Koeien & Kansen: 1.145 kilo CO2 per ton meetmelk

Alle Koeien & Kansen-bedrijven en KTC De Marke hebben in 2018 een broeikasgasemissie van gemiddeld 1.145 kilo CO2-equivalenten per ton meetmelk.

Deel dit topic

Reacties

+4
hans1980
Stop met die onzin
+1
de Haas
Boeiuh
cowboys
@de Haas fantastisch dat onze koeien en kansen ( collega's) dat uitgevonden hebben. met ons melkgeld.
puntertje
Ze hebben niet deze emissie, maar als je de uitgangspunten voor de berekeningen voor waar aan zou nemen dan worden deze uitkomsten berekend. Helaas is dat een enorm verschil en met zo'n enorme standaarddeviatie dat het loont om die uitgangspunten dusdanig te misbruiken om gunstig uit te komen. En RFC loopt er stekeblind achteraan.
jan w
Quote Reactie van @puntertje:
En RFC loopt er stekeblind achteraan

Die lopen ermee voorruit ipv achteraan.
+6
Wat een dom gedram over NIKS.
+7
zeppmann1
En daar moet je 20.000 kg CO2 per hectare voedergewas weer vanaf trekken. Waarom wordt dat er niet bij vermeld ?
+1
@zeppmann1 Past niet in het straatje van oa RFC, ook deze onzin moet in de benen blijven, stel je voor dat aan het licht komt , dat ook dit grootte KOLDER is, ja dan gaan er veel koppen rollen.
cowboys
@Detukkeroettwente beginnen jullie het ook te snappen. Met dank aan onze koeien en kansen collega.s.
@zeppmann1 Past niet in hun straatje.
+8
arie.j
Hoeveel vervuiling,zware metalen, fijn stof enz. enz. geeft vuurwerk met oud en nieuw?
Soms compleet met smogvorming hier in het westen.
Waarom hoor ik daar geen milieu actie groepen tegen?
+1
matt
@arie.j je hoort misschien niet meer zo goed,ook vuurwerk is veel weerstand tegen.
Van mij zou het ook gerust wat minder mogen.
dwers
Het is maar net hoe je het berekent , per L melk of per HA. Een superboer heeft 20000 L per HA × 1.1 co2 is 22000 co2 per HA. Een natuurboer 10000 L per HA × 1.3 co2 is 13000 co2 per HA.
cowboys
Misschien kan Frank post wat uitleg geven over deze broeikasgasemissies en ook hoeveel NZO geld ( lees ingehouden melkgeld) hiermee gemoeid was.
+1
frank post
@cowboys kort samengevat: het zijn resultaten van uitgestoten broeikasgassen, grotendeels berekend uit de opgegeven voedermidellen, veevervanging en jongvee bezetting. Prima kengetal om in beeld te krijgen waar je staat en waarvoor je bedrijf winst ligt. In mijn optiek geen kengetal om op afgerekend te worden.
Daarnaast word in de klw nog nauwelijks gekeken naar vastlegging in gewas en bodem. Op de koeien en kansen bedrijven zijn we hier vorig jaar al wel mee begonnen maar daar zijn nog geen resultaten van.
kwarkje
@frank post worden we er op het moment op afgerekend?
frank post
@kwarkje sommigen, pp melk
kwarkje
@frank post het zit ook in de hokuspokusplanet
wat vind je daar van
En wat doe jij er tegen?
kwarkje
@kwarkje vraag ik omdat mensen die meewerken om zulke getallen op de kaart te zetten daarna vaak zeggen : maar dat was niet de bedoeling
+5
frank post
@kwarkje Ik lever niet aan fc, maar ik heb bij mijn melkfabriek aangeven dat ik snap dat ze niet om de klimaatdiscussie heen kunnen, dat ik vind dat ik ook wel mn verantwoordelijkheid heb om te kijken wat ik er aan kan doen. Maar ik vind dat mijn melkfabriek(evt samen met anderen) bij het IPCC aan de bel moet trekken dat het niet klopt dat bij korte koolstofkringloop alleen word gekeken naar de uitstoot en niet naar de vastlegging.
Kort samengevat, ja de landbouw stoot netto uit, maar iedereen snapt ook wel dat het probleem van fossiele brandstof groter is dan methaan en koolstof wat ieder jaar word rond gepompt in korte koolstofkringloop.
kwarkje
@frank post insteek is prima
Denk dat er helemaal niemand naar gaat luisteren
hans1980
@frank post bel ff met IPCC
frank post
@hans1980 dat heeft als individuele boer denk ik niet zoveel zin, maakt meer indruk als baas van fc, arla, dmk dat doet
+1
puntertje
@frank post Die doen dat niet, die shoppen selectief uit de cijferbrij die jullie aanleveren.
+2
frank post
@cowboys kort samengevat (vraag over nzo geld) ff uit mn hoofd, afgelopen zomer ook discussie op prikbord over gehad maar die kan ik zo snel niet terug vinden.
Totale budget vanuit nzo is 400.000. Iedere deelnemer ontvangt een 2000 euro. De proefboerderij de marke word er deels van betaald en ook de drie fte die er werkzaam in zijn. En ja dan is 4 ton zo weg ondanks dat het smakgeld is. Wil je getallen wat we ontvangen tot op de komma zien? Je bent nog steeds van harte welkom om de bedragen in te zien.
+2
cowboys
@frank post komt er dus op neer 4 ton aan ingehouden melkgeld voor een kenk onderzoek. Waarvan we met de resultaten hoe betrouwbaar deze ook mogen zijn. als melkveehouderij straks zelf door verdraaiing en manipulatie weer op afgerekend worden.
kwarkje
@cowboys met welke kpi zijn ze op het moment aan het ontwikkelen waar ze geld voor krijgen en over 5 jaar zichzelf en collega’s het moeilijk gaan maken
Veel waardering heb ik niet voor boeren die zich op zo’n manier inzetten voor de sector
Of ik zie het compleet verkeerd of iets over het hoofd gezien
kwarkje
@kwarkje dan is het misschien beter de naam te wijzigen: koeien en belemmeringen
+2
marcsterreborn
@kwarkje Tijden veranderen. 20 jaar geleden werden K&K boeren op handen gedragen. Nu worden ze argwanend bekeken. Schaam jullie diep kop-inhet-zand-boeren. De Nederlandse agrarische sector is groot geworden en wereldwijd toonaangevend door voorop te lopen en steeds innovatief bezig te zijn. Misschien moeten we het budget voor K&K well juist verdubbelen.
cowboys
@marcsterreborn verdiep je eerst even welke onderzoeken gedaan zijn sinds de oprichting van koeien en kansen. En wat er met deze uitkomsten gedaan is door de stropdassen. Ik noem kenk deelnemers niet voor niks matenna.....
+1
ricardo
@cowboys en wat voor positiefs doe jij voor de sector? Alleen mensen afdekken op prikkebord ook nog eens anoniem .
ricardo
@ricardo afzeiken
cowboys
@ricardo ik probeer dat de gewone veehouders de oogen te openen over hoe de hazen lopen in de zuivel . Want zoals frank uitlegt was het mede Tjeerd de groot die bepaalde wat er voor onderzoek gedaan werdt .en dan heb ik het nog niet over hoe de uitkomsten gemanipuleerd zijn.
kwarkje
@cowboys die kenk mannen
Denken die nu echt dat ze goed bezig zijn
Werken aan toekomstige regelgeving
Je bent knettergek wanneer je nog meer regels wilt
Nog gekker wanneer je er aan meewerkte
+2
frank post
@kwarkje ik wil niet meer regels, ik stel de regels ook niet op.Maar vind het wel handig dat er groep boeren kijkt naar gevolgen van wet en regelgeving. Als k&k morgen stopt, stopt nieuwe wetgeving niet, wel een filter op nieuwe wetgeving en het zoeken naar kansen binnen nieuwe wetgeving.
kwarkje
@frank post het netto resultaat van kenk is deprimerend
Typerende drogreden gebruiken ze
Wanneer er geen draagvlak is komt er geen nieuwe shit
Jij werkt er onbewust aan mee
pieta
Quote Reactie van @kwarkje:
Wanneer er geen draagvlak is komt er geen nieuwe shit

