Staat verliest Urgenda zaak

Forse extra ingrepen in veehouderij te verwachten

Deel dit topic

Reacties

dewittemotor
Eis GreenPeace: alle megastallen weg uit Nederland
Twentsch Land
Of er blijven een paar megastallen over in bepaalde gebieden die aan alle klimaateisen voldoen........@dewittemotor
de Haas
Waarom geen forse ingrepen in het aanhalen van nog meer mensen. Kosten bakken CO2 en leveren niks op.
ted9
C02 rechten zal vandaag de peildatum zijn?
diekman
@ted9 Nog meer waardes fosfaatrechten, stikstofrechten CO2rechten we worden nog rijk. 😩
Twentsch Land
Er wordt wel iets bedacht dat de overheid legaal wat kan stelen !

@diekman
+3
kalverhouderij
Er is maar 1 uitweg nog ! klimaat verdrag opzeggen .... en eventueel een nieuwe maken want dit is van de zotte ... en onbetaalbaar
+7
Coen
@kalverhouderij , we gaan de komende jaren nog heel veel last krijgen van de EU-verdragen, de GreenDeal voorop 😞
+1
anonymous_400
Als de staat nou eerst eens stopt met kromlullen dan is het grootste probleem opgelost
Stroman
De opkoopregeling wordt met de dag hoger. Joepie.
+3
Stroman
@Stroman als je sarcasme kon zien lopen, liep het de hele dag achter me....
mlkvhoudr
@Stroman zolang die je maar niet inhaalt dan😉
torrarica
@Stroman sarcasme is de laagste vorm van humor,maar wel leuk.
bio boer
Veehouderij wordt onterecht gezien als slecht voor het klimaat grote metaan en co2 uitstooter krijgen we nog wel last van
bio boer
@bio boer zo lang ze de korte klingloop niet willen erkennen
Skroefkelos
@bio boer CO2 uitstoter ?
Ik ben gratis naar school geweest , jij voor niets denk.
+1
Skroefkelos
@bio boer Sorry , had het woordje onterecht over het hoofd gezien 🙈
sorry
@buorman scheelt dat ze 1990 nemen als referentie
buorman
@sorry
Maar het is nog maar de vraag of dat een voordeel is, en zo ja voor wie
Pluto
@sorry Ben benieuwd hoe ze eind volgend jaar 2,5 miljoen inwoners minder willen realiseren ?. Afschot of aangepast voer of ?????.
kwarkje
@Pluto het schijnt dat een veganistisch dieet probleem op kan lossen
Coen
@Pluto , D33 en GL willen hier in NL toch naar een wet met, via pilletjes en spuiten, actief levenseinde?

dit soort verdragen zijn HET verdienmodel van NGO's, ons belastinggeld via dwangsommen opeisen bij de Staat.
matt
Klimaat drammers slagen er dus wel in rechtzaken van de staat te winnen...
+2
vaak
@matt Logisch, want de rechterlijke macht bestaat in Nederland uit sla vretende figuren die giga rood zijn.
Politiek stelt niks voor, de Hoge Raad bepaald. Dus.... agrarisch Nederland is voor groot gegeelte verloren. Tegeltjes wijsheid : Wie slim is, was gestopt met boeren.
+3
matt
@vaak zorgwekkend
torrarica
@matt Marjan Minnesma van Urgenda. zij denkt dat de wereld vergaat.
+3
matt
@torrarica dat denk ik ook inmiddels
+2
j h p
@torrarica Met zulke figuren wel ja.
+2
Niks niet veehouderij en het eten van vlees aanpakken. Vee houden en verwerken maakt maar een paar procentjes uit van de totale netto-uitstoot aan broeikasgassen, en dan nog gaat het daarbij hoofdzakelijk om gebruik van fossiele brandstoffen.

