Industrie is voor 75% illegaal, uitstoot is onbekend!

De focus in de stikstofcrisis ligt op de landbouw.
Volgens het RIVM verantwoordelijk voor 46% van de stikstof.
De echt grote uitstotende bedrijven in het land hebben geen vergunning. Luchtvaart wordt niet eens meegeteld.
Zolang dit niet volledig uitgezocht is en transparant gedeeld wordt met de Nederlandse bevolking roep ik het landbouwcollectief op om het overleg met de overheid op te schorten.
Zonder inzicht in de totale uitstoot van alle uitstotende bedrijven in Nederland pas ik er voor om onderdeel van een oplossing te zijn.

Deel dit topic

kwarkje

Bijlages

(klik om te vergroten)

Laatste  |  

Reacties

Skroefkelos
Bij de Industrie , verkeer , lucht vaart , scheepvaart , en niet te vergeten de consument valt de Agrarische sector in het niet qua uitstoot , uitstoot ? we leggen per saldo meer vast ! En dat voor primaire levens behoeften !

Ze kunnen de leugen wel vaak vertellen , maar dan wordt het nog geen waarheid.
De wal zal het Schip keren.
Jaap40
@Skroefkelos zou de rioolzuivering ook een natuur vergunning dienen te hebben? Overmaat aan uitstoot van N gegarandeerd!
En inderdaad, tijd kopen, opschorten, kennis vergaren, stikstof claim.
cowboys
Ook mijn mening. Landbouwcollectief moet de gesprekken opschorten en afstand nemen van de deal van de minister die ze zegt te hebben.
+1
kwarkje
Gelderland heeft 2miljard nodig om het op te lossen terwijl ze aangeven dat ze samen met de WUR gaan onderzoeken wat het effect van de uitstoot is
M.a.w.: we doen maar wat!!!
Hellup, politici zijn volledig van het padje af!!

(klik om te vergroten)

+3
Peter23
Ik heb het al eerder aangegeven. Het landbouwcollectief kan ook als de MOB gaan werken. Handhavingsverzoek aanvragen bij de overheden die deze bedrijven zonder vergunning behoren te controleren
Peter23
De provincie behoort de riooloverstorten van de waterschappen te vergunnen. Als dit niet is gebeurd, hoe kan je boeren dan wel extra regels gaan opleggen!
Skroefkelos
@Peter23 zou het ergens bekend zijn wat eigenlijk 17000000 mensen voor uitstoot geven , niet dat je dat kunt oplossen maar gewoon eerlijk tegen het licht houden bedoel ik.
Peter23
@Skroefkelos wat ik wel weet is dat koeien niet in de auto zitten voor woon-werkverkeer, ze eten geen voorverpakt voedsel, hebben de kachel niet aan.
Peter23
@Skroefkelos bovendien zijn koeien vegetariër. Wat zegt dit over de menselijke vegetariërs? Hebben die ook zoveel uitstoot?
+1
Skroefkelos
@Peter23 haha , Als ik uien eet en bonen pfff.....
Kun je elkaar gedag zeggen zonder de hand op te steken 🤧
+1
Peter23
@Skroefkelos ja het dier verteerd veel plantaardige producten voor de mens. Dit geeft mentaan uitstoot. Die de vleeseter dan niet meer heeft. Aangezien vegetariërs geen dier gebruiken hebben ze zelf meer uitstoot. Wellicht mogen vegetariërs dan maar 80 gaan rijden om hun eigen scheten te compenseren
hans1980
Tot op de bodem uitzoeken!!!
Dit gedrocht gaat ons tot in jaren tegen werken
Maak geen koehandel met N op basis van fictie!!
Beneden 10.000kg NH3/NOx geen Nb nodig dat zijn 700 koeien!!
En daar 100 tallen van

Landbouw collectief ben het 100% met @kwarkje eens !
+1
somerled-delremos
Net als in Brabant is het dus ook al zo in Gelderland dat veel (industriële) bedrijven meer uitstoten dan ze op papier horen te doen.Nou, dan kun je er vergif op innemen dat dit ook zo is in Utrecht, Holland en de rest van Nederland.

Dit is gewoon niet eerlijk ten opzichte van (agrarische) bedrijven die wel voor de volle pond worden aangeschreven. Om de neerslag te bepalen van stikstofverbindingen in een specifiek (natuur)gebied wordt uitgegaan van de lokale stikstofproducenten. Bronnen die niet of maar deels worden meegenomen in die berekening op lokaal niveau zorgen er voor dat andere bronnen hoger worden aangeslagen.
+2
Arum
Zo dacht ik er vanmorgen ook over Kwarkje. De bal ligt bij het RIVM.
Acties hebben daarom ook geen zin, de burgers begrijpen het niet meer.
de haasen
We moeten met zijn allen een handhavings- verzoek indienen
+1
kwarkje
@de haasen ze hebben geen vergunning toch?
de haasen
@kwarkje daar om moet er een handhavings- verzoek worden ingediend om dat ze illegaal zijn
Frederika
SCHIPHOL VEERTIEN DAGEN PLAT💪💪💪💪
pietjepuk
@Frederika Dan zijn de supermarken ook leeg.
+1
Frederika
@pietjepuk dan maar 14 dagen stamppot en geen buitenlands vreten
Skroefkelos
@Frederika Alleen voor binnenkomende vluchten 😎 , wordt het ook eens een beetje rustiger hier in vol Verneder-land
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!