‘Koppel stikstofmaatregelen aan een verdienmodel’

Column Roel Jongeneel,

Breng mestaanwending in een puntensysteem onder waaraan betalingen worden gekoppeld.

Ik denk dat het hoog tijd is om voor de korte termijn snel de goede dingen te gaan doen al moet over de langere termijn nog beter worden nagedacht. Mijn pleidooi is om slim te zijn en de economie een handje te laten helpen. Dat zou kunnen door milieuvriendelijk voeren, beweiding en mestaanwending in een puntensysteem onder te brengen, waaraan betalingen worden gekoppeld.

Niet iedereen hoeft dan hetzelfde menu te kiezen, maar kan op zijn eigen manier bijdragen. En er is bovendien boter bij de vis: wie veel doet, ontvangt gestapelde betalingen; wie weinig doet, loopt een deel van de vergroeningsbetaling mis.

Deel dit topic

Reacties

+3
jan.1
Ja,ik vind ook dat er snel goede dingen moeten gebeuren...
Stel voor dat ze dat met de vakantie toeslag vd werknemers ook maar doen,wie 70 ipv 100 rijd op
de snelweg heeft een punt,wie met de fiets naar zijn werk gaat 5 punt,wie nooit meer vliegt en lopend op vakantie gaat 5 punt.Wie zijn kachel midden in de winter op laagst zet 5 punt,wie niet meer kookt en alleen rauwe wortels eet 5 punt.wie niet meer eet 30 punt.
Wie dit allemaal volhoud krijgt zijn vakantie toeslag volledig.
Heb er ook een staffel in gemaakt zodat men ook nog kan kiezen wat het meeste opbrengt.!
Bonne
@jan.1 Als we niet opletten (boeren, burgers, Nederlanders en Europeanen) duurt het niet lang meer voor dit soort staffels realiteit zijn.
+2
Tellen de punten van ``Douwe Egberts ook mee `` Gewoon per direct stoppen met al klimaat gezwets, gisteren was het donders koud, en dat kwam door de opwarming.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0