Grootste actieboer kijkt trots terug op protest rond Eindhoven Airport: ‘Generale repetitie is geslaagd’

DEN BOSCH - Met het boerenprotest rond Eindhoven Airport geeft actiegroep Farmers Defence Force een duidelijk signaal af, zegt voorzitter Mark van den Oever. ,,We hebben laten zien dat we niet bang zijn om grote doelen aan te pakken die heel veel stikstof uitstoten.”

Deel dit topic

Reacties

+5
Bietenbrug
Fantastische beelden vanaf Eindhoven🚜🚜, strijders topactie💪💪💪.
+1
Todi
@Bietenbrug Met een goede presentator
+6
Skroefkelos
.

(klik om te vergroten)

+1
m uut m
En veel vrienden gemaakt onderweg?
Deze passagiers worden nu sympathisanten ?
weurding
@m uut m op 4 na
+4
cowboys
@m uut m nog geen avond ? Zit je in de overuren? Voor de rvo
+3
ricardo
@cowboys flauwe reactie van je, ik denk dat je met een actie als in Amsterdam meer bereikt
+2
torrarica
@cowboys Ging niet goed daar in Eindhoven, opgestoken middelvingers en kwade reizigers.Je verspeelt zo heel snel de sympatie van de mensen. Op de dam in Amsterdam was de sfeer veel beter met uitdelen van fruit en hamburgers van Marnix. daar bereik je veel meer mee.Je moet niet direct de mensen treffen.Net op rtl4 nieuws beiden gezien .Een groot verschil.
+8
Bietenbrug
@torrarica Hamburgertjes bakken is leuk voor een keer maar daar ga je geen oorlog mee winnen.
+2
m uut m
@Bietenbrug
Het is geen oorlog !
+10
Bietenbrug
@m uut m De overheid is bezig een bevolkingsgroep uit te roeien, dan is het wat mij betreft oorlog!
+1
m uut m
@Bietenbrug
Niet overdrijven !
+1
kaas
@m uut m volgens mij is het wel oorlog wat lto nu doet win je het niet mee
+1
torrarica
@Bietenbrug Door je rechtstreeks tegen de mensen te keren ook niet.(plusje is als minnetje bedoeld)
+7
cowboys
@torrarica met sympathie betaal je geen rekeningen en wordt mijn loon ook niet hoger van.
+2
m uut m
@cowboys
Met blokkeren wel?
cowboys
@m uut m kost me minder dan producten onder de kostprijs weg te geven.
+6
de hoef
@m uut m er is nergens geen kwaad woordt gevallen , dus wat mij betreft een paar mooie acties
+1
robbies
@de hoef die vergelijking met de jodenvervolging had niet gemaakt hoeven worden. Iedereen zit vanavond gewoon weer bij vrouw en kinderen.
+4
Pluto
@robbies Waarom niet ?. Hier wordt een bevolkingsgroep weggezet als vervuilers ,dierenmishandelaars en financieel naar de afgrond gedrukt met diefstal van goud en goed via leugens en framing . Er is geen politicus die de afgelopen maanden NIET uit Mein kampf heeft geciteerd en alleen maar uit persoonlijk gewin . Hier wordt een vies vuil spel gespeeld door landelijke en provinciale politiek en je mag god en vaderland bedanken dat er nog geen doden zijn gevallen . Van mij mag die vergelijking gerust gemaakt worden , Het is terecht . Er zullen altijd enkele zijn die daar een probleem mee hebben .
+5
robbies
@Pluto nee, het is helemaal niet terecht. Het feit alleen dat ik je dat uit moet leggen geeft een triest beeld van jouw historisch besef. Moet jij je gezin achter een kast verstoppen omdat je anders je leven niet zeker bent? Zijn er al boeren op een enkeltje naar het oosten gezet? Hoe vaak ben jij al in Auswitz geweest om met eigen ogen te zien onder welke omstandigheden mensen daar moesten wachten op.... ja op wat eigenlijk? Die mensen gingen 's avonds niet naar huis net als wij of Marc vd Oever. Misschien nog ff een pitstopje maken bij de Mac vooraleer ze weer bij vrouw en kinderen hun beklag gingen doen over het "onrecht" dat ons wordt aangedaan.
Pluto
@robbies Waar heb ik geschreven over vernietigingskampen ???. Hier gaat het over een razzia die gaande is tegen een bevolkingsgroep die met leugens en bedrog hun bezittingen worden geconfisqueerd op een schaamteloze wijze . En daar stopt ook de vergelijking met die oorlog . Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld en als de boeren hier tegen actie ondernemen heet het plotseling ,,U moet zich wel aan de wet houden .
+1
robbies
@Pluto jij bent klaarblijkelijk niet op de hoogte van de herkomst van de uitspraak van Mark. Die heeft namelijk ALLES te maken met vernietingskampen en wat daar gebeurde! En jij lult dit hier recht.
+5
George
Quote Reactie van @robbies:
ij bent klaarblijkelijk niet op de hoogte van de herkomst van de uitspraak van Mark. Die heeft namelijk ALLES te maken met vernietingskampen en wat daar gebeurde! En jij lult dit hier recht.


