LTO-leden gaan voor publieksvriendelijke acties


Begin december is er onder leden gepeild welke maatregelen van de overheid de grootste impact hebben, en hoe men denkt over de mogelijke wegen vooruit. Nieuwe Oogst ging in gesprek met directeur Hans van den Heuvel van LTO Nederland over de uitkomsten van dit onderzoek.

Deel dit topic

Reacties

+5
Brutus64
Tja en de vele oudleden zitten bij FDF
+1
Druk
@Brutus64
Bij LT0 zitten nog maar weinig leden, ik schat in < 30% van onze collega’s met bedrijfscontinuiteit dus ze spreken duidelijk voor de grote minderheid van de boeren.
Koeien boertje
@Druk kunnen die mooi naar Amsterdam en gaan wij woensdag met de trekker op pad
+2
Deutz1455xl
@Druk denk dat je de plank misslaat. Er is alleen een verschil tussen lto leden en niet lto leden; lto leden zijn wat bescheidener en niet lto leden zijn boos op lto (verklaard ook waarom ze niet lid zijn) en maken dit hoorbaar op Prikkebord. Hierdoor lijkt het alsof ze weinig leden hebben maar het zijn vooral de niet leden die actief zijn op prikkebord.

Desondanks is het ledental wel aanzienlijk gedaald in de laatste 20 jaar. Echter heeft een andere belangenbehartiger/groep boze boeren het nog niet klaargespeeld beter te presteren. Kijk naar DDB; 10 jaar geleden verschenen overal bordjes van ddb op bedrijven die hun lto lidmaatschap afzeiden. Maar wat hebben ze nu eigenlijk bereikt? En wat gaat fdf bereiken? Ze hebben helemaal geen netwerk en tot nu toe alleen een hoop ruzie gemaakt/verdeeldheid gezaaid onder boeren onderling
+1
George
Quote Reactie van @Deutz1455xl:
esondanks is het ledental wel aanzienlijk gedaald in de laatste 20 jaar. Echter heeft een andere belangenbehartiger/groep boze boeren het nog niet klaargespeeld beter te presteren. Kijk naar DDB; 10 jaar geleden verschenen overal bordjes van ddb op bedrijven die hun lto lidmaatschap afzeiden. Maar wat hebben ze nu eigenlijk bereikt? En wat gaat fdf bereiken? Ze hebben helemaal geen netwerk en tot nu toe alleen een hoop ruzie gemaakt/verdeeldheid gezaaid onder boeren onderling


Ja wa wilde nou bewijzen jonguh? Die mietenclub heeft al jaren niks gepresteerd.
+1
Deutz1455xl
@George je moet er eens langs gaan “jonghu”
+5
Melkveehouder.
@Deutz1455xl Op één punt heb je gelijk, ze hebben (nog) geen netwerk. Maar of je nou zo trots moet zijn op het netwerk van LTO, daar kun je over redetwisten. Vroeger wel, maar heden ten dagen doet dit ‘netwerk’ vooral niet zagen aan de tak waar ze zelf op zitten c.q. broodheer de overheid niet tegen de haren strijken. Vroeger had je meneer pastoor om die brave boeren in het gareel te houden met gebeden, oogstdank feesten en vele zegeningen. In deze moderne tijd heeft LTO dat overgenomen met gelikte artikelen in de vakbladen, stroopsmeerderij en bijeenkomsten waar ‘zwaargewichten’ even komen vertellen hoe het moet. Huichelachtige praktijken waar de moderne, zichzelf respecterende boer doorheen prikt.

Dat is ook geen wonder omdat de hedendaagse agrariër vaak meer letters gevreten heeft dan de poppetjes die hem denken te moeten vertellen hoe het moet. Maar dat gegeven moet bij LTO nog indalen.
+1
Deutz1455xl
@Melkveehouder. ik denk dat fdf ook geen netwerk krijgt. Het ministerie en schouten willen nu al niet met ze praten. Fdf heeft ook niets te bieden, ze kunnen alleen dreigen met protesten. En uitspraken doen als “de tijd van praten is al lang voorbij”. Daar gaan we het niet mee winnen jongens. Sterker nog we gaan uberhaupt niet winnen. Winnen zou zijn als we er op vooruit gaan. En op een crisis ga je nooit vooruit.

