Boze boeren blazen acties af - Supermarkten blokkeren blijkt één brug te ver

Operatie BoerBarossa is van de baan. De Farmers Defence Force heeft de geplande D-Day op 18 december uitgesteld na de uitspraak van de rechter dat de supermarkten niet geblokkeerd mochten worden. Generaal Mark van den Oever kondigt aan dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak en roept zijn troepen op ondertussen af te zien van acties. Hoeveel kan een mens vergeten zijn in 75 jaar.

Meer: geenstijl.nl/5151081/boze-boeren-blazen-acties-af/

Deel dit topic Wat gaan we woensdag merken van de actie van Farmers Defence Force? (omroepbrabant.nl)

Farmers Defence Force (FDF) wil woensdag actievoeren bij negen Brabantse distributiecentra. De rechter heeft ze verboden de boel plat te leggen of te blokkeren. FDF heeft al gezegd dat de omgeving zo min mogelijk willen hinderen. Maar lukt dat ook? En hoeveel last heeft Brabant woensdag van de actie? Omroep Brabant zet het voor je op een rij:

 Boeren in beroep tegen uitspraak rechter; oproep geen actie te voeren (rtvoost.nl)

Farmers Defence Force (FDF) gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter. Vandaag maakte de rechtbank bekend dat de boeren morgen de distributiecentra niet plat mogen leggen. Tot die tijd worden de boeren opgeroepen morgen geen acties te voeren.

 FDF: zie af van acties bij distributiecentra en supermarkten (rd.nl)

Boerenactiegroep Farmers Defence Force roept boeren op om vooralsnog af te zien van acties bij distributiecentra en supermarkten. De organisatie doet dat dinsdag omdat ze in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad. Die besliste dinsdag dat de boeren niet de bevoorrading van supermarkten mogen platleggen.

 Farmers Defence Force roept boeren op acties bij distributiecentra uit te stellen (omroepgelderland.nl)

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op acties bij distributiecentra uit te stellen. De organisatie doet dat dinsdag omdat ze in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad. De acties stonden voor woensdag gepland.

 Boze boeren blazen acties af (geenstijl.nl)

Operatie BoerBarossa is van de baan. De Farmers Defence Force heeft de geplande D-Day op 18 december uitgesteld na de uitspraak van de rechter dat de supermarkten niet geblokkeerd mochten worden.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
vrije boeren
Mijn trekker staat klaar voor morgen
+3
kwarkje
@vrije boeren de mijne gaat morgen gewoon rijden
+3
Koeien boertje
@kwarkje de mijne ook, heb niet voor niks de vlag er op gemaakt en int voor gewerkt vandaag.
Dan gaan we voor plan b, wat dat ook mag wezen
verbi
@Koeien boertje GeenFDF vlag denk daar aan ga op persoonlijke titel. Anders krijgen hun weer de schuld op het journaal denk daar aan.
Farmer_
@verbi Ga met de bouw mee.
gelderlander.nl/ede/…
+3
-Jan-
@vrije boeren dienstplichtigen moeten altijd paraat staan wachten op het bevel van de generaal
+1
Bietenbrug
@vrije boeren wij gaan morgen gewoon op pad.
+4
jammermaarhelaas
Wie heeft deze topictekst geschreven?
Hoe ziek moet je zijn om zo je gelijk te willen halen tegen een voorzitter die eerlijk en oprecht is?
+1
George
@jammermaarhelaas
Nieuwsgrazer = Co Scholten?
Vond het ook een rare tekst!
jammermaarhelaas
@George

Ik zie hetzelfde staan op GeenStijl, vraag is dus beantwoord. Ik zou de Nieuwsgrazer er niet om aanvallen, die geeft door wat hij aantreft.

Ik beschouw de tekst van GeenStijl maar als lollig bedoeld.
Skroefkelos
@jammermaarhelaas staat ook op de FDF site

(klik om te vergroten)

jammermaarhelaas
@Skroefkelos

De beslissing van FDF daar heb ik niks op tegen. Het gaat me om de tekst van Geenstijl, die ik maar als lollig bedoeld opvat.
Skroefkelos
@jammermaarhelaas ohja had het nog niet gezien , dat is geen stijl meer , dit kan niet door de beugel
Erco
@George t zal me niet verbazen helaas
+2
Grasbaal
@jammermaarhelaas Het begin wel een beetje eng te worden als nieuws dat sommige mensen niet past hier niet geplaatst mag worden.....

