Schouten: beweiden en bemesten mag doorgaan

Boeren die voor 29 mei aan beweiding en bemesting deden, kunnen daarmee doorgaan. Minister Schouten zal die activiteiten legaliseren.

Ze schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer over de stikstofproblematiek. Omdat die activiteiten al voor de uitspraak van de Raad van State hebben plaatsgevonden, leidt continuering daarvan niet tot een verslechtering van de landelijke stikstofdepositie.

Provincies zullen met deze activiteiten rekening moeten houden bij het opstellen van hun gebiedsaanpakken. Omdat de stikstofproblemen bij ieder Natura 2000-gebied anders liggen, geeft de minister de provincies het voortouw bij het oplossen hiervan.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Mooi had al bijna de zodebemester verkocht
Weidezicht
Hm voor 29 mei. En hoe zou dat dan zijn met een bedrijfsopvolger. Of een akkerbouwer die fosfaatrechten koopt en begint met melken 2020? Wat een land
+3
Nico96
@Weidezicht Je lijkt wel een ambtenaar. Die heeft ook voor elke oplossing een nieuw probleem.
Greetje
@Weidezicht Ja dat zinnetje over activiteiten van vóór 29 mei is wel interessant. Ik zou me kunnen voorstellen dat die akkerbouwer sowieso een vergunning moet aanvragen voor die koeien, kan dat van dat beweiden er meteen in.(maar da's mijn eigen logica hoor).
Als je als bestaande melkveehouder wilt gaan beweiden, niet naar vragen, gewoon doen, neem aan de MOB daar niet tegen gaat procederen
kwarkje
Carola mag hier komen grazen wanneer het vreten in het westen op is
Op de knieën door de wei
+1
sorry
@kwarkje in de berm ...aan de stik...?
+5
j h p
Dus als je een NB hebt voor opstallen en dat onder die NB altijd hebt gedaan mag je niet zomaar beginnen met weiden ook al zou je daarmee de uitstoot verlagen?
Haagse Muppetshow.
m uut m
@j h p
Beweiden is ook bemesten daar gaat het om.
Dat doet iedereen nu ook.
Ook akkerbouwers !
j h p
@m uut m Ik dacht al waar blijft ie, wat een ongelovelijke lariekoek, het gaat om de emissie/uitstoot bij bemesten.
+1
pietjepuk
@j h p Bedrijven die een NB hebben met beweiden en nooit beweid hebben kunnen nu dus een serieus probleem hebben als meneer het ambtenaartje het in de smiezen krijgt.
+1
dewittemotor
@pietjepuk Die zijn altijd al in overtreding geweest, maar daar gaan ze nu handhaven
Twentsch Land
Weiden is nogal een breed begrip !

@dewittemotor
+6
Frederika
Ach maak je niet druk gewoon de koeien naar buiten laat me niet lachen
Boerin86
Tussen 'zal' legaliseren en gelegaliseerd zit nog wel wat ruimte. Moet hier een nieuwe wet voor aangemaakt worden?
nieuwoord
@Boerin86 In april een nieuwe spoedwet met de eisen in betrekking tot de lengte van het gras de kleur en de bemestingsgraad en het RE voor ze naar buiten mogen, Anders bij voeren met een verplicht goedje nader te bepalen door de staat (i.s.m. DSM)
+1
j h p
@nieuwoord DSM of een ander concern waar een politieke bobo commissaris is.
Jaap40
@j h p bedrijf met predikaat 'koninklijk' en dat zijn er stiekem nogal wat....
+1
Melkveehouder.
Schouten kan er veel van vinden, dat was met de PAS ook zo. Nu alle boeren honing om de mond smeren, maar straks fluit de rechter alles weer terug. Johan Van Vollenbroek van MOB heeft dit in de persoonlijke brief van 29 augustus 2019 aan Mark Rutte al fijntjes uitgelegd.
Twentsch Land
Pas bedrijven moeten van RvS alsnog een Nb vergunning aanvragen.....wordt nu gelegaliseerd ..... waarschijnlijk dat pas nu gewoon een Nb wordt .... dat wat RvS wil.

Veel overleg tussen provincie en overheid geweest de afgelopen tijd....neem aan dat dit ruim is besproken anders zou Schouten dit nu niet verkondigen !

@Melkveehouder.
Melkveehouder.
@Twentsch Land Probeer de scheiding te houden tussen politieke en juridische uitspraken. Simpel: de PAS is door de politiek bedacht en door de RvS afgeschoten. Een mooier voorbeeld kan ik je niet geven.
+1
Jan S
😀
kwarkje
@Jan S ja
Inzake stikstof heeft lnv gezegt: wanneer rvs had geweten welke invloed de uitspraak zou hebben hadden ze een ANDERE uitspraak gedaan 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩
+3
Melkveehouder.
@Jan S Dat bedoel ik dus te zeggen. Aan alles wat Schouten de boeren belooft of toezegt hang ik nul komma nul waarde zolang de juridische stofkam er niet doorheen is gehaald. Dat wordt m.i. de valkuil voor de boeren in het stikstofdossier.
Jean-PierreK
In de tekst staat dat het beweiden ook (expliciet?) vermeld moet zijn in de Pas... Ik kan de betreffende brief van Schouten helaas niet vinden.
rene-de-jong
Het is een onzinnige uitzondering op een onzinnig stukje tekst in de Wnb "ander handelingen"
Overal is een uitzondering voor nodig en de natuur heeft er niks meer of minder om.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0