Stelling: Boeren moeten stoppen met acties

Weet niet of iedereen kan invullen maar wie het kan, doen....

Originele beschrijving

Het Landbouw Collectief en het kabinet zijn tot een deal gekomen over de aanpak van de stikstofcrisis. De onderlinge afspraken moeten voor rust zorgen in de sector. Toch gingen de aangekondigde acties gisteren gewoon door. Is het terecht dat de boeren het er niet zomaar bij laten zitten of is het nu echt genoeg geweest?

Deel dit topic

Reacties

+1
Sjaakiee
Zit in appgroep en daar willen sommige weer vandaag de weg op.sta daar niet achter moet wel sympathie houden van burger.
+13
Melkveehouder.
@Sjaakiee Het lijk me verstandig om niet iedere dag de weg op te gaan. In Den Haag weten ze inmiddels wel dat de boeren ‘een oor aannaaien’ zal gaan uitmonden in een (re)actie die zijn weerga niet kent. Ik durf er niet aan te denken wat er dan gaat gebeuren, overigens begrijpelijk. Laat mensen die het voortouw hebben genomen (FDF, Agractie of evt LC) dit beslissen en hiertoe oproepen, en ga niet ongecontroleerd actie voeren. Want dan verspelen we de ‘credits’.
pietjepuk
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Het lijk me verstandig om niet iedere dag de weg op te gaan. In Den Haag weten ze inmiddels wel dat de boeren ‘een oor aannaaien’ zal gaan uitmonden in een (re)actie die zijn weerga niet kent.

Helemaal waar. 1 keer per maand de druk op de ketel houden en voor de rest afwachten. Ben er van overtuigd dat den haag geen stap in de verkeerde richting durft te zetten.
+1
Melkveehouder.
@Sjaakiee Het is verstandig iedereen op te roepen je mening te geven op dit artikel van de Telegraaf. Als je op het artikel hierboven ‘klikt’ wordt de mogelijkheid gegeven te reageren. Vervolgens aangeven dat er geen afspraken liggen, in tegenstelling tot hetgeen wordt gesuggereerd. De resultaten worden morgen gepubliceerd. Zorg massaal dat de waarheid verteld wordt en de Telegraaf niet haar eigen conclusie publiceert.
+8
Skroefkelos
Als her RIVM alle gegevens netjes en met uitleg op tafel heeft
Als alle bedrijven met uitstoot met zelfde spelregels behandelt worden
Als er niet onterecht geknabbeld word aan verleende vergunningen
Als de waarheid zegeviert
Als de agrariër een eerlijke boterham kan verdienen , en geen prijzen krijgt van 30 jaar terug

Dan stop ik met actie voeren , maar oh wee als de waarheid verlogent wordt , dan kunnen ze me verkeerd krijgen !
Frederika
@Skroefkelos helemaal mee eens dan grijpen we elke vorm van blokkades aan
+11
+2
slagroomvla
@Groen1 Goede analyse!
+1
BertK
De kar staat op de rails, er is volk aan het duwen.
Tijd voor je eigen bedrijf, kerst, oud en nieuw. Dan gaat de overheid weer aan de gang.

Wat ons betreft waren de actie's netjes, soms uitdagend. Enkele uit de hand gelopen dingen zijn uitvergroot door de media. Gisteren zat weer vol leermomenten.

