" boer. en niet voor de extensieve boer die gebaat is met simpelheid in regelgeving en bewegingsvrijheid

"Brabantse boer" gebruik ik even als een geuzennaam voor iedereen die intensief is, niets persoonlijks dus
mlkvhoudr
@van Ittersum fdf is ook niet in control, de boeren luisteren ook niet naar bestuur fdf deze vroeg om niet te gaan staken de laatste keer. Er werd toch gestaakt dus boeren luisteren alleen naar mark als het hun past. Dus je moet de rol van het bestuur niet overschatten.

Voor extensieve boer zit het extra weiden in het plan
+5
klompen
@mlkvhoudr dit zie je verkeerd FDF was waar wat blij met de protesten maar kon ze zelf niet organiseren
+4
matt
@mlkvhoudr je zit er weer langs,of je het nu expres doet.
Of niet beter weet is me niet duidelijk 🤔
+4
mlkvhoudr
@matt ik geloof dat jullie gelijk hebben dat fdf niet opriep om geen actie te voeren maar opriep om geen actie te voeren bij leden cbl mijn fout
+1
Jan S
😀
+5
Jan S
😀
+1
buorman
@Jan S
Was dit niet gisteren Jan?
Hoe dan ook mooi dat ze hem bedanken voor zijn inzet, maar met de actie's van woensdag heeft het niet veel van doen.
En om nou bij de regionale krant te gaan demonstreren met een hoop trekkers en kabaal, maar niet weten waar voor of waar tegen???????
Jan S
😀
buorman
@Jan S
Ik was niet de persoon die bij de krant stond met trekker, maar op de vraag waarom geen antwoord wist.
En nee ik heb dat allemaal niet gemist, maar kennelijk wel dat [regionale] kranten recht spreken in Ned, dat wist ik nog niet.
Wel dat ze uitkomsten van rechtspraken verwoorden in hun nieuwsartikelen, maar dat die uitspraken ons niet naar de zin zijn kunnen zij niet helpen;
''don't blame the........................''
+2
Jan S
😀
buorman
@Jan S
Je bent een slecht lezer Jan, ik schrijf nergens dat ik het eens ben met de uitspraken die rechters doen, je citeert mij wel maar kennelijk heb je geen idee wat er staat.
En als je het niet eens bent met uitspraken van deze of gene rechtbank, waarom ga je dan met trekkers naar de regionale krant?
Want dat was het punt; met veel kabaal en machtsvertoon bij de krant staan maar niet weten waarom [wss omdat ze de krant niet lezen e/o volgen].
+1
Jan S
😀
cs-agrar
@Jan S inderdaad, inzet van zon man mag ook wel eens persoonlijk gewaardeerd worden
Jannus
Quote Reactie van @van Ittersum:
"Brabantse boer" gebruik ik even als een geuzennaam voor iedereen die intensief is, niets persoonlijks dus

Heb jaren zaken gedaan met Brabanders,goed volk met handelsmentaliteit en durf te ondernemen,heeft te maken met het katholieke bestaan,wat fout gaat wordt goedverrekend,de friezen zijn behoudener en dat komt meer uit het protestantse hoekje,gereserveerder en overdenkender alvorens te 'starten',wordt getoetst aan wat mag en kan.

Dit breekt nu op binnen de FDF doordat Marc staat en blijft staan,was te verwachten maar wanneer beiden het beschermen van de nederlandse boer voorhouden kan het goed gaan....
Koeien boertje
@van Ittersum moet er geen noord Hollander bij in?
Die mochten toch ook bij de club
achterhoeker2
@Koeien boertje Ja misschien heeft een zekere dhr Rijlaarsdam wel interesse.
Maar die zal zijn eigen zaakjes wel aan het regelen zijn...
+1
van Ittersum
@achterhoeker2 al die uurtjes die hij afgelopen tijd buiten zijn erf heeft gemanifesteerd zal toch op het erf eens ingehaald moeten worden. Anders loop je achter de werkfeiten aan, dunkt mij
+3
achterhoeker2
@van Ittersum Beetje intellect ,iemand die eerst nadenkt voor ie iets zegt en iemand met dossier kennis en communicatieve vaardigheden zou welkom zijn bij FDF.
+1
robbies
@achterhoeker2 weet zeker dat Jack de afgelopen tijd meer voor het sectorbelang op stap is geweest dan voor eigen belang.
Twentsch Land
Dat zou goed kunnen.....wel jammer dat niet bekend is hoe en welke doelen en op welke manier.......@robbies
robbies
@Twentsch Land bel hem op. staat gewoon in het telefoonboek
kwarkje
@robbies dan krijg je te horen dat hij het voor de sector doet
robbies
@kwarkje is toch ook zo? Geen groeibeperking bij RFC, geen veenweide, een nieuwe stal met NB-vergunning die volledig bezet is en volgens mij nog geen ambitie om te stoppen. Waarom zou hij dan uit eigen belang op pad moeten?
kwarkje
@robbies heb je zijn toespraak op een eerder moment gehoord? Geloof in de Staten
Volgens mij voelt hij dat er misschien een verbouwing aan zit te komen
Noknok
@Twentsch Land Laatst ergens een stukje gelezen , volgens mij zit ie in het bestuur van agractie noord holland.
+2
torrarica
@robbies Hij heeft de demonstratie bij het provinciehuis in Haarlem mede georganiseerd en daar een goede toespraak gehouden. kreeg hij later op dit prikbord nog het verwijt door een onwetende prikker dat hij niets anders doet dan achter het toetsenbord zitten. ja dan krijg je er wel een beetje de pest in.
robbies
@torrarica
Quote:
achter het toetsenbord zitten

