Advocaat (CBL) stuurt brief aan bestuur FDF

Geachte bestuursleden van Stichting Farmers Defence Force,
Ik wend mij tot u namens mijn cliënte, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (het CBL). Het CBL is de brancheorganisatie die de belangen van haar leden, bestaande uit Nederlandse supermarkten en foodservicebedrijven, behartigt.

Bron

Deel dit topic

Reacties

BertK
Voorzienbaar. Waar kennen we dat van?
+2
Brutus64
FDF kan beter juridische bijstand inhuren, anders lopen ze straks tegen de lamp CBL is erg machtig
+1
arjen90
@Brutus64 Denk ik ook, zo'n kort geding win je niet zonder denk ik...
@Brutus64 Ze hebben zeker een rechtsbijstandsverzekering, en dit zat er aan te komen, dus niet de centra blokkeren maar iets anders.
Skroefkelos
@Detukkeroettwente ook best , en zolang je op de openbare weg bent en niet op prive terrein mag je demostreren
+11
@Skroefkelos En ook als je niet mag demonstreren mag je wel samen met de boeren uit de omgeving een toertocht maken, en dan ergens samen met nog wat andere boeren iets eten en drinken , en naar muziek luisteren.
+4
ted9
@Detukkeroettwente Tja wat kun je er aan doen als op de openbare weg je trekker het begeeft en dat toevallig voor een distributie centrum is en er toevallig een opstopping van trekkers ontstaat?
+3
Farmer_
@Detukkeroettwente Wegen in een cirkel van 1 km rondom distributie??
+1
@Farmer_ Men gaat zichzelf belachelijk maken , door naar de rechter te stappen, en al zou de rechter een uitspraak doen , maar geen RECHT spreken , dan hoeft niemand daar wat opuit te doen. En de rechter heeft hierin geen recht van spreken, er zijn andere zaken met voorrang.
Farmer_
@Detukkeroettwente Er zou zo maar een ophoping van trekkers kunnen ontstaan ergens op een straat, verrekte navigaties.
Farmer_
@Detukkeroettwente Rijden er geen vrachtwagens met opleggers mee, in tegengestelde richting sturen, kan de boel akelig vast komen te staan.
+2
ted9
@Brutus64 Wat is dit toch mooi om te volgen allemaal. Kun je zien hoe men er vanuit gaat dat het voedsel zoals vanzelfsprekend elke dag toch wel komt. Zn distributiecentrum is net een te zwaar bezette melkrobot zo gauw er kink in de kabel komt loopt het in de soep en dat haal je zo maar niet in. Denk dat het goed is deze mensen er jaarlijks aan te herinneren dat voedsel aanvoer niet een vanzelfsprekendheid is.
m uut m
@ted9
Wees blij dat het vanzelfsprekend is.
labella
@m uut m Het zou voor de prijzen veel beter zijn als het niet zo vanzelf sprekend is!
m uut m
@labella
Draai het eens om.
Of vraag het maar eens aan een akkerbouwer.
+1
cowboys
@ted9 hoe lang gaat het nog duren voordat er nvwa controles komen of wij wel alle producten netjes afleveren aan de groothandel dat die hun dikke marge kunnen pakken . en dan naar de winkels met nog meer marge.
ted9
@cowboys Moeten ze wel met twee man komen en een goede tandartsverzekering hebben.
+1
Bietenbrug
@Brutus64 Dan heeft cbl pech dat mijn shovel nog wel eens wil afslaan als hij warm is en dan start hij niet eerder weer dan dat hij afgekoeld is.
Weidezicht
Nou welke advocaat is landbouwgezind, en pakt dit ff op. Of verdedigen zij liever dik betalende klanten?
Willie2
@Weidezicht Adure advocaten weet ik, verder weet ik er geen...
+2
slagroomvla
Gewoon even iemand z'n reet afvegen met die brief en dan aangetekend terug...
Deutz1455xl
@slagroomvla denk dat we de rechtelijke macht op dit vlak erg serieus moeten nemen en geen domme dingen mee moeten doen.
Jan S
😀
Deutz1455xl
@Jan S jan het zijn ook maar mensen. Ze hoeven niet allemaal slecht te zijn. Ze zijn gewoon beinvloed door de klimaatgekte die gezaaid wordt. Zij zullen hun vooroordelen ook wel hebben over vvders en fvders... pvdaers waren vroeger in onze gemeente vaak wel de mensen die goede bedoelingen hadden. Van d66ers heb ik nooit helemaal begrepen waar ze nou eigenlijk voor staan maar dat zal ook wel een vooroordeel zijn
Jan S
😀
Deutz1455xl
@Jan S maar we kunnen niet ontkennen dat oa cda en vvd soortgelijke handelspraktijken verrichten. Elkaar baantjes toeschuiven is van alle tijden. Ben er overigens geen voorstander van
jg
@jg Indirect geeft de consument klauwen vol geld uit aan reclames en advocaten van de retail.
+1
Groen1
Grapperhaus was bestuursvoorzitter Allen & Overy Amsterdam. Allen & Overy is een van de topkantoren op de Zuidas, met diverse grote bedrijven als klant.
Deutz1455xl
Aan het bestuur van fdf... welk bestuur
+6
Farma_boerke
Actievorm is nog niet bekend, hoe kun je dan een zaak aanspannen? Er word veel gepraat door media over blokkades van distributiecentra, maar niet door FDF-bestuur. Ik vind dit meer bedreiging., verdachtmaking & intimidatie (aangifte doen tegen...), obv geruchten naar de rechter gaan. Ik ben benieuwd wat die dan zal zeggen, dan is iedereen vogelvrij
Bartlehiemboer
@Farma_boerke Ja, klopt en ze kennen ook het truckje van de burger bespelen op de media. Ze doen het overkomen alsof wij wel heel erg zijn dat we de burgers geen eten gunnen met de kerst. Dat zij er alles aan doen om dit te voor komen. Brr, ingenomen mensen
Groen1
Grote aantal rechters met een D66-achtergrond
+1
Melkveehouder.
Enige schade is bij een betoging haast onvermijdelijk. In het algemeen zullen echter bijvoorbeeld ook blokkadeacties aangemerkt moeten worden al grondrechtelijk beschermde betogingen, omdat zij in voldoende mate voldoen aan de kenmerken van een betoging. Dat zou anders kunnen worden indien men met een blokkade rechtstreeks een bepaalde handeling of besluit probeert af te dwingen. In dat geval dient deze niet meer als middel om aandacht voor een bepaald standpunt of een bepaalde wens te krijgen, maar (ver)wordt de actie tot een doel op zich (om bijvoorbeeld oneven- redige schade toe te brengen aan een bedrijf of overheidsinstantie).Al bij de voorbereiding van artikel 9 van de Grondwet gaf de regering al aan dat het bij de betogingsvrijheid gaat om ‘het uiting geven aan gevoelens of wensen’.