Beetje zwaar op de hand allemaal he. Niet zo overdrijven. Hij heeft het daar niet eens over gehad. Dat jullie er zo diep op in gaan is denk ik nooit de bedoeling geweest.
Maar dat boeren opgeruimd worden zonder dat ze een goede keuze hebben dat is een goed vergelijk.
robbies
Quote Reactie van @George:
Beetje zwaar op de hand allemaal he. Niet zo overdrijven. Hij heeft het daar niet eens over gehad. Dat jullie er zo diep op in gaan is denk ik nooit de bedoeling geweest.

Elke vergelijking met WW2 is niet aan de orde. Heb ik hier al verschillende ,malen veroordeeld.

Verder vind ik actie voeren prima en doet FDF het uitstekend. Laat het ze in Eindhoven en bij CBL maar dun door de broek lopen.
Farmer_
Quote Reactie van @robbies:
Elke vergelijking met WW2 is niet aan de orde.

Is het wel, toen rechts nu links en het gaat dezelfde kant uit.
robbies
Quote Reactie van @Farmer_:
Is het wel, toen rechts nu links en het gaat dezelfde kant uit.

Welke kant gaat het uit dan?
Farmer_
@robbies Groene dictatuur, rest kun je zelf invullen.
+3
Jan S
😀
+1
Pluto
@robbies We hebben het hier over de uitspraak welke in het provincie huis is gedaan door Marc . Over het stelselmatig inkrimpen en treiteren van een kleine bevolkingsgroep. Dat er voor hem een andere drijfveer achter zit kan ik niet beoordelen en doet ook weinig ter zake . Er is nu een hetze tegen hem aan de gang omdat hij het onzichtbare zichtbaar heeft gemaakt . Nu bestuurders besluiten nemen op basis van leugens is hun immuniteit eindig, dat besef moet nog indalen .
cowboys
@torrarica ga je lekker door met zoete broodjes bakken
m uut m
Als je wilt scoren moet je wel weten waar het doel staat.
weurding
@m uut m en het doel moet wel blijven staan🤗😆
m uut m
@weurding
Blijven focussen dus.
+4
huske
@m uut m mark begon goed maar is nu de weg wat kwijt
+2
m uut m
@huske
Voor de boeren het beste dat hij ff op een zijspoor wordt gezet.
+2
huske
@m uut m dat idee krijg ik ook steeds meer
+1
de Haas
@m uut m idd. Ik ken hem verder niet maar volgens mij gaat het 'te mooi' en worden ze overmoedig. Toch hebben ze een kentering gebracht en velen voelen zich eindelijk gehoord.
Erik!!1979
@m uut m @huske 😂😂😂😂 jullie hebben ze echt niet allemaal meer op een rijtje 😂😂😂😂 hij is de greta van de boeren aan het worden, heel Europa zijn ze aan het vastzetten. Met een beetje geluk wordt nu ook het klimaat beleid een beetje realistischer bekeken en gemaakt. Dan zou het zomaar Greta verus Mark kunnen worden. Zet jullie oog kleppen eens af en kijk eens wat er allemaal gebeurt.
+3
torrarica
@Erik!!1979 Heeft die Greta ze wel allemaal op een rijtje ?
+2
Erik!!1979
@torrarica dat is bewezen van niet. Mark ken ik 40 jaar. Met een pilsje op niet. Rest weet hij precies wat hij doet. Is jammer dat co veel berichten van mij weg gehaald heeft. Anders had je dit allemaal kunnen lezen. Ik heb dit jullie allemaal al verteld. Dit gaat door en wordt groots. Is niet meer te stoppen. Jullie moeten blij zijn hierom. Nederland is niet meer een land voor hardwerkende mensen.
de Tank
@Erik!!1979 ik word blij als ik blij word, niet omdat iemand zegt dat ik blij moet worden
Erco
@Erik!!1979 co moet censuur toepassen denk, als raslto’er
+1
Farmer_
@Erik!!1979 Probleem is de politiek gaat gewoon verder, totdat de acties een x beginnen te vervelen.
+2
de Haas
@Farmer_ Daarom hoor je ook zo weinig van Schouten cs. Ze gokken erop dat het overwaait en de boeren de sympathie verliezen. Dan is het klaar.
+1
Erik!!1979
@Farmer_ als ze de ontevredenheid onder de bevolking blijven negeren komt er een burgeroorlog. Er is grote ontevredenheid. Ook de studenten worden een keertje wakker. In de jaren 90 (toen de klimaat kleuters uit de kamer studeerde) waren er studenten die een postorderbedrijf opgericht hadden om met een ov jaar kaart pakjes te bezorgen omdat het gratis was. Konden allemaal op kamers etc. Nu kunnen ze niet eens meer allemaal studeren, komen met bergen schuld van de uni af. Zoveel geld verkwanseld laatste jaren en ze gaan maar door. Leraren tekort, zorg afgebroken, en het enige wat de politie nog doet is hard werkende burgers aanpakken. De grote jongens kunnen ze niet meer aan. Dit blijven ze niet accepteren. Never nooit niet!
Farmer_
@Erik!!1979 Dan moeten ze de pijlen en spandoeken op het beleid van de politiek richten.
Jaap40
huske
@Erik!!1979 hou jij je roze bril nog maar ff op, dan komt het wel goed
cs-agrar
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Dan zou het zomaar Greta verus Mark kunnen worden.

