Rabobank komt met nieuwe cijfers: 'Inkomen boeren flink lager door stikstofbeleid'

De productiekosten in Brabant gaan omhoog maar de opbrengsten niet. Dekkers: "Daarom pleiten wij voor een landelijke aanpak."

Originele beschrijving
Terwijl het provinciebestuur druk is met de stikstofcrisis, zet boerenorganisatie ZLTO extra druk op de ketel. Een brief aan de provincie, mede-ondertekend door 25 bedrijven uit de Agribusiness en met nieuwe cijfers van de Rabobank, wordt 'een hartenkreet' genoemd. "Denk goed na voordat u de Brabantse boeren de nek omdraait", staat er in dikke letters boven.

Deel dit topic

Reacties

+2
verbi
Feest op het provinciehuis in Brabant. Dat willen ze nou net hebben alle boeren de nek om draaien.En nu wordt het bevestigd door de grote RABO, komt dat de politiek effe goed uit want onlangs zei GL nog dat de RABO de leningen maar moest afboeken. Waar zijn we toch mee bezig niet te geloven.
+1
groeier
@verbi
En een paar honderd meter over de grens van Belgie en Duitsland is geen enkel probleem.
De stikstof uit de veehouderij is ook geen probleem. De echte viezigheid komt van 't verkeer, vlieg & scheepvaart, industrie, kolencentrales en kachels/openhaarden enz.
+1
George
De Rabobank wil dus niet alleen in Brabant de boeren de das omdoen maar in heel Nederland. Ze willen immers overal dezelfde regels gaan gelden. En waarschijnlijk lijken die regels toch veel op die ze in Brabant bedacht hebben. Maar ik hoop natuurlijk van niet! Dat ze zo'n kwats hier in het zonnige bourgondische zuiden hebben kunnen bedenken.
groeier
@George
Der rust helaas een stigma op groeiers in ons land, geld verdienen is taboe. Een gezonde landbouw wil men niet zien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0