Het gebruik van fossiele brandstofgebruik (kolen, olie, gas) moet aangepakt worden. Ongeacht of je wel of niet gelooft in het broeikaseffect, maakt inkorten van fossiele brandstoffengebruik ons ook flink minder afhankelijk van landen die olie en gas produceren.

Aangezien we er met zonne- en windenergie niet gaan komen, lijkt kernenergie me voor de hand liggen als we het huidige energiegebruik in Nederland willen behouden. Beginnen met een grote generatie-III+ kernreactor en die later eventueel aanvullen met een grote generatie-IV kernreactor.
+2
Groen1

+1
pietjepuk
@Groen1 100 duimpjes voor FVD
+3
Groen1

Groen1

+1
Groen1

Groen1

+11
puntertje
@Groen1 Ja, dat gaat straks gebeuren, centrales uitzetten en dure stroom met meer CO2 uitstoot importeren om aan afspraken te voldoen waar andere landen hun reet mee afvegen. De grachtengordel voldaan, en ze zullen er geen lijntje minder om snuiven.
duitser
@puntertje en veestapel halveren.......weer een stok om te slaan
+1
puntertje
@duitser Zo wordt wel gedacht, Tjeerdje en co denken dan meerdere vliegen in één klap te slaan. En als je beperkte kennis van staatshuishouding hebt klinkt het nog logisch ook. Totdat ze er achter komen dat in een samenleving ook iets verdiend moet worden als je je luxe levensstijl wilt voortzetten.
+1
Jannus
@Groen1 Halveer de regering,schiphol,de NVWA ,de asielzoekers en ga zo maar door

Oja en Klavertje 2 klinkt ook wel goed,brengt geen geluk 🤣😅☘☘☘
jammermaarhelaas
@Groen1

Precies, hoe komt Jesse Klaver toch bij het idee dat "halvering veestapel" iets gaat oplossen? Weet hij niet hoeveel we als landbouw reeds gereduceerd hebben sinds 1990 qua CO2 en CO2 equivalenten zoals methaan en lachgas?
Onverantwoord steeds maar zo te blijven roepen.

Zie paginabrede tabel in volgende link:
foodlog.nl/artikel/…

Of hier:

Skroefkelos
@jammermaarhelaas Waar kan ik de factuur neer leggen voor de gemiddeld ca. 30ton CO2 die wij agrarieers per ha vast leggen ?
Skroefkelos
@jammermaarhelaas Waar kan ik de factuur neer leggen voor de gemiddeld ca. 30ton CO2 die wij agrarieers per ha vast leggen ?
+1
Skroefkelos
@jammermaarhelaas ik zie dat ik de aanmaning (dubbel) ook al gestuurd heb 🤣🤣
+1
diezel


Urgenda: sponsored by ======>

(klik om te vergroten)

+1
kalverhouderij
@diezel het wordt hoog tijd dat die idiote regel van de kansspelautoriteit wordt op geheven dat de loterijen verplicht om 50% van hun opbrengst aan goede doelen te geven ! deze regel werkt toch wel zo ondermijnend voor de staat dat is niet goed !!!! zo sponsoren de deelnemers de ondergang van Nederland want al die clubjes die geld ontvangen zijn constant aan het procederen !

kansspelautoriteit.nl/soorten-kansspelen/…

die 50 % moet gewoon naar de staat toe vind ik ( of naar mij dat mag ook )
+3
Jan-T
Ach het is de landbouw die meer energie op wekt dan verbruikt.
Ze hebben ons nog nodig hoor.
Het gaat echt niet zonder het platteland.
Ze denken het nu nog wel. om dat ze niet weten waar ze het over hebben.

