Sieta legt het even uit.



Originele beschrijving

16 september 2019 zat ik in Hajé Joure tegenover Daniëlle Hekman. Op haar verzoek om eens te praten over de op handen zijnde boerendemonstratie van 1 oktober die FDF mee organiseerde. Van een...

Bron

Dutch Dairymen Board
facebook.com

Deel dit topic

Reacties

+19
Stroman
Zo. Op deze onstuimige zondag legt onze Sieta hef even uit.

Laten we nu eens net als het weer doen, nu een klein stapje achteruit. Laat ze maar razen, schreeuwen en ellende regenen. A.s. woensdag doen we weer grote stappen vooruit. Met zn allen. All4one.
+4
Hans van Bergen
Met name vanuit de zlto komt er veel kritiek. En terwijl die met hun convenant om in 2028 de stallen aan te moeten passen ons in deze ellende gebracht
+1
robbies
Het blijft toch merkwaardig hoe Sieta op het schild gehesen wordt, terwijl 80% van de melkveehouders haar structureel genegeerd heeft
+14
Stroman
@robbies Klopt en dat negeren mogen we ons best eens voor schamen.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Stroman:
Klopt en ook daar mogen we ons best eens voor schamen.

Ben ook zeer sceptisch (geweest) over de rol van Sieta voor DDB?NMV omdat ze teveel prijs gerelateerde instrumenten wilde aandragen ter bescherming van de melkveehouderij maar moet bekennen dat ze in combinatie de overige leden van het FDF de totale landbouw als woordvoerder voorstaat en dat is een iets andere rol,ze krijgt van mij het voordeel van de twijfel als ze in combi met het overige bestuur voor de hele landbouw praat als luis onder de LC paraplu om de zaak op scherp te houden want er zal aan alle kanten getracht worden het collectief te laten springen en we zijn niet voor niets schouder aan schouder op het Malieveld geweest.

🔱🔱🔱
+9
robbies
@Stroman hypocrisie is de melkveehouderij niet vreemd. Er hebben de afgelopen weken genoeg melkveehouders hun trekker gestart met hun FDF-truitje aan en all4one schreeuwend die een jaar of twee geleden de varkenshouderij met liefde en plezier wilde decimeren als dat zou betekenen dat ze gratis fosfaat konden krijgen. Ik heb menig discussie op dit bord gevoerd daarover. De varkenshouderij zou geen maatschappelijk draagvlak hebben en er zouden genoeg stoppers zijn en weet ik veel wat nog meer. En Brabant had het voor heel Nederland verpest.

Nu loopt iedereen zonder zelfreflectie achter vd Oever aan. Een varkenshouder nota bene. Uit Brabant nota bene. T kan verkeren. Ik prijs Mark dat hij daarboven staat.

Denk trouwens niet dat ik met deze tegel de populariteitsprijs win hier 🙈
Twentsch Land
Valt mee, van mij krijg je een 👍🏻

In wat je schrijft en wat ook breed uit te lezen is onder de prikkers is dat wanneer het iemand uitkomt om samen op te treden dit gebeurd maar dat uiteindelijk het toch weer gaat om het IK alleen met het motto de een zijn dood is de ander zijn brood @robbies
+8
Stroman
@robbies Weet je, toen wij in het begin van de DDB lid werden, werd ik door al mijn klasgenoten op school uitgelachen. Nu sprak ik laatst 1 van die jongens die luidkeels riep dat Sieta zijn heldin is.

Toen ik hem bovenstaande nog eens vertelde, keek hij naar de grond en zei: blijkbaar moeten we allemaal eerst in het donker zitten voor we het licht kunnen zien wat een ander al zo lang heeft branden.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Stroman:
we het licht kunnen zien

De actievoerders in Boxtel waren de vonk in de pan en het licht ontbrandde want men zorgde niet meer voor onze medeboeren,we waren vogelvrij.

🔱🔱🔱
robbies
@Stroman aan alle activisten hier zou ik willen vragen: ben je vandaag nog voorstander van uitwisseling van fosfaat wanneer je weet dat dat de doodsteek kan zijn voor bedrijven zoals dat van Mark?
kwarkje
@robbies hoe denken de varkensboeren nu over de ontschotting?
robbies
@kwarkje POV wil het nog steeds niet.
+4
Jannus
WNL gezien?? op 45 min. Boer Frans en de Caroliene van der Plas

wnl.tv/gemist/wnl-op-zondag-201912150830/
+3
ricardo
@Jannus ze deden het prima👍
+1
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Jannus:
WNL gezien??

Ja, nu wel.
Beide deden het goed .
+1
pietjepuk
@KuikenenKoe Die van het cda wordt ook even de oren gewassen met zijn vrijwilligheid.
+7
apel
@Jannus Ik vind het jammer dat ze nooit duidelijk maken dat we veel meer stikstof opnemen dan uitstoten. Oftewel we hebben eigenlijk geen probleem. En dat er wel word gesproken over de input van stikstof, fosfaat e.d. maar nooit aangekaart word dat de output niet meegenomen word.
Het rekensommetje moeten ze veel vaker maken. Al is het alleen al om de burger te laten zien hoe het werkt in de landbouw. Dat hadden ze Wopke mooi mee kunnen geven als huiswerk. Hij is ''onze'' cda man. zo zei hij het.
verbi
@apel Daar kom je niet meer mee weg. Als je zegt we hebben geen probleem zijn we de sigaar.Je hebt wel gelijk in deze maar met deze opmerking gaat het niet lukken. Dan in zo n kort gesprek het over inputs en outputs hebben ,dat moet je niet doen wordt veel te moeilijk voor de luisteraar. Houdt het simpel en duidelijk dat blijft hangen. Overgens ik vondt dat ze het beide super deden. Had ook het gevoel dat de presentator het tenminste (wilde) snappen.
+3
George
Gewoon weer een net verhaal van Sieta.
+1
ricardo
@George je hebt haar foto boven je bed hangen?😜
George
@ricardo

Nee , maar jij hebt vast en zeker een foto van Calon op je nachtkastje?
Koeien boertje
@George met tissue doos ernaast
George
Quote Reactie van @Koeien boertje:
met tissue doos ernaast

Geen idee zou best kunnen , dat moet ie zelf weten. 😁
weurding
@Koeien boertje is maar net waar je opgewonden van wordt😁
Albert Altena
Het podium wat bij Hendriks en Genee gisteren geboden, werd niet goed uitgebuit.
De onafhankelijke toeschouwer begreep er niets van. Zelfs Beau die ook aanwezig was moest te hulp schieten.
Ik had liever dat Sieta daar gezeten had.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0