Dat is ook wensdenken.
kwarkje
@pieta uitspraak van Carola: er moet draagvlak zijn voor wetgeving
pieta
@kwarkje Die lult wel meer. Geloof jij wat ze zegt. Ik kijk gewoon naar wat er gebeurt. We krijgen al meerdere jaren steeds wijzigende regelgeving waar weinig draagvlak voor is.
kwarkje
@pieta en wat was er op 1 oktober ook al weer?
Mag toch hopen dat dat een keerpunt was
Anders is het over en sluiten
+3
pieta
@kwarkje Heeft ze het plan al overgenomen van FDF? Het is goed dat we strijd leveren. Daar ben ik voor. Ik denk dat het eindresultaat iets boervriendelijker zal zijn dan zonder acties. Maar ik verwacht niet dat de uitkomst helemaal anders wordt.
kwarkje
@pieta geen idee
Ik heb daar geen zicht op
De insteek was: het is dit plan, volledig en er wordt niet in geshopt
+1
pieta
@kwarkje Niet onderhandelbaar dus. Dat is eigenlijk niet goed. Je had wat onderhandelingsruimte moeten hebben. Kijk maar naar Tjeerd de Groot. Zet in op 50% maar doet bij minder ook al zaken. 😁
kwarkje
@pieta wanneer je een plan hebt zonder ruimte om te onderhandelen is het eenvoudig
Dan hoef je niet te onderhandelen
cowboys
@kwarkje ik denk dat het plan binnenkort maar wat opgerekt moet worden. Elke dag dat er geen deal komt. Nieuwe extra eisen erbij doen.en volhouden Want er mag ook wel wat gevonden worden van dat er door RVO een heel leger juristen met het fosfaat dossier bezig zijn en ook rechters .Deze mensen zouden zich nuttiger maken door bezig te zijn voor de echte veiligheid van Nederland.
kwarkje
@cowboys heeft fdf het wel eens over fosfaat gehad?