de ene op een boot en de andere met een varken onderweg naar een of andere klimaattop??
cowboys
@m uut m is dat het rvo lto standpunt ?
+1
matt
@m uut m je moet schieten,anders kun je niet scoren.
huske
@matt de speler(industrie, schiphol, ngo,s) gaan om tafel met de doelman (politiek). word wat geschoven met geld, belangen en toekomstige baantjes en je kan al dribbelent een slap trapje tegen de bal doen om hem in het doel te krijgen
m uut m
@matt
Helpt niet als je het doel niet kan vinden.
+3
matt
@m uut m jij weet feilloos het eigen doel te vinden...
+1
weurding
@matt gaat ie op de geur af?🤗🤣
+15
hofmiddelburg
Eindelijk iemand met ballen die onder geen geding toegeeft aan onrecht.
Als er burgers benadeeld worden door acties die maar even duren kan dat niet door de beugel. Dat schijnt belangrijker te zijn dan hoe de boeren al jaren behandeld worden. Die het niet met hem eens zijn kunnen als makke schaapjes naar de slachtbank van de Europese staatsmacht. Mark, bedankt voor wat je gedaan hebt, en nog gaat doen.
+2
cs-agrar
Beiden mooie acties. Ook in A'dam waren er weer mensen die het niet zo leuk vonden, en dat het in Eindhoven gebeurde, tja dat is niet zo gek. Collateral damage noemen ze dag toch, er is altijd wel iets. Eindhoven was mooi aanloopje naar komende week, en heeft ws onder (strijdbare) Nederlanders meer vertrouwen gewekt dan Rutte in 9jr. MEida is juist doende om weer een wig te drijven, het soort aloude LTO-DDB idee. Daar moeten we voor waken dat het niet gebeurd, spreek collega's (bestuurders) daar evt op aan.
+2
de Tank
@cs-agrar Die wig slaan wij zelf, voor mij geen schouder aan schouder met iemand die een vergelijking maakt met de jodenvervolging.
+3
George
Quote Reactie van @de Tank:
voor mij geen schouder aan schouder met iemand die een vergelijking maakt met de jodenvervolging.


