Boeren zoeken vrijdag verbinding met Amsterdammers maar denken tegelijk aan ’burgerpesten’ met Kerstmis

Boeren zoeken vrijdag ’de verbinding’ met burgers in de hoofdstad, door gratis producten aan te bieden op Rokin en Dam. ,,Donderdagnacht ga ik al krentenbollen bakken’’, zegt Ingrid de Sain van Agractie, een van de organisaties die binnen het Landbouw Collectief strijden voor overeind houden van de boerenstand tegenover alle stikstof- en PFAS-geweld. Het is een publieksvriendelijke manifestatie, duidelijk anders van karakter dan de protestacties waarover deze week een beslissing valt. Zoals het blokkeren van distributiecentra van supermarkten, waardoor de burgers geen kerstinkopen in huis kunnen halen.
De Sain is genuanceerder. Platleggen van de levensmiddelendistributie rond kerst is in haar ogen ’burgerpesten’. ,,We moeten wel hun sympathie houden’’, zegt zij.

Deel dit topic Boeren zoeken vrijdag verbinding met Amsterdammers maar denken tegelijk aan ’burgerpesten’ met Kerstmis (noordhollandsdagblad.nl)

Boeren zoeken vrijdag ’de verbinding’ met burgers in de hoofdstad, door gratis producten aan te bieden op Rokin en Dam. ,,Donderdagnacht ga ik al krentenbo...

Nieuwsgrazer

Reacties

Willie2
Burger pesten heeft geen zin, de burger moet nog meer achter de boeren komen te staan, dan kunnen die anti-boerenpartijen eindelijk eens aangepakt worden bij de volgende verkiezingen 💪
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!