DDB 2.0

Wat wil men als collectief nu.

1. Gaan we actie voeren tegen het hele stikstof gebeuren,

2. Gaan we burgers lastig lopen vallen en de supers blokkeren omdat we volgens ons niet genoeg voor onze producten krijgen en er alleen nog Nederland spul in de supers moet.

Ik mis een beetje de regie in het hele gebeuren het is meer van iedereen is tegen ons. En dit terwijl de overgrote meerderheid het goed met ons voor hééft. Als je voor punt 2 gaat dan ben min of mee voor het plan van de Groot Groenlinks en pvdd. Dan moeten alleen de grenzen nog dicht voor zowel in als export.

Deel dit topic

ted9

Laatste  |  

Reacties

+1
Stroman
Slecht gekozen titel.
Oudekoeuitdesloot
Ik lees hier het verhaal van een teruggetrokken personage
+5
Melkboer16
Ik vind het topic goed gekozen! @ted9 heeft gelijk, Sieta is opnieuw uit de as herrezen en heeft FDF volledig in de tang! Ze voert ook nog persoonlijke strijd met RFC en de rest loopt er als makke schapen achteraan!
Wat zei ze laatst op het Malieveld? Oorlog burgeroorlog!
Snel afscheid nemen van die tante voordat ze meer schade toebrengt
+16
weurding
@Melkboer16 heeft ze tot nu toe schade toegebracht dan? Kreeg de laatste tijd de handen meer op elkaar dan die andere slapstick figuren die voor ons op moeten komen
de hoef
@weurding het zegt het niet helemaal goed , maar ik snap wat hij bedoeld
Stroman
@Melkboer16 Nou noem eens een aantal schades die Sieta heeft veroorzaakt???
+6
arie.j
Quote Reactie van @Stroman:
Nou noem eens een aantal schades die Sieta heeft veroorzaakt???

Sieta dat is altijd al een populistische iemand geweest.
Begon al met DDB, wanneer boeren de melk maar eens een paar weken thuis lieten, dan kwam er definitief een veel hogere boeren melkprijs.
Na wat jaren moest zelfs de NMV toegeven dat zoiets feitelijk niets uithaalde .
Enige effect was dat boeren ruzie met elkaar kregen.
En ik zou zeggen,pas op dat je je door dit figuur niet weer laat gebruiken om als boeren hopeloos verdeeld te raken, en dat zonder enig verder effect.
+8
Stroman
@arie.j Dat kan wel zijn, maar er zijn veel punten te noemen waarvoor Sieta heeft gewaarschuwd wat nu aan het uitkomen is.
Je kunt het nooit met alle stellingen van een belangenbehartiger eens zijn, maar een hard geluid helpt meer als het pappen en nathouden van anderen!
+1
arie.j
Quote Reactie van @Stroman:
Je kunt het nooit met alle stellingen van een belangenbehartiger eens zijn, maar een hard geluid helpt meer als het pappen en nathouden van anderen!

Je kunt jezelf ook overschreeuwen, dit verhaal is echt nog niet aan zijn eind.
Wat kruit drooghouden voor als het in de uitvoering duidelijk mis mocht gaan, is ook niet verkeerd.
Koeien boertje
@arie.j dan beginnen we volgende week maar eens met een paar uur naar de distributie centra.
Hebben we ook geen last van tegengas
Stroman
@arie.j Sieta kennende heeft ze nog een kast vol munitie!
+2
Weidezicht
@arie.j als ik net persbericht agractie lees, is het op dit moment al mis aan het gaan. De regering met carola, de boerendochter, voorop proberen alles juridisch dicht te timmeren, en dan staat landbouw collectief alsnog met de rug tegen de muur. Om nu distrubutie centra dicht te zetten, ben ik geen fan van, dat gaat ook beetje om ander doel. Maar zeer snel alle overheids en semi overheidsgebouwen van de buitenwereld afsluiten lijkt me wel een goede. Rutte en consorten helpen de hele economie om zeep, en gedeelte van de boeten als eerste.
+3
mlkvhoudr
@Stroman compromisloosheid leid tot niks. Wat ik er mee wil zeggen je kunt alleen maar voor of tegen haar zijn iets meer realiteitszin had de kans op slagen veel groter gemaakt, maar ze is compromisloos dus bij voorbaat is dan de helft voor je en de helft tegen je dus scoor je steeds bij je achterban die niet groot genoeg is om beslissingen te nemen dus had er meer verbinding gezocht moeten worden als je tenminste niet alleen wilt schreeuwen maar ook een deel van je doelen wilt bereiken.

Het zelfde geld nu voor de fdf niet het staken is het hoofddoel maar een goed resultaat, daarom zou ik ze aanraden focus je op het haagse overleg en laat je niet op de kast jagen door vertragingstactieken
+1
Stroman
@mlkvhoudr [quote achterban die niet groot genoeg is om beslissingen te nemen [/quote]

