Gaat Calon afstand nemen dat er een deal was met Schouten

.Laat Calon zijn ware aard zien vandaag

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Volgens d33 Tjeerd de Groot is het een gespreksverslag. Het zou de bom onder het kabinet zijn.
+3
de hoef
@Jaap40 dan kan het mooi nog vallen voor de kerst, dat wordt de eerste rustige kerst de laatste jaren
+4
kwarkje
@de hoef gaan ze niet doen
Ze halen de eindstreep
Op een gruwelijke manier

(klik om te vergroten)

Ik walg van deze schijnvertoning die onze democratie verkracht
+6
Jan S
😀
+9
de Haas
@Jan S Ik walg van figuren die een Judas zijn maar zichzelf Jezus wanen.
George
Quote Reactie van @Jan S:
Voor alle mensen die denken dat de boeren en bouwers de sympathie van onze medelanders verliezen, lees even de reacties onder het tweet bericht.

IK heb die reacties gelezen Jan , helemaal geweldig ! Prachtig vind ik dat!
Jaap40
@Jaap40 Aalt Dijkhuizen geeft dus op boerderij.nl aan dat er géén akkoord is.....
Rest mij de vraag? Waarom doet Calon dan uitspraken over 'de deal'?????
+1
cowboys
@Jaap40 omdat LTO een verlengstuk van de ROVERHEID is.
kwarkje
@cowboys het voordeel van de twijfel wat ik had voor plaatselijke lto-ers begint aardig af te brokkelen nu ze hun grote krijgsheer op de plek laten zitten om keer op keer de boeren te schofferen
Wanneer de gewone lto leden nog iets van zelfrespect hebben beginnen ze een interne zuiveringsactie
+1
Leo,s vriend
@kwarkje Je hebt gelijk, maar wees niet bang, die is volop bezig.
+2
familie pelle
@Leo,s vriend echt waar? Niet cynisch bedoeld? Als lto in staat is zichzelf te herorganiseren overweeg ik zeker om ook weer lid te worden. Der wordt hier veel gezeken op lto en is vaak terecht. Maar der zitten echt goede mensen bij lto en die zijn nu ook de lul als er weer eens kritiek is. Wellicht het voorbeeld van de nvv en lto varkenshouderij volgen??
+1
Leo,s vriend
@familie pelle Zie maar hoe de eigen leden MC beoordelen, en sprak afgelopen week afdelingsbestuurders, zij zijn hem ook zat, en pushen hard richting top om hem van die plek te halen. Echt waar dus.
+1
familie pelle
@Leo,s vriend das denk ik een goed begin. T lijkt er dus op dat veel lto-ers er net zo over denken als veel prikkebordes hier. Dat proef ik overigens ook in mijn eigen omgeving.
Jaap40
@cowboys ok,

Maar hij weet toch dat tegenwoordig uiteindelijk altijd de waarheid boven water komt. En dan alsnog dit soort uitspraken doen..... waarom doet zo iemand dat, hij weet toch dat dat verkeerd afloopt?! DAAR begrijp ik niets van.
cowboys
@Jaap40 omdat ze er altijd mee zijn weggekomen. Heb je ze ooit horen zeggen dat de afschaffing van het mq en de daarop volgende actie fosfaatreductie en fosfaatrechten misschien niet zo slim was. Kijk maar welke landen explosief groeien in hun melkproductie . En hoe de rechten verdeeld zijn door Carola hoor ik ze ook niet over. De afromingen blijft het ook stil. De stikstof plannen waren nu al ingevoerd geweest als FDF en agractie er niet waren geweest. LTO is een verlengstuk van de ROVERHEID en het verdienmodel van LTO komt van de overheid .
+4
marcel r
@cowboys Erg jammer dat je er zo over denkt.
De LTO bestuurders(zelf boeren) die ik ken, doen hun stinkende best om het beste voor ons te bereiken. En als je dan altijd op dit prikbord "anoniem" afgezeken wordt, dan heb ik er diep respect voor dat zij dit nog steeds voor ons willen doen.
Erik!!1979
@marcel r als jij bestuurder bent dan klopt dat ons. Zit je niet in het bestuur klopt dat zeker niet. Dan wordt je geslachtofferd voor de bestuurders.
+2
marcel r
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Dan wordt je geslachtofferd voor de bestuurders.

Met "ons" bedoel ik boeren, jij, ik, bestuurders van FDF, LTO, NMV, DDB, NAJK, enz.
Diep respect.
+3
cowboys
@marcel r LTO bestuurders hadden allang afstand moeten nemen van Calon .
+1
cowboys
@marcel r jij gaat ook wel snel voorbij aan het anticiperen van een deel LTO bestuurders.
+2
marcel r
Quote Reactie van @cowboys:
jij gaat ook wel snel voorbij aan het anticiperen van een deel LTO bestuurders.

Als je bewijzen hebt, op tafel ermee en anders over ophouden.
Erik!!1979
@marcel r die komen er!!!! Bijltjesdag komt!
+1
labella
Hij zal wel zeggen dat hij verkeerd geciteerd is.
+8
mlkvhoudr
Ik walg ook van die galg plaatjes al was t maar omdat je moet leren in je leven en we de doodskistfiasco al gehad hadden...

Dus wederom oerdom
Jaap40
@mlkvhoudr tweet van seegers met reacties niet gelezen?
Dit is echt zeer ernstig wat zich afspeelt. 😢😢😢
+1
mlkvhoudr
@Jaap40 tweet wel reacties niet
+5
weurding
@mlkvhoudr rap lezen dan maar😊
Deutz1455xl
@weurding ik lees niets schokkends behalve dat een grote groep het niet eens is met deze regering maar dat wisten we al. Ook lees ik een hoop haatdragende reacties van mensen met een trekker emoji achter hun naam maar dat ter zijde
Jan S
😀
+1
buorman
Quote Reactie van @Jan S:
praat je als een kip zonder kop.