Goed , sluit jij je dan maar aan bij m uut m .
+1
de Tank
@George ik sluit mij nergens aan
+2
weurding
@de Tank wanneer komt je tank in actie dan?
+2
de Tank
@weurding Als het water mij aan de lippen staat misschien, ik denk dat ik dan nog steeds de oorzaak eerst bij mijzelf zal zoeken. 23 jaar geleden in beweging gekomen. Mijn bedrijf verplaatst vanwege natuurontwikkeling in het gebied naar een gebied zonder die dreiging.
+1
duitser
@de Tank aha. Nu komt de aap uit de mouw. 23 jaar geleden weggekocht met misschien wel zak geld en ergens neergestreken waar je geen last hebt, dus jouw kan niets overkomen. En de rest?.....zal je zeker een worst wezen.
+3
de Tank
@duitser voor natuur, dikke zak geld?sure. Het is mij zeker geen worst, betekent niet dat ik vind dat alles geoorloofd is, als die nuance te lastig is voor je kan ik niet veel aan doen.
Achso
@de Tank en de winnaar is...
de Tank
@Achso die zijn er niet
Achso
@de Tank ik dacht dat jij altijd de winnaar bent en door gaat naar de volgende ronde voor de was machine.
+5
Noordoost
Marc
Ga zo door
We zullen vanuit onze hoek voor je gaan rijden, waarheen je ons ook stuurt
ALL 4 ONE
+1
de Tank
@Noordoost waarheen je ons ook stuurt...tja
+1
Noordoost
@de Tank heb vertrouwen in het FDF, ze hebben de laatste 6 maand meer bereikt dan LTO de laatste 25 jaar
+1
koeboer
@Noordoost Wat hebben ze bereikt?
Noordoost
@koeboer dat de boeren in opstand zijn gekomen en zich niet langer als een stel makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden zoals de lto dat wel doet
+1
Johan1
@Noordoost

Ze gaan nu met kabaal naar de slachtbank?
+1
George
Quote Reactie van @Johan1:
Ze gaan nu met kabaal naar de slachtbank?

Misschien wel maar dan hebben ze zich tenminste nog verzet!
de Tank
@George Het is aan een ieder hoe hij naar de slachtbank wil. Daarbij is voor mij het 1 niet beter dan het ander.
+2
Johan1
@George
En al doende de hele sector beschadigen die hen al jarenlang een broodwinneng verschafte omdat het voor hen zelf niet meer werkt?
Dat klinkt toch ook niet echt heel erg collegiaal, ondernemerig, volwassen of verstandig.
George
Quote Reactie van @Johan1:
de hele sector beschadigen

Sector beschadigen? Ik weet niet of je weet wie de sector aan het beschadigen is? Kleineren en minimalizeren is misschien nog een beter woord.
Daar vechten deze mensen tegen en willen niet zonder weerstand opgeven.
Johan1
@George
Misschien dat wij het anders begrijpen wat de gemiddelde burger denkt als je "leider" op tv vergelijkingen met jodenvervolging maakt.
George
Quote Reactie van @Johan1:
gemiddelde burger denkt als je "leider" op tv vergelijkingen met jodenvervolging maakt.

Leider? Is het jou leider? Voel jij / zijn wij verantwoordelijk voor uitspraken van een bepaalde persoon ? Ik denk niet dat de gemiddelde burger zich over uitspraken van Mark van den Oever druk maken en zelfs niet eens kennen. Maar het is slechts wat linkse media en mensen zoals jij die het totaal uit zijn verband rukken wat hij gezegd heeft , of beter wat hij niet eens gezegd heeft. Maar wat een geleuter op niks om hier telkens over aan de gang te blijven.
Johan1
@George

Begrijp me niet verkeerd, ik ben het er niet mee eens dat dit zo gespeeld wordt door media, politici en mensen met onmogelijke "groendrang".

Je weet alleen wel van tevoren dat die het zo willen proberen te framen a la pvv, forum voor democratie, zwarte pieten discussie, nazi hooligans in voetbal, etc.
Dat is al jaren hun trucje..

