Gemiste kans nieuwsuur

Hebben we de hele dag succesvol gedemonstreerd en aandacht gevraagd bij de media om beter gehoord te worden. Zie ik net in nieuwsuur eindelijk een kans om ons verhaal te doen en dan is daar iemand neergezet die totaal niet geschikt is hiervoor. Komt zelfs de beruchte grafiek in beeld die laat zien dat we verantwoordelijk zijn voor 50% van de stikstofuitstoot, de kans om uit te leggen dat dit een totaal vertekende weergave van de werkelijkheid is. Kun je uitleggen dat de RIVM in al z'n geheimzinnige berekeningen de industrie onder de 10.000 kg stikstofuitstoot niet mee telt, dat dit hetzelfde is als alle veehouderijbedrijven onder de 700 koeien niet mee te tellen. Er komt helemaal niets uit die jongen. Kun je hem niet kwalijk nemen, hij is zenuwachtig en slaat dicht. Hij zit de komende dagen te balen over wat hij had moeten zeggen. De jongen van de alternatieve sector kon z'n verhaal, zei het wat sloom, wel overbrengen. Als organisatie van de acties moet je zorgen dat daar iemand zit die eindelijk de waarheid kan uitleggen, er zijn er genoeg die dat kunnen. WAT EEN GIGANTISCH GEMISTE KANS. Het draait tegenwoordig allemaal om de media. Als we als veehouderij zo blijven doorblunderen op dat gebied kunnen we beter meteen stoppen met alle acties. Kan je zeggen: doe het dan zelf! GRAAG!

Deel dit topic

Reacties

+1
matt
Niet best nee,presentator onderbrak hem maar een goed spreker laat zich niet
Interrupteren.
Valt niet zo mee voor de camera.
puddingbroodje
Kan hij niks aan doen, hij weet van te voren en achteraf precies wat te zeggen!
+1
BerttHB
@puddingbroodje Zo'n jongen moet daar gewoon niet zitten. Zwaar gemiste kans.
+11
komelker 2
Ieder noemenswaardig commercieel bedrijf heeft een perswoordvoeder. En het personeel een spreekverbod met de pers. Moeten wij ook gaan invoeren. Een perswoordvoeder is er voor getraind en die geef dan een duidelijke visie af.
puddingbroodje
@komelker 2 toch gebeurde het 1 en 16 oktober wel heel succesvol met een aantal boeren die het wel goed deden!
+3
Albert Altena
Ze weten bij de acties ook altijd wel de domste uit te zenden.
van Ittersum
@Albert Altena zie je bij andere acties van bv zorg of onderwijs ook toch. Spandoeken van : wij zijn boos! En daaronder hossende, drinkende en in polonaise lopende actievoerders. Dat is de taak van de media, de uitersten weergeven. Dus ook mensen uitnodigen die niet hetzelfde denken en zeggen.
Albert Altena
@van Ittersum
Taak van de media is de toehoorder van zo goed mogelijk nieuws te voorzien.
Dus niet gekleurd. En dat zie je steeds.
Jean-PierreK
Gisteren was een aktie zonder aansturing doordat de oorspronkelijke initiatiefnemers zich genoodzaakt zagen om zich terug te trekken. Mensen die zich vervolgens aandienden om de leiding op zich te nemen werden vervolgens onder druk gezet onder dreiging van hoofdelijke aansprakelijkheid bij schade. Althans zo heb ik het begrepen. In mijn optiek is het doorzetten van de aktie niet verstandig geweest (zeker achteraf gezien). Maar de beste stuurlui staan natuurlijk aan wal.
kwarkje
Wie heeft er eigenlijk deze twee boeren naar voren geschoven?
achterhoeker2
@kwarkje Jullie leiders , mark en jeroen het komisch duo.
kwarkje
@achterhoeker2 wanneer ik een koninklijke titel krijg mag je mij aanspreken met jullie👍
Bartlehiemboer
@achterhoeker2 Het is wel duidelijk dat u er als de kippen bij bent om de anderen uit te kunnen lachen. Zo zie ik tegen uw opmerkingen aan....Waarschijnlijk ga ik nu op de korrel bij u met mijn opmerking

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0