Informatie over de Statendag van 13 december 2019

Debat provinciale staten live te volgen

Deel dit topic

Reacties

+13
pietjepuk
Net de speech van hermen Vreugdenhil. Om kippenvel van te krijgen. Laat geen spaan heel van heel de industrie. Ijzersterk onderbouwd met cijfers. Ik weet wel waar mijn stem de volgende keer naar toe gaat.
hans1980
@pietjepuk ja dat is echt een topper!!!
familie pelle
@pietjepuk is dat ergens terug te luisteren?
pietjepuk
@familie pelle Denk het niet. Nu CDA aan het woord. Denk dat CDA stekker gaat trekken.
robbies
@pietjepuk en dan? SP erin laten schuiven? Kom je de drup in de regen
pietjepuk
@robbies Dat weet ik niet. Geef alleen aan wat ik denk dat er gaat gebeuren.
robbies
@pietjepuk als ze wijs zijn trekken ze de stekker niet uit. in belang van de boeren.
pietjepuk
@robbies Cda heeft er de stekker er uit getrokken. Heb een stuk niet kunnen volgen inverbant problemen met de verbinding. Wat houdt het nu concreet in voor de datum van vergunning aanvraag en stalaanpassing?
+1
robbies
@pietjepuk pakket met maatregelen niet akkoord, dus uiterlijk 1 april een vergunningaanvraag indienen. In het beste geval komt er een nieuw voorstel. In het slechtste geval schuift SP in en wordt het allemaal een slagje erger.
pietjepuk
@robbies kan dit niet lijden tot een nieuwe gang naar de stembus?
+2
robbies
@pietjepuk dat zou het mooiste zijn, maar vervroegde verkiezingen in provinciale Staten is uitgesloten. Deze vinden uitsluitend 1x in de vier jaar plaats. Er moet dus opnieuw geformeerd worden om tot een meerderheid te komen. Waarschijnlijk zal dat SP worden, maar die willen nog strengere eisen. Denk dat D66 en GL daar niet zoveel moeite mee hebben. VVD zit in de wind nu. Gaan ze van centrum links naar extreem links?
+1
Twentsch Land
Die kans is reëel aanwezig ...... het kan idd nog erger....ik verbaas me altijd nogal dat een groot gedeelte van de prikkers telkens weer maar denken dat bij nieuwe verkiezingen of veranderd beleid het alleen maar hun kant op kan.

@robbies
robbies
@Twentsch Land je kunt niet alles weten. Doe ik ook niet. In Brabant wordt het nog een helse tocht de komende jaren
Twentsch Land
Brabant loopt nu nog voorop, toekomst voorspellen kan ik ook niet maar over een jaar of 10 kan Twente er nog wel eens beroerder voor staan met al hun natura 2000 gebieden en nieuwbouw plannen.....bij Eindhoven en omstreek gaat het hard maar dat doet het hier ook.

@robbies
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Brabant loopt nu nog voorop, toekomst voorspellen kan ik ook niet maar over een jaar of 10 kan Twente er nog wel eens beroerder voor staan met al hun natura 2000 gebieden en nieuwbouw plannen.....bij Eindhoven en omstreek gaat het hard maar dat doet het hier ook

vooral VVD blijven stemmen. dan kan ik jouw toekomst wel voorspellen
Twentsch Land
Blijf ik ook zeker doen 😀

Stem jij maar mooi op een partij die aan de zijlijn wordt gezet ( misschien dan nog een schrale troost dat de beste stuurlui aan wal staan te roepen hoe het moet maar geen stuur hebben 😉 )

@robbies
+1
kwarkje
@Twentsch Land stem jij echt op die zakkenvullers zonder geheugen?
Mensen willen zekerheid
Die krijg je bij de VVd
En de garantie dat ze je kapot maken
Twentsch Land
Ja stem VVD ... in het verleden ook wel aantal keren CDA gestemd.....SGP draag ik ook een warm hart toe, hun opvatting over vrouwen vindt ik minder.

@kwarkje
kwarkje
@Twentsch Land waarom stem je op deze partij
Rutte die de boeren op ruimt om industrie ruimte te geven en de grond goedkoop in handen wil om het klimaat te redden?
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Stem jij maar mooi op een partij die aan de zijlijn wordt geze

Wel even op de hoogte blijven: CDA is eruit gestapt. In deze coalitie is geen eer te behalen. Ze hadden er nooit in moeten stappen was mijn mening. Nu denk ik dat het goed is dat ze er in ieder geval even ingezeten hebben. Het heeft de boel lang genoeg gerekt dat er wat winstpunten behaald zijn en er wat verschuivingen zijn geweest.

Afgelopen week tijdens de rechtszaak tussen POV/ZLTO en Provincie Brabant gaf de advocaat van Brabant te kennen dat uitstel tot 1 januari 2021/1 oktober 2022 ruimte gaf voor iedereen om op adem te komen, in de veronderstelling dat het pakket wel even door de Staten geloodst zou worden. Nu de boel is gestrand, vraag ik me af hoe een rechter nu nog kijkt naar de datum van 1 april 2020/1 januari 2022
Twentsch Land
Is me bekend, doel meer naar volgende verkiezingen !

Naar aanleiding van jou reactie....vooral VVD stemmen.

@robbies
matt
@pietjepuk je hebt gelijk gekregen cda eruit.
pietjepuk
@matt welke datums zijn nu leidend of is er nu helemaal niets?
matt
@pietjepuk weet ikniet.
Mkl87
@pietjepuk nu is het weer 1-4-2020 voor vergunningaanvraag. Zal wel weer een nieuwe aanpassing komen. GS heeft met voorstel van 1-1-2021 eigenlijk al laten zien dat ze 1-4-2020 ook niet realistisch/haalbaar vinden
Groen1
.
Groen1
.
demelkboer
Herman is een van weinige echte politici. Strijden voor de achterban niet voor zich zrlf

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0