Oke, als jij dit schrijft over iemand met een andere mening........
Wat jij hierboven schrijft is dan dom gelul, het gaat er helemaal niet om wat je met die galg bedoeld, het gaat erom welk beeld je oproept bij de anderen/mensen.
En dat kun je na de doodskist van laatst wel raden
Domme actie dus.
Bartlehiemboer
@buorman Hier hing een koe in de galg als protest....Hoop dat ik het goede beeld heb opgeroepen bij de mensen.
buorman
@Bartlehiemboer
Hoop ik ook, maar je had haar beter door de melkstal/robot kunnen jagen, je hebt immers fosfaatrechten teveel 😃
Bartlehiemboer
@buorman Owww ha ha ik dacht dat u Schouten bedoelde, die door de stal. Nee, ik heb hem 😄
+2
mlkvhoudr
@Jan S wat een diepere gelaagde gedachten hebben die boeren ineens jan, nog even en ik ga geloven dat ze liever een boek lezen met een mooie vrouw dan die andere slechts oppervlakkige aardse bezigheden.......
Jan S
😀
+1
mlkvhoudr
@Jan S eerste 15 a 20 toen was ik er wel weer klaar mee wat een negatieve bagger word er over die man uitgestort, en dan lees je dingen van toen en toen hoorde ik je niet. Moet je voorstellen dat die man bij elk bericht zijn mening er over gaat geven dan word je toch ook knettergek er van dan zijn er binnen no time weer tig reacties in de trend van je kunt je ook eens op je werk richten in plaats van overal een mening over te hebben.....
Jan S
😀
+5
verbi
@mlkvhoudr In Boxtel zijn wij ook vergeleken met kampbeulen,holocaust nazi figuren en wat al niet meer. Daar hoor ik jou niet over dat vindt jij dus wel normaal.Nee daar hoor ik niemand over dat mag allemaal. Wen er maar aan het zgn polderen is verleden tijd .Zonder harde acties gaan ze het niet snappen.Iedereen gat de straat op de zorg en leraren krijgen er allemaal tussen de 4 en 8% bij en als wij hetzelfde willen houden is dat nog teveel gevraagd. Ik weet niet wat ik met jou opmerkingen de laatste tijd moet maar als je niks doet draaien ze je de nek om.
Jaap40
@verbi precies
+5
mlkvhoudr
@verbi ik heb het al wel vaker hier aangegeven, dit is een discussiesite en dus nuttig om met elkaar van gedachte te wissellen, ik zit meer aan de linkerkant van de landbouw maar ben wel degelijk pro landbouw. Daar hoef je geen seconde aan te twijfelen. Ik vind elke opmerking gerelateerd aan de holocaust van elke partij dan ook pro of anti landbouw dom dus ook bij opmerkingen uit het anti landbouw kamp.

Omdat het hier een discussiesite is kies ik er voor om zaken van uit de linkse kant hier voor het daglicht te brengen om tunnelvisie te voorkomen met zijn allen.

En als er dan een beter tegenargument komt dan zal ik dat ook toegeven.

Gisteren had ik een trouwerij dus geen tijd om hier te lezen maar las vanmorgen stukje van tinus en dacht ook gelijk dit is nou voor t eerst dat iemand t nut van de acties na de eerste acties goed kan verwoorden.

Waar ik moeite mee heb is dat er aan de ene kant gedaan word of er niks verdiend word en aan de andere kant er absoluut niet in een niet renderende sector gesneden(uitgekocht) mag gaan worden.

Daarvan heeft niemand mij nog kunnen overtuigen van de logica achter deze gedachte dat een niet renderende sector persee moet blijven bestaan.

En dat staat nog los van het feit dat ik sowieso niet geloof dat de meerderheid uit slecht renderende bedrijven bestaat maar dat er zat landbouwbedrijven zijn die prima renderen
+5
verbi
@mlkvhoudr Varkensbedrijven renderen wel, pure melkveebedrijven hebben een melkprijs van 30 jaar terug en de kosten zijn flink omhoog gegaan en daar is het gewoon niks tot weinig te verdienen. En ik draai best goed en houdt nog niks over .En dat is bij veel collegas niet anders.Alles wordt geleasd bij de mechanisatiebedrijven, grond wordt hier gewoon niet gekocht en er staat genoeg te koop bij agriteam in zuid oost brabant. Banken zijn omdat het rendement te laag is ook niet/weinig bereid om te financieren.We leven 30 jaar terug met de melkprijs daarom rendeerd het niet. Maar ik ben 54 jaar en geen opvolger en kom er wel ,maar zal er zoveel als mogelijk doen om deze flauwekul tot het minium te beperken.Tot slot ik zit aan de rechtse kant van het specrum politiek gezien.
+1
mlkvhoudr
@verbi 42 hier nog ik denk dat ik voor een mbo opgeleid persoon gewoon een prima inkomen heb. Stukken hoger dan de meeste mbo geschoolden

rtlz.nl/life/personal-finance/…
cowboys
@mlkvhoudr ook stukken meer risico's of niet voor dat inkomen
mlkvhoudr
@cowboys en een vrijstaand huis met 3 km vrij zicht
+2
nieuwoord
@mlkvhoudr Dat is dus de frustratie bij heel veel mensen
+1
mlkvhoudr
@nieuwoord die vinden dat boeren onterecht klagen bedoel je?
cowboys
@mlkvhoudr van een mooi uitzicht kun je niet leven.
+1
adriaan33
@cowboys je kan er jaloers van worden
cowboys
@adriaan33 ik zag pas zijn oude stal op de foto .
buorman
@cowboys
En wat denk je dat je tzt het beste kunt slijten?
Die mooie nieuwe stal van jou van nu [die dan al weer verouderd is] of dat vrije uitzicht van melkveehouder waarvan er dan ongetwijfeld nog minder zijn dan nu
cowboys
@buorman ik heb geen nieuwe stal.
buorman
Quote Reactie van @cowboys:
ik zag pas zijn oude stal op de foto