Fdf heeft een hoop boeren achter zich en dat gun ik ze. Ze doen dat waar lto nooit goed in is geweest; de boeren achter zich krijgen. Pak dan door en stel je anders op. Niet steeds van die dreigementen en boze uitlatingen over lto. Als lto echt slecht is en niemand meer achter ze staat bloeden ze vanzelf wel dood. Nu doet het overkomen alsof fdf de schijnwerpers op een ander probeert te richten. Maar wat doen ze als iedereen straks op ze rekent als er bijv geen lto meer is?
Koeien boertje
@Deutz1455xl daarom proberen ze nu een beetje veel mee te liften in het collectief.
Heel verstandig maar staan ze er ook achter?
Denk dat LTO net zo'n vreemde eend in de bijt is als FDF bij het collectief
Koeien boertje
@Koeien boertje hetzelfde als je groenlinks en forum naast elkaar zet.

Maar heeft LTO al opgeroepen om morgen naar Amsterdam te gaan?
Past wel in hun straatje
Melkveehouder.
@Deutz1455xl Ik weet niet vanuit welke hoek jij reageert, maar FDF heeft de boeren achter zich staan die verder willen. Boeren met ballen die zich de kaas niet van de boterham laten halen. En geen boeren met alleen dikke spierballen, maar vooral met gezonde hersens. Daar zal de overheid een kluifje aan gaan hebben.

Je opmerking “ze kunnen alleen dreigen” is een zwaktebod. Je zult wel zo’n LTO’r zijn die vreet van de overheid. Sorry, maar aan dat volk heb ik een schurfthekel!
+1
weurding
@Deutz1455xl fdf heeft hun niets te bieden..... LTO wel.... een bruine arm daarom wordt daar ook voor gekozen. Kan wel zijn dat DDB en fff in jou ogen niks gaan bereiken, maar dat deed LTO ook niet
+1
Deutz1455xl
@weurding denk dat het niet reeel is om te zeggen dat lto is zijn levensbestaan niets heeft bereikt. Ddb bestaat langer dan vandaag en heeft nog bar weinig neer gezet. Hoop dat dat met fdf anders wordt. Wat ik bedoel met fdf in “ze dreigen alleen maar” is dat dat op dit moment hun kracht is. Ze hebben veel boeren achter zich en zouden dus dingen af kunnen dwingen met anders een protest als gevolg zoals we eerder hebben gezien. Maar de boeren achter je hebben staan js een mooi begin, vervolgens moet je doorpakken en een netwerk opbouwen. Lobbyen. En ik zie daar nog weinig van gebeuren. Feit is gewoon dat veel fdf leden zelf boer zijn en geen tijd hebben om 5 dagen in de week in den haag te zijn wat overigens erg begrijpelijk is. Maar gaan zij daardoor, met het vervolgen van deze koers, de landbouw “redden”? Want daar rekent iedereen wel een beetje op toch?
Koeien boertje
@Deutz1455xl zitten toch allemaal in het collectief, het zou misschien wel goed voor de sector zijn dat ze zichzelf allemaal opdoeken en samen als 1 organisatie verder gaan.
+1
weurding
@Deutz1455xl of ze de boel redden weet ik niet. Boris Johnson doet dat misschien ook niet. Maar het geeft wel aan dat men de huidige gang van zaken dik zat is
+12
jan w
Pappen en nathouden.

Tot nu toe heeft Den Haag weinig tot niks uitgedaan van wat het landbouwcollectief heeft aangedragen. Ze zijn alleen maar aan het tijdrekken. Als er maandag niks geen resultaat is behaald, mag er wat mij betreft rustig actie worden gevoerd.

66 % van de brabandse boeren die moet stoppen blijft met een schuld achter.
33 % van die veehouders blijft met een schuld zitten van meer dan 3 ton.

Deze week , de boer bij Etten-Leur die een ton moet investeren in een andere roostervloer om de stikstofuitstoot van 2000 kg te verlagen naar 1700 kg. 300 kg besparing.

