Ruilverkaveling: onorthodox maar 'kan een oplossing voor stikstofcrisis zijn'

Hoe het stikstofprobleem moet worden opgelost weet het kabinet nog steeds niet. Het scheiden van landbouw en natuur is een onorthodoxe suggestie, die veel weerstand oproept bij zowel boeren als milieuorganisaties. Maar het kan wel in een klap de stikstofcrisis oplossen, zeggen de voorstanders. Hoe kansrijk is dit plan?

Deel dit topic Ruilverkaveling: onorthodox maar 'kan een oplossing voor stikstofcrisis zijn' (rtlnieuws.nl)

Hoe het stikstofprobleem moet worden opgelost weet het kabinet nog steeds niet. Het scheiden van landbouw en natuur is een onorthodoxe suggestie, die veel weerstand oproept bij zowel boeren als milieuorganisaties. Maar het kan wel in een klap de stikstofcrisis oplossen, zeggen de voorstanders. Hoe kansrijk is dit plan?

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Koeien boertje
Ben bang als je weg moet en moet verkassen naar een opgegeven n2000 gebied je eerst nog wel een paar kuub varkensmest extra aan kan voeren voor de grond weer op peil is.
+1
van Ittersum
Twee vliegen in 1 klap, GGB(en kringlooplandbouw) en N probleem oplossen. 1000x beter dan al die administratieve rompslomp erbij van voerspoor etc etc. Tijd geleden inzake hoge grondprijzen in bv Brabant al geopperd, RVK was vroeger een sprong vooruit waarom niet opnieuw. Al het goede komt langzaam zullen we naar rekenen
+1
Twentsch Land
Allemaal strak plan mits vrijblijvend.

Voor de fun kijk ik al een aantal jaren wat er aan boerderijen te koop is in Nederland .....ben er nog geen tegen gekomen ( ondanks wat bedrijven mooier zijn als die van mij ) waar ik mee zou willen ruilen.....je moet ook gelukkig kunnen zijn op een andere plek en voor de een is dat makkelijker dan de ander..... gelukkig en gezond zijn is wel het belangrijkste in je leven !

@van Ittersum
Koeien boertje
@Twentsch Land ik zit hier tegen het dorp aan en soms weer gezeur met stadse lui die hier voor hun rust wonen in een verbouwd boerderijtje waar een vrachtwagen of trekker iets over het gras reed maar over het algemeen veel voordelen met de kinderen en sociaal leven.
Twentsch Land
Het gras is ergens anders bijna nooit groener ­čśë

@Koeien boertje
van Ittersum
@Twentsch Land home sweet home is ook niet voor niets bedacht. Maar alle omgevingen went wel een keer. En hoe ouder je bent, hoe honkvaster je wordt.

Uiteraard op vrijwillige basis, land kan 1 op 1 over van boer naar boer, gebouwen die achterblijven of de overheid saneert ze of ze gaan de verkoop in. Overheid zou dat gewoon aantrekkelijk moeten maken.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
.je moet ook gelukkig kunnen zijn op een andere plek

Dat maakt de overheid niks uit. We zijn slechts pionnetjes!
+1
adriaan33
@van Ittersum tijd dat er in het belang van de boer verkaveld werd ligt ver achter ons
Noorderling
@van Ittersum
Markermeer als wisselgeld voor het veenweide in Friesland en west Nederland en er zijn alleen maar winnaars, nemen we Schiphol er wel bij.
+1
Jannus
Landbouw en natuur gaan heel goed samen en daar zijn de TBO ook al wel achter alleen geven ze dat niet zo makkelijk toe,ze zoeken toenadering in nette termen,natuurinclusief is toch het toverwoord van de politici en dus kan dat heel nauw samengaan met het fauna beheer
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jannus:
,natuurinclusief is toch het toverwoord

Tuurlijk willen de milieuclubs dat liever. Dan kan de landbouw hun gronden pachten....Met een agrarische hoofdstructuur zullen ze meer zelf moeten onderhouden!
+2
rene-de-jong
Grote kolder;

Wij W.A. van Buuren moet dit ding aanpassen;
wetten.overheid.nl/BWBR0037552/2017-01-01/
Met uitsluitend de verplichtingen uit dit ding:
eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/…
en dus zonder het wensenlijstje van LNV SBB & NM

Wij W.A. van Buuren moet dus Th. C. de Graaf op 't matje roepen.
of mag dit onbehoorlijk bestuur n├│g 20 jaar doorgaan....

RvS staat NIET boven HvJ EU

Verbod op vooringenomenheid
Artikel 2:4 Awb bepaalt dat de overheid zijn taak vervult zonder vooringenomenheid. Dat houdt onder meer in dat bij de overheid werkzame personen, die een persoonlijk belang bij een besluit hebben, de besluitvorming niet kunnen beïnvloeden. Het gaat daarbij niet alleen om daadwerkelijke beïnvloeding. Ook de schijn van vooringenomenheid moet worden voorkomen.
Bonne
@rene-de-jong Goed bezig! Hoe kom je aan deze kennis? En.... kunnen we daar wat mee? Het is zo jammer wanneer je dit uitdenkt en opzoekt en er wordt zo weer over heen gelezen.

Deel je dit met bijvoorbeeld FDF of mensen van FACT?
+1
rene-de-jong
@Bonne Wordt uitgezocht Bonne maar mij GBV zegt dat het wsl het beste (snelste ook) werkt als eerst alles maar even flink in de soep moet lopen, dan gaan de oogjes pas goed open en is de Wnb plots heel snel aangepast.

Dat spoed gedrocht kunnen ze in de senaat dan ook maar beter wegstemmen.
De bezem door LNV dat lost al een hoop op
Bonne
Quote Reactie van @rene-de-jong:
Verbod op vooringenomenheidArtikel 2:4 Awb bepaalt dat de overheid zijn taak vervult zonder vooringenomenheid. Dat houdt onder meer in dat bij de overheid werkzame personen, die een persoonlijk belang bij een besluit hebben, de besluitvorming niet kunnen beïnvloeden. Het gaat daarbij niet alleen om daadwerkelijke beïnvloeding. Ook de schijn van vooringenomenheid moet worden voorkomen.

Met name dit!!!! Wanneer ik bijvoorbeeld het boerenjournaal of interessante tijden lees, dan is de schijn van vooringenomenheid 100% maar ook de daadwerkelijke beinvloeding is hoog tot zeer hoog. Ik heb het hier over de energietransitie en alle verdienmodellen die daar achter zitten. Bijvoorbeeld de SER.
m uut m
@Bonne
Net als de linkse media moet je de media die je net noemt ook met de nodige korrels zout nemen.
Erik!!1979
@m uut m daar heb je natuurlijk gelijk in. Het is hier in West Europa niets beter als in Rusland China of Noord-Korea. Het enige wat je zeker kunt geloven is je eigen waarneming.
Waar het om gaat is, dat de beperkende maatregelingen rond de natura gebieden eraf gaan, dat is het hele probleem , en de stikstof is TOT een probleem gemaakt omdat dat sommige mensen goed uit kwam, en dat word nu uitgebuit.
hans1980
Er is GEEN stikstof crisis

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , boeren , natuur , weerstand en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site n├ęt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!