waarom geef je dan af op andermans oude stal?
cowboys
@buorman omdat hij zegt dat hij een mooi uitzicht heeft .en dat heeft niks te maken met zijn inkomen net zo min als een oude of nieuwe stal
+2
buorman
@cowboys
Ohh, lees anders ook wel reacties van mensen met een nieuwe [te grootte] stal die zeggen [daardoor] geen inkomen te hebben.
mvhouder geeft aan zelf te vinden dat hij wel een goed inkomen heeft, en als kers op de taart ook nog eens een mooi vrij uitzicht.
Wat wil een mens nog meer, tevreden
mlkvhoudr
@cowboys mijn oude stal ? vanaf wanneer is bij jou een stal oud dan die kap is een paar jaar geleden nieuw gezet
+1
cowboys
@mlkvhoudr ze hoeven tegenwoordig niet oud te zijn om niks waard te zijn.
mlkvhoudr
@cowboys ha ha nou t is recht van opstal dus t was bij de bouw al weinig waard
mlkvhoudr
@cowboys ik leef ook nog van wat ik in mijn uitzicht zie mooier word t niet😋😉
+3
achterhoeker2
@mlkvhoudr Zo sta ik er ook in, het is een prachtig vak met (als je een beetje oplet) een goed inkomen.
Het is belangrijk om dat te beseffen, in dit land is er weinig wat je tegenhoud in je eigen succes .
Zeiken op de overheid , links nederland en de media brengt je niet verder.
De transitie naar een groene economie is al bezig en laat zich niet stoppen het is de kunst om daar mee te dealen.
mlkvhoudr
@achterhoeker2 zo is dat 👍
+1
de Haas
@achterhoeker2 M.a.w. we leven niet in een tijdperk van verandering maar in verandering van een tijdperk. De vraag is, waarom zouden we dat willen. We hadden het goed, waarom zou het nog beter worden als we ons allemaal giga in de schulden gaan steken aan zooi wat ons niks brengt. Alle vrijheden moeten worden geofferd voor het ultieme groene doel. Nee, wij doen er niet aan mee.
+2
mlkvhoudr
@de Haas dat is een ondernemerskeuze maar je kunt beter wel nu vast beetje bij beetje aanhaken want dat is de keuze aanhaken of afhaken
de Haas
@mlkvhoudr Ja, zakelijk bewegen we mee. Privé minimaal.
cowboys
@mlkvhoudr dat dachten velen ook .Met de afschaffing van het mq. Aanhaken of afhaken. Maar Daar zijn de aanhakers mooi gepiepeld. En mijn mening daar over is dat de afhakers het beter gedaan hebben .Maar dat is mijn mening.
buorman
@cowboys
iig wie toen is afgehaakt, daarna weer aangehaakt en nu nog eens kan afhaken
cowboys
@buorman nou zover ga ik niet eens .degene die toen stopten deden dat niet uit armoede. En die zijn er nu zeg 5 jaar later toch wel.
Jan S
😀
weurding
@verbi dat is ook wel anders geweest bij varkensbedrijven
+7
Deutz1455xl
@verbi dat zij holocaust vergelijkingen maken betekent niet dat wij dat ook mogen doen. We hoeven ons niet te verlagen naar hun niveau
nieuwoord
@Deutz1455xl Nou heb ik genoeg gehoord dat die vergelijking niet deugd. Maar geef nu eens aan hoe je het dan moet verwoorden dat een kleine groep (de boeren) constant door de politiek en een kleine groep veganisten in een kwaad daglicht wordt gezet???? En dit met onredelijke argumenten.
Deutz1455xl
@nieuwoord pesten? In ieder geval niet vergelijkbaar met op de trein zetten naar strafkampen sturen vergassen jodenster dragen. Stel dat er zones komen waar boeren geweerd worden en dat boeren zich verplicht met een symbool moeten kenmerken dat ze boer zijn dan begint het zich vormen aan te nemen van een vergelijking maar zo erg is het nog lang niet en zal het ook nooit worden
+14
George
Quote Reactie van @Deutz1455xl:
In ieder geval niet vergelijkbaar met op de trein zetten naar strafkampen sturen vergassen jodenster dragen. Stel dat er zones komen waar boeren geweerd worden en dat boeren zich verplicht met een symbool moeten kenmerken dat ze boer zijn dan begint het zich vormen aan te nemen van een vergelijking maar zo erg is het nog lang niet en zal het ook nooit worden


Dat heeft Van den Oever er ook allemaal niet bijgehaald. Dat doen jullie!
+2
achterhoeker2
@George Die vd Oever verwees er duidelijk naar ,dat valt niet te ontkennen.
Die trekkeroptocht was nog lachwekkend jullie voorman is om te schamen .
Dat hele FDF heeft niemand om gevraagd en ze maken een hoop kapot.
+1
cowboys
@achterhoeker2 al 30 jaar is de LTO al aan het slopen van de nl landbouw. Wie vertegenwoordigt LTO nog? FDF had LTO en zeker Calon buiten moeten houden.
+3
achterhoeker2
@cowboys LTO is verre van perfect maar wel de minst slechte optie.
Voor de melkveehouderij is het belangrijk om resultaten en duidelijkheid te krijgen.
Concrete plannen waar de melkveehouder mee verder kan.
Dat bereik je alleen dmv overleg, FDF is niet meer dan een toerclub zonder plan, agenda of strategie.
+1
Skroefkelos
@achterhoeker2 FDF is verre van perfect maar nu op dit moment de enigste die met het collectief de mogelijkheden van overleg en leden inzet en actie nu druk op de ketel houd , niet zo'n arrogante grijze pakken plunje als LTO die het nu al lang verloren , of lees toegegeven hadden , en zich ook nog eens als deserteur gedragen !
+3
Erik!!1979
@Skroefkelos het ergste is dat als FDF Sieta en John er niet waren het oude stikstof beleid doorgezet was met peildatum waar de RFC en LTO bestuurders weer de stallen vol hadden.
+2
cowboys
@achterhoeker2 dus jij noemt 12000 boeren op het malieveld deelnemers aan een toertocht.
+2
Jan S
😀
cowboys
@Jan S dat geld was er toen nog de 11 miljoen gestolen fosfaat reductie geld.
+4
marcel r
Quote Reactie van @cowboys:
al 30 jaar is de LTO al aan het slopen van de nl landbouw

LTO heeft in ieder geval hun best gedaan om binnen de politieke mogelijkheden het maximale eruit te halen.
Het is mooi dat FDF de actiebereidheid aangewakkerd heeft. LTO had dat inderdaad niet gered om zoveel boeren bij elkaar te krijgen.
Nu in de onderhandelingen is het LTO die de kar trekt, de kennis in huis heeft en snel documentatie kan overleggen.
6 van het 10 punten plan komen bij LTO vandaan, wat tevens de punten waren in het conceptplan dat door ZuivelNL opgesteld was.
Helaas heeft FDF/DDB gemeend om dit conceptplan om zeep te helpen.
Hierdoor is kostbare tijd verloren.
Het is mooi dat het LC er gekomen is.
Hierin kunnen de diverse partijen elkaar versterken.
Maar dan moet je geen discussies gaan voeren of het een akkoord is of geen akkoord.
Er zijn maandag afspraken gemaakt tussen het ministerie en LC. De punten waar ze overeenstemming over hebben zijn op papier gezet, de rest moet nog verder over onderhandeld worden.
Een mooi resultaat van de samenwerking.
Een ieder goede feestdagen gewenst!
+3
cowboys
@marcel r mijn broek zakt af van het lachen van het lezen van zoveel onzin. Een niet bestaand probleem oplossen dat is het meer niet.
+1
cowboys
@cowboys over zuivel.nl heb ik in het recente verleden al genoeg gezegd maar dat is een club net als LTO en die zijn er niet voor de boeren.
+1
marcel r
Quote Reactie van @cowboys:
Een niet bestaand probleem oplossen dat is het meer niet.

