De N die de landbouw uitstoot is lang niet zo slecht als de stikstof van verkeer en industrie

De landbouw stoot meer stikstof uit dan ze aangeven is nu de bewering weer? Geloof daar niet zoveel van trouwens. Bedoel, de gewassen die we telen dragen ook flink bij aan een betere luchtkwaliteit, maar daar horen we niets over.

Deel dit topic

Reacties

+5
Skroefkelos
NH3 is al miljoenen jaren op aarde als natuurlijke balans stof. Het giftige NOx daartegen wordt uitgestoten door industrie , verkeer , scheepvaart en vliegverkeer met nog diverse andere giftige tot zeer giftige (aditiven) stoffen en ook nog fijnstof .
+7
ER word gewoon een heel vies spel gespeeld, dit is nog lang niet afgelopen Deze onzin moet stoppen, en het kabinet opstappen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
en het kabinet opstappen.

Woensdag Rutte bij Pauw gezien? Hij hangt ondanks de enorme chaos in dit land die z'n weerga niet kent, nog steeds de popi jopie uit (die houding moet z'n onzekerheid verbergen). Geen enkel benul die idioot. Daar zijn we voorlopig nog niet vanaf hoor!
+1
Jan S
😀
+3
Pluto
Zolang er niet gemeten wordt zal deze vorm van framing nog wel aanhouden. Er is een grote groep van onruststokers welke elke mogelijkheid aangrijpt om maar een lulverhaal de wereld in te helpen .van links tot rechts het maakt niets meer uit . zij kunnen met geld elke berekening sturen in de gewenste richting en de media doet de rest . Broncodes worden nog steeds angstvallig achter gehouden .
+2
@Pluto Dus nog meer actie`s.
Pluto
@Detukkeroettwente Dat verwacht ik wel ja . Al zie ik dan liever verassing blokkades
BertK
@Pluto verassing is beetje grof, maar aan verrassing doe ik mee.
+2
overstekend wild
@Pluto juist dit verhaal moet veel beter naar voren gebracht worden tijdens de acties. En verder ook dat landbouw een kringloop is en dus geen vervuiler! Denk ook mede een taak voor FDF om voor het afkondigen van een actie een paar duidelijke statements mee te geven. Zet ze op een a4tje en communiceer ze via de website of foto in app groepen zodat iedereen kort en duidelijk kan uitleggen waar voor we actie voeren
+1
kwarkje
@overstekend wild ja
Het was pijnlijk om om radio en tv te zien dat boeren niet het goede verhaal kunnen vertellen
groeier
Goed onderbouwen waarvoor je actie gaat voeren is wel zo handig. Maar wel door blijven gaan met de protesten, ook in 2020 niet stoppen.
Skroefkelos
Wetenschappers zijn er nog lang niet achter hoe het zeer complexe samen spel van bacteriën , schimmels , enzymen en wormen in de bodem samen werken. Voor de natuurlijke balans is NH3 een gas wat neerslaat een belangrijk ingrediënt voor de samen werking in een gezonde bodem.
kanniewaarzijn
@Skroefkelos Er is sowieso geen enkel benul in dit land. Hoe meer "hoogopgeleiden" hoe lager het niveau.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0