VIDEO: Topkuil in ronde balen, de cijfers!

Reesink presenteerde tijdens het Topkuil evenement het verschil tussen een net gebonden baal of een folie gewikkelde baal. Interesse in een video voor uw pro...

Lees meer »

Deel dit topic

arjen90

Reacties

bio boer
Hier overwegend nog net balen alles wat dit jaar gepest is zit 0,0 schimel op dus hoe zij daar bij die schimmel hoeveelheid komen vind ik zorgwekkend hier wel 8 lagen folie in plaats van 6 dus is 6 gewoon teweinig die folibinding balen die ik heb vind ik het jammer dat er vaak tussen de folilagen lagen kuil zit dat zal wel door de man op de pers komen opties maakt het voor mij nog weinig verscheel tegen over net zo lang er maar genoeg folie om zit daar moet niet op bespaart worden
labella
@bio boer Ligt inderdaad aan de man op de pers, die staan nog niet stil als de pers begint te binden. Wij persen dit jaar voor het eerst met foliebinding en bij de eerste balen die ik geperst heb zat er ook nog wat gras tussen de eerste folielaag. Wij persen standaard met 6 folielagen en dan heb je met net nog wel eens een schimmelplek maar met foliebinding niet.
huub
@labella ik heb wel eens gehoord dat chauffeurs dat bewust doen. Folie 'pakt' niet zo goed als net. Misschien kan @jehan hier iets over zeggen.
labella
@huub dat klopt helemaal wat je zegt, krone adviseert ook om bij de start van de binding een plukje gras mee te binden zodat de folie beter meegenomen wordt maar wij proberen het toch wel zoveel mogelijk te beperken.
van Ittersum
Dat een foliemachine 12k meer kost , praten we niet over meneer Kuhn?
labella
@van Ittersum Is dat verschil bij kuhn werkelijk zo groot? Wij persen met een krone comprima cf155xc maar daar is de meerprijs voor foliebinding i.c.m. netbinding 4700 euro.
kaas
Maar ik heb niet in zijn filmpje gezien het verschil in vem en eiwit wat als er meer schimmel ed in die baal met net zit zal de voederwaarde ook lager liggen waarom plaatst hij dat niet ??
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!