Kabinet probeert PvdA te paaien voor stikstofwet: morgen belangrijke stemmingOriginele beschrijving

Het kabinet probeert de Partij van de Arbeid te paaien om vóór de nieuwe stikstofwet te stemmen. Zonder de steun van die partij is er waarschijnlijk geen meerderheid voor de stikstofmaatregelen in de Eerste Kamer. GroenLinks is tegen, de PvdA twijfelt nog.

Deel dit topic Kabinet probeert PvdA te paaien voor stikstofwet: morgen belangrijke stemming (ad.nl)

Het kabinet probeert de Partij van de Arbeid te paaien om vóór de nieuwe stikstofwet te stemmen. Zonder de steun van die partij is er waarschijnlijk geen meerderheid voor de stikstofmaatregelen in de Eerste Kamer. GroenLinks is tegen, de PvdA twijfelt nog.

Farmer_

Laatste  |  

Reacties

Farmer_
+1
rene-de-jong
En was er ook nog iemand in de tweede kamer die naar de vergunningen IN de N2K gebieden geeft gevraagd ??
Want DAT is een EU plicht !!!!!!

- Oostvaarders Zoo
- Alle runderen in N2K gebieden
- Alle activiteiten in de N2K gebieden (graven, maaien, harken, grond verplaatsen, rondrijden met autootje, composteren, bomen rooien etc.etc)

of ging het niet om de natuur.......??
+5
Farmer_
De boeren beginnen hun geduld te verliezen. Actiegroep Farmers Defence Force is een samenwerking aangegaan met Bouw in Verzet. Ze hint in interne gespreksgroepen op een grote nieuwe blokkadeactie. Het bestuur hakt daarover maandagavond de knoop door. De actie, een week voor Kerst, moet dit keer de complete voedselvoorziening in Nederland platleggen.
rene-de-jong
@Farmer_ De media pakt het al mooi op..
omropfryslan.nl/nijs/…
Boeren een weekje vrij, even er tussenuit; paar dagen in het mooie Veenendaal kamperen of zo...
+1
T Ja , een probleem oplossen wat niet bestaat valt niet mee, jammer he, Den Haag , ga lekker slapen allemaal.
kwarkje
ad.nl/politiek/…

Gaat de SGP VOOR stemmen???
Het zal toch niet waar zijn
+4
KOC1981
@kwarkje Ik vraag mezelf af wat nu wijsheid is.
De PVV en FVD zijn standaard tegen, kabinet wil toch vooruit en heeft extra stemmen nodig, dus moet het wat bewegen. Als ze naar rechts kijken zit iedereen nee te schudden dus dat wordt hem niet. Gevolg men kijkt naar links, en die willen wel, als het voorstel nog wat linkser wordt.

Zou het niet verstandiger zijn van FVD of PVV om nu op te staan en te zeggen onder die en die voorwaarden steunen wij het plan? om het toch een beetje naar rechts te buigen?
+4
kwarkje
@KOC1981 buigen voor een gecreëerd gedrocht gebaseerd op drijfzand, leugens en corruptie??
NOOIT!!
verbi
@kwarkje Met alle respect maar dit is op dit moment de beste oplossing. Gisteren GL leider Klaver gehoord die stemt tegen want eerst de veestapel flink krimpen en dan doen wij mee. Wil je dat dan? Wat ik vreemd vindt is dat FvD tegen stemt , wat zou daar de bedoeling achter zijn. Als ik het mis heb hoor ik het ook graag.
Deutz1455xl
@verbi met alle respect nog wel... als iemand weinig respect over zichzelf afroept is het kwarkje wel. Er maar tegenaan blijven schoppen en domweg overal tegen zijn is zijn tactiek en die van velen. Ik krijg het idee dat veel mensen op dit forum denken dat we door de demonstraties ed er beter uit gaan komen dan hoe we er voor de stikstofcrisis in zaten. Wordt wakker
de jonge
@Deutz1455xl volgens mij vergeet jij even 1 heel belangrijk ding. er is geen probleem,er word een probleem op papier gemaakt!! er is ook steeds gezegd de landbouw is niet de oorzaak van het probleem,als er dan een collectief is die het probleem op papier mee wil oplossen en de staat er dan niet mee akkoord gaat,vind jij het vreemd dat er acties op gaan komen?? wat doet de rest van de bedrijven dan? daar zijn niet eens goede cijfers van de uitstoot en die komen nergens mee,hebben voor een groot deel niet eens de vergunningen voor elkaar.. en dan wil jij collega's aanvallen omdat die kritisch zijn..........
kwarkje
@Deutz1455xl er is niets mis om een houding aan te nemen zodat je niet genaaid wordt
Dat jij liever bukt is je eigen keus
Waarom zou ik mij niet verzetten tegen de inname van vergunde rechten???
Deutz1455xl
@kwarkje daar mag je je best tegen verzetten maar steeds blijven ontkennen dat het probleem er is en daar vanuit overal tegen zijn helpt ons niet. Je kunt schoppen en roepen wat je wil maar het rivm gaat niet positiever meten en de drempelwaarden gaan niet omhoog. Het is nu zaak dat we er met de minst vervelende mogelijkheden uit komen want beter dan voorheen komen we er sowieso niet uit
kwarkje
@Deutz1455xl kun je het probleem even exact definiëren?
Heb je het possitionpaper van Staf gelezen?
Wat vind je daar van?
Farmer_
@kwarkje Zit nog met het hoofd in t zand, bodemonderzoek.
Farmer_
rene-de-jong
@Farmer_ Niet best maar wel de waarheid.
Zo hebben de machine inventarisatie lijsten (berekening uitstoot) bij de bouwbedrijven toch nog nut......
wimpie61
In Frankrijk gaat vandaag de boel plat
Kunnen we misschien wat van leren , hoe we het hier moeten doen
Wordt zolangzamerhand ziek van dat
klimaat en milieu gedram , wat zo alles kapot maakt hier
hans1980
Al die duizenden industriële bedrijven worden die nu gelegaliseerd qua stikstof?
Jannus
Quote Reactie van @hans1980:
Al die duizenden industriële bedrijven worden die nu gelegaliseerd qua stikstof?

Dat maakt alles zo wrang,landbouw groeit legaal en wordt gestraft en rommel je zo maar raak wordt je misschien beloond
Koeien boertje
@hans1980 idd die krijgen voor niks een vergunning als je die benut
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!