Eerste kamer

Nu het er op lijkt dat de stikstofnoodwet dinsdag al door de eerste kamer wordt gejast, komen de door het RIVM achtergehouden stikstofberekeningen waarschijnlijk net te laat beschikbaar om invloed op de besluitvorming uit te oefenen. De beerput gaat net iets te laat open. Zou het geen idee zijn om als boeren te proberen de geplande eerste kamer bijeenkomst over dit onderwerp te voorkomen? Maandag beslist de rechter wanneer de achtergehouden gegevens vrijkomen voor de stichting stikstofclaim en het Mesdagfonds. Als dit niet direct naar de zitting is ( waar het volgens de rechter niet op lijkt), is het zeker al te laat om nog invloed op de besluitvorming van de eerste kamer te hebben.
Als het zou lukken de zitting te voorkomen zal de besluitvorming waarschijnlijk wel over de kerst worden getild, op die manier is er nog tijd om gerechtigheid af te dwingen. Als we met heel veel boeren ( zonder trekkers) in kleine groepjes naar de eerste kamer zouden gaan zou het voorkomen van de zitting toch mogelijk moeten zijn?!

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Zonder trekker gaan staken?
Wordt dat het nieuwe fenomeen
arjen90
Gewoon proberen de zitting te frustreren en er voor zorgen dat een stemming in de 1e kamer wordt uitgesteld?
+1
Skroefkelos
Als die noodwet er dinsdag door komt, krijgt Kale Tjeerd nog grotendeels gelijk , ca. 50% geëlimineerd.

En dat grotendeels op leugens berustend , wat kunnen we nog doen om de waarheid te laten overwinnen ?
bio boer
@Skroefkelos dat staat toch nog niet in die spoet wet dat komt later nog als het hoofd gerecht wordt opgediend
+3
Frederika
Een bommelding effe bellen zo geregeld
+2
de Haas
Weet je wat het ergste is? Al waren de gegevens op tijd beschikbaar, de gevestigde partijen vegen hun reet er mee af en zullen ten allen tijde die noodwet er door jassen. Tegen beter weten in maar macht corrumpeert.
bio boer
@de Haas wil is wet wen er maar vast aan het zal voorlopig nog wel even door gaan zo tot dat ze weer andere denk richting krijgen
Pluto
Tja als je het leger in gaat zetten om je corrupte ambtenaren uit de wind te houden .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0