Stop het negatieve framen van Marc Calon

Deze week was er veel commotie over een uitspraak van LTO-voorzitter Marc Calon over het stikstofprobleem dat Nederland al sinds mei beheerst. Tijdens een presentatie aan internationale wetenschappers legde hij uit dat Nederland sinds een uitspraak van de Raad van State een stikstofprobleem heeft. Hij stelde dat de Nederlandse landbouw gebukt gaat onder de stikstofproblemen en de uitstoot moet worden teruggebracht.

Deel dit topic

Reacties

+16
kwarkje
Wanneer er iets positiefs over hem te melden is mag je het hier plaatsen
+1
RFC-boer
@kwarkje Hij komt goed op voor zijn eigen belangen en voor de Pvda, dus in zijn geval is dat positief...
rene-de-jong
"Tijdens een presentatie aan internationale wetenschappers"
Had de beste man ook wat anders kunnen zeggen;
- dat het bijvoorbeeld uiterst discutabel is dat de oorzaak uitsluitend bij de veehouderij wordt gezocht.
- dat de veehouderij al sinds '90 63% is gedaald in (berekende uitstoot)
- dat het een gezocht probleem is door een foute nb-wet
- er veel te veel natuurambities zijn.
- etc.

Deze internationale wetenschappers papegaaien / framen nu het zelfde als ze weer thuis zijn.
Soms is het beter om niks te zeggen, dan zeg je ook niks verkeerd...
+25
jos 15
Als het nou de eerste, niet zo handige uitspraak was oke .
Maar dit is de zoveelste op rij. Dit is geen toeval meer
Dit figuur heeft een dubbele agenda net als tjeerd de groot
oprotten!!
+2
mlkvhoudr
Nu vond ik t feitelijk niet onjuist wat dhrcalon gezegd had maar t was wel ongelukkig qua timing en weinig tactvol.

Maar dit stukje is natuurlijk net zo goed framing, lees t maar eens goed fatsoensnormen vervagen, dat is veel te positief geframed er zijn er hier zat die ze niet eens hebben die fatsoensnormen.

Nou tot morgen he 😎
+2
Jan S
😀
Melkweb
👍
+2
Is marc we zuiver op de graad ??? Wat dom lullen kan die man .
MartijnDonkers
Journalist is niet goed bij de feiten, geen oproep om boos op te bellen, maar om vragen te stellen. Het resultaat komt op hetzelfde neer natuurlijk... Aparte actie, maar hij doet de hele tijd al domme uitspraken, er zijn mensen die het zat natuurlijk 😔

(klik om te vergroten)

+1
willieoranje
@MartijnDonkers Je moet natuurlijk niet vergeten het blad Nieuwe Oogst is van LTO, dus zijn totaal niet onafhankelijk betreffende journalastiek, hij heeft waarschijnlijk zelf opdracht gegeven om het artikel te laten schrijven...
+3
RFC-boer
Het is zo denk ik dat hij in vele belangen verstrengeld zit, bijv. partijbelang Pvda (klimaatagenda), hij is bijvoorbeeld adviseur bij dienstregelingen (tegenwoordig RVO) geweest. Bij Nieuwsduur toen bij de zogenaamde fraude die niet bestond, wou hij frauderende leven royeren. Ik denk dat het vertrouwen in hem weg is bij de meeste leden en dat het veel lidmaatschappen gekost heeft. Ik heb ook begrepen van een kennis van mij (werkzaam binnen LTO) dat het ook rommelt binnen het bestuur omtrent zijn functioneren. Dus het is maar de vraag hoe lang hij nog voorzitter blijft voorlopig...
+8
willieoranje
@RFC-boer Hij zal binnenkort wel burgemeester worden namens de PvdA, of een ander baantje uit de baantjescarocel, dan kan hij tot zijn pensioen nog even cashen en dan pakt hij nog even een vertrekpremie van 1 miljoen €uro mee en daarna is hij dik tevreden met zich zelf...
@willieoranje Ja dat straalt hij ook zo uit, dat zelfvoldane gezicht ...............
+6
BamBam
Ik snap niet dat hij er nog steeds zit. En trouwens, ik snap al niet dat hij er gekomen is. Wat zegt dat over het bestuur?
Ik weet het niet, want ik volg LTO zo min mogelijk, das beter voor mijn humeur.
+2
kwarkje
@BamBam wat zegt het over de leden van de lto dat ze Calon gekozen hebben als voorzitter?
Foutje kan gebeuren
Maar die herstel je dan toch?
achterhoeker2
De denkfout die vaak gemaakt wordt met het aanstellen van een bestuurder ( met een netwerk) is dat ie er zit voor de organisatie maar de persoon in kwestie zit er voor zichzelf.
Als er een lucratiever baantje langskomt zijn ze zo weer weg.
+11
John Spithoven
Bestuur wordt benoemd, niet gekozen.