Daar zijn we het wel over eens.
cowboys
@marcel r nou dan waarvoor ga je dan overleggen en toegeven.
+3
marcel r
Quote Reactie van @cowboys:
nou dan waarvoor ga je dan overleggen en toegeven

Er wordt niet toegegeven, er wordt onderhandeld door het LC. Zij proberen er het maximale voor de landbouw uit te halen wat juridisch houdbaar is en de schade zoveel mogelijk te beperken.
Schouten heeft zich te houden aan de uitspraak van de hoge raad.
Op de korte termijn is het niet anders mogelijk om vergunningverlening weer op gang te brengen dan door binnen het aerius systeem te blijven werken.
Daarna moeten we hopen op 2 dingen :
1)Op de lange termijn(meting Mesdag en eventueel openheid gegevens RIVM) zal duidelijk moeten worden wat daadwerkelijk de depositie van landbouw op de N-2000 gebieden is en of dit schadelijk is(ik ben er 100% van overtuigd dat ammoniak uit landbouw niet schadelijk is voor N-2000).
2)Tevens zullen de aanwijzingsbesluiten en de depositiewaardes op habitatgebieden aangepast moeten worden. Anders loop NL onherroepelijk op korte termijn weer vast.
Deze aanwijzingsbesluiten wijzigen is een "hell of a job". Dit kan officieel alleen als er fouten gemaakt zijn bij de aanwijzingsprocedure.
Bij de aanwijzingen heeft LTO 8 maal voor de rechter gestaan om dit aan te vechten en is 8x in het ongelijk gesteld(welke andere belangenbehartiger heeft hier iets aan gedaan?).
De politieke wil moet er zijn om dit niet via de officiële weg te doen. Momenteel is de meerderheid links georiënteerd, dus ik heb er een zwaar hoofd in.
Dit zijn helaas de enige 2 mogelijkheden.

De grootste nachtmerrie van het ministerie is ; als blijkt dat het grootste deel van de depositie op N-2000 niet vanuit de landbouw afkomstig is.
Er wordt nl altijd de totale stikstofdepositie gemeten en die wordt teruggerekend naar de bronnen.
Mocht de landbouw maar 15% aandeel blijken te hebben dan moet de rest ergens anders vandaan komen...................
Jan S
😀
Jan S
😀
+1
BertK
@marcel r Aerius data ter beschikking aan Mesdag en Stikstofclaim.nl zou harde eis in onderhandelingen moeten zijn!
+4
Farmer_
Quote Reactie van @marcel r:
Nu in de onderhandelingen is het LTO die de kar trekt, de kennis in huis heeft en snel documentatie kan overleggen.

Laten ze de kar maar laten staan voor betere onderhandelaars.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @marcel r:
die de kar trekt

Het zou wel netjes zijn als men eens bekend maakt wie werkelijk de kar trekt, en absoluut niet direct toegeeft..
Getuige uitspraken van degene van wie zn naam hier niet met negativiteit in verband gebracht mag worden, het lijkt opsporing verzocht wel, lijkt het me heel sterk dat zijn "organisatie" nu de kar trekt..
Het zou deze personen sieren om er voor uit te komen wie de eer toekomt van deze prachtige samenwerking, het Landbouwcollectief.
Jaap40
@achterhoeker2 onderzoek van Geelen Consultancy gelezen? Boeren kiezen voor de harde FDF lijn van actie voeren.

Ondanks zijn vermeende verspreking krijgt van den oever een ruime 7.
Tijd voor verandering dus. Belangrijke opsteker voor het gehele collectief.
+9
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Die vd Oever verwees er duidelijk naar ,dat valt niet te ontkennen.Die trekkeroptocht was nog lachwekkend jullie voorman is om te schamen .Dat hele FDF heeft niemand om gevraagd en ze maken een hoop kapot.


Schei toch uit man! Luister zijn betoog eens goed. Jullie gaan er veel te diep op in. Jullie halen er van alles bij wat hij niet gezegd heeft. Ik schaam me nergens voor en ik ben blij dat er zo'n groepering als FDF is opgestaan . Geen baantjes jagers maar recht uit het hart zich inzetten voor de landbouw. Ik heb verder geen voorman , helden of weet ik wat.
Als er niemand om gevraagd had waren er woensdag niet zoveel trekkers op de weg geweest , die mensen zijn de LTO grotendeels zat omdat er jarenlang niet voor de sector is opgekomen , ze zijn allemaal blij met FDF.
cowboys
@George ze zijn zakkenvullers en anticiperen om dat ze alles net iets eerder wisten dan de rest .
+3
Erik!!1979
@George ik ken van alle boeren mark het beste. Ik ben er 10000% zeker van dat als er iemand komt die capabel is en zegt, zal ik het overnemen en die zou het goed doen dat mark dat nog veel liever had. Hij doet dit allemaal omdat niemand anders het doet. Hij is veel liever bij zijn appelbomen savonds bij zijn vriendin en in het weekend in de kroeg. Hij doet doet dit vrijwillig voor algemeen belang. Ook in Nederland hebben ze er een zooitje van gemaakt.
+3
achterhoeker2
@Erik!!1979 Het is mooi dat je hem kent en dat ie van zijn vriendin houd , maar tot nu toe heeft ie nog niks gepresteerd, ja oliedomme vergelijkingen maken.
+3
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
aar tot nu toe heeft ie nog niks gepresteerd, ja oliedomme vergelijkingen maken.


Man , man , man wat ben jij een triest figuur.
achterhoeker2
@George typerend (moeilijk woord) voor de achterban vd FDF een ex melkveehouder en een buitenlander alle twee geen belang bij een goed functionerende belangenbehartiging.
+1
Jan S
😀
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
typerend (moeilijk woord) voor de achterban vd FDF een ex melkveehouder en een buitenlander alle twee geen belang bij een goed functionerende belangenbehartiging.