Ze zijn kortzichtig en dom daar in Den Haag.
+1
jammermaarhelaas
Wat te denken van een quotering op vakantievluchten? Even nagaan hoeveel vluchten pp per jaar het nu is, en dan op bv. 25% zetten.
Elektriciteitsnet eindelijk uitbreiden/renoveren, zoals de netwerkbedrijven al jaren van plan zijn, maar waarin ze ook al even lang worden tegengewerkt. Dan kunnen er fatsoenlijke aantallen zon en wind energie opwekking op het net worden aangesloten.
Kerncentrale is leuke gedachte, maar gezien het veiligheids en afval probleem een mega dure oplossing. In Engeland wordt er momenteel een gebouwd die al stukken duurder uitvalt dan aanvankelijk gepland en vanwege de steeds strengere normen ook steeds later opgeleverd kan worden.

Hier is ooit iemand geweest die ons vertelde dat de kernfusiecentrale er aan zit te komen, dit gaat technisch gezien de oplossing zijn, schoon en schier onuitputtelijk.
mlkvhoudr
Gelukkig wel dat urgenda gewonnen heeft een overheid dient zich ook aan haar afspraken te houden. Het gaat ook slechts over of we net wel die 25% rov 1990 halen of net niet. Maar je wilt toch elke generatie het een beetje beter doen lijkt me.
+2
Bietenbrug
@mlkvhoudr ook wat teveel gesnoven?
mlkvhoudr
@Bietenbrug nope rentmeesterschapsopvoeding en wil het in nederland mooier achter laten aan de volgende generaties. Maar rijd wel een oude diesel vw t5 🤦‍♂️🤦‍♂️ dus zeker niet heiliger dan de paus hier
+2
Coen
@mlkvhoudr , direct stilleggen kolencentrales en biomassacentrales, en hoppa we hebben de benodigde CO-2 reductie bereikt.
mlkvhoudr
@Coen eens
+2
torrarica
@mlkvhoudr levensgevaarlijk dat urgenda gewonnen heeft. Als je juffie Minnesma haar gang zou laten gaan weet je niet wat er kan gebeuren.En wat betreft de wereld achter laten voor onze kinderen:Ik denk dat er geen generatie is die het zo goed heeft als de kinderen van tegenwoordig.Mensen worden steeds ouder,lucht en water zijn nog nooit zo schoon geweest in Nederland.Zij beweert precies het tegenovergestelde: Nederland is het slechtste jongetje van de klas,en als we zo doorgaan is er volgens haar straks geen leven meer mogelijk.
+2
Farmer_
@torrarica Als je dan dit leest, past alles in Agenda 21, waar de zgn "complot denkers" al voor waarschuwden op internet.

ad.nl/wonen/…
mlkvhoudr
@torrarica mischien moet ik het een beetje duiden wat ik bedoel, ik zapte gisteren voorbij nieuwsuur en daar zat de advocaat van urgenda, deze gaf aan dat er in duitsland ook rechtzaken waren geweest om af te dwingen dat de co 2 reductie hoger moest zijn dan 25% maar dat daar de rechter had gezegd dat er minimaal 25% reductie moest zijn, en ze zaten op 40 % of zo.
En volgens mij gaan we die 25 % in nl net wel of net niet halen, en dat vind ik gewoon goed. Niet de rest van het ongetwijfeld radicale milieu gedachten goed.

Maar puur dat het mij logisch en verstandig lijkt dat je als welvarend land elk jaar er voor zorgt dat je een beetje minder afhankelijk word van de oliestaten en tegelijkertijd co2 bespaard
+1
Farmer_
@mlkvhoudr Groene Communistische overheid voor de erfgenamen?daar gaat het toch heen, propaganda draait volle toeren.
+1
mlkvhoudr
@Farmer_ wat je soms hoort wat er voor propaganda op onze jeugd word losgelaten dan is dat niet kinderachtig.
torrarica
@mlkvhoudr In Duitsland gaat het ook niet goed. Kerncentrales sluiten en als gevolg meer bruin kool stoken als er geen wind of zon is. En Duitsland gaat ook meer gas uit Rusland en Noorwegen invoeren terwijl wij met alle geweld van het gas af moeten. Kernenergie is denk ik juiste de oplossing. En in de toekomst waterstof door de gasleidingen. Maar alles heeft zijn tijd nodig en bij die klimaatdrammers moet alles meteen gebeuren wat heel veel geld kost,wat volgens mij beter op een verstandigere manier gebruikt kan worden.
+1
mlkvhoudr
@torrarica ben ook voorstander kernenergie
+1
jammermaarhelaas
@torrarica @mlkvhoudr

