Het stemmen voor de Top 2000 is begonnen: slaagt de actie Ode aan de Boer?

De Top 2000 Stemweek is begonnen. Tot en met zaterdagmiddag kunnen liefhebbers van het jaarlijkse radio-evenement hun lijstje met favoriete nummers indienen. Waar het voor veel mensen traditie is om de lijst in te vullen (en te delen op sociale media), is het ook elk jaar een sport om een relatief onbekend nummer hoog de lijst in te krijgen.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries roept dit jaar op om op het nummer Vlinder van Rowwen Hèze te stemmen, als eerbetoon aan de vermoorde Limburgse jongen Nicky Verstappen. Artiesten die dit jaar overleden zijn, kunnen ook op extra aandacht rekenen. Grote kans dus dat nummers van The Prodigy (zanger Keith Flint overleed in maart) hoger eindigen dan vorig jaar.

Boeren
Maar de actie die dit jaar waarschijnlijk de hoogste ogen gooit, is die van de agrarische sector. Boerenorganisatie Team Agro NL wil het nummer De boer dat is de keerl van Normaal uit 1982 op een mooie plek in de 'lijst der lijsten' krijgen.

Met de hashtag #odeaandeboer vraagt Team Agro NL op sociale media om positieve aandacht voor de sector, die zich niet altijd gesteund voelt door de politiek en de samenleving. Op het stemadvies van de boerenorganisatie staan ook andere 'agrarische nummers': Lekker op de trekker van Mannenkoor Karrespoor en 'Op t Platteland van Daniël Lohues.

Vroeger werden nummers die na ludieke acties te hoog in de lijst eindigden geschrapt, maar daar is de organisatie van de Top 2000 mee gestopt.
"Wij vinden het heel leuk om te zien dat luisteraars moeite doen om hun helden in de Top 2000 te krijgen", zegt Marcel Frost, woordvoerder van de NPO, tegen RTV Oost. "Daar hebben we zeker geen moeite mee. Het is en blijft ten slotte de lijst van de luisteraar."

Deel dit topic Het stemmen voor de Top 2000 is begonnen: slaagt de actie Ode aan de Boer? (nos.nl)

De Top 2000 Stemweek is begonnen. Tot en met zaterdagmiddag kunnen liefhebbers van het jaarlijkse radio-evenement hun lijstje met favoriete nummers indienen. Waar het voor veel mensen traditie is om de lijst in te vullen (en te delen op sociale media), is het ook elk jaar een sport om een relatief onbekend nummer hoog de lijst in te krijgen. de lijst van de luisteraar."

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+2
sorry
stem.nporadio2.nl/top-2000/1/


sorry
zuivelarbeider
@sorry

Neil Young farmer song last of his kind.
zuivelarbeider
@sorry

Volledige song,
+2
torrarica
Iedereen al op Normaal gestemd ?kan nog 2 dagen.
+1
Jean-PierreK
@torrarica, yep en o. a. John Denver
+2
BoerBart
@Jean-PierreK
yep, en wat een onzin klimaatvragen.
Piet1960
@BoerBart Meeste vragen zijn niet verplicht, gewoon niet doen.
Jean-PierreK
@BoerBart, ik kan de link ook niet leggen tussen die vragen en de muziek.
+1
Bartlehiemboer
@Jean-PierreK hmmm, als Normaal op 1 komt zal er wel naar gekeken worden. Zou leuk zijn wanneer ze dan vertellen dat de boeren zeer milieubewust bezig zijn voor degenen die daar nog aan twijfelen
+3
buorman

Eerst was er veen en alles onbegoanboar,
t laand was sjompeg en gain mens dij kon der wonen,
toun kwam de tied van törfgroaven en van toumoaken,
van aarmou at men pankouk, broene bonen.

Doar liggen de baauwten en de boerderijen,
doar bluit mien eerappellaand,
doar woar het vrouger krabben en knooien was,
want alles ging nog mit haand,
doar roazen nou nijmoodse rudermesienen,
op klaai, op zoavel en zaand,
doar baauwen de boeren al generoaties laang,
op t Drentse en t Grunneger laand.

men gruif kenoalen en daipen, monden, wieken,
en deur de bolsterloag kwam mizze en ook zaand.
toun gingen veur t eerst de eerapppels doar bluien,
wat eertieds dale was, dat is nou vruchtboar laand.

t Liekt zo mooi, dat laand mit aal zien kleuren,
ze stoanen in blui: t is lila, roze en wit,
as bie haarfstdag de luchten zwoarder worden,
din gaait allinneg nog om wat der onder zit.
Siebert Dijkstra
Bartlehiemboer
@Siebert Dijkstra ow ha ha deze was ik vergeten. Ik weet nog dat ik zo bang was voor deze zanger. Ik vloog de kamer uit. Grappig om hem weer eens te zien/horen.
Siebert Dijkstra
En vergeet deze ook niet mensen:

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden trekker , top , onbekend , t , r , leuk , platteland , politiek , boer , agrarische , acties , 1982 , 2000 , de vries en overleden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!