Als we serieus genomen worden gaat het misschien goed komen. Zo niet, gaan we met elkaar nog veel meer leren.
verbi
Rutte zegt bij Pauw dat hij er geen begrip voor op kan brengen voor de actie van gisteren omdat er een deal is. Ik heb begrepen dat FDF en PVO ]zeggen dat er absoluut geen deal is en de rest van het collectief zegt niks maar ergens is er informatie gelekt. Ik begreep van Marc Calon die dit de wereld in heeft geholpen.Hoop toch echt dat het binnen het collectief niet rommeld, of proberen bepaalde personen over de rug van de boeren een wit voetje te halen bij deze regering, hebben we namelijk al eens eerder gezien met Tjeerd de Groot.
Koeien boertje
@verbi goed gegokt
verbi
Maar is er nu een deal ja of nee.
jan w
@verbi
Gedeeltelijk en over de rest praat men verder
david2
De telegraaf schrijft in commentaar op pagina 2 "boeren voelen zich bedrogen" EN ZO IS HET!!!!!
+1
Bartlehiemboer
@david2 Ja. En dat zijn er meer in Nederland ook in andere sectoren. persoonlijk wil ik met de acties de mensen/burgers duidelijk zien te maken hoe het kabinet met de mensen omgaat. Hoe ze bedriegen, liegen afpakken mooi weer spelen etc. De mensen van de kinderopvang toeslag voelen als geen ander wat wij ook voelen. Er zijn boeren (organisaties) die in praatprogramma's komen maar die worden na elke zin afgebroken door een of andere stomme opmerking zodat het punt waar we voor staan niet over komt. We willen het echte verhaal en vooral de burgers behoeden (die het nu nog niet zien) ook in een soortgelijke situatie komen. De ambtenaren moeten maar eens onder een vergrootglas en hun problemen oplossen. Dan pas kunnen we tot eerlijke afspraken/regels komen. Persoonlijk zeg ik weg met Rutte die man heeft in mijn ogen zo'n bord voor de kop
Groen1
.
jan w
ALLEMAAL STEMMEN.
jan.1
We laten ons toch niet de tent uit lokken.Ik zie dat mob de veehouderij wil decimeren in dit land.
Maar wij voedselmakers zullen ze een x een poepje laten ruiken..
de jonge
Er is in mijn ogen geen deal!! kijk maar even naar de kamervergadering en luister naar de woorden van tjeerd de groot, hij ziet het als een gespreksverslag!!!!!!
+6
komelker 2
Ik schaamde mij diep ,hoe ik gisteren zag hoe ongeorganiseerd de acties waren.
Rotondes en wegen blokkeren is alleen een vorm van eigen volk pesten.
Wie voor de camera kwam die schreeuwde maar wat.
En als klapper op de vuurpijl worden er 2 veehouders lijnrecht tegenover elk kaar gezet in nieuwsuur.
Ik ben wel voor acties maar niet op deze manier.
+1
Bartlehiemboer
@komelker 2 Dat klopt ook wel. Wij werden ineens met de stroom mee gedreven naar de Leeuwarder Courant. Daar werd de boel geblokkeerd. We hadden er totaal geen goed gevoel bij. Veel jonge boeren die niet echt een verhaal hadden, misschien meer de actie gebruikten om lol te kunnen trappen. Leeuwarder Courant is ook helemaal niet zo links.
+3
achterhoeker2
@komelker 2 Je hebt helemaal gelijk , maar dat mag je hier niet zeggen.
Op dit forum moet je vooral boos zijn , onredelijk boos op alles en iedereen.
En als je redelijk blijft ben je links en een verrader.
Bartlehiemboer
@achterhoeker2 Dat valt hier toch wel mee? Dat vind ik op de site van de Boerderij wel. Ik heb ze ook voorgesteld eens per 4 weken een biologische blad uit te geven waar "anders denkende" mensen meer gevoel bij hebben/reageren
+2
Erik!!1979
@komelker 2 ik ben er voor 1000000% zeker van dat als FDF het gecoördineerd had het soepel verlopen was. Niemand weet wat exact de bedoeling was. Ze denken maar. Blijft eeuwig gissen. Dat het dom was om de organisatie weg te halen lijkt mij nu wel bewezen 😂😂😂. Ik heb me goed vermaakt. Boeren en Burgers hebben zich goed geweerd. Media park was goed, die man die verwees naar de zwart gemaakte regels heeft hopelijk ogen geopend dat er echt iets structureel fout zit. Tata steel en andere industrieën wegens stikstof uitstoot. En de vele andere geïmproviseerde acties. Heel veel respect voor deze vechtende Europeanen! Volgende keer bedenken ze zich hopelijk om een organisatie te verbieden om te demonstreren.
nieuwoord
@Erik!!1979 Precies de rechter verbood de regie over de acties
producent
Quote Reactie van @Erik!!1979:
die man die verwees naar de zwart gemaakte regels heeft hopelijk ogen geopend dat er echt iets structureel fout zi

Alleen werd later op de avond die man zonder papier uitgezonden, weer knap knip werk van de eindredacteuren.

Het wordt misschien wel tijd voor omroep Ongehoord Nederland en een groter WNL.
+3
dwers
Er was ook al een boer boos op de rmo chauffeur , omdat zijn melktank te laat werd geleegd. Ja chauffeur zij stond in file, door boeren actie , boer zijn eigen trekker deed ook mee 🤣🤣🤣
+1
j h p
Heeft u last gehad van de acties. Ja, ik stond de hele dag vast op de A 37. 😂
de hoef
@j h p jij stond voorop zeker
+1
j h p
@de hoef Nee, middenin ik had de Duitse collega's meegenomen. 😁
Skroefkelos
Punt 1 , staat op briefje , schouten , maar Tjeerd is het er niet helemaal mee eens geloof ik.
punt 2 t/m 6 , 8 en 9 niet
punt 7 was de laatste maand wel aardig , maar is op prikkebord gekelderd zover ik kan zien
+1
casemxu
Dat er iets moest gebeuren gisteren was goed denk ik al is het alleen maar om fdf niet te laten vallen na de uitspraak van de rechter. Als er niks gebeurde gisteren door deze uitspraak dan had de overheid mooi gewonnen en lachten ze in hun vuisje. Volgens mij even laten rusten nu en kijken wat het effect is geweest.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0