"
Quote:
jammermaarhelaas
@Grasbaal

Het gaat me absoluut niet om het nieuws, maar om de stijl waarin het opgesteld is. En het gaat me ook absoluut niet om jou als nieuwsgrazer. Het mag van mij ook zeker geplaatst worden.

Zie mijn eerdere bericht:
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Ik zou de Nieuwsgrazer er niet om aanvallen, die geeft door wat hij aantreft.Ik beschouw de tekst van GeenStijl maar als lollig bedoeld.
+8
robbies
@jammermaarhelaas ach zeurkous. Kijk eens wat vaker op geenstijl.nl Elk onderwerp wordt op een ludieke manier aan de vork gestoken. Maar heeft wel vaak een kern van waarheid.
jammermaarhelaas
@robbies

Heb het inmiddels ook maar als ludiek opgevat
+4
weurding
@Grasbaal dat zou ook voor meningen moeten gelden. Die worden ook weggehaald omdat sommigen het niet "past"
+2
Grasbaal
@weurding @George als die mening bij elk topic wordt herhaald dan gaat ie er gewoon eraf.
weurding
@Grasbaal zie ook zat dingen verwijderd bij staan heb ik ze niet eens gelezen. Dus zeur niet
Grasbaal
@weurding Dus ik mag pas verwijderen als jij het hebt gelezen?
weurding
@Grasbaal vindt het hoogst interessant wat sommigen te melden hebben. Je kan het na een dag ook nog verwijderen. Meestal als het echt niet kan reageerde de meute ook wel negatief
+2
Grasbaal
@weurding Nee, zo werkt het niet. Sommige discussies werden doodgegooid door bepaalde mensen met altijd dezelfde teksten. Voor opbouw van een discussie is dat dodelijk.
torrarica
@Grasbaal helemaal mee eens, het begon een paar weken geleden heel vervelend te worden op dit prikkebord.
+6
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
Het begin wel een beetje eng te worden als nieuws dat sommige mensen niet past hier niet geplaatst mag worden.....

Ongelooflijk dat dit uit jouw mond komt. Meen je dat nou serieus?
+1
Erco
@George weghalen mag dan wel @Grasbaal ?
+5
mlkvhoudr
@Erco natuurlijk mag hij dat jij laat j toch ook niet bestellen op je eigen erf, ik vind t net als co ook eng hoe weinig ruimte anders denkenden hier krijgen van medeprikkers je krijgt elke keer wel weer een nieuwe of dezelfde zeikerd op je nek hier. Zo n verschil met het echte leven daar kun je nog op een normale manier van mening verschillen hier lijkt het er op dat iedereen die niet keihard om actie roept platgestampt moet worden. Als ik voor mezelf spreek heb ik meer verwensingen kleineringen of weggezet worden voor de kiezen in het laatste kwartaal gekregen dan in de 40 jaar er voor.

Dus wees eens een beetje lief voor elkaar hiier of anders inhoudelijk kritisch maar dit meppen op alles wat anders denkt gaat nergens meer over
+6
Grasbaal
@mlkvhoudr bij sommigen is het nu "Als je het niet eens bent met ons plan, dan ben je tegen ons". Ik probeer hier zo neutraal mogelijk te zijn. Zie hier de mooie en minder mooie acties van diverse "belangenbehartigers" langskomen. Daarom heel mooi dat het Landbouwcollectief gevormd is, alle belangen bij elkaar, natuurlijk jammer dat LTO dit nooit echt voor elkaar heeft gekregen maar ook de FDF gaat het in zijn eentje niet redden.