Alleen, het wordt hier wel zuur allemaal. Onbedoeld krijgen op deze manier bepaalde mensen een groter podium dan ze behoren te krijgen

Ik zou mij veel meer willen richten op de in mijn ogen de helden van LTO. Ik noem Will Meullenbroek, Trieneke Elshof en Mark Heijmans. Die naast alle andere personen van bijv de FDF, AGRACTIE, DDB, NAV, NetwerkGrondig, NVP, POV, NFO, NAV, NMV, LTO pluimvee en de nerstenhouderij een 3 weken geleden in het landbouw collectief zijn gestapt. En dat onder voorzitterschap van professor Aalt Dijkhuizen, de juiste man op de juiste plaats.

Daarnaast het Mesdagfonds, dat expertise beschikbaar stelde. En Stikstofclaim juridisch input leverende.

Bestuurders die over hun schaduw heen gestapt zijn en met gereserveerdheid in het landbouw collectief zijn gegaan. Die ondanks krachtmetingen van buitenaf toch bij elkaar gebleven zijn . Die een plan gemaakt hebben, dat draagvlak heeft, en nu blijven volhouden. De eerste scheuren zijn al aanwezig in het bolwerk van het beleid.

Ik noem het intrekken de 8 oktober teldatum gekoppeld aan de beleidsregels en het terugdraaien koppeling dierrechten met ammoniak.

Maar we zijn er nog niet. Geen verheugd en blij gevoel uiten in persberichten. Dit gecreëerde probleem moet tot een goed eind gebracht worden. En de veehouderij zou daar bij kunnen helpen, maar die investeringen gaan de veroorzakers betalen.
+4
slagroomvla
Quote Reactie van @John Spithoven:
Onbedoeld krijgen op deze manier bepaalde mensen een groter podium dan ze behoren te krijgen

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, door de nieuwe rol verdeling in de belangenbehartiging zijn mensen als Calon en 'mr. voorkennis' Jos V. op weg naar de uitgang, en dan schoppen ze nog wat om zich heen.. Maar het is duidelijk, hun rol is uitgespeeld!
+1
cornelissen
Quote Reactie van @John Spithoven:
helden van LTO. Ik noem Will Meullenbroek,

Fosfaatdrama vergeten? Of geloof je serieus dat Wil samen met Calon een oplossing aan het zoeken is ,zoals hij september 2018 heeft aangekondigd?
+4
John Spithoven
@cornelissen Nee dat ben ik niet vergeten.

Maar als we nu met onderlinge strijd bezig gaan krijgen een nieuw debacle, het stikstof debacle. En daarom moeten zij an het landbouw collectief draagvlak hebben..

En als er dan zo wel van binnenuit de LTO druk op deze mensen is als van buiten dan zal het stikstof verhaal voor iedereen een koude douche worden.

En daarom heb ik respect voor alle mensen die hun best doen om voor de veehouderij perspectief te bieden.
+2
Farmer_
@John Spithoven Geef Calon dan een persverbod.
dewittemotor
@John Spithoven Beste John, Staat dat LTO nu in zijn geheel achter dat Agro collectief? of zijn dat slecht enkele LTO bestuurders die meer op eigen houtje meedoen?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @John Spithoven:
Bestuurders die over hun schaduw heen gestapt zijn

Geloof je dat nu werkelijk zelf? Een Wil Meulenbroeks die tijdens het aanbieden van het rapport alweer begint over bedrijfsspecifiek (KLW) = opkomen voor zeer intensieve bedrijven en niet de HELE landbouw en een Trienke Elshof die het niet de taak van de LTO vindt om regelingen en wetten op deugdelijkheid te controleren....Zij blijven gewoon hun eigen agenda volgen! Denk erom: een vos verliest wel z'n haren maar niet z'n streken! Ik had van jou meer scherpzinnigheid verwacht.
+3
dewittemotor
Zowel voor LTO en RFC geldt het volgende: wordt eens TRANSPARANT EN OPEN.

Moet je eens kijken wat er dan al verandert.
+2
Farmer_
@dewittemotor Dat gaat denk ik niet.
+11
George
Stop het negatieve framen van Marc Calon.

😂 😂 😂 😂 😂 😂

Dat roept ie toch zelf over zich af!
Het is gewoon Tjeerd 2.0
En die Maij bij RFC 3.0
Dat zijn de gevaren die van binnenuit komen en zo zijn er nog veel meer.
jan-oussoren
Telefoonnummer van Calon staat gewoon op site van ZLTO, is gewoon gemakkelijk te vinden via google op tweede pagina, is ook wel een beetje hun eigen schuld als je het zo bekijkt...

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0