Op dit moment wordt mark daarom neergezet als leider in de ogen van het stemvolk.
Er zijn immers geen andere "leiders" opgestaan waardoor het volk ziet dat mark niet de enige "leider" is.
Daarom is het ook zo schadelijk dat hij deze uitspraak doet en niet van de mogelijkheid gebruik maakt om op de uitspraak terug te komen .
kwarkje
@Johan1 heb je de reactie van fdf echt nog steeds niet gezien of speel je een raar spelletje??
kwarkje
@kwarkje Gisteren zijn door de voorzitter van de FDF vergelijkingen gemaakt tussen de Tweede Wereldoorlog en bedreigingen waar Nederlandse boeren momenteel mee te maken hebben. Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen daarmee te kwetsen en wij betreuren dit. We zijn echter van mening dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen.
Wij vechten nog steeds voor de Nederlandse landbouw en blijven het Nederlandse volk waarschuwen voor de gevolgen van een Nederland zonder een sterke agrarische sector en vertrouwd, veilig Nederlands eten op ieders bord!
Het bestuur van Farmers Defence Force
+3
Johan1
@kwarkje
Ik weet niet wat jij leest maar er staat toch echt:
Het is wel jammer dat mensen zich aangesproken voelen,
MAAR,
wij vinden dit wel een verstandige uitspraak en het ontbreekt ons compleet aan empatisch vermogen om in te schatten dat burgerlijk nederland dit in het verkeerde keelgat kan schieten.

Als hij zich nu met de anti-zwarte pieten discussie had vergeleken had ie in ieder geval nog de aandacht en het medeleven van een aanzienlijk gedeelte van de bevolking.
+1
kwarkje
@Johan1 ook leuk
Denk je nu echt dat ik niet lezen kan
Ik heb de hele tekst heel goed in mijn hoofd
Jij wilt er bewust wat anders van maken
Sinds gisteren waarschijnlijk hier actief om te stoken
Ik kan je een welgemeend advies geven
Zit niet met boeren te fucken
Wij weten heel goed wat we willen
En elk stuk vuil wat daar voor gaat liggen heeft een probleem
+1
matt
@Johan1 empatisch vermogen al die nu over de uitspraak van Mark
Vallen beschikken schijnbaar niet,over het empatisch vermogen.
Om te begrijpen,wat hij zegt.
En waarom hij dat zegt.
+4
de Tank
@Noordoost begint wat sektarische vormen aan te nemen
cowboys
@de Tank wie heeft jou geholpen bij het verplaatsen?
de Tank
@cowboys vanwaar de vraag?
vrije boeren
@de Tank rvo vriendje
de Tank
@vrije boeren kun je dat verduidelijken?
Johan1
Het niveau van tentoongestelde onwetendheid van de agrariers ten opzichte van de regelgeving voor alle andere sektoren in nederland, en de risico's en onzekerheid die deze meebrengen voor hun bedrijfsvoering,.is uitzonderlijk hoog.
Momenteel zijn er boeren, met nogal wat meer dan modaal salaris en een bedrijf en grond dat bij pensioen leeftijd verkocht kan worden, die burgers aan het pesten zijn die het van 20.000 euro in het jaar moeten doen.
Burgers die 3 keer gedwongen ontslagen zijn vanwege reorganisatie bij de werkgever.
Burgers die in de middelste van een rij huurwoningen zitten omdat, ondanks de maandelijkse huurbetalingen de bank het een risico vind om deze burgers een hypotheek te geven terwijl zij maandelijks in staat zijn om een hoger bedrag aan huur te betalen dan dat de hypotheelk zou zijn..

Als je niet oppast met dit soort acties word het zometeen nog #BOOSopdeboer

Zijn er al boeren die toe durven geven dat zei het zelf compleet bij het verkeerde eind hadden toen zei stemden op balkenende's CDA?
Zei zijn het die ons europa ingesleept hebben, deze regelgeving is daar een direct gevolg van.
+1
Achso
@Johan1 en omdat ondernemers risico's hebben genomen, mag je nu alles afjatten, want ze hebben genoeg. Ik zeg al zo vaak: op dit moment is de grootste eigendom roof sinds de Russische Revolutie gaande. Jouw inleg bevestigd de huidige denkwijze.
Dat er maar zo weinig in Nederland de straat op gaan, is een historische fout. Het groene grapje EU gaat Nederlandse huishoudens 5000 euro/jaar kosten. Men jaagt iedereen de armoede in.
Johan1
@Achso Zolang de ECB geld bij blijft drukken word ons geld zowiezo minder waard voor wat betreft koopkracht.
Hierdoor is in amper 10 jaar tijd de verhouding euro-dollar gezakt van 1,60 dollar naar 1,11 dollar voor elke euro.
Met britste ponden hetzelfde verhaal (tot aan de start van Brexit in 2016)
van 0,93 pound per euro gezakt naar nog maar 0,73 pound per euro
Met andere woorden, europa's munteenheid is met ongeveer 1/4 in waarde gezakt op mondiale schaal de laatste 10 jaar.