250 mtr. van het bedrijf staat de fabriek van Isover, Uitstoot totaal iet van 122.000 kg stikstof.
Dit terwijl het bedrijf helemaal geen NB vergunning heeft.
de hoef
Quote Reactie van @jan w:
Deze week , de boer bij Etten-Leur die een ton moet investeren in een andere roostervloer om de stikstofuitstoot van 2000 kg te verlagen naar 1700 kg. 300 kg besparing.
dit snap ik effe niet van 12 na 6
dan ga je van 2000 na 1000
en hoe komt hij aan 100000 euro
pietjepuk
@de hoef Denk dat hij via koeien en kansen cijfer aan kan tonen dat hij nu geen twaalf maar bijvoorbeeld 8 kilo uitstoot. Zo maar een gokje hoor.
spotmelker
@jan w da's net zoveel als 9500 koeien....
matt
@spotmelker attero moerdijk vergunning 13000kg nox
Uitstoot 389100kg nox
Hoeveel koeien is dat dan ?
+1
spotmelker
@matt 376100÷13 = krap 29000 koeien. Dat schiet mooi op. Ik denk dat alle koeien de illegale emissie niet eens kunnen evenaren.
matt
@spotmelker is landbouw dan wel de grootste stikstof uitstoter,nu deze cijfers boven water komen?
+4
spotmelker
@matt m.i. lang niet. Wel de grootste absorbeerder van stikstof.
+1
pietjepuk
@matt nox is geen ammoniak.
+3
matt
@pietjepuk nee klopt,maar ze willen wel ammoniak van ons afpakken.
En aan de industrie uitdelen,die nox produceert.
Op papier zal het wel kloppend te maken zijn,maar wat vinden de plantjes
Daarvan ?
+1
pietjepuk
@matt doe mij maar wat ammoniak lucht. die nox hou je niet lang vol.
matt
@pietjepuk dat bedoel ik,de natuur gaat er alleen maar op achteruit als
Ze in die toren zijn zin doordrijven.
+1
de hoef
Quote Reactie van @matt:
Daarvan ?

ad blue erbij en gaan
Tommie1
@matt Rendac in Son: 2017 vergunning voor 224 ton nox en 21 ton nh3

Emissieregistratie 2017: 1002000 Nox
Jaap40
@jan w gelukkig komen er veel van dit soort feiten boven water. Dit kan natuurlijk nooit onopgemerkt blijven. Sociale media erop. Doorsturen etc Twitter ontploft tegenwoordig met dit soort berichten. Gaat goed!
Melkveehouder.
@jan w Een uitgelezen kans voor deze boer om een procedure re starten. Dit kan gewoon niet op basis van het gelijkheidsbeginsel in het bestuursrecht.
kwarkje
Trienke
Lobby
Onderhandelen
Klinkt echt als het harde plan van het collectief
Van Maanen had het ook al over onderhandelen
m uut m
@kwarkje
Wat verwacht jij dan ?
kwarkje
@m uut m ik verwacht dat je doet wat je zegt en zegt wat je doet
Ik heb op beide punten mijn bedenkingen
+2
dorpsrandhoeve
Ik probeer het me voor te stellen, die publieksvriendelijke harde acties. Ja, met tractoren de wegen stil zetten waar de afritten van de snelweg op uitkomen. En dan wel vriendelijk, glimlachen, dus niet schaterlachen, want dan zou de automobilist zomaar kunnen denken dat je ze uit lacht.
Of in colonne rondjes rijden rondom distributiecentra, en dan zwaaien en glimlachen als je langs komt.
+1
Ach LTO , ........,,,,,,,....... !!!!!!!!!??????
+3
George
Ach mietjesclubke 😂 😂
+1
Deutz1455xl
@George dat je je niet aansluit bij harde acties maakt je nog geen mietje. Bovendien is het niet netjes je collega’s zo te noemen
+1
kwarkje
@Deutz1455xl voor sommige lto mensen is mietje veel te netjes
Deutz1455xl
@kwarkje noem namen
+1
mlkvhoudr
@Deutz1455xl bespaar je de moeite en lees maar gewoon over reacties kwarkje heen, is op t moment toch geen normaal gesprek mee te voeren is alleen maar om zich heen aan t slaan.....
kwarkje
@mlkvhoudr hij is idd heel agressief 😎
Velen hebben er last van
Velen gaan nog volgen
Ik wel een harde afspraak maken: val mij niet lastig dan heb jij ook een plezieriger leven
Zodra men mij beperkt in mijn leven zonder enige noodzaak of gegronde onderbouwing reageer ik hetzelfde als al die boeren die zich nu genaaid voelen inzake de stikstofcrisis
Jij noemt dat hard om mij heen slaan
Ik noem het voor mijzelf opkomen
En met klootzakken heb ik geen medelijden
kwarkje
@Deutz1455xl
Ik heb wat artikelen voor jou

