Illustratie van: Fendt926Driver

Farmers Defence Force: 'Supermarkt bedreigt boer'

Farmers Defence Force (FDF) noemt de opstelling van het CBL, de branchevereniging van de Nederlandse supermarkten, 'buitenproportioneel'. Het CBL heeft gisteren (woensdag 11 december) via haar advocaat gedreigd met een kort geding en aangegeven eventuele schade door de landelijke actiedag op 18 december op de bestuurders van FDF te willen verhalen.

Deel dit topic

Reacties

+2
Frederika
Ze schijten nu al bagger
+6
jan w
Ze mogen bij het CBL eerst wel eens naar zichzelf kijken. In mijn optiek is de site van het CBL ook misleidend. Met dikke woorden staat er vermeld "Durzaam".
Zo duurzaam is het allemaal niet.
Het overgrote deel van de industrie-eieren komt uit legbatterijen uit de Oekraine.
Kenia'se bonen die bij het VWA op de zwarte lijst staan door bestrijdingsmiddelen die al 25 jaar in Europa verboden zijn.
enz.
+1
Bartlehiemboer
@jan w Ja, dit krijgen we nu. Zo verdraait onze woede zich van blokkade supermarkt naar de onvrede van goedkopere/regelvrije producten uit het buitenland het inkomen van de top bij de supermarkten en het niet genoeg promoten/uitbetalen van Nederlands goed voedsel etc. Dit is wel een hele andere discussie maar laten we die onvrede ook maar meteen mee nemen
+5
ceessie
Het CBL, wat een stelletje huichelaars. Onder het mom van de consument is de dupe profileren zij zich. Nou van een dag actievoeren is de consument echt niet de dupe. Het zit hem vooral in het feit dat zij zelf enige financiële schade oplopen. Het feit dat zij de hele agrarische sector al jarenlang uitbuiten laten ze voor het gemak maar even buiten beschouwing. De winstmarge's van de supermarkten komen niet van een pot pindakaas en een rol toiletpapier, nee de winsten worden behaald op de agrarische producten van melk tot aardappelen van fruit tot vlees!
+1
Skroefkelos
Laat ze eerst maar eens de rekeningen binnen 30 dagen betalen ipv. Een groot gedeelte pas na een onwettige 90 dagen. Daarbij valt die dag van evt. Blokkade in het niet arrogante associale minkukels zijn het om op kosten van de agrarierers twee maanden gratis te bankieren !
+1
ronjancase
Waardeloze opmerking van marc jansen (wij staan achter de boeren)wat een hypocriet
+2
Noordoost
Go FDF
Koeien boertje
Ik hoop dat de dames en heren een backup gemaakt hebben want ze worden dinsdag avond om 21.55 inclusief telefoon en laptop meegenomen.
Nachtje zitten en de volgende dag geen actie 🤣🙉
@Noordoost
Koeien boertje
Ik hoop dat de dames en heren een backup gemaakt hebben want ze worden dinsdag avond om 21.55 inclusief telefoon en laptop meegenomen.
Nachtje zitten en de volgende dag geen actie 🤣🙉
@Noordoost
+1
Skroefkelos
Is wel een goede tip van jou , ik heb wel ideeen om dan ook evt. De FDF bestuurders uit de wind te halen.

Laat ik het zo zeggen , als ze om 21:55 een dagje op het politie bureau komen te zitten , gezellig met bakie koffie zonder laptop en telefoon , en de actie gaat toch volgens planning door rara , hoe kan dat , die bij de politie konden het niet starten , maar nog belangrijker ze konden het ook niet stoppen !
Jan-T
Wij voedsel producenten mogen toch bepalen waar we aan gaan leveren en waar niet aan.??
Koeien boertje
@Jan-T als we allemaal kerels zijn laten we allemaal de melk thuis, we hoeven helemaal niet met de trekker op pad.
Maar omdat sommige boeren alleen willen praten en sommige een ander de kooltjes uit het vuur laat halen moet het maar zo.
Ik ben erbij woensdag

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schade , cbl , actiedag en farmers defence force geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0