En LTO is een goed functionerende belangenbehartiger? 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
+2
achterhoeker2
@George De LTO is verre van ideaal, maar zelden zo'n treurige optocht gezien als op woensdag van de FDF.
In nederland haal je resultaten met overleg ,ipv toeteren , zwaailampen en de boel ophouden.
+1
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
De LTO is verre van ideaal, maar zelden zo'n treurige optocht gezien als op woensdag van de FDF.In nederland haal je resultaten met overleg ,ipv toeteren , zwaailampen en de boel ophouden.

Reageer @acht

Dit zegt genoeg over het feit dat het jarenlang overleg van LTO en de resultaten daarvan veel te weinig opleveren voor de sector waardoor deze onvrede ontstaat. Veel te veel onzinnige regelgeving is zonder tegengas ingevoerd en nu is de maat vol. Als je dit nu nog steeds niet begrijpt ga je het ook niet meer snappen denk ik.
+2
kwarkje
@George een deel zal de transitie niet aankunnen
Geeft niets
Erik!!1979
@kwarkje hoe zei Jos het ook alweer? Je kunt niet iedereen redden.
+1
Jan S
😀
+5
Jan S
😀
+2
matt
@achterhoeker2 maar zelden zo'n treurige optocht gezien als op woensdag van de FDF.

Lto die eenzijdig een niet bestaand akkoord bekend maakte,zodat rutte de volgende dag kon zeggen ik snap niet waarom de boeren protesteren,dat is pas treurig.

Lees de colum van harmen endendijk maar eens die snapt wel wat van den
Oever bedoelde.
marcel r
Quote Reactie van @matt:
Lto die eenzijdig een niet bestaand akkoord bekend maakte

Schouten heeft het bekend gemaakt.
Nieuwe Oogst (onafhankelijk van LTO) heeft heeft het overgenomen.
Schouten was de enige die er belang bij had dat de actie woensdag niet gehouden zou worden.
kwarkje
@marcel r onafhankelijk?
Slechte trip?
+2
matt
@marcel r ik hoop toch niet dat je dit zelf gelooft
Coen
@marcel r , onze Carola zal het kerstreces gebruiken op te reflecteren, ze zal daarna wel niet terugkeren op LNV.
Erik!!1979
@Coen tot nu toe heb ik ze nog niet betrapt op veel verstand en goede beslissingen. Dus waarschijnlijk komt ze gewoon terug om er op èèn of andere ongelooflijke manier er een nog grotere bende van te maken.
cowboys
@Coen Ik denk dat Carola op paalzitvacantie naar Israël gaat.
Twentsch Land
Ga jij daar ook naar toe 🤔

@cowboys
cowboys
@Twentsch Land ik niet .voor je het weet is er een stikstof DEAL
Skroefkelos
@cowboys prettige kerstdagen , een zalig uiteinde en een goed eind der in bedoel je ? 💕🙈
kwarkje
@Skroefkelos kerst is het feest van het sterretje
+1
achterhoeker2
@George Nee elke keer dat zelfde verhaaltje: mq op tijd verkocht ,36 ha beetje akkerbouw een huurhuis in het dorp en alles hypotheekvrij ik heb alles goed voo elkaar zucht......
Maar er zijn ook nog actieve melkveehouders die er belang bij hebben dat er communicatie is met den haag en brussel, door mensen met connecties en dossierkennis
En niet door een stel proleten die alleen maar schreeuwen .

P.S. vroeger was echt niet alles beter
Jan S
😀
+3
achterhoeker2
@Jan S Ja ik ga er hard in , omdat er door de FDF adepten onzin verteld wordt, de melkveehouderij zit in een crisis en jullie komen niet verder dan een toertocht te organiseren.
De melkveehouderij is mijn vak, hobby en passie en die laat ik niet kapot maken door jullie!!
+6
weurding
@achterhoeker2 niemand van fdf maakt jou levenswerk kapot. De regering wel. Als je dat niet inziet is er nog 1 optie. De opticien
mlkvhoudr
@weurding zelfstandig ondernemers hebben maar 1 grote vijand en dat zijn ze zelf. Er is geen andere verklaring waarom boer 1 zich steeds prima red en boer 2 steeds problemen heeft. Ik zie de fdf overigens niet als vijand maar die trekkeroptochten ook niet oneindig als middel laatste keer voegde wat mij betreft weinig toe druk houden word dan gezegd denk zelf niet dat stilstaan op snelweg veel druk geeft op de minister maar we gaan t merken de komende tijd
+1
Jan S
😀
+1
weurding
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
zelfstandig ondernemers hebben maar 1 grote vijand en dat zijn ze zelf.

heras hekwerk rond de keet menno, bescherm jezelf en anderen 😉
Jan S
😀
Farmer_
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Maar er zijn ook nog actieve melkveehouders die er belang bij hebben dat er communicatie is met den haag en brussel, door mensen met connecties en dossierkennis

En wie mag dat zijn.
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Nee elke keer dat zelfde verhaaltje: mq op tijd verkocht ,36 ha beetje akkerbouw een huurhuis in het dorp en alles hypotheekvrij ik heb alles goed voo elkaar zucht......

