Commissaris FrieslandCampina: 'Zuivelconcern drijft boer in handen Chinees'

Bestuur en directie van FrieslandCampina leven op een andere planeet en vervreemden zich van de leden-melkveehouders. Die ontwikkeling speelt de Chinezen in de kaart, zo waarschuwt Sjoerd Galema uit Hartwerd, voormalig commissaris bij de zuivelcoöperatie.

Deel dit topic

Reacties

Sjaakiee
Kan verhaal niet lezen hoe kan dat wel?
hookwood
@Sjaakiee lc.nl/registreren/

Gratis 3 artikelen per maand
Bartlehiemboer
@Sjaakiee Had het voor u ingescant maar lukt me niet op de site te krijgen....Alleen afbeeldingen verteld het invoegen...Misschien doe ik iets fout...
Sjaakiee
@Bartlehiemboer heb het net gekregen van een vriend van me.
weurding
Stond ook in dvhn zelfde artikel
kaas
Ja dat is al jaren bekent als je bij rfc op een plek zit en niet op 1 lijn zit van het hoofdbestuur word je er links om of rechts om op een zij spoor gezet en vaak hoor je de reden niet waarom maar dus nu wel weer een keer goede zaak dat dit naar buiten word gebracht
puntertje
@kaas het was niet het hoofdbestuur maar de voormalige voorzitter die, door de resultaten die voortkwamen uit beslissingen van voorgangers, meende dat hij zuivelgod was en alles alleen ging beslissen. En alleen de ratten die dat toelieten konden omhoog klimmen. En die zitten er nu.
Willie2
pietjepuk
@Willie2 kun je het niet kopiëren en plakken?
+1
Willie2
@pietjepuk jawel, maar niet met de telefoon...
Sjaakiee
Het zal mij benieuwen wat ze dinsdag besluiten.
oude boer
Wat willen de RFC leden dinsdag 10 uur naar Arnhem pappendaallaan3 en protest tegen plannen en zorgen dat er een goede reorganisatie komt van het huidige kantoor bestand van friesland campina die zich bezich houd met het steeds meer regels bedenken en de zwakste leden uit faseren! of later huilen als er bankroet op de firma hangt en de chinees neemt het roer over!! en gaat dan alsnog grondig reorganiseren???
van Ittersum
@oude boer de kaasschaaf van onderaf gaat altijd door in goede tijden en slechte tijden. Daar is niet nieuws aan, de tempo waarop is schrikbarend
+2
oude boer
@van Ittersum als de drugs in Nederland belangrijk is geworden dan goed eten, dan weet je hoe de zaken ervoor staan! En als geen advocaat meer een kroon getuige durft te verdedigen en rechters durven niet meer voor de camara te verschijnen, maar wel de eerlijke werkman uitknijpen dan vraag ik me af zijn wij boeren niet veel te fatsoenlijk gezien de overheid met ons doet??

M.b.t Frieslancampina:
Ik ben van mening dat het roer drastisch om moet en dat kan alleen als er UITSTEL van de huidige plannen komt. Als RFC dan verlies draait is niet erg , dan is er een "wettelijk" gegronde reden voor reorganisatie van de coöperatie en kan het stoppen met het verkopen van het tafel zilver! Alle ander banken en multinationals reorganiseren om te overleven.

Maar dan zullen ALLE leden NU dinsdag 17december 10uur naar Arnhem pappendaallaan3 moeten en hun onvrede uiten en zo niet dan moeten de leden volgend jaar niet huilen ,omdat ze 1cent/kg minder melkgeld krijgen en RFC weer nieuwe regels bedenkt en in werking stelt!! en voor dit hele circus nog meer controles gaat uitvoeren en nog meer kosten per liter melk gaat maken.
+4
landbouwbedrijf
Hij wil FC nog een trap nageven. Was destijds als bestuurder van de club ook al iemand die zichzelf graag hoorde praten en gaf geen of afwijkende antwoorden als er te moeilijke vragen aan hem gesteld werden. Hij was diegene die het wist en de rest was maar een domme boer.
ricardo
@landbouwbedrijf staat mij bij dat hij bij de Rabobank ook op discutabele manier vertrokken is
+2
Farma_boerke
China is net als Rusland druk bezig om eigen markt te ontwikkelen. Kijk maar eens naar onderstaande promo en hoe kunnen wij daar op inspelen?
Wat zie je veel systemen die hier ontwikkeld zijn en nu toegepast worden.