Hoe laten we de wereld achter met kernenergie? De kosten die gemaakt moeten worden voor het ontmantelen van een oude centrale zijn enorm, en het afval is een onopgelost probleem wat voor een x aantal jaren in zoutmijnen en dergeliujke wordt "geparkeert". In Duitsland is er reeds jaren geleden lekkage van dit radio actief afval geconstateerd. En we praten over afval wat tien duizenden jaren gevaarlijk blijft.
Een Thorium centrale zal dan beter wezen, maar nog steeds geen prettig vooruitzicht. Doe mij dan maar kolen en gas naast wind, zon en water, tot dat er een werkende fusiecentrale is. Die zou er deze eeuw moeten wezen naar verluid.
En aan ons en volgende generaties om het radio actieve afval op te ruimen, hopelijk onschadelijk te maken middels verwerking/bewerking, nog te ontdekken door een slimme jongen/meisje.
+1
torrarica
@jammermaarhelaas inderdaad een fusiecentrale zal in de toekomst het beste zijn.tot die tijd is er waarschijnlijk nog voldoende gas of waterstof.
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @torrarica:
tot die tijd is er waarschijnlijk nog voldoende gas of waterstof.

Waterstof word gewonnen middels een chemisch proces, bijvoorbeeld electrolyse, dan word water gescheiden in waterstof en zuurstof. Hier is electriciteit bij nodig, is die uit een duurzame bron, dan is de waterstof dus ook duurzaam gewonnen.
+1
mlkvhoudr
@jammermaarhelaas het zei me niks dus ff opgezocht maar lijkt nog best lang te gaan duren

nl.m.wikipedia.org/wiki/ITER/
+1
Erik!!1979
@jammermaarhelaas de gevolgen en afval van een kerncentrale zijn zwaar overdreven. Op dit moment kun je beter door Tsjernobyl lopen als in het vliegtuig zitten. Is nu een toeristische trekpleister 😂
Jannus
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Op dit moment kun je beter door Tsjernobyl lopen

Je zou haast zeggen gooi een bom op Nederland en kom over 30 jaar terug om te kijken welk een natuur zich heeft ontwikkelt,klinkt beetje cynisch maar lijkt bijna realisteit te worden al via een andere weg
Skroefkelos
Ach het is ook allemaal voor de Schijn ,

Als de staat het niet haalt krijgt de staat een flinke boete , lees burger. worden ze twee x genaaid zonder te kussen
Pluto
@Skroefkelos Als de burger de rekening krijgt zal wel ff schrikken worden . 15 tot 18 % van het inkomen gaat straks naar de Urgenda oftewel al je vakantiegeld .
+3
Dat een doorgeslagen minderheids groepje(urgenda)Nederland naar de klote kan helpen!!! Als dit zo doorgaat zit half nederland werkloos langs de kant.
+2
puntertje
@Groen1 De Trias Politica, die in sommige landen onder druk staat omdat politiek zich met rechtspraak gaat bemoeien, wordt in ons land ondermijnd omdat de rechtspraak zich op het vlak van de politiek gaat begeven. Of in feite omdat bepaalde vleugels in de politiek zijn verweven met de rechtelijke macht. Maar ja, iemand die hierover kritisch is wordt weggezet als klimaatscepticus, neofascistisch, ondernemer met enkel winstbejag of weet ik wat voor vreselijke termen men kan bedenken.
Animal Farm pur sang.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
73
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
0