Landbouw NL moet het samen doen, individueel gaat het echt niet lukken.
verbi
@Grasbaal SAMEN inderdaad daar draait het om en iedere groepering zijn eigen specialiteit.
+2
weurding
@Grasbaal oja... jij bent zeer neutraal🙈
+1
de Tank
@Grasbaal Kritiek geven is makkelijker dan krijgen, ik mis het vertrouwen vaak dat we hetzelfde doel nastreven maar dat de weg er naartoe niet voor iedereen gelijk is omdat we simpelweg niet gelijk zijn.
verbi
@mlkvhoudr Is dat andersom niet hetzelfde?
+1
mlkvhoudr
@verbi ik weet niet of dit naar mij persoonlijk bedoeld is of in zijn algemeenheid maar ik vlieg er ook wel eens met gestrekt been in, waar ik later van denk dat had wel wat minder gekund. Ik was bijvoorbeeld echt tegenstander van protesteren zelfstandigen protesteren in mijn ogen niet. Maar gaan er mee aan de slag, dat zag ik compleet fout heb me er echt over verbaasd dat je in een democtratisch land niet gewoon in redelijkheid kan overleggen met elkaar en er dan uit komen maar dat daar eerst een protestactie voor nodig is. Dus dan geef ik dat later ook toe.......
weurding
@mlkvhoudr heet jij ook al grasbaal
+3
Grasbaal
@Erco We belanden weer in de Calon discussie, kritiek op Calon vind ik ok. Maar dit tientallen keren herhalen en je valselijk voordoen als Calon zelf vind ik ver over de grens en dan gaat het gewoon er af....
+1
duitser
@Grasbaal werd ookde uitspraak van van de oever continu herhaald. Dat was hier geen probleem. Heb nog keer netjes gevraagd om die discussie te sluiten. Vind het nogal ongepast en je kon verwachten dat dat ook uit de hand liep. Maar dat kon door gaan co.
+2
Erik!!1979
@Grasbaal beetje pot verwijt de ketel.
arie.j
Quote Reactie van @Erik!!1979:
@Grasbaal beetje pot verwijt de ketel.

Wanneer het niet naar de zin is kun critici natuurlijk zelf een discussie prikbord beginnen, en dat laten beheren door ‘de opstandige boeren’. 😉
+1
weurding
@arie.j ojaaa, dus als men het ergens niet mee eens is dan moet je zelf een prikkebord oprichten? wat heeft de term discussie dan nog voor nut? niet overal wonen jaknikkers en meelopers
+1
robbies
@weurding
Quote:
discussie

Dat is juist het punt. Discussies werden tot voor kort hier gevoerd. Nu moet je je maar schikken naar de mening van het overgrote deel. Anders ben je een linkse RVO, GL of (nog erger) een D66-trol. Of je bent geen boer en verzin je je melkveebedrijf. Je kunt het toch ook gewoon met elkaar oneens zijn? Als je nu niet voor bent, dan ben je tegen. Dat vind ik een bijzonder onprettig neveneffect van de actiebereidheid
weurding
Quote Reactie van @robbies:
Je kunt het toch ook gewoon met elkaar oneens zijn?

dat is nou net wat ik bedoel
+1
Grasbaal
@robbies Ja, het is af en toe lachwekkend/droevig hoe kortzichtig en bedrijf-blind sommigen reageren. Ze snappen niet dat andere mensen anders kunnen denken.

Doet me denken aan melkveehouders die vroeger verplicht van de bussen voortaan in de tank hun melk moesten afleveren en jarenlang alleen maar moeilijk bleven doen tegenover de RMO chauffeur door altijd de poort dicht te hebben, hun auto voor tanklokaal enz enz. Ze begrepen niet dat ze daarmee in hun eigen voet schoten. Deze mensen zijn nu ook allemaal geen melkveehouder meer (en hun kinderen ook niet).
weurding
Quote Reactie van @Grasbaal:
Ze snappen niet dat andere mensen anders kunnen denken.

dat roep je nou precies over je heen met het verwijderen van reacties, overigens lever jij nog melk?
+1
robbies
@Grasbaal het is niet aan mij om te oordelen of iemand bedrijfsblind is. Maar ik weet wel wie er achter die zogenaamde linkse trollen zitten en dat zijn gewoon melkveehouders. Misschien met een wat andere mening, maar dat mag toch?
+2
mlkvhoudr
@robbies dat ik mijn bedrijf verzonnen heb is t ergste niet, het feit dat de belastingdienst met mijn fantasie meegaat wel😋
Twentsch Land
Niet mee eens.....nou dat kan hier best worden aangegeven.......maar dat 100 keer herhalen maakt een vervelende sfeer....naar 1 of 2 of 3 keer is een mening wel duidelijk.

