Melkveehouders beuren deel inleg reductieplan terug

ZuivelNL gaat begin 2020 in totaal 11 miljoen euro terugbetalen aan melkveehouders. Dit is overgebleven van de de uitvoering van het fosfaatreductieplan. Per melkveehouder is dit 8 cent per 100 kilo in 2017 geleverde melk.

Deel dit topic

Reacties

Frederika
Eerst zien
+2
brabo
" Zij moeten zich vóór 1 juni 2020 melden bij hun zuivelonderneming waaraan ze destijds leverden."

beetje vreemd om je zelf te moeten melden terwijl de melkafnemers toch precies weten wie er in 2017 allemaal melk geleverd hebben
+1
kwarkje
@brabo ik meld me wel
Maar hoe doen we het met de rechtzaakjes over het reductieplan die in 2020 komen?
Wie gaat de mensen betalen die een rechtszaak winnen?
cowboys
@kwarkje ja dat vraag ik me ook af.
kwarkje
@Peterr dank
cowboys
@kwarkje ik zag in de regeling staan dat de zuivel afnemers de gegevens beschikbaar gaan stellen aan de RVO. Zou dat niet aan de ledenraad voorgelegd moeten worden? Want ik zie de bui al hangen van zuivel.nl gaat de 11miljoen naar de RVO en hoeveel gaan die uitkeren uit eindelijk dat is voor niemand meer na te gaan.
simpel
@Peterr help mij even... Er is door ZuivelNL een heffing ingehouden bij alle melkleverende bedrijven (18 cent per 100kg?). Er is 10 cent van gebruikt voor de uitvoering dus gaat er nu 8 cent terug. Maar de heffingen voor het fosfaatreductieplan(teveel vee tov referentie) en de bonussen, zijn die in totaal budgetneutraal of is daar ook nog geld van over gebleven, en waar is dit gebleven?
cowboys
@simpel dat is een hele goeie vraag. De 18cent was bedoeld alleen voor de uitvoering dacht ik. De bonus stelde niet veel voor dus waar zijn de bedragen van de heffingen gebleven?
cowboys
@cowboys volgende vraag is dan waarvoor heeft RVO gegevens nodig van de melkafnemers? Want het is alleen terug betalen van de 8 cent bij degene waar er 18 zijn ingehouden.( lees gestolen)
+9
zeppmann1
Stop het maar in de pot van het Mesdagfonds en Stikstofclaim.
Coen
@zeppmann1 , goed idee, en noodzakelijk.

de hoge dwangsommen (ons belastinggeld) in het Urgenda-arrest worden ook gestort op de rekening van Urgenda, om daarmede de Staat weer te kunnen bestoken.
casev
@zeppmann1 ik denk dat er weinig boeren hier bezwaar tegen zouden hebben, en geeft dat mesdagfonds de broodnodige amunitie
Bartlehiemboer
We hebben er recht op maar lijkt me op dit moment ook een stilhouder... Wel een goed idee Zeppmann1. We hebben nog vele rechtszaken te gaan.
cowboys
@Bartlehiemboer we hebben het geld nog niet .Alleen een toezegging dat we het een keertje krijgen misschien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkveehouders , melkveehouder , zuivelnl en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0