PvdA wil subsidie emissie-arme stallen stoppen

De PvdA vraagt de regering om susbidies voor emissie-arme stallen stop te zetten, omdat die niet zo efficiënt zouden zijn als verwacht.

Deel dit topic

Reacties

buorman
Mooi dat ze nu eindelijk ook zien dat dit weggegooid geld is, hoop dat de andere partijen het ook zien, wij [belast met gbv] wisten het allang
+3
Dirk van Zetten
@buorman PvdA bedoelt dit echt niet om de boer te helpen, maar om intern salderen te beëindigen en daarmee de hele veehouderij op slot te zetten.
ted9
@Dirk van Zetten Juist en bedrijven die wel zn vloer hebben kunnen een nieuwe vergunning aanvragen en terug met hun aantallen . Luchtwasser was ineens ook niet goed meer toch.......
+2
cjw73
@ted9 dat zal wel. Maar iedere weldenkende nederlander wist ook wel dat het geen reet helpt want het komt er altijd wel ergens uit. Dus de uitstoot is niks anders dan bij de gewone vloer.
+2
ted9
@cjw73 Ja zo kun je nog wel even doorgaan. Dat is ook het probleem van dat tuig in Den Haag. Eerst mensen ergens min of meer verplicht in laten investeren en dan later de voordelen die het had weg nemen.
buorman
Quote Reactie van @ted9:
Eerst mensen ergens min of meer verplicht in laten investeren en dan later de voordelen die het had weg nemen.


Niet gaan janken voor je klappen krijgt, tot nog toe is vergund vergund, maar het is toch van de zotte om allemaal dingen te doen en geld over de balk te gooien aan zaken die geen verschil maken.
+3
producent
Onverwacht interview.

Subsidie biomassa: 'Perverse prikkel die nu moet stoppen'
"De subsidie op biomassa moet onmiddellijk worden afgeschaft", zegt energie-hoogleraar David Smeulders van de TU Eindhoven. Die subsidie is een perverse prikkel die bossen kost. Bossen die we juist nodig hebben tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast is 'van het gas af' een slecht idee. Dat leidt niet tot minder maar juist tot meer CO2-uitstoot, volgens de berekeningen van Smeulders. Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen het klimaatakkoord en de klimaatplannen van zijn eigen partij GroenLinks. "Het klimaatakkoord is achterhaald, de berekeningen kloppen niet", zegt hij in gesprek met Roderick Veelo.
rtlz.nl/opinie/video/…
jg
De eerste kamer moet met reces tot eind 2020!!!
+2
rene-de-jong
Er zijn enkele leden in de tweede kamer die echt wat zaken willen veranderen, ook al is het middernacht en zijn ze (bijna) alleen;

Duurt 14 minuten maar Martin Bosma verteld zo veel waarheden waar ook wij veel last van hebben in de (linkse)media.
En het betreffende rapport zul je dus vandaag ook bijna niet tegen komen in de media.
Er is een sterk vergelijk met de subsidie (door buza !!!) aan de milieuclubs, die vervolgens de partij programma's van o.a. D33 weer schrijven.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0