FDF moet zich daarom goed rekenschap geven van de zin in de brief “ Het CBL en haar leden kunnen echter geen begrip opbrengen voor het feit dat FDF probeert haar standpunten in deze discussie met de overheid kracht bij te zetten door acties te voeren die gericht zijn op het verstoren van de distributieketen in Nederland.” Dit is de valkuil bij een Kort Geding als je hier niet gepast op reageert.

Naar mijn opvatting dient FDF deze brief te beantwoorden met als strekking dat deze actie niet bedoeld is om de overheid onder druk te zetten of de supermarkten te blokkeren, maar een poging is de burger het besef bij te brengen dat “zonder boeren mogelijk een hongerwinter niet valt uit te sluiten”.

Welgemeend advies aan FDF: DOE HIER IETS MEE en leg dit voor aan een/jullie advocaat, want anders worden jullie op een eenvoudige manier gepakt!!
+1
weurding
We zullen zorgen dat de pampers binnen bereik liggen. Schijnbaar loopt het er al dun door
+4
achterhoeker2
Dat heeft de FDF goed gedaan met minimale inzet maximale publiciteit gehaald.
+4
jan w
Laat het CBL er dan eerst maar eens voor zorgen dat hun leden netjes volgens de wettelijke eisen de ingekochte producten gaan betalen ipv de 90 dgn of nog langer te wachten met betalen.

Alles wat in de supermarkten ligt is nog eigendom van de producenten.
Skroefkelos
@jan w en eigenlijk is dat wettelijk verboden , wettelijke betaaltermijn is 30 dagen.

Denk dat als ze die 60 dagen in moeten lopen er veel dun op de botten worden
+3
henk-breimer
Als boeren niets doen is het einde oefening
j h p
@henk-breimer En hierna bedenken ze weer wat anders, we zijn zo nog niet klaar met dat volk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
42
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0