Is Farm Aid mogelijk in Nederland?

Al jaren mogelijk in Amerika.
Waar zijn onze popmuzikanten?
Farm Aid (voorheen FarmAid)[2] is een non-profitorganisatie die zich inzet voor agrariërs in de Verenigde Staten. De organisatie is in 1985 opgericht door Willie Nelson, John Mellencamp en Neil Young. Farm Aid organiseert jaarlijks een benefietconcert om aandacht te vragen voor de belangen van Amerikaanse boeren en om geld in te zamelen voor kleine en/of noodlijdende familiebedrijven in de agrarische sector. Nelson, Mellencamp en Young maken, evenals Dave Matthews sinds 2001, deel uit van de bestuursraad van Farm Aid en treden vaak op tijdens de benefietconcerten.

Aan het begin van de jaren tachtig van de twintigste eeuw ontstond een grote financiële crisis in de Amerikaanse agrarische sector.[3] Bob Dylan vroeg zich tijdens zijn optreden voor Live Aid hardop af of er niet iets vergelijkbaars voor de noodlijdende boeren in de Verenigde Staten kon worden gedaan.[4][1] Willie Nelson besloot naar aanleiding hiervan met John Mellencamp en Neil Young een benefietconcert te organiseren op 22 september 1985. Nelson opende dit concert met de tekst "Welcome to Farm Aid, the concert for America".[4] Het eerste concert vond plaats op een campus van de Universiteit van Illinois in Champaign en trok ruim tachtigduizend bezoekers.[5]

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0