ach, dat verwijt geven zelfs de meest notabele prikkers wanneer ze zich aangevallen voelen. Moet je boven staan
mlkvhoudr
@robbies toch jaagt t wel steeds meer prikkers weg hier...... ik negeer er ook een paar. Van @pieta geleerd toen marcster hier de boel terroriseerde, hij zei ik neem waar dat er wat staat maar lees t niet dat is de beste mentaliteit👍
+2
weurding
@mlkvhoudr dan kan je zo de politiek in😁
mlkvhoudr
@weurding alstublieft niet zeg.....
+1
robbies
@mlkvhoudr ik was hier nog niet actief toen Marcster hier rondliep (doet hij toch weer tegenwoordig??). Maar dat het hier wat grimmig wordt, zal ik niet ontkennen.
kwarkje
@robbies het begint hier steeds vaker op het echte leven te lijken
Daar gaan de boerenpesters over lijken
Oeps, zal wel weer te hard uitgedrukt zijn
Correctie: we willen heel graag voor vol aangezien worden met een dito behandeling
mlkvhoudr
@robbies vrijheid van meningsuiting maar ik ga t niet steeds lezen, je hoeft er maar paar over te slaan t zal wel lekker zijn als tinus een filter daar voor had 😉
Jan S
😀
+1
mlkvhoudr
@Jan S ik ga geen namen noemen jan wie ik niet lees maar alsik mijn best doe om netjes geformuleerd een mening te hebben en dat daar dan totaal niet op wat ingegaan of met tegenargumenten weerlegd word maar al gelijk geschopt word dan bespaar ik me de moeite om nog verder te lezen behalve bij hansvanbergen want dat vind ik gratis online satire en kan ik niks anders mee dan keihard om lachen
Farmer_
Quote Reactie van @Jan S:
Marcster, waar is de tijd gebleven. Dat vond ik af en toe echt treiteren naar bepaalde andere prikkers toe.

Hij wist precies hoe hij George op de kast kon jagen, kon er af en toe wel om lachen.
Jan S
😀
Farmer_
@Jan S Ja idd, is Theo er nog maar dan onder een andere naam?
Jan S
😀
+1
willemk
Misschien is het waard om eens uit te zoeken. Het staat me nl vaag bij dat op schiphol de landingsbanen gladvrij gehouden worden door vloeibare ureum te spuiten. Depositie is dan in ieder geval vrij makkelijk uit te rekenen.
+6
somerled-delremos
Waarom niet eens goed de aandacht vestigen op het dingetje dat bedrijven in de zware industrie die minder dan 10.000 kg aan stikstofverbindingen de lucht in jagen geen uitstootgegevens hoeven door te geven?

Toegegeven, ik weet niet precies hoe het zit, maar als er met twee maten gerekend wordt dan is dat simpelweg niet eerlijk. En wat betekent het voor de rekenmethode van de RIVM als ze geen emissiegegevens hebben van (een deel van) die bedrijven. Schatten ze dat dan, of nemen ze het gewoon niet mee?

En we hebben het over Schiphol, maar hoe zit het met kleine broer Lelystad Airport? Ik las laatst een interessant stuk over het milieurapport dat ze hebben laten opstellen voor het verkrijgen van vergunningen. In dat rapport staan bepaalde fouten waardoor ze op papier 35x minder NOx de lucht in gaan jagen dan dat ze in werkelijkheid gaan doen. Dat is ook een vreemde zaak toch?

Door op dit soort zaken de aandacht te vestigen zal de sector waarschijnlijk ook veel meer punten scoren bij de gewone burger dan dat ze hebben gedaan met het laatste protest op de snelweg.


.
+1
kwarkje
@somerled-delremos heleboel vragen👍👍
Maar geen antwoord van onze Saabrijder en bomenknuffelaars
Lieve Mark en overige corrupte leden van het kabinet,
Geef ons de cijfers van het RIVM anders is het uit met de pret!
Volgende kan ik ook mooi voor op de trekker:

Wij hebben recht op cijfers van het RIVM,
Anders zetten we vroemrijders nog een keer klem!
Bartlehiemboer
@kwarkje Het eerste wat ze doen nieuwe jaar is verplichting kenteken op de trekker.
kwarkje
@Bartlehiemboer die staat met stip op nummer één
Todi
@somerled-delremos Ik verwacht dat er 3 rondjes komen. Nu 45 % Ammoniak. Wij dus.. Rondje 85 % vlieg verkeer. En een rondje 65 % auto verkeer.
+11
Melktank
Zonder de acties ... en het collectief waren we al verloren geweest is mijn mening
Clayson M80
Heb ergens gelezen dat de stikstof van nu er 140 jaar geleden ook al was
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boerderij , acties , weer en farmers defence force geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!