Drenthe stemt voor dertig procent afroming externe saldering

Provincie Drenthe handhaaft, net als de meeste andere provincies, de al eerder aangekondigde beleidsregels dat bij extern saldering van de stikstofruimte 30 procent moet worden afgeroomd.

Deel dit topic

Reacties

Dirk van Zetten
De scherpe kantjes zijn nu van deze regel af. In die zin hebben de acties effect gehad.
Tommie1
@Dirk van Zetten Hier Brabant het ‘use-it-or-lose-it’principe
Daar gaat de NB vergunning…..
brabant.nl/actueel/nieuws/…
rene-de-jong
@Tommie1 Dat is mooi want dan is de vergunning van de Amercentrale direct in te nemen m.b.t. NH3 deel.
Iets van 82.000 kg ammoniak...... dit voorjaar
Tommie1
@rene-de-jong Gaat volgens mij over oude NB's die niet volledig benut worden, waarschijnlijk, denk ik, van af 13 december (vergadering) binnen 2 jaar volledig benut moet worden dus hetzelfde als PAS vergunning.
KOC1981
@Tommie1 en wat is benut in deze, boxen of staarten
Tommie1
@KOC1981 Zelfde als PAS vergunning benutten anders vervalt latente ruimte. Maar ik denk niet dat ze dat met terugwerkende kracht op een NB kunnen doen. Pas daarin tegen kun zeggen vergunning is niet benut dus kwijt.
countus.nl/wp-content/uploads/…
+4
henkschoonveld1
Blijft de vraag moeten wij als sector die afroming accepteren. Het is en blijft een gratis sanering, dit terwijl onze sector op basis van vergunde bedrijven reeds heel veel stikstof heeft gereduceerd. Waarom geen rekening bij de overheid neerleggen.dit is de prijs voor meer burgers, woningen en wensnatuur.
Kortom, wanneer 76 zetels in de 2e kamer vinden dat de boeren ruimte moeten maken voor andere zaken, dan is dat een democratisch besluit. Hiervoor gratis onze sector saneren blijf ik diefstal vinden en onacceptabel.
pietjepuk
@henkschoonveld1 30 procent afroming bij verhandeling alla. Maar latente ruimte afbakken nee. Kan me voorstellen dat ze vinden dat je niet op een hoeveelheid onbenutte stikstof ruimte mag blijven zitten waardoor andere bedrijven geen ontwikkelingsruimte hebben. Mijn gedachten hierover is latente ruimte moet je jaarlijks voor 90% benut worden door verleasen. Doe je dat niet ben je het kwijt.
ted9
@pietjepuk Ik vind ook dat grondgebonden bedrijven hun grond die ze over hebben moet geven aan niet grondgebonden bedrijven aangezien ze op hun latente ruimte zitten
+1
cornelissen
@ted9 Waarom geen rechten in omgekeerde richting?
ted9
@cornelissen Waarom wel....
j h p
@pietjepuk moet je de VVD eens horen als dat voorgesteld wordt bij verhandeling van aandelen op de beurs. 😂
+1
Deutz1455xl
@henkschoonveld1 henk je hebt afroming voor fosfaatrechten ook laten gebeuren wat wil je nou... toen je bij lto zat had je iets kunnen doen nu ben je er weg en weet je ineens wel hoe het moet ik vind het hypocriet
buorman
@Deutz1455xl
Jij bent voorzitter, secretaris, penningmeester en lid van het eenmansbestuur van Deutz1455xl b.v.?
Deutz1455xl
@buorman nee maar ik vind het niet normaal om eerst bij lto weg te gaan, daarna tegen lto te schoppen en daarna standpunten innemen die je zelf niet kon waarmaken... en dat je het niet kan waarmaken is niet het probleem, maar dat je het pas durft te zeggen als je uit lto bent gestapt wel
j h p
@Deutz1455xl Misschien heeft @henkschoonveld1 wel van alles tevergeefs geprobreerd, ik weet het niet, ik was er niet bij, jij wel?
familie pelle
@Deutz1455xl ik vind het een openbaring dat “lto” mensen een ander geluid laten horen dan het politiek correcte poldergezwam.
Een NB vergunning is toch een recht, waar men niet aan kan komen, (gerealiseerde stalruimte, dus boxen )
Tommie1
@Detukkeroettwente In Brabant gaan ze er toch aan trekken, ik ben benieuwd wat ze doen met bedrijven die leeg staan (langere tijd) voor evt verkoop of die naar iets anders zouden willen omschakelen, of weer opstarten en de huidige NB.
Voor bedrijven zonder iets of PAS vrees ik zoiezo het ergste, nieuwe aanvraag zal aan de orde zijn.
+1
Twentsch Land
Dat pas bedrijven alsnog een Nb moeten aanvragen gaf RvS al aan mei 2019

@Tommie1
Tommie1
@Twentsch Land Ik vrees dat hun bedrijf onverkoopbaar wordt of niet meer kunnen opstarten/herinrichten.
+1
Twentsch Land
Kan nog wel eens meevallen, pas is door de overheid bedacht. Hun zijn aansprakelijk voor dit geheel, ik denk dat het wel gelegaliseerd gaat worden echter wel met wat beperkingen ..... b.v latente ruimte kwijt en dergelijk.

@Tommie1
Pluto
Die 30 % kan dan worden ingenomen maar niet worden uitgegeven . Volgens de stikstof spoedwet kan dat alleen naar ondernemingen met een NB vergunning en zolang niemand weet wanneer en hoe die er uit gaat zien blijft alles op slot . Nu breekt het achterhalen van de andere stikstof bronnen dan de landbouw de minister op . Er moet eerst inzicht worden getoond in deze materie !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's drenthe , ammoniakrechten en externe saldering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0