(klik om te vergroten)

cowboys
@kwarkje volgens mij nog niet .Maar ik kan het mis hebben .En ik denk dat FDF aan de fosfaat ook wat aandacht moet besteden.
pieta
@kwarkje Klopt. Maar als hier iemand aankomt met een definitief voorstel voor mij zonder dat ik inbreng heb dan loopt het in veel gevallen op niets uit.
cowboys
@kwarkje zo gek zijn ze nu ook weer niet die kenk lui .ze houden er een dikke portemonnee aan over elk jaar.laat ze maar is openbaar maken wat er betaalt wordt aan iedere kenk deelnemer.En dan is het ook gelijk duidelijk hoe ze aan bepaalde onderzoeks resultaten komen.Want net als overal die betaalt die bepaalt.
+1
ricardo
@cowboys daar is cowboy weer nog steeds de boeken niet wezen controleren bij Frank? wat ben jij een kleuter zielig gewoon groet richard de wolff uit oldeholtwolde
cowboys
@ricardo zit ik aan het verdien model van kenk boeren over de rug van de normale boeren te zagen?
ricardo
@cowboys nee hoor maar ik weet het niet precies meer maar meen dat dat 1500 of 2000 euro vergoeding was per jaar dat is een verdien model over de rug van collega's?
ricardo
@cowboys maar dat wil jij niet geloven
ricardo
@cowboys maar ook geen lef om de boeken te controleren
ricardo
@cowboys anoniem een grote bek wat ben jij een looser groet richard de wolff
+2
adrian
@cowboys Sorry Cowboys, maar je gedraagt je als een klein kind. Zowel Frank als ik hebben hier eerder volledige openheid gegeven t.a.v. ons "Verdienmodel" binnen het K&K project. Beide hebben we ook aangegeven dat je bij ons thuis aan de hand van de boeken mag controleren. Het lef daarvoor blijk je niet hebben....Kom op cowboys, zo ver is het niet...
cowboys
@adrian op de komende wetgeving anticiperen rekenen jullie niet mee in de vergoeding?
adrian
@cowboys Die begrijp ik niet helemaal. Kun je die even voor me uitleggen?
+1
cowboys
@cowboys als ik kijk naar de weerstand hier van sommige kenk deelnemers .die hun verdien model in de knel zien komen.Als het maar een vergoeding zou zijn van 2000 euro ???? en dan de bijkomende snabbels en kunnen anticiperen op toekomstige wetgeving begrijp ik de felle reacties van deze kenk deelnemers wel.
adrian
@cowboys Nogmaals, leg is uit wat je bedoelt met anticiperen.
+1
frank post
@cowboys de felheid zit niet dat ik 2000 euro verdien aan k&k, de felheid zit in um dat jij doet voorkomen dat het veel meer is en ons weg zet als profiteurs. Als k&k stopt merk ik die 2000 euro niet want er komt tijd vrij die waarmee ik meer kan verdienen dan 2000 euro. Al eerder gezegd deelnemer zijn van k&k doe je niet voor het geld maar omdat je het leuk vind.
Maar je blijft de bedragen niet geloven, waarom niet gewoon langs komen om het te zien?
kwarkje
@frank post leuk?
Wat is er in hemelsnaam leuk aan?
Wat zijn jullie op dit moment aan het ontwikkelen?
Lachgasindicator?
frank post
@cowboys deels eens, ja het erg belangrijk door wie je je laat vertegenwoordigen. Maar het zijn niet de k&k deelnemers die dat bepalen maar melkveehouders zoals jij.
cowboys
@ricardo jij doet dat niet anoniem?
+2
frank post
@kwarkje de naam koeien en kansen geeft de positieve insteek weer, maar bij elk thema wat aan de orde komt staan we ook stil bij koeien en bedreigingen. Ook dat word in kaart gebracht en gedeeld. Maar ik haal meer positieve energie uit de kansen dan de bedreigingen.
+1
frank post
@kwarkje het idee van kenk is dat de deelnemers kijken naar de effecten van toekomstige wet en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen. De deelnemers bepalen zelf niet de onderzoeks thema's. Dat doen lto, nmv, fc, .clm, LNV, etc. Zij bepalen samen de "agenda" van kenk. Uiteraard staat je als deelnemer wel achter het onderzoek wat gedaan word.
Ik blijf het zinvol vinden dat een groep boeren kijkt naar ontwikkelingen die op je afkomen. Denk je dat het anders moet? Op en aanmerkingen zijn van harte welkom, je kunt ze doorgeven via je standsorganisatie of melkfabriek.
+2
hans1980
De anti Greta is opgestaan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , boerderij , CO2 en meetmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0