kwarkje
@Farma_boerke met weidegang en pp stickers?
Farma_boerke
@kwarkje Dat weet je toch, daar gaan we de strijd mee winnen...
kwarkje
@Farma_boerke ja
Je zou het haast vergeten wanneer je de chinezen bezig ziet
Wij gaan klappers maken op de exportmarkten
Bietenbrug
@kwarkje Chinezen maken toch alles na, dan moet een paar pp stickertjes ook geen probleem zijn.
Johan1
@Farma_boerke

Het zou een goede ontwikkeling zijn als belangen organisaties hier ook van dit soort video's met een overwegend positief karakter maken en onder de ogen van de consumenten weten te krijgen.
Farma_boerke
@Johan1 Er lopen kleinere acties, maar landbouw mist de productschapen en eigen promotie. ZuivelNL/NZO doet dit niet (=melkfabrieken).

Voorbeeldje
twitter.com/boerburgertweet/
Johan1
@Farma_boerke
Het bedrijf van deze Wija zou een goede partner van het boerencollectief kunnen zijn.

Zij begrijpt dat de opinie op social media wordt gevormd, ze heeft affiniteit met het boeren leven en ze is daarlang actief met bovengenoemd twitter intiatief.

Met een positieve marketingstrategie koop je de goodwill van het stemvolk.
oude boer
Beste leden vinden jullie het NORMAAL dat jullie gedwongen worden door RFC om de koekompas verplicht in te vullen en €400betalen aan veearts om dit te doen? terwijl pbb en bedrijfs behandel plan voldoende zijn om melk te mogen leveren met een Hoge standaard norm!!! Vinden jullie het NORMAAL om jullie bedrijf gegevens gratis af te geven???
puntertje
@oude boer Nee, maar de ledenraad vindt het prima schijnbaar. En het zou in de plaats komen van BBP etc, maar dat is helemaal nog niet rond dus ze doen hun huiswerk ook nog eens slecht. Maar ja, kerstboomtijd en de ledenraad verlangt naar de kerstborrel dus ze jagen alles er snel door.
+3
Carol
@oude boer ppb deed ik 4 keer per jaar. Kompas gedoe 1 keer, gelijk behandelplan meegenomen. Uurtje werk bij elkaar.
oudeboer
@Carol verschil is alleen nu dat je het dubbele moet betalen! (€400) en zelf een boekwerk invullen en gratis je bedrijfsgegevens op straat gooit net zoals met de kringloopwijzer eerst zegt RFC dat ze de gegevens niet gebruiken om ze 2jaar later te misbruiken in score's om minder melkgeld uit te betalen aan diegene die niet hoog genoeg scoren oftewel mensen (leden) uit faseren! Ik zie het als leden tegen elkaar uitspelen en haat creeren. Mark den Oever had en heeft gelijk dit is het begin van........
oudeboer
@Carol tevens heb ik liever de veearts 4keer per jaar IN de stal als 1keer per jaar binnen een boekwerk invullen! als een veearts 4keer per jaar IN de stal is, kan hij 4keer per jaar iets zien wat ik over het hoofd gezien heb door bedrijfsblindheid, maar als hij alleen maar binnen een boekwerk is aan het invullen blijft er weinig tijd over voor IN de stal!!
+2
Carol
@oudeboer dan doen onze dierenartsen het niet precies hetzelfde. Hier grootste deel van de tijd bij koeien en kalveren. En dat boekwerk aan vragen..... vijf minuten.
Ook jij geeft per machtiging aan wie je gegevens mag zien. En zullen we Mark er buiten laten
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @oude boer:
Vinden jullie het NORMAAL om jullie bedrijf gegevens gratis af te geven???

nee, en ik ben niet eens lid. Je moet eens kijken wat voor "straf"er op staat als jij niet meedoet, en dan eens vragen waar je gegevens nog meer naar verstuurd worden of inzage heeft en hoe het vonnis luidt als men verkeerd met jouw (prive)gegevens om gaat..
koeboer
@oude boer Misschien vraagt de veearts wel te veel ,maar niemand stelt dat ter discussie.
de haasen
@oude boer bij RFC zijn ze helemaal gek geworden ze hebben last van kopziekte
+1
Ze willen elkaar toch aan het werk houden,Boer betaalt wel,en toeslag melk die je krijgt betaal je zelf.,ik denk als je al die onzinnige regels niet had ,dat er 30% minder werknemers nodig zijn. Op het ogenblik zijn we met z,n allen een soort overheidsinstelling te bekostigen(ambtenaartjes dus)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0