Landbouw Collectief verwacht daadkracht van Minister!

Op 20 november bood het Landbouw Collectief Minister Schouten een gedegen plan aan, waarmeeper direct de stikstofimpasse kan worden doorbroken en de bouw weer kan gaan bouwen.

Het LandbouwCollectief heeft na drie bijeenkomsten op ambtelijk en ministerieel niveau, gisteren een vierde overleg gehad met de Minister om knopen door te hakken. Helaas zonder resultaat. De Minister voegt niet de daad bij het woord om de stikstofimpasse te doorbreken. Het Landbouw Collectief heeft sinds 24 oktober snel geschakeld en gewerkt aan een breed gedragen oplossing. Zich bewust van het belang en de noodzaak om een economische recessie te voorkomen heeft het Landbouw Collectief de hand uitgestoken, ze wil onderdeel zijn van de oplossing zonder de oorzaak te zijn van het probleem.

Helaas lukt het niet om tot concrete afspraken te komen met de Minister, ze laat het Landbouw Collectief in het ongewisse.
Inmiddels zijn we bijna 7 maanden verder na de uitspraak van de Raad van State, waarbij de PAS werd afgeschoten. Sindsdien is veel tijd verloren gegaan, waarbij de sectoren maandenlang niet serieus zijn genomen. Na het debacle met het kabinetsbesluit van 4 oktober en de opvolgende
provinciale beleidskaders van 8 oktober, die achteraf allemaal niet goed doordacht bleken, blijft de stikstofimpasse voortduren.
Het Landbouw Collectief verwacht van de Minister een akkoord op haar plan.

De beste garantie om daadwerkelijk tot vermindering van de stikstofuitstoot te komen, en dat al op heel korte termijn. Niet
alleen goed voor natuur en economie, maar ook voor terugkeer van de rust in de samenleving.

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
Stroman
En wat nu? Trekker tanken?
+1
Twentsch Land
Das verstandig, met koud weer is het beter voor een motor dat de tank vol zit.
πŸ˜‰
@Stroman
Stroman
@Twentsch Land met een minister die je in de kou laat staan ook!
+1
Albert Altena
Het probleem bij het ministerie is zonder gezichtsverlies uit de impasse te komen.
Want één ding is wel duidelijk. Ze lieten zich leiden door een paar anonaturia's.( afgeleid van anorexia)
van Ittersum
@landbouwcollectief: waar knelt de schoen voor de minister?
+1
kanniewaarzijn
@van Ittersum Bij het niet WILLEN oplossen van het gecreΓ«erde probleem!
van Ittersum
@kanniewaarzijn zit jij ook in het landbouwcollectief?
+1
kanniewaarzijn
@van Ittersum Nee, maar ik zie wel wat er gebeurt!
hans1980
@kanniewaarzijn dit begint erg op het fosfaatrechten debacle te lijken
van Ittersum
@kanniewaarzijn heb liever een antwoord van het landbouwcollectief (met respect gezegd)
+1
mlkvhoudr
@van Ittersum hier uit kun je al heel wat antwoorden destilleren

+1
demelkboer
@mlkvhoudr constructief gesprek...... tja dan weet je genoeg geloof ik. Bedankt voor de moeite en over tot de orde van de dag
mlkvhoudr
@mlkvhoudr had al ergens begrepen dat er voor aanvang van t overleg al door t ministerie gepoogd was de partijen uit elkaar te drijven, nu zal t ministerie door steeds beetje op te schuiven of er ergens gehapt gaat worden door 1 van de organisaties. Zo is onze minister ook op landbouw gekomen terwijl ze bij de cu de post sociale zaken wilden. Dat is wat ik er van verwacht dat er op enig moment geen vooruitgang meer geboekt word en dan moeten de organisaties van t collectief kleur bekennen
+3
kwarkje
Daadkracht πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚etc etc
+3
Farma_boerke
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zolang de kat binnen zit is dit geen probleem.
Ik verwacht dat collectief voorstel in stukken word gehakt en alleen de makkelijke zaken ingevoerd worden zonder vergoeding met kleine wijzigingen onder het mom we hadden dit zelf nog liggen. Als slechtste optie oeps geen derogatie scheelt ook weer 25% op de emissie van uitrijde;is quick-win. Overheid wil zo min mogelijk uitgeven.
+1
jan w
Quote Reactie van @Farma_boerke:
Als slechtste optie oeps geen derogatie scheelt ook weer 25% op de emissie van uitrijde;is quick-win.

Als men overgaat naar evenwichtsbemesting, zijn er al grote delen van het probleem opgelost. En evenwichtsbemesting is nodig om de bodem vruchtbaar te houden en ons vee in de benen te houden.
Koeien boertje
@jan w evenwicht bemesting klinkt me als een administratieve rompslomp.
Monsteren elk jaartje
Nir sensortje
Gpsje.
Stelt allemaal niks voor πŸ™‰
kanniewaarzijn
@Koeien boertje Al die zaken die jij hier opsomt hebben geen enkele zin als je niet eerst op de juiste manier berekent = rekening houden met omzettingen.
Koeien boertje
@kanniewaarzijn laat mij dan maar gewoon derogatie houden en 1x per 4jaar een vent grond laten monteren.
+2
Frans Z.
Ze luistert voor de vorm,gaat haar eigen weg.Ben er niet gerust op.
van Ittersum
@Frans Z. Zelf verwacht ik dat de weg naar de komende maatregelen een maatregel toch richting extensieve zal gaan en alles wat er tussenin zit hulpmiddelen zijn tot...om er toch aan te voldoen. Dat zou gezien de ingeslagen weg het meest logische zijn( terecht of onterecht)
demelkboer
@van Ittersum er ligt een andere agenda onder dit dossier stikstof. En dat is de richting die jij schetst met alle duurzame container begrippen van dien
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!