Koeien op stal

Hoe loopt het bij jullie op stal. Dacht een week geleden dat ik het rantsoen wel aardig voor elkaar had. Nu komen er steeds meer koeien dun op de mest. Melk zakt wel iets maar het is niet dat de koe helemaal van de leg is. Het rare is dat bij het jongvee het zelfde is. Zou het kunnen zijn dat er een virus of iets dergelijks rondt gaat en hebben meer boeren hier last van.

Deel dit topic

T6040

Laatste  |  

Reacties

+1
pietjepuk
Deze boer heeft nergens last van. 😁 of bedoel je de koeien?
+1
Sjaakiee
Hier 14 dagen geleden aantal koeien wintervirus gehad.even niet fit ,Dunne mest en paar dagen minder melk.had mooie kuil met goede analyse maar kuil ging er te snel doorheen.nu ontsloten tarwe erin mest beter en het melken wordt beter.gehaltes zijn trouwens wel best.
+1
Herbert
Hier een enkele koe gehad met dezelfde problemen. Algehele productie was wel wat lager maar trekt al weer bij. Hoorde van een collegaboer dat hij wel veel gevallen heeft en ook onder het jongvee.
j h p
@Herbert Hier ook, 2 vaarzen met 41C +, 1 met 40C +, 10 dagen na een andere kuil bij voeren en een dag of wat na weersomslag, van droog schraal naar warmer en vochtig, mss shipping fever.
vlak erna meerdere koeien dun op de mest en minder melk, ze bleven wel goed vreten op de koorts dieren na. Alles komt nu weer op orde.
Adaptief boeren
2 gevallen bij oudere koeien, dun, niet vreten duidelijk kortademig en flink uit de melk, 1hersteld, andere heeft 3weken later longbloeding gehad en dat wilde slecht overgaan, daarna week gekwakkeld, en uiteindelijk na weer flinke bloeding dood gevonden 😭
van Ittersum
Niet velen willen het vertellen maar, tis houden en keren bij sommigen om de koeien van zowel het voorjaarskuil als (straks) de herfstkuil nog van te kunnen melken. Zonder een bijproduct is het op dun ijs begeven
Erco
Hier ook n virusje gehad onder de koeien, al vlak na opstallen. een enkele met dunne mest, productie wat gezakt en wat snotneuzen.herstelt weer.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!