Boeren dagen minister Schouten voor de rechter



Originele beschrijving

Dat kabinet en boeren het nog lang niet eens zijn over de stikstofaanpak, blijkt opnieuw: het Landbouw Collectief begint een rechtszaak tegen minis...

Deel dit topic

Reacties

m uut m
Lijkt mij logisch als er een opkoopregeling is dat je alle productie rechten inneemt.
Waarom zou je anders een opkoopregeling hebben?
+2
@m uut m dat ben ik met je eens. Overigens ken ik de ins en outs niet van dit verhaal en een journalist schrijft het nieuws wel vaker een bepaalde richting op.
matt
@m uut m ze nemen ze dus niet in,maar delen ze buiten de landbouw dus weer uit.
Skroefkelos
Ik weet niet of dat allemaal terecht is , bij ons in de buurt zat een fabriek te dicht bij de bebouwde kom , die is door de gemeente uitgekocht en is een eindje verder op het industrie terrein opnieuw (2 x groter) terug gebouwd,. Volgens mij hebben ze die de rechten dan ook niet afgenomen toch ?
kwarkje
@Skroefkelos dat noem ik verplaatst
cornelissen
@Skroefkelos Ieder ,die op een industrie terrein bouwt kan toch een milieuvergunning aanvragen en krijgt hem normaliter ook.
Voordat je als industrie een nb vergunning moet aanvragen moet je ,zoals hier al eerder gesteld o.a. nogal wat stikstofuitstoot hebben,dat haal je niet zomaar.
+1
buorman
@cornelissen
Dus de intensieve veehouderij [door onze tegenstanders bio-industrie genoemd] naar het industrie terrein en alle stikstof problemen zijn ''opgelost'.
Farma_boerke
@cornelissen industrie grens ligt op 10kton NOx of NH3 (niet opgeteld, maar afzonderlijk), alles daaronder hoeft geen vergunning in het kader van wnb te hebben.
Ter vergelijking dit is ongeveer 750 runderen.
Jannus
Quote Reactie van @Farma_boerke:
ongeveer 750 runderen.

Lijkt ook op een industriegrens en dus zonder vergunning exploitabel 🐮
kwarkje
@Farma_boerke Er wordt in Nederland met twee heel verschillende maten gerekend
sorry
In deze gebieden met veel dieren per inwoner leveren varkenshouderijen

....wat een kromme zin... een varkenstal in 020 zal dan geen probleem zijn
pietjepuk
Quote Reactie van @sorry:
een varkenstal in 020 zal dan geen probleem zijn


Staan er heel veel daar. Hebben ze alleen maar een omgevingsvergunning voor nodig.😉
Kennelijk klopt er geen snars van het bericht in de Trouw (nepnieuws?)

bron: nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…

Er is onduidelijkheid over waar de ammoniak blijft van varkenshouders die stoppen per 2020 of die meedoen met de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). Een advocaat boog zich in opdracht van de POV over de kwestie. Die overweegt nu juridische stappen tegen het ministerie van LNV.

Dagblad Trouw meldt vrijdag dat er al juridische stappen zijn genomen door de POV, maar daar is nog geen sprake van. ‘Dat bericht heeft ons compleet overvallen’, zegt POV-voorzitter Linda Janssen. ‘Trouw grijpt terug op het persbericht en de afspraken die gemaakt zijn tijdens het overleg in het Catshuis. We zijn hierin niet gekend. Het is opgeblazen oud nieuws van eerder deze week.’

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0