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
weurding
@Deutz1455xl niet netjes? Kijk es om je heen wat er gaande is, er is meer " niet netjes"
Deutz1455xl
@weurding dus verlagen wij ons naar dat niveau en doen vrolijk mee? Volgens mij heeft dat nog nooit gewerkt
weurding
@Deutz1455xl 1 keertje er aan meedoen kan geen kwaad
Bij de politiek gaat het al jaren aaneengesloten door
+1
mlkvhoudr
@weurding ik had t er van de week ook nog even over met paar collega s dat actie tot nu toe goed was geweest, daar valt in mijn ogen niks aan te ontkennen. Voor de rest word t wat onduidelijker ik ga niet om 6 uur s ochtends op een parkeerplaats staan en dat het fdf bestuur dan bepaald waar we naar toe gaan rijden, ben geen marionet van het bestuur, daar staat dan weer tegenover dat het nu nog niet naar buitenbrengen van het doel wel de goede keuze lijkt, ingewikkeld dus......
kwarkje
@mlkvhoudr niks ingewikkelds aan
Nu brengen kan niet
Op het moment zelf de keuze maken kan altijd
Ik heb ook gemeld dat wanneer ik vervolgd kan worden voor een actie ik afhaak
Ga de kerst lekker thuis doorbrengen
+1
weurding
@mlkvhoudr als je niks doet mag je marionet zijn van de overheid. Het is het een of het ander
+1
mlkvhoudr
@weurding het zij zo dan, ik ga niet ergens ja op zeggen als ik niet weet wat het doel van de actie is.
+2
weurding
@mlkvhoudr ben je het er niet mee eens rijd je terug. Kost het je ook minder tijd😅
+1
Bietenbrug
15% van de LTO boeren willen helemaal geen actie meer, waarschijnlijk zijn dit leden in het bejaardentehuis........
Deutz1455xl
@Bietenbrug gewoon geloven wat je wil geloven
+1
Koeien boertje
@Deutz1455xl als je toch 70 bent wat kan jou die laatste jaren nog schelen, ze hebben nooit een vuist gemaakt en dan hoeft het nu ook niet meer.
Begrijpelijk van jou kant,
Maar wij moeten nog ff en dan is het wel super om te zien dat 3 kwart van de boeren nog wel actief mee doet
+1
Jaap40
@Koeien boertje op het moment, zoals vanmorgen Amsterdam, dat de trekkers weer beginnen te rijden gaan bijna alle collega boeren weer collectief er tegenaan! En zo hoort het👊👊

Enquêtes zeggen niet zoveel.
Deutz1455xl
@Koeien boertje dat kan mij heel veel schelen ik ben nog niet van plan heen te gaan
Koeien boertje
@Deutz1455xl kan je heel veel schelen,
maar wat anders dan voor je laten praten zie je niet zitten.
Dus dan maar over je heen laten lopen, ach dat zijn die boeren toch al gewend
Lambert1
@Deutz1455xl vertel mij(ex lto lid) nu eens wat hun nog klaarmaken in deze tijd ?
Ik snap ook dat lto wel (te) erg afgezeikt word
Maar het is toch ook niets meer !
Jammer genoeg !
Jaap40
@Bietenbrug 85% wil dus wel actie😎😎
+6
LTO probeert/is ook hier weer een spelbreker te zijn , dit komt door die rooie voorzitter, heeft heel veel verschillende petten op $$$$$$$$$$$$$$$$
+1
Jaap40
@Detukkeroettwente klopt
De voorzitter is ver over de houdbaarheidsdatum
+1
nieuwoord
@Detukkeroettwente toch vind ik het vreemd want tot nu toe vond Calon de acties nog spielerei .Ben benieuwd wat voor voorstellen hij heeft
kwarkje

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
63
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0