Ik geloof nooit dat ik het over op tijd verkocht heb. Dat zeggen andere hier wel eens. Voor mijn gevoel was ik ruim een jaar te laat toen het nog 2 euro per kg was. Ik heb nog maar ruim een euro per kg ontvangen. Goed voor elkaar loop ik ook niet over te zwetsen maar in ben achteraf wel heel erg blij door mijn keuze die vooral genomen is door die koopoptie van recreatiepark. Zo heb ik het ook altijd gezegd. Zucht...….
Erik!!1979
@achterhoeker2 je bent ziende blind.
+1
arjen90
@achterhoeker2 Mark van den Oever heeft één keer een minder handige uitspraak/vergelijking gemaakt, vind ik ook niet helemaal correct. Ik ken hem verder niet, maar hij komt op mij over als iemand die hart voor de zaak heeft en zijn uiterste best doet om iets voor elkaar te krijgen. Buiten deze uitspraak om heeft hij geweldig werk gedaan en hij doet het niet alleen voor zich zelf zoals die zakkenvullende politici en sommige topbestuurders regelmatig doen...
+1
Erik!!1979
@arjen90 was denk ik de meest strategische toespraak uit de landbouw geschiedenis en wel zeer doeltreffend. En alle puzzelstukjes vielen mooi in elkaar. De dierenpartijen mogen oa Mark geen kampbeul meer noemen. Iedere landbouw bestuurders zou nu zijn hoed af moeten nemen. Hij heeft zich laten slachtofferen om de extreem linkse mond dood te kunnen maken.
arjen90
@Erik!!1979 Als je het zo bekijkt, misschien wel, zo had ik het nog niet bekeken, de toekomst zal uitwijzen hoe het uitpakt.
+3
mlkvhoudr
@Erik!!1979 dit geloof je toch zelf ook niet wat je nou loopt te beweren......
Erik!!1979
@mlkvhoudr zoals iedereen ondertussen wel weet ken ik hem al heel mijn leven. Met schaken kon hij het niet van mij winnen😜. Deden heel veel strategische (oorlog) computer spelletjes. Strategische was hij heel goed als kind. Wist precies wie hij moest pakken in de grote groepen om ze mond dood te maken. Ik zag dit ook niet meteen, mijn vader liet me het licht zien. (Kent hem natuurlijk ook al heel Mark zijn leven) Leuke is als je iemand zo goed kent hoef je niet alles te horen om precies te weten wat er speelt.
+2
mlkvhoudr
@Erik!!1979ik heb begrepen dat hij atheneum heeft gedaan dus hij zal tot 3 kunnen tellen. Maar cognitieve intellegentie is maar de helft van t werk.... je moet ook aanvoelen hoe iets valt. Maar los daarvan het was een toespraak in geduputeerde staten dus dat mark daar een plan voor had en er een idee achter zat wil ik nog best wel aannemen maar dat hij daar zat en toen dacht met deze toespraak ga ik er voor zorgen dat de tegenstanders van de landbouw de landbouw niet meer mogen vergelijken met de holocaust daar geloof ik geen zak van
+2
Erik!!1979
@mlkvhoudr dat hoef je ook niet te geloven. Resultaten zijn belangrijker. En dat heeft hij er mee bereikt. Als jij denkt dat het dom geluk was dan is het ook goed. Zoveel geluk kunnen we in deze tijden wel gebruiken 👌
mlkvhoudr
@Erik!!1979 nee geen dom geluk maar het omkeren van t in eigen doel schieten komt in dit geval van jacco geurts. Maar mark zijn inspanningen verder vergroten is t doel maar dat bereik je niet met meepraten
+1
Erik!!1979
@mlkvhoudr belangrijk is wie er in het netwerk zit. Zul je nooit achter komen. Maar Jaco is een oud NVV bestuurder. Deze uitspraak komt niet uit de lucht vallen. Wel bijzonder dat deze keer niet een woordvoerder van FDF het woord deed. Maar verwoord het zoals je wilt. Het pakte super uit. Ik weet dat dit het werk is van een groot strateeg. Jij denkt iets heel anders. De uitslag is en blijft onovertroffen.
achterhoeker2
@Erik!!1979 Begrijp dat mark jouw eerste en grote liefde was, allemaal erg romantisch, maar ik heb liever resultaten dan een liefdesverklaring .
Erik!!1979
@achterhoeker2 met mijn eerste grote liefde ben ik getrouwd. Je kunt blijven schoppen. Het deert Mark niet. Mij trouwens ook niet. Ik vind het persoonlijk best vermakelijk. Dus ga nog even zo door👍
+3
matt
@Erik!!1979 achterhoek gevecht
+1
kwarkje
@Erik!!1979 ik ben met liefde nummer? gelukkig getrouwd
Wie heeft het dan het beste voor elkaar🤪
+1
Jan S
😀
+2
Erik!!1979
@Jan S hij heeft feitelijk niemand beledigd. Zeker de achterban niet. Hij is geen Calon 😜
robbies
@Erik!!1979
Quote:
vrijwillig

Als ik het zo zie vliegen de FDF-vlaggen, shirtjes, truien en jassen als warme broodjes over de toonbank. Daar zal de organisatie vast ook hun percentages op pakken. Van mij mogen ze hoor.
cowboys
@robbies ik benijd mark niks ik denk niet dat jij graag in de gaten en uitgekamd word door de BVD .
+3
robbies
@cowboys klopt. Want als Mark moet wachten totdat boeren de portemonnee trekken, dan is het rap gedaan. Vraag maar aan de mensen van STAF of Team Agro NL.
+1
Jan S
😀
+1
achterhoeker2
@Jan S Ik haat niemand, sinds de invoering van de fosfaatrechten is er chaos in de melkveehouderij.
icm met de vergroening van de economie moeten er keuzes gemaakt worden die niet pijnloos zijn en daarom heb ik graag een stip op de horizon, een breed gedragen visie waar "we " naar toe gaan.
Nederlandse landbouw had de efficiëntste landbouw van de wereld die tijd is voorbij en we zullen naar een groenere landbouw moeten en daar weer de beste in worden.
+1
kwarkje
@achterhoeker2 succes
Ik doe niet mee
Ga eerst maar een verdienmodel maken
De voorlopers krijgen het heel zwaar op basis van kostprijs
achterhoeker2
@kwarkje Daar heb je gelijk in maar omdat te voorkomen is overleg nodig tussen partijen.
+1
kwarkje
@achterhoeker2 goed plan
Ik ga naar Unilever en de rest van Nederland
Ga jij naar de Oekraïne en de rest van de wereld?
Wij willen alleen Buitenlandse producten in de schappen die voldoen aan dezelfde eisen als onze zo geliefde kringlooplandbouw
Zo niet, dan mogen ze niet geïmporteerd worden!
achterhoeker2
@kwarkje Dat kan een voorstel zijn .
Men mag van buitenlandse producten meer eisen ivm co2 uitstoot door vervoer.
mlkvhoudr
@achterhoeker2 dat geld dan natuurlijk wel2 kanten op dus lijkt me niet verstandig
+3
achterhoeker2
@mlkvhoudr Het realisme moet terug !
Roepen dat LTO waardeloos is, Calon een verrader is ,en met de trekker mensen lastig vallen levert alleen maar verliezers op.
Problemen los je uiteindelijk op dmv overleg.
mlkvhoudr
@achterhoeker2 dat komt van zelf wel weer, nu is er nog teveel onvrede om de rust terug te laten keren.
+3
Jan S
😀
kwarkje
@Jan S We zullen het zien
Fdf ging voor het plan van het collectief
Niet meer en niet minder en geen cherry picking
+1
achterhoeker2
@Jan S Jij bent niet representatief voor de gemiddelde veehouder, een doorsnee melkveehouder in nederland heeft financiële verplichtingen en een gezin te onderhouden die wil iets van een vergezicht welke kant het op gaat.
Het zou de boomers van de melkveehouderij, sieren dat ze eens gingen meedenken ipv heel hard roepen dat er geen probleem is.
+6
Jan S
😀
+2
robbies
@Jan S je zult daar ook in de politiek steun voor moeten vinden. Iemand als Hermen Vreugdenhil (Brabant) of Pieter Omtzicht (toeslagenaffaire) die continu blijft drukken op de plaatsen waar de be beslissingen genomen worden
Jan S
😀
de Haas
@Jan S kersttip; lees Rara wie ben ik van Peter Siebelt. Hij legt uit hoe de lijntjes lopen. Studiegenoten, vrienden of familie het zit in elkaar verweven. Die gaan elkaar niet af zitten vallen.
Jan S
😀
+1
Jaap40
@achterhoeker2 er moet veel tijd gerekt worden. Dan komt de waarheid boven tafel. Polderen kan niet meer.
+1
kwarkje
@Jaap40 waarom moet er tijd gerekt worden
Geef alleen onzekerheid voor de betrokkenen
Gegevens staan klaar
Leveren of pijn lijden meneer Rutte 🚜🚜🚜🚜
Jaap40
@kwarkje rivm gegevens leveren dan pas verder
+1
Coen
@Jaap40 , en daarna snel de geleverde gegevens valideren, dan gaan er (schat ik in) her-en-der koppen rollen
kwarkje
@Jaap40 dat zou het standpunt van het collectief moeten zijn
Waar wil je anders over overleggen?
Jaap40
@kwarkje wij begrijpen elkaar
Farmer_
Quote Reactie van @Jaap40:
rivm gegevens leveren dan pas verder