De reden dat zo weinig mensen de straat op gaan in nederland is dat zijn niet veilig en enigzins voldaan terug kunnen keren naar hun eigen bedrijfje (broodwinning) na een dagje protesteren.

Als iedereen nu eens verstandig gaat stemmen op een anti EU partij is deze hele flauwekul vlug genoeg afgelopen.
Helaas is dit waarschijnlijk een utopi want rond verkiezingstijd word er enorm veel verdeeldheid gezaaid waardoor iedereen op de "veilige" partijen gaat stemmen en de huidige regerende partijen toch weer aan het langste eind trekken.
milkman1
@Johan1 En boeren die op een pachtbedrijf zitten dan?
Die hebben geen grond wat ze kunnen verkopen.
Fosfaatrechten nu 50/50 en misschien over 9 jaar weg.
+2
Johan1
@milkman1
Begrijp me niet verkeerd, Ik ben het volledig eens met protesteren en acties.
De burger moet alleen wel "de vriend" worden bij deze acties en niet "de vijand".

Dit gaat namelijk een makkelijke uitspeel mogelijkheid worden voor de regerende politieke partijen bij de volgende verkiezingen.

Wat denk jij dat een gemiddelde burger denkt als hij jou ziet protesteren met een tractor die duurder is dan zijn eigen huis?
Om de burger te vriend te krijgen moet hij geinformeerd worden over de werkwijze van de boer en een degelijke uitleg krijgen van de nu al aanwezige emisie beperkende oplossingen op boerenbedrijven.

De burger zal dit namelijk begrijpen omdat er gerust gesteld mag worden dat er al veel gedaan wordt aan emesie beperking.

Het moet "ons allemaal samen" tegen de regering, en mensen waar de "groendrang" onmogelijke vormen aanneemt, worden en niet "de helft van ons" tegen "de andere helft van ons", met de regering als lachende derde.
weurding
@Johan1 verdiep je even in de prijs van een trekker alvorens hier wat neer te kalken. Komen bij lange na niet aan de kosten van een woning. Denk zelfs dat de gemiddelde burger kwa waarde aan auto's meer op de stoep heeft staan dan de aanschaf van een trekker
tractors-and-machinery.com/item/559984/…
+2
Johan1
@weurding
lees de "tractor die meer als hun huis kost" als metafoor voor de niet verkeerd uitziende, groot oppervlakige, met mooie stallen bebouwde, volledig met machines ingerichte bedrijven waardoor de burger moeite heeft om in te schatten wat er onder de streep overblijft.

Bijna alle mooie auto's van de gemiddelde landbouwvoertuig waarde zijn overigens leasebakken.
weurding
@Johan1 wat dacht je van het aantal lease gevallen in de landbouw?. Goed materiaal en stallen voor een boer is net zo onmisbaar als een huis voor de burger
+1
Johan1
@weurding
De vragen en opmerkingen die je hier stelt zijn de juiste, alleen gericht aan de verkeerde.
Ik snap namekijk wat je bedoeld, de meeste burgers hebben hier alleen geen flauw idee van..

Precies daarom wil je dus duidelijk uitleggen aan aan de burgers hoe boerenbedrijven in elkaar steken, met burgervriendelijke acties, waardoor je ogetwijfeld hun sympathie zult krijgen en de druk op de regering toe zal nemen.

Er word immers al veel gedaan aan emisie beperking alleen dit moet ook zo uitgelegd worden aan onwetenden om begrip daarvoor te kunnen krijpen
cs-agrar
Quote Reactie van @Johan1:
zijn overigens leasebakken.

die moeten niet betaald worden?
hofmiddelburg
Quote Reactie van @Johan1:
Momenteel zijn er boeren, met nogal wat meer dan modaal

Helemaal correct, en hoeveel boeren zijn er die op omvallen staan of hun bedrijf staande houden door een tweede tak?
Johan1
@hofmiddelburg
Je haalt hier een uitspraak uit context, het ging hier over het, door ontvreden boeren, pesten van burgers die (ook) onder aan in de inkomstenschaal zitten, en hoe dit niet gaat helpen in het grote plaatje.