@weurding
weurding
@Twentsch Land er zijn ook dingen die verwijderd worden die niks met lto te maken hebben, kunnen rustig een dag staan, dan kun je nog kijken wat er over gezegd wordt
Farmer_
[quote="@arie.j" p="1692712"]Wanneer het niet naar de zin is kun critici natuurlijk zelf een discussie prikbord beginnen, en dat laten beheren door ‘de opstandige boeren’.

Dan wordt t stil hier 🙉
+2
mlkvhoudr
@Grasbaal gelijk heb je, het zal wel de spanning zijn die veel collega s ervaren dat er zo opgefokt gereageerd word
+1
verbi
@Grasbaal Oke maar wel opjectief blijven en dat mis ik dit lijkt stemmingmakerij.
+2
Skroefkelos
We houden het kruit nog even droog denk
+1
Twentsch Land
Allemaal mooi dat er wat zijn die willen rijden.....dat wat je doet doe dat voor eigen verantwoordelijkheid en doe geen activiteiten waar andere ( FDF) voor kunnen worden aangeklaagd.
Skroefkelos
Als ze actie afblazen voor een later (strategisch) tijdstip kan er beter niemand rijden , dat laat ook zien dat we machtig zijn

All 4 one , one 4 all
+2
Jaap40
RIVM
+1
Albert Altena
@Jaap40 Mediapark
+1
torrarica
@Albert Altena Frans Timmermans.deed vandaag in Brussel een uitspraak dat het niet terecht is waarvoor boeren in zijn land demonstreren.Net gezien 5 uur journaal.
+5
Skroefkelos
@torrarica Dat had hij niet moeten doen , ook al is hij het er niet mee eens , hij wert donders goed eat RIVM geflikt heeft , supermarkten uitknijpen , en de agrariesche sector al heel veel gedaan heeft sinds 1990 , meer als welke industrie dan ook .

Hij is dus ook niet eerlijk , en dat zal vroeg of laat gestraft worden
+1
torrarica
@Skroefkelos krijg steeds meer een hekel aan die man. Met zijn greendeal,alles ingefluisterd door Diederich Samson.
de Haas
@torrarica Dan ben je laat. PVDA gasten zijn bij voorbaat al niet te vertrouwen en enkel uit op zakken vullen dmv links-populistische praatjes, maar zijn optreden tijdens de MH17 speech met zuurstofmasker was misselijkmakend. Ze hadden hem daarna meteen in een isoleercel moeten opsluiten.
Bartlehiemboer
@Skroefkelos Plus dat hij niet met iets komt aan vergoeding of zo wanneer je wel met hem wil mee denken...
jammermaarhelaas
@Skroefkelos

Ik vrees dat hij niet beter weet. Zulke mensen hebben ook maar 24 uur in een dag, en slapen moeten ze ook. Ze weten van veel dingen een beetje. Je zag bv in Buitenhof afgelopen zondag dat hij door de interviewer (Charles Groenhuizen) telkens weer op herhaling moest wat betreft zijn uitspraken over landbouw, die aanvankelijk algemeen en redelijk waren, tot dat hij dan eindelijk een gewenst antwoord gaf.
jammermaarhelaas
@torrarica

Zag het net ook, hij zou niet minder maar meer boeren willen, het huidige systeem waarvoor we de straat op gaan zou geen toekomst meer hebben (bestrijdingsmiddelen, duurzaamheid ed.), hij pleit voor een ander landbouwsysteem wat toekomst heeft en wil dit schouder aan schouder met de boeren ontwikkelen.

In het eerste opzicht zou de Nederlandse landbouw dan een adem pauze krijgen, want we voldoen aan de strengste eisen. Links op bijscholingscursus, wat mij betreft in werktijd, slagen ze niet, dan nooit meer bemoeien met landbouw.
+1
ricardo
Protest is toch vanwege de grote brij aan regels die over ons heen komt ? Dan moet je toch tegen de overheid demonstreren.
+2
Albert Altena
"Een brug te ver"
Kan dat wel gezegd worden?
Gaan de gedachten dan niet uit naar dat verschrikkelijke wat daar toen plaats vond.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boeren , uitspraak , acties en farmers defence force geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!