Boeren dreigen met terroristisch verzet, grootspraak?

Boeren dreigen met terroristisch verzet, dat moet wel domme grootspraak zijn
Het belegeren van distributiecentra en het frustreren van de voedselvoorziening lijkt erg op een oorlogsdaad, meer in het bijzonder op terrorisme in de zin van de wet


Zo hee, de boeren en de bouwers zijn heel wat van plan. Zij willen met hun trekkers en hun shovels de grote distributiecentra van bedrijven als de supermarktketen Jumbo omsingelen en isoleren zodat de voedselvoorziening aan de Nederlandse bevolking stokt. De Farmers Defense Force lijkt de spil te zijn van dit streven en het gerucht gaat dat de strijders van Duindorp zich ook al bij deze coalitie hebben aangesloten. Hun zwaar vuurwerk zal goed van pas komen.

Het is moeilijk voorstelbaar dat deze plannen daadwerkelijk doorgaan. Het is waarschijnlijk bedoeld als een dreigement om de urgentie van de boeren- en bouwerseisen nog eens te onderstrepen want als je zulke dingen van plan bent, moet je er niet van tevoren hoog over van de toren blazen. Dan worden je doelwitten namelijk afdoende beveiligd.

De activisten hebben nog een probleem. Het belegeren van distributiecentra en het frustreren van de voedselvoorziening lijkt erg op een oorlogsdaad, meer in het bijzonder op terrorisme in de zin van de wet. Er wordt immers op een gewelddadige wijze de burgers schrik aangejaagd terwijl men ook nog eens probeert de autoriteiten tot een bepaalde gedragslijn te dwingen. Eveneens met geweld of de dreiging daarmee.

Terrroristen krijgen de kans om met de handen omhoog uit hun trekkers te komen. Anders wordt het vuur geopend. De overlevenden – zo die er zijn – kunnen rekenen op zeer zware gevangenisstraffen.

Pantserwagens tegen trekkers. Granaten in die lui hun mik. Dat zouden we immers ook doen als een detachement van de kalief zich voor de deur van het Jumbo distributiecentrum vertoonde.

Nee, die plannen, dat is allemaal maar grootspraak. Geloof me. Ze zijn niet helemaal van hun eigen varkens en kistkalveren besnuffeld. Domme grootspraak.

Deel dit topic

Reacties

+2
Farmer_
" en het gerucht gaat dat de strijders van Duindorp zich ook al bij deze coalitie hebben aangesloten"
Als je mensen in hun vrijheid ga beperken kun je zoiets verwachten, terrorisme? beetje overdreven.
robbies
@Farmer_ het belang van Duindorp is toch wel van heel andere orde dan ons belang?
Twentsch Land
Vinden wij !

En hun vinden dat hun belang misschien wel urgente.

@robbies
Zwaagdijk
Terrorisme. Communisme. Socialisme, ik weet het niet, maar actie reactie.. er zal iets moeten gebeuren.
BertK
Een tank mest de waterleiding indrukken is terrorisme. Bij blokkades is de winst van degenen die ons uitknijpen hooguit wat kleiner.
+2
Erik!!1979
Wanneer wordt er op getreden op het zwart maken van andere belangenbehartigers als LTO. Of mogen die wel op dit forum compleet afgemaakt worden?
Grasbaal
@Erik!!1979 als een bericht als dit 10x achter elkaar geplaatst wordt dan is dat niet toegestaan.....
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
als een bericht als dit 10x achter elkaar geplaatst wordt dan is dat niet toegestaan.....


Het was inderdaad af en toe wel om moe van te worden bepaalde reacties. Maar dat werd ik van de reacties tegen Sieta/ DDB / NMV ook.
+8
Grasbaal
Grootspraak?:
+5
George
@Grasbaal
MOOI MAN!
+4
Erik!!1979
@Grasbaal geweldig 👍👍👍👍
+1
pietjepuk
@Erik!!1979 en het leger strak? Die staan er bij en barbecue gezellig mee. 😃
kwarkje
@Grasbaal hoe kan ik deze delen?
Grasbaal
@kwarkje knippen en plakken van de link: prikkebord.nl/topic/202390/…
kwarkje
@Grasbaal kan alleen het filmpje ook?
+1
jan w
@zuivelarbeider
Er blijft nog voldoende over om voedsel te verkrijgen.
Bakker
Slager
Groenteboer
Boerderijwinkel
Is het nu grootspraak van jouw, of van FDF.
En misschien had je wel een beroep moeten leren, ipv zuivelarbeider .
zuivelarbeider
@jan w sorry hier de link
joop.bnnvara.nl/opinies/…

Hallo Jan verwerk wel jouw melk😜
+1
Zwaagdijk
Als de vastberadenheid in andere provincies net zo groot is als in Noord-Holland westfriesland dan wordt het nog wat👍đŸģ👍đŸģ
milkman1
@zuivelarbeider Het kan raar gaan.
Leaver dea as slaef.......
zuivelarbeider
@milkman1 đŸ¤Ŗ
cowboys
@zuivelarbeider hoe kweek je terroristen?
Pluto
Het was half oktober toch echt de overheid die het leger inzette tegen haar eigen burgers !!!.
@Pluto HET LEGER ???? Een paar afgedankte daf trucks, we gaan niet naar den haag nu, dit word landelijk , misschien europees opgepakt , ALLES plat , en dat gaat lukken, en er word ons geen strobreed in de weg gelegd, want de politie weigert om in actie te komen, te weinig mankracht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0