Helaas heeft elke sector een onderkant waardoor helaas de ondersten afvallen doordat zij het verliezen van degene aan de bovenkant van de betreffende sector.
Dit gebeurt veelal door de voortdurende vooruitgang, de veranderende regelgeving en de kostenbesparing door schaalvergroting bij de bovengenoemde bovenkant van de sector.
de jonge
@hofmiddelburg klopt,kijk maar eens naar de boerengezinnen om je heen,ik denk dat 80% er wel 1 of meer mensen een baan bij hebben.
Johan1
@de jonge
Bij bijna alle burger gezinnen draaien van een dubbel salaris, dacht je dat daar moeders de vrouw wel lekker de hele dag aan de keukentafel kan zitten?
de jonge
@Johan1 en hebben ze daarnaast dan ook nog een gezinsbedrijf wat draaiende gehouden moet worden? of hebben ze 5 weken per jaar vrij en vakantiegeld.......
de hoef
@de jonge het is bij de gewone burger echt niks beter als bij de gem de boer
Todi
Johan bekijk het anders met de burgers. Die worden geleefd door mensen die 2 ton per jaar verdienen .
weurding
Hopelijk winnen ze het kort geding. Meende dat er een miljoenenclaim voor fdf lag
+2
pietjepuk
@weurding Net als frans op dat filmpje zij. Zou er niets van staan te kijken dat ze woensdag langs de distributiecentra rijden een keer tutteren en doorrijden om iets anders te bezetten.
+1
kwarkje
@pietjepuk ja lachen 😂😂
Je weet het maar nooit met fdf
Boeren zijn slimme ondernemers
Skroefkelos
@weurding lijkt me een beetje moeilijk als ze nog geen eens weten wat we gaan doen 🙈

Is een kat en muis spel nu , en heb altijd geleerd je niet als een muis te gedragen want dan wordt je opgevreten door de kat
+12
de hoef
Quote Reactie van @Skroefkelos:
lijkt me een beetje moeilijk

tot nu toe lekt er niks uit,en is de motievatie groot onder de boeren,
ik was ook huiverig maar door de zeer domme uitspraak van marc, en de reacties en opgeblazen reacties van veel links lullers over marc, krijg ik ook weer zin om met zijn allen ervoor te gaan
Jaap40
@de hoef zeker!
+5
cs-agrar
Quote Reactie van @de hoef:
met zijn allen

juist, dus aan iedereen, handel daar ook naar.
Calon doet nog veel dommere uitspraken en zit ook nog op zn plek.
Mark heeft, met zijn club, al meer los weten te krijgen dan welke organisatie ook de afgelopen jaren, nu moeten we wel proberen door te drukken om het te verzilveren. Dat hij een uitspraak doet die men snel zo groot en belastend mogelijk probeert te maken, terwijl zijn insteek anders was dan nu uitgelegd. Hij deed dit in Braboland, daar lijkt de politiek nog meer door de ratten besnuffeld dan in het Haagse, en willen qua regelgeving nog veel verder gaan. Denk daar eens over, en kijk in dat daglicht naar zn uitspraak.
Hij verdiend veel meer respect dan die "shit" die nu over hem uitgestrooid word, bij deze jongen zou een lintje terecht zijn
George
Quote Reactie van @cs-agrar:
Hij deed dit in Braboland, daar lijkt de politiek nog meer door de ratten besnuffeld dan in het Haagse, en willen qua regelgeving nog veel verder gaan. Denk daar eens over, en kijk in dat daglicht naar zn uitspraak.

Een juiste analyse. Ze laten ons in Brabant ook kiezen uit 2 kwaden waar eigenlijk niemand uit wil / kan kiezen momenteel.
+1
Twentsch Land
Twee kwaden, daar zit geen goede bij !

@George
+1
George
@Twentsch Land
Inderdaad of voor 1 april een dure vergunning aanvragen voor een duur emissiearm stalsysteem welk nog niet eens goed geschikt is voor jongvee of 1 januari 2022 stoppen met het houden van vee. Dus gewoon geen keuze. Daarom begrijp ik de vergelijking van Mark van den Oever ook heel goed.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , protest , bosch , eindhoven , farmers defence force en boerenprotest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
121
DEELNEMERS
35
WEERGAVES
0