Dat zou een doorbraak worden.
+2
Jan S
😀
+4
Jan S
😀
nieuwoord
@Deutz1455xl nou zal ik je zeggen pesten kan ik nog mee leven. Maar wat ze ons aan doen is wel een paar graadjes erge. Zeker als je ziet dat ze andere groepen uit de wind houden die hun zaakjes zeker helemaal niet voor elkaar hebben.
+1
kwarkje
@nieuwoord zonder zwaar verzet ruimen ze ons gewoon op
Dan kun je In principe twee dingen doen
Er blijft voor mij direct maar 1 optie over
Ik heb trouwens al eerder geëxperimenteerd met klaver
Na een paar jaar was de fut er uit en heb ik het doodgespoten
cowboys
@kwarkje opruimen zijn ze al jaren geleden mee begonnen. Alleen sommige merken het iets eerder dan anderen. En sommige merken het nooit.
arie.j
Quote Reactie van @nieuwoord:
@Deutz1455xl Nou heb ik genoeg gehoord dat die vergelijking niet deugd. Maar geef nu eens aan hoe je het dan moet verwoorden dat een kleine groep (de boeren) constant door de politiek en een kleine groep veganisten in een kwaad daglicht wordt gezet???? En dit met onredelijke argumenten

Niet alleen niet deugd, maar gewoon dom, want je geeft de anderen argumenten om boeren in de hoek te zetten als schandalige overdrijvers.
Wie daarnaast een beetje weet hoe de maatschappij op heden reageert, die weet dat een dergelijke uitspraak hem tot in lengte van jaren wordt nagedragen. Gewoon niet in het boerenbelang dus.
Daarnaast was het elimineren van de joden wel iets heel anders dan hun bezit of bedrijfjes opkopen, zodat ze ander werk moesten zoeken.
cowboys
@arie.j Daarnaast was het elimineren van de joden wel iets heel anders dan hun bezit of bedrijfjes opkopen,

Kan nog komen we staan pas aan het begin.
+3
arie.j
Quote Reactie van @cowboys:
Kan nog komen we staan pas aan het begin.

Jij en Jan S zijn wel héél ver heen als jullie serieus denken dat boeren straks in Nederland massaal worden vermoord. Stelletje zotten.
cowboys
@arie.j denk dat jij heel ver heen bent.ik heb het niet over vermoorden maar over gedwongen verkopen .gedwongen bedrijfs verplaatsing . En gedwongen onteigenen .en eerst de bedrijven waardeloos maken door de ROVERHEID in bepaalde gebieden.
+2
arie.j
Quote Reactie van @cowboys:
.gedwongen bedrijfs verplaatsing . En gedwongen onteigenen .en eerst de bedrijven waardeloos maken door de ROVERHEID in bepaalde gebieden.

Dat laatste zou het ergste zijn, maar voor de rest, hier in het westen zijn al zoveel bedrijven bij stedelijke gebieden, wegen, industrieterreinen enz. door opkoop verdwenen.
Is heel fatsoenlijk gegaan, en als dat maar gebeurt moet je het drama niet groter maken dan het is.
cowboys
@arie.j Vraag het maar is aan degene die weggekocht zijn voor natuur of grote infrastructuur projecten of het allemaal zo fatsoenlijk gegaan is.
BertK
@arie.j Dat zijn ook nogal beste prijzen!
weurding
@arie.j boeren dwingen links of rechtsom het onmogelijk te maken om hun bedrijf al dan niet winstgevend voort te zetten is bijna net zo iets als een boer vermoorden, zei het dan meer figuurlijk dan letterlijk
+1
Jan S
😀
Jan S
😀
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Kijk @arie.j dit gebeurd er in Frankrijk

Frankrijk was toch het land waar alles zoveel beter is voor de boeren?
Een oordeel over wat een onbekend iemand ergens op twitter zet begin ik niet aan.
+3
Jan S
😀
Koeien boertje
@arie.j als je een boer zn grond onder de voeten verkoopt is ie geen boer meer
buorman
@Koeien boertje
Och er word ook wel eens geklaagd dat die uitgekochten de marktprijzen voor grond verstoren omdat ze zoveel geld gebeurt hebben
+2
Leo,s vriend
@buorman Heb een aantal gevallen in familie en kennissenkring, uitkoop voor infra,industrie en woningbouw wordt gewoon woest goed betaald, voor natuur zeer matig.
BertK
@Leo,s vriend indirect wordt je met dit stikstof verhaal voor hetzelfde doel uitgekocht. Mag dus woningbouw/industrieprijs aan gehangen worden. Leuk voor de rechtbank.
+1
Jaap40
Maar de vraag in dit lijntje was:

Gaat Calon afstand nemen van zijn uitspraak dat er een deal was die er niet blijkt te zijn?
+1
cowboys
@Jaap40 juist als hij zijn ( leden) serieus neemt komt die vandaag met een persoonlijk persbericht . de staatsomroep zal toch niet moeilijk doen al Calon dat vraagt
Bartlehiemboer
@cowboys Het zou een mooi kerst geschenk zijn...
+1
weurding
@Jaap40 kan beter afstand doen van meerdere dingen🙈
Koeien boertje
@weurding heeft zn volgende baantje nog niet veilig gesteld
+3
arie.j
Quote Reactie van @Jaap40:
Maar de vraag in dit lijntje was:Gaat Calon afstand nemen van zijn uitspraak dat er een deal was die er niet blijkt te zijn?

Is het niet belangrijker om te zien wat er van de voorwaarden die het landbouwcollectief stelde is overgenomen?
Op de Boerderij site staat o.m. het volgende:
Het Landbouw Collectief stelde eerder 10 harde randvoorwaarden aan het stikstofbeleid. Welke daarvan zijn behouden, welke niet?
1. Geen generieke krimp. JA
2. Eens vergund, blijft vergund. DEELS
3. Geen gratis afroming en geen gedwongen opkoop. DEELS
4. Geen inname fosfaat- en dierrechten bij extern salderen. ???
5. Rechten binnen landbouw houden. NEE
6. Eén provinciaal beleid. JA
7. Meten = weten. JA
8. Drempelwaarde. DEELS.
9. Herijking Natura 2000. JA
10. Toelatingsbeleid middelen. JA
Waarbij er afspraken over vervolgoverleg zijn gemaakt, dus met het landbouwcollectief.
lees het hele stuk met deze link
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
Jaap40
@arie.j deels eens. Het maakt nogal uit of er een akkoord is of niet, politiek gezien.
arie.j
Quote Reactie van @Jaap40:
. Het maakt nogal uit of er een akkoord is of niet, politiek gezie

De minister zegt dat er een akkoord is, FDF dat er slechts een principe akkoord is.
Wat Tjeerd de Groot zegt vind ik minder belangrijk, hij was geen partij bij dat overleg zover ik weet
BoerBart
@arie.j
Johan Vollenbroek was ook niet bij het overleg. Die gaat nu echt boos worden. Rutte gaat eraan.
+1
arie.j
Quote Reactie van @BoerBart:
Johan Vollenbroek was ook niet bij het overleg. Die gaat nu echt boos worden. Rutte gaat eraan

Hij ziet er op de foto niet echt gezond uit, zou maar rustig aan doen als ik hem was.
Aalt Dijkhuizen omschrijft het allemaal voorzichtig, maar laten we ons bij de feiten houden.
En geen onderling geruzie over hoe het nu precies mag heten
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
BoerBart
@arie.j
Johan hoeft het niet helemaal alleen te doen. Er zijn genoeg juristen die voor groene centjes willen procederen.
Linke soep is het. Rutte onderschat zowel de boeren, als de groene.
+1
Twentsch Land
Hij onderschat beide niet !

Hij benaderd het diplomatiek !

@BoerBart
+1
robbies
@BoerBart Rutte is aan Vollebroek niets verplicht. Vollenbroek heeft van zijn rechten gebruik gemaakt om onjuist beleid aan te vechten. Is hij het er nu weer niet mee eens, dan mag hij zijn kunstje weer gaan herhalen. We horen wel wat de rechter ervan vindt. Ook Vollebroek begint zichzelf te overschatten
BertK
@arie.j half akkoord is geen akkoord! Kan nog afketsen, uitwerking nog onbekend. Wel verder op doorborduren totdat alles binnen is. Geen slachtoffers maken door slechte afwerking.
+1
arjen90
Calon gaat nergens afstand van nemen, dat heeft hij vroeger niet gedaan en dat zal hij nu ook niet doen...
gerrie-hul
@arjen90 Daar ben je dan mooi klaar mee
de Thijs
@arjen90 Ik snap eigenlijk ook niet dat Dhr Calon de eer niet aan zichzelf houdt en opstapt.
+1
weurding
@de Thijs ik wel. Heeft ie geen inkomen meer en wie biedt hem nog een functie?
+1
Jan-T
Al die regeringsleiders en belangen behartigers die nu nog niet beseffen dat er in de agrarisch sector door de D66 clan onder leiding van Tjeerd de Groot een rode draad is over gegaan die niet meer te herstellen is.
Die zijn ziek, en weten niet dat de boeren 30 jaar niet geklaagd hebben, en nu denken genoeg is genoeg.
Tot hier en niet verder.

Ruwe bolster blanke pit gaan nu de boel recht zetten.
Er gaan gewoon veranderingen aankomen die de regering niet aan kan.

Het stikstof probleem is net een kuiken in het ei.
Als het kuiken te groot word dan heeft het meer ruimte nodig.
En die ruimte is er niet meer.
Dus woning bouw is niet meer mogelijk tenzij je met elkaar in gesprek gaat en met elkaar naar oplossingen wil zoeken.

De stikstof ruimte blijft een probleem, of voedsel schaarste word een probleem.

Het dagen lullen en zwetsen is voorbij, bij de regeringspartijen en in Den Haag.
Er word actie gevraagd die de ontevredenheid van alle Nederlanders oplost.

Alleen het resultaat geld.
suggs 73
Even over de heer Calon , bij mijn weten zat ie in het begin van zijn politieke carriere bij het VVD ,maar daar kon die geen politieke Carriere maken , toen is ie overgestapt naar de PVDA waar die wel politieke carriere kon maken en verdere baantjes kon pakken , zo'n type gast is het .
Jaap40
@suggs 73 interessant gegeven wat je daar noemt.
Coen
Nu bij 1op1 wederom Calon, zal mij benieuwen wat hij te melden heeft.
kwarkje
@Coen een akkoord 🥊🥊

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
214
DEELNEMERS
37
WEERGAVES
0