En dat heb ik persoonlijk liever dan die club die meent een gigantische achterban te hebben maar ondertussen zit het overgrote deel al in een rusthuis....
Weidezicht
@Stroman inderdaad, er zullen nu best wat goede bijzitten, zoals dirk bruins, maar ze hebben al 25 jaar liggen slapen, ook de boeren zelf trouwens, want die hebben het laten begaan.
+7
George
@arie.j
NMV en DDB hebben altijd een veel beter beeld en visie geschetst dan dat andere baantjesjagersvolkje wat er eigenlijk totaal niet meer toe doet. Opheffen die club vol met personen die de sector van binnenuit kapot maken . Want dat is er gewoon gebeurd door die huichelaars.
Ik walg er al jaren van en gelukkig zijn er steeds meer wakker aan het worden.
+2
mlkvhoudr
@George nmv is in tegenstelling tot ddb wel opgeschoven en doen nu goed werk👍
+1
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
nmv is in tegenstelling tot ddb wel opgeschoven en doen nu goed werk


Doen ze altijd al , alleen wilde je dat toen nog niet zien.
mlkvhoudr
@George wijsheid komt met de jaren he 😉maar ik vind dat nmv van een klagersclub zich op heeft gewerkt naar een belangenorganisatie met praktische oplossingen
+2
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
wijsheid komt met de jaren he maar ik vind dat nmv van een klagersclub zich

Het is wel wat laat gekomen ja.
+2
weurding
@George we zijn niet allemaal vroegrijp. Rutte is ook nog vrijgezel🙈
mlkvhoudr
@weurding heeft die t thuis ook nog eens voor t zeggen ik zeg win win
+2
weurding
@mlkvhoudr als ie eelt op zijn handen heeft weten we waarvan 😉
+1
Koeien boertje
@weurding van de tissue doos naast zn bed 🤣😋?
Weidezicht
@Koeien boertje suf gerukt zeg maar. Dat zou best eens kunnen. Beetje lachen en liegen, dat is best suf.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @weurding:
. Rutte is ook nog vrijgezel

Zal ie wel blijven ook! Je zult maar samen moeten leven met iemand die 24/7 staat te liegen!
weurding
@kanniewaarzijn vrouwen houden wel van pinokkio en dingen die buiten proporties groeien
+5
jan w
@arie.j
Mijn mening is dat we meer van dergelijke personen in onze belangenbehartiging zouden moeten hebben. Ze kan wel eens tot op de streep gaan, maar aan dat pappen en nathouden hebben we momenteel ook niks. En als je politiek nu ook eens positief zou zijn wat het landbouwcollectief heeft aangedragen, dan was het een ander verhaal. Alleen de politiek gaat gewoon door met de ingeslagen weg. Misschien moet je eens een keer bij een aantal nertsenhouders op bezoek gaan en naar hun verhaal luisteren.
+6
cs-agrar
@arie.j Sieta, met DDB en NMV hebben het tot nog toe steeds bij het juiste eind gehad. De emlkstaking van destijds had nog veel groter moeten zijn, dan had het wel degelijk effect gehad.. Maar aan de overzijde van DDB/NMV stond een club welke alles wat ze zeiden weghoonde, is overigens nooit een topic geweest dat er niet meer negatief op DDB en Sieta gereageerd mocht worden, en zie resultaat wat we nu staan. Sieta lijkt nu weer het woord van zeer velen te vertolken, en goed duidelijk ook. Zulke mensen heb je wat aan, staan voor de sector, en niet voor een baantje voor zichzelf. Wat ze voor de rest voor thuissituatie heeft zal mij een zorg zijn, en waren en zijn wel meer bestuurders welke nu niet echt een voorbeeld zijn voor de sector waar ze voor staan
verwijderd
George
Quote Reactie van @de hoef:
ze houd haar eigen melk al effe thuis,

Dat doet verder niet ter zake. In ieder geval bederft zij de markt dan niet door overproductie.
+3
pieta
@George Misschien had Sieta wel gelijk toen ze zei dat ze voor 40 cent niet melken kon. Ze is gestopt begrijp ik hier. Verder schijnt ze een persoonlijke vete met ook mijn coop uit aan het vechten is. Daar heeft ze mijn steun niet voor en ik hoop ook dat FDF/landbouwcollectief zich hier niet voor laat gebruiken.
+2
George
Quote Reactie van @pieta:
n persoonlijke vete met ook mijn coop uit aan het vechten is. Daar heeft ze mijn steun niet voor en ik hoop ook dat

Ik weet het niet en weet ook niet waar het over gaat. Dus kan en ga ik niet oordelen of ik dat wel of niet terecht vind.
+3
avondrood
De acties van de laatste maanden heeft gelukkig geleid dat we als sector in gesprek zijn gekomen met het ministerie. Eindelijk weer 1 stem. Krijg toch weer het gevoel dat de overheid nog ons aan het pappen en nathouden is. De gesprekken zijn er maar die lieden gaan via de zijweg toch de regels door onze strot douwen. We liggen op het hakblok.
Als we nu geen druk zetten op welke manier dan ook naar de regering is het wel gedaan en moeten we gehoorzamen. Het is gewoon triest voor woorden dat wij niet met de behaalde resultaten van de afgelopen jaren en onderzoeken en nu door overheen het stikstofcompromie van de sector niet het beleid kunnen ombuigen.
De regels uitgevoerd zoals de linkse rakkers het willen. Wij als sector hebben nog ff om druk te zetten. Voor je het weet gaan we andere dingen doen dan actie voeren in het voorjaar. De druk mag zekers gevoeld worden. Nog niets aan de hand. Er zijn genoeg dagen om te shoppen voor de kerst. Dit hoeft niet 2 dgn voor de kerst te gebeuren. Schoutens reactie van de week lijkt me nog niet dat ze gaat zwichten onder de druk van de sector.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!